Ο Τζιτζικώστας αποκάλυψε πώς βλέπει η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

perifereiarxisτου Γιώργου Δελαστίκ

Επίκαιρα (μέσω on line press)

Απολαυστική από πολιτική σκοπιά ήταν η δήλωση την Κυριακή το πρωί στο Μega του νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ότι «κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι και το ΠΑΣΟΚ είναι εγκληματική οργάνωση γιατί καταδικάστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Ουσιαστικά τίναξε στον αέρα το πολιτικό σκηνικό.
Ήταν ταυτόχρονα μια εξαιρετικά χρήσιμη τοποθέτηση, καθώς λειτούργησε ως καταλύτης για την αποκάλυψη πολλών πολιτικών θέσεων που μέχρι την Κυριακή αποκρύπτονταν επιμελώς.
Πρώτα πρώτα, η δήλωση Τζιτζικώστα έφερε με θεαματικό τρόπο στο προσκήνιο τα πραγματικά αισθήματα της συντριπτικής πλειονότητας των στελεχών, μελών, οπαδών και ψηφοφόρων της ΝΔ, οι οποίοι σιχαίνονται κυριολεκτικά το ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του κόμματος τους μαζί του σε κυβερνητικό επίπεδο.
Έχοντας πλήρη επίγνωση αυτών των αισθημάτων, ο Απ. Τζιτζικώστας ως αδίστακτος πολιτικός καιροσκόπος προσπάθησε να εξασφαλίσει την επανεκλογή του αφενός μέσω του προσεταιρισμού ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής και αφετέρου εκφράζοντας την απέχθεια των δεξιών ψηφοφόρων προς το ΠΑΣΟΚ.«Έκαψε» έτσι, βέβαια, το πολιτικό του μέλλον και είναι ήδη «τελειωμένος» πολιτικά ο ίδιος, μετά τη χωρίς κανένα περιθώριο παρερμηνείας αποδοκιμασία εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου.
Οι δηλώσεις του υποδηλώνουν ότι δεν κατάλαβε πως είναι εντελώς διαφορετικά τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα του Αντώνη Σαμαρά, η πολιτική καριέρα του οποίου θα τελειώσει τη νύχτα της ήττας του στις βουλευτικές εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές), και τα πολιτικά συμφέροντα της επιβίωσης της ΝΔ ως κόμματος μετά τον Σαμαρά.

Χαστούκι στον Βενιζέλο
Οι δηλώσεις Τζιτζικώστα αποτέλεσαν ισχυρότατο πολιτικό ράπισμα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο.
Έδειξαν εμπράκτως ότι αυτό το νομικό κατασκεύασμα περί χαρακτηρισμού ενός κόμματος ως «εγκληματικής οργάνωσης» με στόχο να μπορεί η κάθε κυβέρνηση να εξοντώνει πολιτικούς της αντιπάλους παραβιάζοντας το Σύνταγμα, που δεν επιτρέπει την απαγόρευση πολιτικών κομμάτων, στράφηκε, έστω και σε φραστικό επίπεδο, εναντίον των εμπνευστών του. Όσο κι αν δεν προσέλαβε νομικές διαστάσεις, η πολιτική ζημιά που υπέστησαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Βενιζέλος είναι πραγματικά τεράστια.
Δεν θέλει και πολύ. Μεγάλο μέρος των Ελλήνων θεωρεί γενικά και αόριστα τα ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ «κλέφτες» που ρήμαξαν την Ελλάδα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία πέραν της περίπτωσης Τσοχατζόπουλου.
Όταν, λοιπόν, λέει αυτό το πράγμα ένα εκλεγμένο στέλεχος της ΝΔ όπως ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, στέλεχος κόμματος που κυβερνά από κοινού με το ΠΑΣΟΚ, οι δηλώσεις του εκλαμβάνονται από τον κόσμο ως πανηγυρική επιβεβαίωση της υποτιθέμενης φύσης του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν ο ίδιος ο Τζιτζικώστας τις αναιρεί υπό την ασφυκτική πολιτική πίεση του Μεγάρου Μαξίμου.

Κυβερνητική υποκρισία
Κατά τη διάρκεια των θυελλωδών πολιτικών συζητήσεων που πυροδότησαν οι δηλώσεις Τζιτζικώστα αποκαλύφθηκε και η απύθμενη υποκρισία της κυβέρνησης Σαμαρά στο χειρισμό του «αντιναζιστικού αγώνα» που υποτίθεται ότι διεξάγει εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Όπως ομολόγησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε τηλεοπτική του εμφάνιση, το υπουργείο Εσωτερικών έστειλε προς τις περιφέρειες εγκύκλιο, η οποία απαιτούσε την αυστηρή εφαρμογή του πρωτοκόλλου για τις παρελάσεις. Το πρωτόκολλο αυτό όμως απαιτεί συν τοις άλλοις την πρόσκληση όλων των βουλευτών που έχουν εκλεγεί στην περιφέρεια ή στο νομό που γίνεται η κάθε παρέλαση -άρα και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φυσικά.
Το υπουργείο Εσωτερικών, δηλαδή, απαιτούσε με την εγκύκλιο του να κληθούν όλοι οι βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Χρυσής Αυγής, αλλά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε στο Μega ότι έκρινε πως ο κάθε περιφερειάρχης θα είχε το πολιτικό κριτήριο να αποφασίσει ποιους βουλευτές θα καλέσει!
Ωκεανός υποκρισίας! Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου παρίστανε δηλαδή τη… «μωρή παρθένα» της δημοκρατικής νομιμότητας, μη αναλαμβάνοντας η ίδια την πολιτική ευθύνη της απαγόρευσης συμμετοχής στους προσκεκλημένους των παρελάσεων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, αλλά έκλεινε πονηρά το μάτι στους περιφερειάρχες -στον κάθε πολιτικό «βλαχοδήμαρχο» δηλαδή, που θα έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας- να αποφασίσουν αυτοί… ποια κόμματα είναι νόμιμα και ποια όχι!
Ασύλληπτο! Εξωφρενικό! Είχαν απόλυτο δίκιο στελέχη της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προερχόμενα από τη ΝΔ, τα οποία κατήγγειλαν δημοσίως, ακόμη και από τηλεοράσεως, αυτή την υπέρμετρη υποκρισία της κυβέρνησης.

Καμμένος σε Τσίπρα
Το πολιτικό κλίμα, πάντως, βαραίνει διαρκώς για την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Η πλήρης πλέον απομόνωση της στο εσωτερικό της χώρας οδηγεί σε ένταση τόσο των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και των διαφοροποιήσεων στο εσωτερικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τη γραμμή που ακολουθούν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος. Όλοι παίρνουν θέσεις για τη μετασαμαρική εποχή της ΝΔ και τη μεταβενιζελική φάση του διαλυόμενου ΠΑΣΟΚ.
Στο πλαίσιο αυτό, ισχυρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση αποτέλεσε η δημόσια πρόταση που έκανε την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας στον Αλφα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος: πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρτίσουν «κοινά ψηφοδέλτια με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση» του Μαΐου. «Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες να συνεργαστούν με κόμμα ή βουλευτή που ψήφισε Μνημόνιο», διακήρυξε εκ νέου ο Π. Καμμένος.
«Με τον Αλέξη Τσίπρα καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητάμε δημόσια», δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι παραμένει αμετακίνητος στη στρατηγική επιλογή του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Προς μεγάλη βλάβη της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική των ΑΝΕΛ καθιστά απολύτως ρεαλιστικό το σχηματισμό αντιμνημονιακής κυβέρνησης με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις βουλευτικές εκλογές.
«Έτοιμος για όλα, ακόμη και για φυλακή και χειροπέδες», διακήρυξε ο Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην αιτούμενη άρση της βουλευτικής ασυλίας του. «Θα συλληφθούμε όλοι όσοι δεν συμφωνούμε με τη μνημονιακή πολιτική. Αλλά θα τους τσακίσουμε και δεν θα μπορέσουν να επιβάλουν τα σχέδια τους», πρόσθεσε.
Δεν δίστασε δε να κατηγορήσει το περιβάλλον του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ως «ένα νέο ακροδεξιό τιμ που δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ», υποδηλώνοντας έμμεσα με τον τρόπο αυτό την πρόθεση του να διεκδικήσει τμήμα των ψηφοφόρων της ΝΔ στο αναμενόμενο χάος που θα επικρατήσει στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μετά την πιθανότατη ήττα της ΝΔ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Φευγάτος» και ο Κουβέλης
Ένα ακόμη πλήγμα για την κυβέρνηση συνιστά η οριστική πλέον ρήξη ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ σε επίπεδο ηγεσιών των δύο κομμάτων. Η ΔΗΜΑΡ «παλινδρόμησε» δήλωσε ο Β. Βενιζέλος, εντάσσοντας το κόμμα του Φώτη Κουβέλη «στην ίδια (με τον ΣΥΡΙΖΑ) ετερόκλητη, ομιχλώδη και ανεύθυνη αντιπολίτευση».
«Ανευ νοήματος» χαρακτήρισε ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης με ανακοίνωση του την πρόταση συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ του αρχηγού του ελάσσονος κόμματος της συγκυβέρνησης, Βαγγέλη Βενιζέλου. «Ο κύριος Βενιζέλος πράγματι δεν παλινδρόμησε. Έκανε την επιλογή του, επιλογή στρατηγικού χαρακτήρα, για την πλήρη σύμπλευση με τη ΝΔ και την αδιέξοδη πολιτική», υπογράμμισε στην ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. «Ο τρίτος πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει», πρόσθεσε, αποκλείοντας έτσι για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ.
Ακόμη χειρότερα για τον Βαγγέλη Βενιζέλο προσωπικά, οι συνεργάτες του Φώτη Κουβέλη δήλωναν σε οποιονδήποτε τους ρωτούσε ότι τους είναι αδύνατον να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να συμφωνήσει η ΔΗΜΑΡ στη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια που θα προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Η υπόθεση έχει εξαιρετική σημασία. Κυκλοφορούν διάφορες αναπόδεικτες φήμες για πασοκοειδή τρωκτικά που είχαν ή και έχουν σχέση με την υπόθεση των υποβρυχίων και ως εκ τούτου προκαλούν καχυποψία -ή τουλάχιστον έτσι αντιμετωπίζονται, με καχυποψία- οι έντονες αντιδράσεις κάποιων στελεχών της ΔΗΜΑΡ που αντιτίθενται σφοδρότατα στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής.
Δεν είναι καθαρό αν ανησυχούν μόνο για το πολιτικό μέλλον τους, που το έβλεπαν στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ.


 1. Δίκιο έχει ο καλός δημοσιογράφος…

  Μου αρέσει!

  • Δημήτρης

   Συμφωνώ και επισυνάπτω μια δημοσίευση με συγκεντρωμένα τα «έργα» του ΠΑΣΟΚ…..

   Μου αρέσει!

  • coyoteracing

   Αριστος δημοσιογράφος για βραβείο πούλι τζερ η μούμια της Ανταρσίας.

   Μου αρέσει!

   • @coyotracing
    Το …2ο!

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    πάλι τα ίδια…δεν έγραψα εγώ το παραπάνω σχόλιο…δεν έχει το δικό μου gravatar…

    …αυτά…έγινε βέβαια και η αναμενόμενη απο καιρό παρακρατική ενέργεια με αποτέλεσμα την διπλή δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός τρίτου…σκατά…

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    το παραπάνω σχόλιο το έγραψα εγώ ή όχι…ποιος ξέρει αυτές τις περίεργες μέρες…

    μια ζωή προβοκάτωρες…

    μια ζωή η ακροαριστερή τρομοκρατική εγκληματικότητα κρύβεται πίσω από κουκούλες και κράνη…και βαφτίζεται παρακρατική…

    μια ζωή ξηροί…

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    καταδικάζω τη βία απ΄όπου κι αν προέρχεται,εσένα όμως που χρησιμοποιείς το θρυλικό μου nickname…

    θα σε ξεβράκωνα και θα σε παρέδιδα σε ένα δίμετρο,χτισμένο ακροαριστερό τραβέλι που τον έχει ρόπαλο,για να σε γλεντήσει όπως σου αξίζει…

    αμέσως μετά το στραπάτσο θα το μετάνιωνα και θα καταδίκαζα την βία από όπου κι αν προέρχεται αλλά…

    είμαι σίγουρος πως εσύ δεν θα καταδίκαζες την βία προς όπου κι αν κατευθύνεται…

    …ακριβώς όπως κάνεις πάντα μικρή μου λουλού…θες κάτι αλλο να μάθεις για την «φύση» σου;

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    δεν ξέρω πώς να στο πω… αλλά τα τραβέλια και τα τρανσάκια είναι το φετίχ μου… θέλεις να σου δώσω μερικά links να μου κλείσεις ραντεβού;

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    Θα σου πω τι θέλω…

    θέλω να καταπιείς ΟΛΟ το αριστερό σου χέρι απο το στόμα, να εξαφανίσεις το δεξί σου χέρι ΟΛΟ βαθειά στην «έδρα» σου και εκεί που θα συναντηθούνε μέσα στο σώμα σου να δώσεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου για την μαλακία που σε δέρνει…

    Μου αρέσει!

   • @coyete
    Ανδρέα… Απ’ ότι καταλαβαίνω κάποιος χρησιμοποιεί το nickname «coyoteracing». Δεν είμαι τόσο καλός στα διαδικτυακά για να μπορώ να καταλάβω ποια είναι η «αληθινή» ανάρτηση. Όπως έγραψα αλλού, τα τελευταία χρόνια αναγκάστηκα (λόγω της κατάρρευσης των Τ.Ε εξ αιτίας της Άλφα Πρες), να ζήσω σε λάκκους με δηλητηριώδη φίδια, οικονομικούς δολοφόνους, γυναικωτούς (στα μυαλό γιατί η έδρα τους δεν μ’ ενδιαφέρει) και λοιπές κατώτερες μορφές ζωής που μαγάρισαν τη ζωή και την ιστορία μου. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει να εξοβελίσω τα σκουπίδια όλοι θα του είμαι υπόχρεος

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    είμαι καλός με τους καλούς και σκουπίδι με τα σκουπίδια…Κώστα μην λερώνεσαι με το να ασχολείσαι με το περιστατικό…

    απλά μου κάνει εντύπωση πόσο ελάχιστος αντίπαλος είναι η λουλού…

    τώρα αν κάποιοι αναγνώστες ενοχλούνται απο το βρωμόστομα μου,το καταλαβαίνω και ζητω συγγνώμη αλλα ο τρόπος που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα με αναγκάζει να πω…

    σκατά στα μούτρα του κάθε μαλάκα που κατέβηκε στην αγορά την Κυριακή…ε ναι,δεν εκφράζεται πιο χορταστικά η αγανάκτηση, για την ικανοποίηση που νοιώθω καθώς με συγκυβερνά ο μπάμιας και ο κολοκύθας…

    70δις οι τοκοι που πρέπει να πληρωθούν μέχρι το 2020…και ο μαλάκας δεν έχει α΄λλη δουλειά απο το να προσπαθεί να χτυπήσει μεσω εμού έναν άνθρωπο, που αν μη τι άλλο προσπάθησε να μας ανοίξει τα μάτια εδώ και δεκαετίες…

    λουλού,με διασκέδασες για ακόμη μία φορά,έχεις τα συλλυπητήρια μου για την μαλακία που σε δέρνει,σταμάτα να συγχαίρεις τον εαυτό σου κατα πως σου μαθα…

    …αύριο ΑΠΕΡΓΙΑ,άρα…όλοι MEGA…

    ΑΙΣΧΟΣ…

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    ή μήπως να κάνουμε απεργία την Κυριακή με ανοιχτά τα μαγαζιά για να έχει συμμετοχή…

    λογικό μου φαίνεται,αφού φαινονται λογικά και τα 70δις σε κάποιους…

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    δεν πειράζει μάστερ…. τόσα χρόνια κτηνίατρος, έχουν δει τα μάτια μου…

    το alter ego μου μπορεί να παραλάβει ένα κογιοτίδιο στο μεταξύ…για να έχει κάτι να ασχολείται…

    Μου αρέσει!

 2. tasos

  Μα, μήπως τελικά όλα τα κόμματα είναι λίγο-πολύ τέτοιου είδους οργανώσεις? Βάσει της νεοελληνικής νοοτροπίας θα μπορούσαν να είναι και κάτι άλλο?

  Μου αρέσει!

 3. Μαχητής

  Τα πολιτικά «μαγειρέματα» στη σύγχρονη κουζίνα της Ελληνίτσας, θυμίζουν προετοιμασία ξαναζεσταμένου φαγητού..
  Αλλιώς, αυτοί που τόσα χρόνια τρώνε-και τις σάρκες μας σε λίγο-και γκρεμίζουν τη χώρα, τώρα θα την ξαναχτίσουν;
  Με επανίδρυση ή με 5ο δρόμο, που λέει κι ο Δάσκαλος;
  «Ο λύκος, μόνο την τρίχα αλλάζει», λέει το γνωμικό..

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: