Ο ΔΑΛΑΪ ΛΑΜΑ ΞΕΡΕΙ…

Του Σωκράτη Παπαχατζή

«Η Ευρώπη είναι για τους Ευρωπαίους». Αυτό υποστήριξε ο Δαλάι Λάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο BBC, προσθέτοντας ότι η ήπειρος μπορεί να γίνει «μουσουλμανική ή αφρικανική» εάν οι μετανάστες δεν επιστραφούν πίσω στις χώρες τους.
Στη συνέντευξή του, ο Δαλάι Λάμα πρόσθεσε ότι οι μετανάστες που είχαν καταφύγει στην Ευρώπη θα πρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες πριν επιστραφούν στους τόπους καταγωγής τους. Ακόμη, είπε ότι η Ευρώπη ήταν υποχρεωμένη να φιλοξενήσει όσους χρειάζονται βοήθεια, αλλά τελικά θα πρέπει αυτοί, κάποια στιγμή, να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
«Οι ευρωπαϊκές χ\ώρες πρέπει να υποδεχτούν τους πρόσφυγες και να τους δώσουν εκπαίδευση και κατάρτιση, με στόχο να επιστρέψουν στις χώρες τους με συγκεκριμένες δυνατότητες».
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να συμβεί σε όσους θέλουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής, απάντησε: «Ένας περιορισμένος αριθμός δεν αποτελεί πρόβλημα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει τελικά μουσουλμανική ή αφρικανική χώρα».

Το “επιχείρημα” με το οποίο τα media επιχείρησαν να απαξιώσουν τις παραπάνω δηλώσεις ως “αμφιλεγόμενες” * είναι ότι ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα ζει εξόριστος στην Ινδία μετά τη …φυγή του από το Θιβέτ το 1959.
Είναι γνωστή η “ευαισθησία” που δείχνουν για τους μετανάστες οι άνθρωποι της upper class, των οποίων ιδιοκτησία και μηχανισμό προπαγάνδας αποτελούν τα media, social και μη παραδοσιακά και σύγχρονα.
Και γιατί όχι; τα σπίτια τους είναι ασφαλισμένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των λαϊκών συνοικιών. Και ούτε λέξη φυσικά περί …κέντρων φιλοξενίας στις περιοχές όπου κατοικούν οι ίδιοι. Στην “καλύτερη” περίπτωση, ο φτωχός μετανάστης είναι εδώ ο “αξιαγάπητος μαυρούλης”, ο υποαμοιβόμενος μάγειρας, κηπουρός ή ανειδίκευτος εργάτης.
Με άλλα λόγια, η συντριπτική πλειονότητα των ανθρωπιστών της upper class ζητούν από εμάς εκείνο που οι ίδιοι αρνούνται να κάνουν.

Αντίθετα από αυτούς, ο Δαλάι Λάμα δεν ζητάει κάτι τέτοιο.

Δεν επέλεξε, όπως πολλοί μετανάστες [ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ] επιλέγουν, “μία καλύτερη τύχη” αναζητώντας την, γενικώς και αορίστως, σε μια πλούσια χώρα. Ζει εξόριστος γιατί το “κομουνιστικό” καθεστώς της Κίνας ζήτησε την κεφαλή του επί πίνακι. Και γιατί, σήμερα ακόμα, οι οπαδοί του σ’ αυτή τη χώρα κυνηγιούνται ανελέητα.
Όσο για τα περί μεταναστών που πρέπει κάποια στιγμή να επιστρέψουν στις χώρες τους, αποτελούν και τη δική του διακαή επιθυμία.

* εννοείται ότι διαδικτυακός όχλος ξεκίνησε να τον φορτώνει με …εύλογους χαρακτηρισμούς όπως «υποκριτής» και «πρώτης τάξεως φασίστας».

Πηγή: Oannes.gr

Δημοσιεύτηκε από τον Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis

Η "αυτοπαρουσίαση" είναι μια διαδικασία κουραστική και μάλλον άκομψη. Περιορίζομαι λοιπόν στη μουσική και τα κείμενα, τις βασικές μου ασχολίες, που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του blog. Τα σχόλια θα δημοσιεύονται χωρίς παρέμβαση. Εξαίρεση, τυχόν ...συκοφαντικές αναρτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικό πρόβλημα. Οι τελευταίες θα απαλείφονται με την εμφάνισή τους. • Self presentation can be a tedious process and rather awkward. So I’ll limit myself to music and writing, my main interests and the raison d ' être of this blog. All comments will be published. Sole exception, any ...slanderous posts that could create legal problems. The latter will be deleted by their appearance.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: