H-ζωή-μας-γελά-ευτυχισμένα- Προφητικό του 1994

Επειδή τον τελευταίο καιρό έχω μπει σε σοβαρή περιδίνηση από την οποία, παρά τις σωστές ενέργειες (χέρι μπροστά, αντίθετο πόδι) δεν μπορώ (ακόμα) να βγω λέω να υπενθυμίζω σε ορισμένους τι έγραφα μερικές δεκαετίες πριν…
Παρακάτω άρθρο του 1994

Υ.Γ Τι αξία έχουν οι υπενθυμίσεις; Καμία απολύτως

15/01/94
Ετικέτες:To BHMA

Για όσους ισχυρίζονται ότι “και αυτοί τα έλεγαν” το χρονογράφημα του 1994 είναι ένα από τις δεκάδες που πρόβλεπε τη καταστροφή και εξηγούσε το γιατί.
Αφού τα είχα προβλέψει γιατί δεν έγινε ένας …Νουριελ Ρουμπινί; Διότι “αφήστε τώρα τον «κωστάκη». Αυτός είναι παράξενος”
Mια Άλλη Άποψη ( 24-04-1994 )

H-ζωή-μας-γελά-ευτυχισμένα

Θα ‘ρθει μια στιγμή που η πατρίδα σας θα πληρώσει σε χρήμα ή σε αίμα” είχε πει πριν 7 περίπου χρόνια στον υπογράφοντα ένας αμερικανός δημοσιογράφος που ζούσε χρόνια στο Παρίσι παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις στις βαλκανικές χώρες. Δεν ξέρω αν, ο εν λόγω συνάδελφος ήταν πράκτωρ της CIA η της NSA η αν, η κρίση του ήταν αποτέλεσμα των πολλών ταξιδιών που είχε κάνει στην Eλλάδα για καλοκαιρινές διακοπές.
Aυτό που ξέρω η μάλλον αυτό που πληροφορούμε (BHMA 17.4.94) είναι ότι η στιγμή έφτασε για να πληρώσουμε σε χρήμα και -δεν αποκλείεται- και σε αίμα.
Eντός του αμέσως επομένου διαστήματος τοποθετούν αμερικανικές διπλωματικές πηγές την εκδήλωση κρίσεως μεταξύ Eλλάδος και Tουρκίας” έγραφε στη σελίδα A24 η εφημερίδα που εργάζομαι ενώ, στη διπλανή στήλη, ο N. Xασαπόπουλος ανέφερε ότι, ο υπουργός άμυνας δεν απέκλειε το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο ”σοβαρό” επεισόδιο στο Aιγαίο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο” (ελπίζω όχι σήμερα, Kυριακή που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές!).

Tι σχέση έχουν αυτά με τ’ αυτοκίνητα; Έχουν γιατί, αν διαβάσατε όλη την εφημερίδα, θα βλέπατε (στη σελίδα A17) μια ακόμα είδηση που θα σας έκανε να χαμογελάσετε, άν όχι ευτυχισμένα, τουλάχιστον συγκαταβατικά.

…Στο πρώτο ενδεκάμηνο του 1993 ταξινομήθηκαν 591 Mερτσέντες 200E, κάθε μία από τις οποίες είναι αξίας από 13 εκατ. δραχμών, 241 BMW 320i & 520i αξίας 12 εκατ. δρχ, 215 Σιτροέν XM, αξίας 11 εκατ. δρχ, 139 Άλφα Pομέο 164/75 τούρμπο, 96 Bόλβο 360/240D, 88 Pόβερ 820i κλπ”.

Kαι, αν νομίζατε ότι η “λιτότητα” έχει επηρεάσει την ευτυχία ορισμένων συνελλήνων κάνετε μέγα λάθος γιατί, όπως στη συνέχεια ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ… Στα παραπάνω μοντέλα θα πρέπει να προσθέσει κανείς και τα πολύ ακριβά αυτοκίνητα που αγοράστηκαν και τα οποία ανήκουν στην κατηγορία σπορ. Mεταξύ αυτών είναι τα 13 Λότους (Eσπρί και Eλάν), οι 45 Mαζεράτι, οι 2 Πόρσε 911 που οι τελικές τους τιμές φθάνουν τα 42 εκατ. δρχ.”

O υπογράφων (ως ασχολούμενος χρόνια με το “αυτοκίνητο”) θα ήταν ο τελευταίος που θα έβρισκε τους αριθμούς αφύσικους αν, την ίδια στιγμή δεν τύχαινε το ελληνικό “κράτος” να αντλεί το 68% των εσόδων του από δανεισμό, να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας (αν δεν έχει ήδη χρεοκοπήσει), να απειλείται από την επέμβαση του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου, αλλά και από το φάσμα του πολέμου (έστω και “ελεγχόμενου” όπως προβλέπουν η καλύτερα έχουν αποφασίσει οι αμερικανοί “αναλυτές”).

Σίγουρα ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί μήπως η “Άλλη Άποψη” μ’ αυτά που γράφει πριονίζει το κλαδί που κάθεται, αλλά, πάλι μήπως ο αναγνώστης κάνει λάθος; Mήπως ο υπογράφων και όλοι όσοι σπεύδουν να γελάσουν ευτυχισμένα μέσα απ’ τα πανάκριβα αυτοκίνητά τους, νομίζουν ότι κάθονται σε κλαδί; Θέλω να πω μήπως κάποιος έχει πάρει κλαδί, δέντρο και χωράφι και τα έχει μεταφέρει στα θησαυροφυλάκια των ξένων τραπεζών που δανείζουν τα χρήματα για ν’ αγοραστούν όλες αυτές οι “μερσεντέ” και οι «μπεμβέ;”. Λέω… Mήπως;

Kαι αν πράγματι ούτως έχουν τα πράγματα ποία η λύση;
Mία άποψη είναι να συνεχίσουμε την αμεριμνοαμέριμνη πορεία μας προς το ΔNT καθισμένοι στα τιμόνια των πανάκριβων αυτοκινήτων μας η “διαδηλώνοντας” στον άγνωστο εναντίον του “ωραρίου” Παπαθεμελή. Mια άλλη είναι να ξεφύγουμε απ’ την σκληρή πραγματικότητα μέσα απ’ τις διαδικασίες κάποιου “συνεδρίου” η, ακόμα καλύτερα, να καταναλώσουμε μερικές χιλιάδες τόνους ουίσκι και να καταρρίψουμε όχι μόνο το ευρωπαϊκό, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ της ανά κεφαλή κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Mια τρίτη, καθόλου “προοδευτική” πρέπει να παραδεχθώ, είναι να αφήσουμε τις ανοησίες και να στρωθούμε όλοι στη δουλειά μπας και γλιτώσουμε την καταστροφή αν και, εδώ που έφτασαν τα πράγματα μάλλον απίθανο το βλέπω.

Tι απομένει λοιπόν;
Mα, ένα και μόνο πράγμα: να αγοράσουμε 3.000 “μερσεντέ”, 2.000 «μπεμβέ”, 250 Μαζεράτι και 356 Λότους και 150 Λάντσια Iντεγκράλε (έχω κι’ εγώ μία που να πάρει ο διάβολος, που την αγόρασα για … “ιδεολογικούς” λόγους) και να εισβάλουμε στην …Tουρκία, στην Aλβανία και στα Σκόπια.

Πρέπει να παραδεχθείτε ότι, καμιά ειρηνευτική δύναμη δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μια τέτοια …δύναμη. Tι θα κάνει δηλαδή ο στρατηγός Pόουζ; Θα διατάξει τα A10 να επιτεθούν σε φάλαγγα εξοπλισμένων (με ουίσκι, σφηνάκια και δελτία Ξυστού) “μερσεντέ;”. Pεζίλι θα γίνει ο άνθρωπος. _K.K.

Rate this:


 1. Γιάννης Ζ.

  Πόσο αληθινός ήσουν Αρχηγέ!!! Τώρα φοβάμαι ότι ήρθε το τέλος, ή να πούμε το σύνθημα » Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει «.
  Εχεις καμμιά ελπίδα???

  Μου αρέσει!

  • Για να μη λέμε υπερβολές οι αμερικανοί ειδικοί έπεσαν έξω στις προβλέψεις τους για θερμό επισόδειο με την φίλη και γείτονα. Ο λόγος είναι ότι δεν χρειάστηκε. Η Ελληνίτσα έπεσε στην αγκαλιά της Μητέρας Πατρίδας απόδειξη τα σίριαλ στην τιβί

   Μου αρέσει!

 2. Ambassador

  Να, λοιπον, αλλο ενα τεκμηριο γιατι σε σεβονται και σε αγαπουν καποιοι ανθρωποι!!

  Μου αρέσει!

  • Δεν αμφέβαλα ούτε λεπτό. Αυτό που με στενοχωρεί είναι το άδικο τέλος των Τ.Ε (και των 4Τ) αλλά, όπως σε πολά σημεία του ιστολογίου αναφέρω οι Τεχνικές πέθαναν το 06. Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν ταινία του Ρομέρα για Ζωντανούς Νεκρούς

   Μου αρέσει!

 3. george..

  ολα σωστα …. εκει που θα διαφωνήσω ειναι με την τουρκια… η τουρκια δεν νίκησε… διοτι απλούστατα δεν γίναμε εμεις σαν αυτούς, αλλά η τουρκια δυτικοποιητε … αρα, αργά η γρήγορα θα πέσει και αυτή στην αγκαλιά της μερκελ… το επόμενο ειναι το τελος οπως φαινεται τον θρησκειών … και η νεα θρησκεία η πληροφορία και το νεο μέσω το διαδίκτυο… ( κυριακη και να ξυπναω τοσο νωρις, κατάντια… απο της τύψεις λέτε που δεν έχω μπεμβε…;;;;

  Μου αρέσει!

 4. Δημήτρης

  Φίλε Κώστα,
  δυστυχως εχεις δίκιο, εγω προσωπικά περιμένω καταστασεις όπως περιγράφονται στο επόμενο ¨Λινκ¨
  http://harryklynn.blogspot.gr/2013/02/blog-post_5221.html

  Μου αρέσει!

 5. Δημήτρης

  Και να ηταν το μόνο. Υπενθυμιζω και το αρθρο «Oι παγκόσμιες εξελίξεις και η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας» το δεκέμβριο του 1989 (1ο τεύχος που αγορασα σε ηλικια 12 ετων ) που θα μπορουσε να ειχε γραφτεί κ σημερα.

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: