Τι είναι η Δημοκρατία. Γραμμένο το …1790!

Democracy quote

This is the quote which is attributed to Sir Alexander Fraser Tytler, a Scottish historian and classicist in 1790.

 Για όσους γνωρίζουν αγγλικά ένας αληθινός θησαυρός._Κ.Κ.

«A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years.

Great nations rise and fall. The people go from bondage to spiritual truth, from spiritual truth to great courage, from courage to liberty, from liberty to abundance, from abundance to selfishness, from selfishness to complacency, from complacency to apathy, from apathy to dependence, from dependence back again to bondage.


 1. Δημήτρης

  Δυστυχώς πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι να βουτάνε το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι, μέχρι που ο τελευταίος θα σπάσει το βάζο όταν το μέλι τελειώσει!!!
  Περιμένω να δω την δεύτερη φάση, εύχομαι τουλάχιστον όσοι έφαγαν μέλι και χάλασαν τα δόντια τους να τους αναλάβει ο οδοντίατρος με την τανάλια……

  Μου αρέσει!

 2. Dimitris Ververelis

  Επετρεψέ μου Κώστα μια μετάφραση για να το διαβάσουν όλοι.

  «Η δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει ως μόνιμη μορφή διακυβέρνησης. Μπορεί μόνο να υπάρξει έως ότου οι ψηφοφόροι ανακαλύψουν ότι μπορούν να ψηφίσουν οι ίδιοι τη γενναιοδωρία από το δημόσιο ταμείο. Από εκείνη τη στιγμή, η πλειοψηφία ψηφίζει πάντα για τους υποψηφίους που υπόσχονται τα περισσότερα οφέλη από το δημόσιο ταμείο, με αποτέλεσμα μια δημοκρατία να καταρρέει πάντα λόγω μιας χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής, ακολουθούμενη πάντα από μια δικτατορία. Η μέση ηλικία των μεγαλύτερων πολιτισμών του κόσμου είναι 200 ​​χρόνια.

  Μεγάλα έθνη ακμάζουν και παρακμάζουν. Οι άνθρωποι πηγαίνουν από τη δουλεία στην πνευματική αλήθεια, από την πνευματική αλήθεια στο μεγάλο θάρρος, απο το θάρρος στην ελευθερία, από την ελευθερία στην αφθονία, από την αφθονία στον εγωισμό, από τον εγωισμό στον εφησυχασμό, από τον εφησυχασμό στην απάθεια, από την απάθεια στην εξάρτηση, από την εξάρτηση και πάλι στη δουλεία.»

  Μου αρέσει!

 3. Kostas K

  from courage to liberty, from liberty to abundance, from abundance to selfishness,

  Όλα τα πολιτικά συστήματα προσπαθούν να αποκλείσουν τους εγωιστές που θέλουν να κερδίσουν ενάντια σε όλους τους άλλους. Μόνο οι νεοφιλελεύθεροι της σχολής του Hayek και Friedmann τους αναδεικνύουν σαν ήρωες. Εκεί πάσχει ο νεοφιλελευθερισμός, αρνείται οποιαδήποτε κοινωνία που μπορεί να αμυνθεί, σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς εχθρούς.

  Θέλει να μας πείσει πως δεν έχουμε εχθρούς.

  Μου αρέσει!

 4. δημητρης

  Αυτος εδω ο τοπος, απο το 1830 και επειτα ( εκτος απο τρεις διακοπες …), ακολουθει μια ατερμονη εκκρεμη κινηση απο την απαθεια στη εξαρτηση. 😦

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: