ALEX JONES

του Σωκράτη Παπαχατζή
Είχε προηγηθεί περίοδος ημιαποκλεισμού του από τον προηγούμενο Αύγουστο. Σήμερα όμως, η Facebook και η θυγατρική αυτής Instagram αποφασίζουν να αποκλείσουν οριστικά από τις πλατφόρμες τους προσωπικότητες του χώρου της εναλλακτικής πληροφόρησης, όπως οι Alex Jones, Laura Loomer, Paul Joseph Watson, Milo Yiannopoulos, με την κατηγορία του …hate speech. «Όλως συμπτωματικά» οι ανωτέρω είναι αποκλειστικά υποστηρικτές του Donald Trump, προ τριετίας στυλοβάτες ενός «απρόσμενου» [για τους αδαείς περί τα της αμερικάνικης πολιτικής σκηνής] θριάμβου.
Δεν ξέρει κανείς με τι να πρωτοαηδιάσει: από τη μια η απροσχημάτιστη, χωρίς ίχνος ντροπής, επιλεκτική λογοκρισία σε βάρος εκπρόσωπων της αμερικανικής Νέας Δεξιάς, η οποία βαφτίζεται «άκρα δεξιά» με το έτσι θέλω [θυμίζει τίποτα αυτό;] ενώ για λόγους αληθοφάνειας, στη λίστα των αποκλεισμένων προστίθενται νοσηρές φυσιογνωμίες τύπου Louis Farrakhan, επικεφαλής του «Έθνους του Ισλάμ» – έχει προβεί στο παρελθόν σε δηλώσεις όπως «ο Χίτλερ ήταν μεγάλος άνδρας» κλπ.
Από την άλλη η, ακόμα πιο αποκρουστική, ανοχή ή και επιδοκιμασία της Facebook από μιντιακούς προμαχώνες των «liberals» – από NY Times και Washington Post μέχρι CNN, MSNBC κλπ.. Να υποθέσει κανείς ότι δεν αναλογίζονται ότι θα είναι οι επόμενοι; να υποθέσει ότι …ορθώς δεν το αναλογίζονται, μια και από καιρό έχουν μεταμορφωθεί από δίαυλοι πληροφόρησης σε δίαυλους της γκεμπελικής anti-Trump προπαγάνδας;
Σημειωτέον ότι το Facebook ανακοίνωσε ότι …ο χρήστης που θα προβαίνει σε υποστηρικτικές αναρτήσεις για τον Alex Jones θα τίθεται ο ίδιος υπό απαγόρευση, ως promoter του hate speech, του οποίου σε «αρχιερέα» πλέον αναγορεύεται ο παρουσιαστής.
Παρακολουθώ τον AJ εδώ και 15 χρόνια, με το ίδιο ενδιαφέρον και συνέπεια που παρακολουθώ τους μιντιακούς του αντιπάλους. Μπορώ να πω μετά λόγου γνώσεως ότι οι όποιες «σκηνικού τύπου» υπερβολές του, ουδεμία σχέση είχαν ποτέ με …προτροπές στη βία, …αντισημιτισμό και άλλες γελοιότητες που του καταλογίζουν. Ο τύπος είναι θεατρικός εκ φύσεως, αυτό ήταν πάντα το δυνατό – αποδείχτηκε ταυτόχρονα και το αδύναμο – χαρτί του. Όσο για την ετικέτα του «συνωμοσιολόγου» αφήνει ανοικτά πολλά και διάφορα ερωτήματα, ως προς προβλέψεις του, οι οποίες έχουν επαληθευτεί χρόνια τώρα.
Η τελευταία «συνωμοσιολογική θεωρία» του άλλωστε, από τριετίας τουλάχιστον, αφορούσε …την σημερινή απαγόρευση.

Δημοσιεύτηκε από τον Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis

Η "αυτοπαρουσίαση" είναι μια διαδικασία κουραστική και μάλλον άκομψη. Περιορίζομαι λοιπόν στη μουσική και τα κείμενα, τις βασικές μου ασχολίες, που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του blog. Τα σχόλια θα δημοσιεύονται χωρίς παρέμβαση. Εξαίρεση, τυχόν ...συκοφαντικές αναρτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικό πρόβλημα. Οι τελευταίες θα απαλείφονται με την εμφάνισή τους. • Self presentation can be a tedious process and rather awkward. So I’ll limit myself to music and writing, my main interests and the raison d ' être of this blog. All comments will be published. Sole exception, any ...slanderous posts that could create legal problems. The latter will be deleted by their appearance.

4 σκέψεις σχετικά με το “ALEX JONES

  1. Νομίζω ότι το άρθρο Σας οεριέχει πραγματικά και σοβαρά επιχειρήματα για το αποκαλούμενο FaceBook κτλ.

    Ευμένης Καρδιανός

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: