Είχα την τύχη σήμερα ξεκινώντας από την Πάρο, να διασχίσω το μισό Αιγαίο καταλήγοντας στην Ικαρια μαζί με τους Κυβ. Μ.Ματσούκα και Σ.Αντωνόπουλο.
Είμαστε και οι τρεις συγκλονισμένοι από την ευγένεια, το ζήλο και την φιλοξενία τόσο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας όσο και όλου του προσωπικού έδαφος και ιδιαιτέρα από το χαμόγελο και την ειλικρινή προθυμία της υπεύθυνης καθαριότητας να μας εξοικειώσει στους χώρους του αεροδρομίου.
Τρανταχτό παράδειγμα προς μίμηση για την πολιτική μας αεροπορία που πλήττεται κάθε καλοκαίρι από την αδιαφορία των καροκλοκένταυρων που αντιμετωπίζουν όχι μόνο χειριστές αλλά και τουρίστες με αγένεια και αναίδεια.
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία, ευχαριστούμε για τα φωτεινά χαμόγελα που συναντήσαμε, ευχαριστούμε για την άλλη Ελλάδα που ονειρευόμαστε και είχαμε ξεχάσει.
Φύγαμε με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουμε σύντομα στην Ικαρία μας και προτρέπουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας όσους έχουν την δυνατότητα, χειριστές και μή, να επισκεφτούν με πρώτη ευκαιρία το όμορφο αυτό νησί και τους γνήσιους ακρίτες μας.
Γιάννης Θεοτικός Αλεξίου
You may view the latest post at: http://www.greekhelicopters.gr/helos/?p=5440
Kind regards,
GreekHelicopters•gr™
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
Σχετικά
Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas
Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter)
Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.
Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια.
Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal.
Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα.
Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο.
Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία".
Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού».
Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της.
Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί".
Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…
Δείτε περισσότερα άρθρα
Όπως τα λέει ο Γιάννης είναι αλλά, στην…Άλλη Ελλάδα. Γιατί, σ’ αυτή των Φαρμακοτριφτών, των Σαμπανιέρων, των Τυπολατρών, των Τεμπέληδων και των προδοτών της αεροπορικής ιδέας τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σε βαθμό που, ένας καθυστερημένος απαγόρευσε σε έναν χειριστή ΑΜΕΑ (πετάει το ειδικά διαμορφωμένο υπερελαφρό του χωρίς πόδια), να απογειωθεί για «άρχιζε η παύση»-σε πολεμικό αεροδρόμιο.!
Δίωρη παύση πτήσεων για να κοιμηθώ …εγώ, ο Φαρμακοτρίφτης, ο ex εμπορας αυτοκινήτων, η Κα Φορμολιαδου και άλλοι συγκαμένοι και τηλεκατευθυνόμενοι που μένουμε σε «βίλες» στον συνοικισμό Φαρμακοτριφτών!
Μόνο στην Ελλάδα συμβαίουν αυτες οι γελοιότητες και μόνο επειδή κάποιοι υψηλά ιστάμενοι επιτρέπουν αυτές τις προδοτικές συμπεριφορές επειδή, προφανώς, δεν έχουν σωστή ενημέρωση…
Ουστ ρεμάλια -της Εξω-Απο- ΕΔώ Ελλάδας που καταφέρατε να δολοφονησετε ότι απόμεινε από την Γενική και Αθλητική Αεροπορία
Υ.Γ Ξέρει αυτός…
Στείλτε τους …μπράβους σου να με συλλάβουν και, καθηλώσε τα ανεμόπτερα επειδή κάνουν …αναγκαστικές προσγειώσεις -λες κι’ έχουν κινητήρα για να κάνουν επανακύκλωση…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!