ALEX JONES

του Σωκράτη Παπαχατζή
Είχε προηγηθεί περίοδος ημιαποκλεισμού του από τον προηγούμενο Αύγουστο. Σήμερα όμως, η Facebook και η θυγατρική αυτής Instagram αποφασίζουν να αποκλείσουν οριστικά από τις πλατφόρμες τους προσωπικότητες του χώρου της εναλλακτικής πληροφόρησης, όπως οι Alex Jones, Laura Loomer, Paul Joseph Watson, Milo Yiannopoulos, με την κατηγορία του …hate speech. «Όλως συμπτωματικά» οι ανωτέρω είναι αποκλειστικά υποστηρικτές του Donald Trump, προ τριετίας στυλοβάτες ενός «απρόσμενου» [για τους αδαείς περί τα της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής] θριάμβου.
Δεν ξέρει κανείς με τι να πρωτοαηδιάσει: από τη μια η απροσχημάτιστη, χωρίς ίχνος ντροπής, επιλεκτική λογοκρισία σε βάρος εκπρόσωπων της αμερικανικής Νέας Δεξιάς, η οποία βαφτίζεται «άκρα δεξιά» με το έτσι θέλω [θυμίζει τίποτα αυτό;] ενώ για λόγους αληθοφάνειας, στη λίστα των αποκλεισμένων προστίθενται νοσηρές φυσιογνωμίες τύπου Louis Farrakhan, επικεφαλής του «Έθνους του Ισλάμ» – έχει προβεί στο παρελθόν σε δηλώσεις όπως «ο Χίτλερ ήταν μεγάλος άνδρας» κλπ.
Από την άλλη η, ακόμα πιο αποκρουστική, ανοχή ή και επιδοκιμασία της Facebook από μιντιακούς προμαχώνες των «liberals» – από NY Times και Washington Post μέχρι CNN, MSNBC κλπ.. Να υποθέσει κανείς ότι δεν αναλογίζονται ότι θα είναι οι επόμενοι; να υποθέσει ότι …ορθώς δεν το αναλογίζονται, μια και από καιρό έχουν μεταμορφωθεί από δίαυλοι πληροφόρησης σε δίαυλους της γκεμπελικής anti-Trump προπαγάνδας;
Σημειωτέον ότι το Facebook ανακοίνωσε ότι …ο χρήστης που θα προβαίνει σε υποστηρικτικές αναρτήσεις για τον Alex Jones θα τίθεται ο ίδιος υπό απαγόρευση, ως promoter του hate speech, του οποίου σε «αρχιερέα» πλέον αναγορεύεται ο παρουσιαστής.
Παρακολουθώ τον AJ εδώ και 15 χρόνια, με το ίδιο ενδιαφέρον και συνέπεια που παρακολουθώ τους μιντιακούς του αντιπάλους. Μπορώ να πω μετά λόγου γνώσεως ότι οι όποιες «σκηνικού τύπου» υπερβολές του, ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με …προτροπές στη βία, …αντισημιτισμό και άλλες γελοιότητες που του καταλογίζουν. Ο τύπος είναι θεατρικός εκ φύσεως, αυτό ήταν πάντα το δυνατό – αποδείχτηκε ταυτόχρονα και το αδύναμο – χαρτί του. Όσο για την ετικέτα του «συνωμοσιολόγου» αφήνει ανοικτά πολλά και διάφορα ερωτήματα, ως προς προβλέψεις του, οι οποίες έχουν επαληθευτεί χρόνια τώρα.
Η τελευταία «συνωμοσιολογική θεωρία» του άλλωστε, από τριετίας τουλάχιστον, αφορούσε …την σημερινή απαγόρευση.


 1. Ανώνυμος

  Σωκράτη!
  Θα με κάνεις να αρχίσω να γράφω πάλι στο ιστολόγιο μου!

  Μου αρέσει!

 2. Σωκράτη!
  Θα με κάνεις να αρχίσω να γράφω πάλι στο κοστολόγιο μου! Μπράβο

  Μου αρέσει!

 3. σωκράτης παπαχατζής

  it’s already been too long! – thanks

  Μου αρέσει!

 4. evmeniskardianos

  Νομίζω ότι το άρθρο Σας οεριέχει πραγματικά και σοβαρά επιχειρήματα για το αποκαλούμενο FaceBook κτλ.

  Ευμένης Καρδιανός

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: