«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

racist

του Σωκράτη Παπαχατζή

«Ρατσισμός: η κοινωνική ή πολιτική πρακτική διακρίσεων που βασίζεται στο δόγμα της ανωτερότητας μιας φυλής, εθνικής ή κοινωνικής ομάδας, και στην καλλιεργημένη αντίληψη των μελών της ότι  οφείλουν να περιφρουρήσουν την αμιγή σύσταση, την καθαρότητα της ομάδας τους, καθώς και τον κυριαρχικό της ρόλο έναντι των υπόλοιπων  φυλετικών, εθνικών, κοινωνικών κλπ. ομάδων, που θεωρούνται από αυτά κατώτερες«.

[Από το λεξικό Μπαμπινιώτη]

Ξεκινώντας από τη φαιδρή υπόθεση του …αντιρατσιστικού νομοσχεδίου» [ακόμα και οι ξιφήρεις υπερασπιστές του κατάλαβαν τελικά πόσο ανακόλουθο ήταν με το λαϊκό αίσθημα] ένας εντεινόμενος, παρά φύση θόρυβος επικρατεί ξανά γύρω απ’ το πόσο υπόλογοι είμαστε, ως λαός, για τη συμπεριφορά μας προς τους μετανάστες. Κάτω απ’ αυτό το θόρυβο, το αληθινό πρόβλημα, η παρουσία εδώ ενός τεράστιου αριθμού ανθρώπων που ούτε να ενσωματωθούν μπορούν σε μια καταρρέουσα κοινωνία, ούτε και να απεγκλωβιστούν  αναζητώντας αλλού την τύχη τους, κρατιέται «μυστηριωδώς» έξω απ’ το μενού των δελτίων ειδήσεων.

Η εισαγωγή λέξεων όπως «ρατσισμός», «ξενοφοβία» στη συζήτηση για το μεταναστευτικό αποτελεί εξ αρχής διαστρέβλωση, ύπουλη και υποβολιμαία, μια και αυτοί που την επιχειρούν δεν είναι ηλίθιοι: Το θέμα σπανίως αφορούσε στο πρόβλημα κάποιων με την …ετερότητα, όπως γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί. Τα ποσοστά της Χ.Α. κυμαίνονταν γύρω στο μηδέν, μέχρι προχτές. Το θέμα είχε να κάνει εξ αρχής με το υπεράριθμο των μεταναστών και τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Παρόμοιο πρόβλημα είχε υπάρξει, ένα σχεδόν αιώνα πριν, με τους εκ Μικρασίας πρόσφυγες, «συνέλληνες» κατά τ’ άλλα. Κάποιοι θεωρούσαν αδύνατη, υπό τις τότε συνθήκες, την ενσωμάτωσή τους. Εύγλωττοι των συναισθημάτων των ελλαδιτών προς τους Μικρασιάτες αδελφούς, είναι οι χαρακτηρισμοί που συνέχιζαν να ακούγονται, δεκαετίες μετά τον ερχομό τους: «Τουρκόσποροι», «-αούτηδες», «-ογλούδες»,… Τα, πρόσφατα ακόμα, ποντιακά ανέκδοτα, αποτελούν απόηχο «ρατσιστικών» αισθημάτων για την πολυπληθέστερη από τις προσφυγικές ομάδες.

Επρόκειτο / πρόκειται όντως για ρατσιστική συμπεριφορά; Ή μήπως βγάζουμε απ΄ τη μύγα ξύγκι; Ο ρατσισμός, όπως τον ορίζει το λεξικό του Μπαμπινιώτη, αφορά συγκεκριμένες δράσεις και στερεότυπα. Ιστορικά είναι συνδεδεμένος με τον ιμπεριαλισμό και την αποικιοκρατία. Στα καθ’ ημάς, ωστόσο, το πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο «αυτόχθων». Και δεν είναι ότι εκείνος που απειλεί το ζωτικό του χώρο είναι …παιδί ενός κατώτερου Θεού. Είναι ότι κάποιος απειλεί το ζωτικό του χώρο – period. Το κατά πόσο η απειλή αποτελεί πραγματικότητα ή διαστρέβλωσή της, είναι θέμα άλλης κουβέντας. Το θέμα μας εδώ είναι το πλαίσιο της αντιπαράθεσης. Μέσα σ’ αυτό, η «ρατσιστική υποτίμηση», όποτε συμβαίνει, παίζει το ρόλο της στιγμιαίας εκτόνωσης. Κατακριτέας ναι, όσο και η βωμολοχία όμως. Σπάνια συνάδει με συναίνεση σε «πρακτική διακρίσεων». Ακόμα πιο σπάνια ταυτίζεται με την φασιστική αμάθεια και την χοντροκοπιά του «πας μη Έλλην βάρβαρος». Μ΄ αυτήν ωστόσο είχαν συμφέρον εξ αρχής να την ταυτίσουν κάποιοι. Και το ‘χουν καταφέρει.

Πολιτικάντηδες, «δημοσιογράφοι», «καλλιτέχνες» και «διανοούμενοι», που σφύριζαν αδιάφορα όσα χρόνια η χώρα γινόταν αποθήκη ψυχών. Και …ενεργοποιούνται ξαφνικά, από τις βίλες τους στα Βόρεια Προάστια, μόλις εκδηλωθεί η αντίδραση… Που ωρύονται, ενορχηστρωμένοι από διεθνή παρατηρητήρια, για   …αύξηση της ρατσιστικής βίας, μη λέγοντας κουβέντα για τη βία που υφίστανται οι ντόπιοι. Τους οποίους τσουβαλιάζουν, με το έτσι θέλω ως «ρατσιστές» και «ξενόφοβους», σπρώχνοντάς τους στην αγκαλιά της Χρυσαυγής…

Σκέφτεσαι μισοαστεία-μισοσοβαρά ότι, κάποιοι τουλάχιστον απ’ τους «αντιρατσιστές» μας,  βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Όχι με σκοπό τη …διάλυση της Ελλάδας. Αλλά σε ένα περίεργο πλαίσιο υπόθαλψης της ακροδεξιάς σε ευρωπαϊκή/παγκόσμια κλίμακα, από κάποιους που δηλώνουν …ανήσυχοι για την άνοδό της.

Δημοσιεύτηκε από τον Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis

Η "αυτοπαρουσίαση" είναι μια διαδικασία κουραστική και μάλλον άκομψη. Περιορίζομαι λοιπόν στη μουσική και τα κείμενα, τις βασικές μου ασχολίες, που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του blog. Τα σχόλια θα δημοσιεύονται χωρίς παρέμβαση. Εξαίρεση, τυχόν ...συκοφαντικές αναρτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικό πρόβλημα. Οι τελευταίες θα απαλείφονται με την εμφάνισή τους. • Self presentation can be a tedious process and rather awkward. So I’ll limit myself to music and writing, my main interests and the raison d ' être of this blog. All comments will be published. Sole exception, any ...slanderous posts that could create legal problems. The latter will be deleted by their appearance.

39 σκέψεις σχετικά με το “«ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

  1. «Αρπαζω» την ευκαιρια, ορμωμενος απο το εκπληκτικα ευστοχο αρθρο του Socrates και θετω ενα ερωτημα:
    Ειναι πιο επικινδυνη η υποπτη «αμεροληψια» της καθε Repussy, η ο ισοπεδοτικος-δημαγωγικος λογος του καθε Χιτλερισκου?

    Μου αρέσει!

    1. @Δημήτρης
      Repoussy! Ρατσιστικό, σεξιστικό αλλά, κορυφαίο -για όσους από μας είχαμε υποστεί βαριά παιδικά τραύματα μεγαλώνοντας στη Κατοχή, τρώγοντας χαρούπια και μπομπότα και με το σπίτι μας να τινάζεται στον αέρα από τις οβίδες των εγγλέζικων τανκς

      Μου αρέσει!

      1. ΦαδερΓιοντα, εχει χαραχθει στην μνημη μου ενα κορυφαιο αρθρο σου στο ιστολογιο, που περιεγραφες ενα χειμωνιατικο βραδυ της «μεσαιωνικης» αυτης νεοελληνικης εποχης…
        Ανατριχιαστικος ηταν ο διαλογος σου με τον ανταρτη για τις σφαιρες…
        Η Repussy, την Κατοχη θα την ανεφερε ως «Μεταβατικη Περιοδο» και τον Εμφυλιο ως «Αντιπαραθεση Διαφορετικοτητων»…

        Μου αρέσει!

  2. Σωκράτη διαφωνώ.
    Δεν πιστεύω οτι ο ρατσισμός μας χρειάστηκε υποκίνηση από κάποιους. Η κοινωνία μας ήταν ανέκαθεν ρατσιστική.
    Υπάρχει διακύμανση από light και υφέρπων ρατσισμό, π.χ. Αθηναίοι-Θεσαλονικείς, μέχρι τον ρατσισμό κατά των γύφτων που περιγράφει ο Κώστας Χατζής στα τραγούδια του από τη δεκαετία του ’60.
    Είμαστε, θα έλεγα, απαίδευτοι πολιτισμικά. Φοβόμαστε το διαφορετικό και το θεωρούμε κατώτερο.

    Εγώ τείνω να πιστεύω οτι κάποιοι επέτρεψαν να γιγαντωθεί το μεταναστευτικό ώστε να καλιεργηθεί το ρατσιστικό αίσθημά μας («διώστε όλους τους βρωμιάρηδες απ’ τα παγκάκια μας!») και να ανεβάσουνε τα ποσοστά της ΧΑ.
    Και τη θέλουν τη ΧΑ να συμβάλλει στην καταστολή/χαφιεδισμό. Γιατί η ΧΑ, μπορεί τώρα να δέρνει κυρίως μετανάστες, αλλά έχει ξεκινήσει ήδη να κάνει focus και σ’ άλλες ομάδες ελλήνων (καλλιτέχνες, ομοφυλόφυλλους κλπ.). Το επόμενο βήμα θα είναι να δέρνει άστεγους, φτωχούς και λοιπούς διαφορετικούς.
    Just my opinion

    Μου αρέσει!

    1. @gper
      Η Χ.Α είναι ένα φαινόμενο της μετα-ανθρώπινης εποχής. Σε λίγα χρόνια θα υπάρχουν και στην Τζουτζία ιδιωτικοί στρατοί που «θα μαμάνε και θα δέρνουν και λογαρισμό δεν θα δίνουν» γιατί έτσι θέλουν αυτοί που τους πληρώνουν. Το ίδιο δεν γίνεται σε πλανητικό επίπεδο όταν ένας |»αμερικαναράς¨(κατά το ελληναράς, γερμαναράς, γαλλαράς(;), πατάει ένα κουμπί στο ντάλας-τέξας και στέλνει μία βόμβα 1000 κιλών στο αλαχρίρι στη Λιβύη ή στο Πακιστάν. Τι έχετε πάθει όλοι; Δεν βλέπετε το μέλλον να ανατέλλει λαμπρό;

      Μου αρέσει!

      1. …φοβάμαι ότι η Χ.Α. είναι του συστήματος, τους βολεύει να υπάρχει ώστε να την χρησιμοποιήσουν την δεδομένη στιγμή για προβοκάτσια! Κάτι αντίστοιχο δεν έγινε με τον Σαμψών το 1974 στην Κύπρο. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ο τρόπος που συμπεριφέρονται τα μέλη της, εντελώς αυθόρμητα, άκομψα, χωρίς στρατηγική και σχεδιασμό, που υποδηλώνει ανθρώπους που δεν μελετούν τις πράξεις τους, όπως επίσης δεν σκέφτονται σε βάθος χρόνου τις συνέπειες και τα δικαιώματα που δίνουν, με αυτές, συνεπώς είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμοι και πανεύκολα κατευθυνόμενοι σε κάθε μορφής προβοκάτσια…..

        Μου αρέσει!

      2. Έχεις δίκιο.
        Το να δέρνει η ΧΑ να είναι μεσοπρόθεσμος στόχος. Ο απώτερος στόχος είναι το να αποκτήσουμε αναισθησία όταν δέρνεται ο διπλανός μας…
        Τότε θα μπορούν να στοχοποιούν με προφάσεις όποιον θέλουν και να τον εξαφανίζουν όπως θέλουν.
        Αμέσως μου έρχεται στο μυαλό ο Σακάς…

        Μου αρέσει!

  3. Σε ταραγμένες περιόδους το ξεχείλωμα των εννοιών είναι αναπόφευκτο, έδειξε κάποτε ο Θουκυδίδης – αφού η μάχη διεξάγεται όχι μόνο σε πρακτικό, αλλά και σε συμβολικό επίπεδο, απέδειξε αργότερα ο Κονδύλης. Και ναι μεν οι «αριστεροί» εξειδικεύονται στα λόγια, οι φασίστες όμως εξειδικεύονται στις πράξεις. Τους δεύτερους να φοβάσαι λοιπόν περισσότερο και όχι τους πρώτους, γιατί και η έννοια «έλληνας» μπορεί να μεταβληθεί κατά βούληση. Και μπορεί μεν οι φαφλατάδες αριστεροί να την ξεχειλώνουν, οι φασίστες όμως την περιορίζουν – στους εαυτούς των..

    Μου αρέσει!

    1. Είσαι σίγουρος φίλε μου ότι οι αριστεροί ειδικεύονται και μένουν μόνο στα λόγια;; Διότι να ξέρεις ότι στο πόλεμο υπάρχουν όπλα που φαίνονται και όπλα που δεν ανιχνεύονται καν…Και τα δεύτερα είναι πολύ επικίνδυνα. Αν λοιπόν οι ακροδεξιοί πολεμούν με φωνές, σπαθιά και βαλίστρες σαν όρκ-διότι δεν έχουν το μυαλό και την πονηριά της Νέας Εποχής-τότε οι αριστεροί να είσαι σίγουρος ότι επι δεκαετίες σε θερίζουν αθόρυβα πολιτιστικά, οικονομικά και ιδεολογικά κρατώντας το μπουφέ για πάρτι τους και μάλιστα με μανδύα που θα ζήλευε και αρχιεπίσκοπος…

      Μου αρέσει!

      1. Α ωραία … τοτε και γω συμφωνώ 1000%…έχεις δίκιο ΚΚ…είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνήσουμε…

        κάτι σαν συμφωνία της …Βάρκιζας

        Μου αρέσει!

      2. Οι αριστεροί στην Ελλάδα έχουν πολλά κοινά με τους εβραίους στην Ευρώπη: έχουν υποστεί μια φυσική γενοκτονία άνευ προηγουμένου και αιτίας και έχουν επιζήσει χάρη στην ευφυΐα τους που με τον καιρό έχει καταφέρει να διαποτίσει ακόμα και την ιδεολογία του αντιπάλου, ο οποίος όμως λόγω βλακείας υποτιμά αμφοτέρους αριστερούς κι εβραίους – αν και καλό θα ήταν να συλλογιστεί, παίρνοντας ως αφορμή το κράτος του Ισραήλ, για τι ακριβώς είναι ικανός ένας έξυπνος άνθρωπος όταν τον κολλάνε με την πλάτη στον τοίχο..

        Μου αρέσει!

      3. Γενοκτονία οι αριστεροί; Λόγω χοληστερίνης εννοείς; Μάλλον διαφορετικό γουέστερν βλέπουμε φίλε μου…

        Μου αρέσει!

      4. @batman
        Οι αριστεροί και οι εβραίοι είναι τα δεκανίκια του κομμουνισμού!

        Μου αρέσει!

      5. Βruce δεν ξέρω αν φταίει το εικονίδιο αλλά βρίσκεσαι στην ίδια σύγχυση, ανακατεύοντας Ισραήλ και Αριστερά…τι έγινε τα πήρες τα λεφτά απο τον εργοδότη σου…

        Δεν υπονοώ τίποτα,απλά τωρα δίκαια και άδικα αιτήματα μένουν ξάγρυπνα…πέσε να ξεκουραστείς γιατί πρέπει να βουλωσω κάτι στόματα και να βγω και μια βόλτα γιατι και γω ξυπνιος είμαι αλλά όχι Εβραίος…

        Μου αρέσει!

      6. Μην ανησυχείτε παιδιά, καλά είμαι για την ώρα, αν και ακόμα τα περιμένω εκείνα τα ρημάδια τα υπόλοιπα μπας και πληρώσω λογαριασμούς, χρέη και νοίκια. Σκέφτομαι όμως κι εκείνον τον ταλαίπωρο το Θουκυδίδη που έλεγε ότι, όποιος σε ταραγμένους καιρούς δε διαλέγει στρατόπεδο, συγκεντρώνει πάνω του τα πυρά δικαίων και αδίκων..

        Μου αρέσει!

      7. Δεν νομιζω οτι οι «αριστεροι» μενουν μονο στα λογια. Τρανη αποδειξη ο ψυχοπαθης του παρακατω βιντεο….

        Και βαζω το αριστεροι σε εισαγωγικα, διοτι ουδεμια σχεση εχουν με την πραγματικη αριστερα. Αριστερος ηταν ο Γκαντι.

        Μου αρέσει!

      8. @Panos
        Πρόσεχε!
        Θα σε σφάξει ο Αμυράς με το κονσερβοκούτι!
        Αυτός δεν μένει στα λόγια μόνο, τον πέτυχα να ψωνίζει rio-mare στα ΑΒ προχθές!
        Μαζεύει πυρομαχικά!

        Εγώ πιστεύω οτι ο μόνος σοσιαλιστής ήταν ο Χίτλερ. Έχω κι εω τις απόχεις μου!

        Μου αρέσει!

  4. Οι αλλοδαποι μπορουν πλεων να εισαγονται στις στρατιωτικες σχολες. Αν οχι ηδη τοτε συντομα και στα αστυνομικα σωματα. Συνεπως συντομα θα εχουμε το φαινομενο οπου ο Πακιστανος αστυνομος θα συλαμβανει τον Ελληνα πολιτη. Ανυπομονω να δω τις φατσες των απελευθερωμενων προοδευτικων αντιρατσιστων οταν ο Πακιστανος αστυνομικος θα τους περναει τις χειροπεδες…

    Μου αρέσει!

    1. @Πάνος
      Θα ήθελα ερωτήσω ποία η διαφορά όταν ένας Πακιστανός που εργάζεται στη Γαλλική, Αμερικανική, Σουηδική αστυνονομία συλλαμβάνει έναν αμερικανό, γάλλο, γερμανό ή και «πακιστανό» κακοποιό….

      Μου αρέσει!

      1. Η διαφορά είναι μία και μόνη: ο Πακιστανός στην Αγγλική αστυνομία προκύπτει από ΑΙΩΝΕΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. Οι Άγγλοι (και οι Γάλλοι, αλλά όχι οι Σουηδοί), είναι πλούσιοι και λόγω αποικιών. Εμείς ήμασταν γκιαούρηδες των Τούρκων, νυν μπατίρηδες.

        Πακιστανοί πόθεν;

        Άντε να δεχτώ τους Αλβανούς, ήρθαν με τα πόδια. Μήπως συνορεύουμε με Πακιστάν και Νιγηρία;

        Το θέμα που δεν θίγει το άρθρο είναι ποιοί φάγαν τα λεφτά και μας το παιζουν αντιρατσιστές. Γιατί 2 εκατ. άνθρωποι επί 5.000 το κεφάλι μας κάνει 10 ΔΙΣ ΕΥΡΩ!
        (Μιλάω για το εισιτήριο για να μπείς στην χώρα, από Έβρο).

        υ.γ. Αν δείτε Άραβα χωροφύλακα στη Γαλλία γράψτε μου. Για άλλες χώρες δεν ξέρω.

        Μου αρέσει!

      2. @NK
        Σταματήστε την προπαγάνδα (ΝΚ, Πάνος και Σία), γιατί μάλλον δεν ξέρετε τι σας γίνεται.
        Όταν το 2009 μου έκλεψαν από το lobby του ξενοδοχείου στο Παρίσι το laptop, στο αστυνομικό τμήμα που πήγα να το δηλώσω η μπατσίνα ήταν μαυρούκα.
        Ο ασφαλίτης που μου το παρέδωσε την επόμενη μέρα ήταν ένας ελληνολάτρης, γάλλος πολίτης από Αλγερινούς γονείς (με τον οποίο έχω αναπτύξει οικογενειακές σχέσεις). Μιλάμε για ασφαλίτη με ΜΟΡΦΩΣΗ και ΠΑΙΔΕΙΑ, κάτι που στη χώρα μου αμφιβάλλω οτι θα δώ.
        Δεν λέω οτι δεν υπάρχουν ρατσιστές στη Γαλλία. Απλά, το πολιτειακό/νομικό καθεστώς στη Γαλλία δεν επιτρέπει στον ρατσισμό να εμπλέκεται στις δομές και τη λειτουργία του κράτους.

        Μου αρέσει!

    2. Πάνο, όταν η αστυνομία και γενικά τα σώματα ασφαλείας έχουν Πακιστανούς και γενικά μουσουλμάνους το θρήσκευμα, τότε θα έχει δημιουργηθεί πολιτικός φορές από τους Εξελληνισθέντες αγαπητούς οικονομικούς μετανάστες που θα ονομάζεται πχ «κόμμα αδελφών μουσουλμάνων», που θα έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία των ψήφων θα είναι και κυβέρνηση. Έτσι η Ελλάδα θα έχει μετατραπεί σε μουσουλμανική χώρα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, οπότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους αγαπητούς Πακιστανούς στις ένοπλες δυνάμει και στα σώματα ασφαλείας…..

      Μου αρέσει!

      1. @Δημήτρης
        Συγγνώμη Δημήτρη αλλά, που είναι το πρόβλημα; Για σκέψου… Σαρία και Χαλιφάτο αντί Μητσοτάκης και Βενιζέλος-:)

        Μου αρέσει!

      2. Δημήτρη ως εδώ! Σε καταγγέλω για ρατσιστική συμπεριφορά! Να συλληφθεί αμέσως!! Και γιατί γραφεις με ελληνικούς χαρακτήρες;;;Mono me greeklish apo dw kai pera giati prosvaleis ti glwssa twn allwn!! (Plaka tha xei na mas peis oti exeis k elliniki simaia spiti!!)

        Μου αρέσει!

      3. Κώστα σαν απάντηση στην ερώτηση που μου έθεσες, θα σε παραπέμψω στο άρθρο που ευρίσκεται στην διεύθυνση εδώ : http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/2013/07/the-third-rome.html , μπορεί να είναι υπερβολικά μεγάλο και ίσως ολίγον τι υπερβολικό σε μερικά σημεία, αλλά μέσα από αυτό μπορείς να αντλήσεις πολλές πληροφορίες και να σου δημιουργηθούν πολλοί προβληματισμοί για πράγματα που μας τα σερβίριζαν σαν δεδομένα από την σχολική ηλικία…..

        Μου αρέσει!

    3. Είμαι σίγουρος φίλε Πάνο οτι ο Πακιστανός αστυνομικός θα είναι 10 φορές ευγενικότερος και θα μιλά καλύτερα ελληνικά από τα 2/3 των σημερινών αστυνομικών (ξέρεις, αυτά τα 2/3 που ψήφισαν τον «ΕΓΕΡΘΗΤΟΥ» στις τελευταίες εκλογές…)

      Μου αρέσει!

  5. …όπως το έχει πει ο μάντης Κάλχας σε κάποια στιγμή, «η Ελληνίτσα θα γυρίσει στην μητέρα πατρίδα» πολλά σενάρια διαβάζω, περί ανεξαρτήτου Κουρδιστάν και συνομοσπονδίας μεταξύ Ελλάδος Τουρκίας…. τι να πω ότι και να γίνει θα το αντιμετωπίσουμε.

    Μου αρέσει!

    1. Όσοι μου κάνετε τη τιμή να με διαβάζετε καιρό θα ξέρετε ότι ΟΛΕΣ η αναφορές μου στη Τουρκία είχαν βάση το, ελπίζω καλό, χιούμορ.
      Το αν η Ελληνίτσα πέσει πάλι στην αγκαλιά της μητέρας-πατρίδας είναι άσχετο (irrelevant) που λένε καί οι διπλωμάτες. Το κρατίδιο έχει πουληθεί ή αγοραστεί απ´ το …1821

      Μου αρέσει!

      1. Πράγματι..Η Ελλάδα περιγράφεται σημειολογικά από τον γεωγραφικό της προσδιορισμό, την ιστορία και τις ιδέες που χάρισε σε τούτο τον κόσμο ανά τους αιώνες. Σαν τους 4Τ ένα πράγμα: Μπορεί να αγοράστηκαν από λαμόγια και ίσως αύριο να το κάνουν περιοδικό με σταυρόλεξα, η ιστορία όμως και η Ιδέα του πρώτου Εν Λευκώ την 1/10/70 θα τους κρατάει ζωντανούς ό,τι και να γίνει..

        Μου αρέσει!

      2. Κώστα, πολλοί νομίζουν ότι το λογότυπο των 4Τ και μόνο αρκεί, χωρίς να χρειάζεται η Ιδεά. Είναι σαν να πιστεύω ότι αν τη Δευτέρα πάω στο πρωτοδικείο και αλλάξω το επιθετό μου σε «Καββαθάς», ξαφνικά θα έχω οδηγήσει περί τα 500 αυτοκίνητα…

        Μου αρέσει!

      3. Σκέψου να υπολογίσω και τα πετούμενα!…δεν είναι τυχαίο το pilot! Ίσως, όμως, η πένα σου να έγραψε τελικά περισσότερα και πιο ουσιαστικά «χιλιόμετρα» όλα αυτά τα χρόνια..

        Μου αρέσει!

      4. @Γιάννης
        Δεν βαριέσαι. Όπως λέει ένας παλιός και καλός φίλος, το σήμερα μετράει. Δεν βλέπεις πόσες μαϊμουδες κρεμονται στο δέντρο;

        Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.