Ο #ΓΙΑΝΗΣ Μ’ ΕΝΑ ΝΙ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΩΣ ΑΥΓA, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ – ΟΜΕΛΕΤΑ

του Σωκράτη Παπαχατζή

Για όσους θεωρούν δεδομένο ότι η μόνη θετική κληρονομιά που καταλείπει ο Αλέξης Τσίπρας είναι η …κωλοτούμπα του, η επανάκαμψη του Γιάνη μ’ ένα νι αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη… Το project ΜέΡΑ 25, αποτελεί ευρωπαϊκή βερσιόν της “αριστεράς” του αμερικάνικου Δημοκρατικού Κόμματος, με επιφανή προσωπικότητα την γελοιο-γραφική Alexandria Cortez: σοσιαλιστικές κορώνες, οικολογική ευαισθησία, identity politics, αναβαθμισμένες τακτικές τύπου Saul Alinsky. Ο ρόλος του θα αποκαλυφθεί σύντομα.

Ο “Γιάνης” Βαρουφάκης θα ήταν ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος του είδους “σοσιαλιστής του σαλονιού”, αν οι σοσιαλιστές δεν ήταν άνθρωποι του σαλονιού [όχι ακριβώς …λαϊκά παιδιά] από καταβολής του είδους. Και οι μεν εμπνευστές των σοσιαλιστικών ιδεωδών κέρδισαν το σεβασμό, ρισκάροντας ζωή και ελευθερία για τις ιδέες τους. Η σημερινή βερσιόν τους – αχνός απόηχος εποχών αθωότητας, αφορά ανθρώπους που πίνουν στην υγειά των κορόιδων…
Άνθρωποι με πλάτες, προστατευμένοι απ’ τις συνέπειες της όποιας κρίσης, έχουν αποστολή την προπαγάνδιση “αλλαγών με κοινωνικό πρόσημο”, στην υπηρεσία, πάντα, μιας φράξιας του παγκοσμιοποιημένου συστήματος: εκείνης των προστατών τους…
Και βέβαια, δεν μπορείς να φτιάξεις ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά. Ακόμα κι αν “ομελέτα” βαφτίζεται ο ίδιος ο κόσμος, στο πλαίσιο ενός παιδαριώδους σχήματος. Ο ρόλος των αυγών; είναι για τους αναλώσιμους. Εμάς, τους common people. Άνθρωποι “ανένδοτοι” τύπου Βαρουφάκη δεν έχουν πρόβλημα να στείλουν το “λαό”, σαν πρόβατα επί σφαγή, en masse, εν ονόματι της προόδου που επαγγέλονται οι γελοία αναπόδεικτες θεωρίες τους. Συνήθης έκβαση, όπως ιστορικά προκύπτει, είναι η περαιτέρω επιδείνωση. Το ρεζουμέ: “θυσιαστείτε για τη δική μου θέση στην ιστορία…”
Ο Γιάνης μ’ ένα νι δεν ευθύνεται μόνο για τα capital controls που ισχύουν ακόμα στην “υπό ανάκαμψη” χώρα. Αλλά και για το ότι εμείς, δεν πολυσκάμε καν γι’ αυτά, όντας οι περισσότεροι απλώς αδέκαροι.

Από το blog oannes.gr

 


  1. athadim

    Το ζήτημα είναι ότι αυτή η καρικατούρα του Γιάνη με το ένα ν, καταχράται τη συνηθεια ενός άλλου σημαντικού Γιάνη με ένα ν που πρώτος χρησιμοποίησε αυτή τη γραφή, του Γιάνη Κορδάτου.

    Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: