Μια απαραίτητη (και τελευταία) διευκρίνηση

DCIM101GOPRO

φωτογραφία: ΛΟΥΚΑΣ ΧΑΨΗΣ

Πριν απ’ οτιδήποτε και επειδή η πρόσφατη περιπέτεια με τις αρχές κηλίδωσε τη φήμη, υπόληψη και 50χρονη ιστορία μας, μία απαραίτητη διευκρίνηση: η εταιρία που δημιούργησα με την Σοφία Καββαθά, «Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε.», δεν οφείλει ή, σωστότερα, δεν όφειλε μέχρι τα τέλη του 2006, που η διαχείριση ανήκε σε εμάς, ούτε μισό ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο.

Το αντίθετο. Στα 43 χρόνια της λειτουργίας της, έχει καταβάλει σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ούτε μία ημέρα καθυστέρηση.

Το τερατώδες ποσό, που των …11 εκατομμυρίων ευρώ που κρεμάστηκε στα μανταλάκια και  οδήγησε στη …σύλληψη, δίκη και αθώωσή μου αφορά παλιές υποχρεώσεις της εταιρίας «Άλφα Πρες Α.Ε.» στην οποία είχα την ατυχία να είμαι «πρόεδρος» του Δ.Σ

 

Γιατί; Διότι, χωρίς το δικό μου όνομα, το λιθογραφείο δεν θα έπαιρνε τα δάνεια για να αποκτήσει τον εξοπλισμό και να λειτουργήσει –όπως λειτούργησε. Τα χρέη που δημιούργησαν εκείνοι που είχαν την αποκλειστική διοίκηση και διαχείριση της εταιρίας, οδήγησαν στην κατάρρευση του και, το 2006,  και την κατάρρευση των Τεχνικών Εκδόσεων.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πώληση του πλειοψηφικού «πακέτου» στις «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε». Όπως, όμως, ίσως γνωρίζετε, ο Όμιλος που είχε και την απόλυτη  οικονομική διαχείριση της εταιρείας «Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε.» κατέρρευσε πριν από 6 περίπου μήνες, αφήνοντας πρόσθετα χρέη στην εταιρία που ίδρυσα το 1970! Σε μία προσπάθεια να σώσουμε ό,τι απόμεινε, η μειοψηφία (το 32% που ανήκει στους Κ.Κ. και  Σ.Κ.) και μετά από την απαίτηση της Ούρομπανκ να καταβάλουμε ενοίκιο …10.000 ευρώ/μήνα για να παραμείνουμε στα γραφεία που είμαστε,  νοικιάσαμε άλλα στη Λεωφόρο Βάρη-Κορωπίου 82 και, απ’ εκεί θα δώσουμε τη μάχη της επιβίωσης. Το αν θα τα καταφέρουμε θα φανεί σε 6-7 μήνες. Αυτή, λοιπόν, είναι η αλήθεια και, τα στοιχεία που ανέφερα πιο πάνω είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Κώστας Καββαθάς


 1. Πάνος

  Τα στερνά τιμούν τα πρώτα δάσκαλε.Οτι έγινε,έγινε και ως γνωστόν οι μ@#@#ίες πληρώνονται.Οφείλεις όμως να αγωνιστείς ώστε οι ΤΕ να ξανασταθούν στα πόδια τους.

  «Αν όσα αποχτήσες μπορείς σ’ ένα σωρό μαζύ να τα μαζέψεις
  και δίχως φόβο, μονομιάς κορώνα η γράμματα όλα να τα παίξεις
  και να τα χάσεις και απ’ αρχής, ατράνταχτος να ξεκεινήσεις πάλι
  και να μη βγάλει και μιλιά γι’ αυτό τον ξαφνικό χαμό σου.
  Αν νεύρα και καρδιά μπορείς και σπλάχνα και μυαλό όλα να τα σφίξεις
  να σε δουλέψουν ξαναρχής, κι’ ας είναι από πολύν καιρό σωσμένα
  και να κρατιέσαι πάντα ορθός, όταν δεν σούχει τίποτε απομείνει
  παρά μονάχα η θέληση, κράζοντας σε όλα αυτά <>.
  R.Kipling

  Μου αρέσει!

 2. Ambassador

  Ολα καλα, αρχηγε μου, αλλα το πορτοκαλι χρωμα του ρυγχους μαλλον σε δειχνει μεγαλυτερο!!!

  Μου αρέσει!

  • Από …73;

   Μου αρέσει!

 3. george..

  μη μασάς … εμείς ξέρουμε…

  Μου αρέσει!

 4. Βλέπω το παλεύεις και πιστεύω θα βγήτε νικητές με την σύζυγο.

  Μου αρέσει!

  • Δεν είμαι παντρεμένος αλλά, η συζυγος μου!

   Μου αρέσει!

  • Και γ*μώ μέχρι την τελευταία ανάσα…

   Μου αρέσει!

 5. Δάσκαλε , εξήγηση δε χρωστάς σε κανέναν .
  Οπως πολύ σωστά λέει και ο συνονόματος george , ‘μη μασάς , εμείς ξέρουμε’.
  Άντε γιατί όποιος ξαναπεί κακιά κουβέντα , θα του στέλνουμε το coyote , και είναι πεινασμένο !!

  Μου αρέσει!

 6. Προ'ι'δρυτικός

  Απίθανη ή σημαία τών (νέων) Τ.Ε.. Κ.Κ, θά βγεί σέ αυτοκόλητο;. Εκτός καί άν είναι ασέβεια στό πρόσωπο τών καλόπαιδων πού λένε ότι τά νέα γραφεία τών Τ.Ε είναι κοντά στό σπίτι σου..
  Προ’ι’δρυτικός.

  Μου αρέσει!

 7. ανεπωνυμος

  Eμ επιχειρησης τα δεοντα…

  Μου αρέσει!

 8. Christos

  Καββαθά είσαι πολύ ένοχος!!! Έπρεπε να σε κλείσουν μέσα!!!

  Και όχι για τις βλακείες που σε κατηγορούσαν…αυτό εννοείται ότι ήταν η απόλυτη χαζομάρα…έτσι κ αλλιώς, δυστυχώς απέδειξες πάλι ότι είσαι πολύ ηθικός και εντελώς αδέξιος να κάνεις έστω και μία απάτη κατά του Ελληνικού δημοσίου! «Δεν το έχεις» βρε παιδί μου το θέμα…μα τίποτα δεν έμαθες από την Ελληνική Πολιτική Σχολή της Ρεμούλας έστω κ από το λίγο που ασχολήθηκες με την Πολιτική??? Τι να πώ??? no further comment your honor….
  Τώρα για να πάμε στα «άλλα»….αυτά που αποδεικνύουν το πόσο ένοχος είσαι και…ότι θα έπρεπε να έρθουν νύχτα να σε βουτήξουν και να αποδοθεί δικαιοσύνη!!!
  Ένοχος, γιατί τόλμησες να δημιουργήσεις τους 4Τ και την Πτήση και να μιλήσεις για τεχνολογία και ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας κ κατασκευής αυτών των «μηχανών» και να παρουσιάζεις μέσα από τις σελίδες τους πράγματα που «δυναμίτιζαν» και «ξεσήκωναν» τα πλήθη…(Παλιό-Επαναστάτη!!!).
  Ένοχος, γιατί μιλούσες για μια «άλλη» Ελλάδα διαρκώς και μάλλον θα πρέπει να εννοούσες καμιά οργάνωση στην οποία τα μέλη της είχαν όνειρα, στόχους, παιδεία, αρχές κ θα ήθελαν να παράγουν κ να κατασκευάζουν πράγματα…απίστευτο θράσος να παρακινείς έτσι τις μάζες!
  Ένοχος, γιατί μίλησες για το τραίνο της ανάπτυξης και χρησιμοποιούσες διαρκώς απεχθείς όρους όπως συμπαραγωγή-αντισταθμιστικά οφέλη-βιομηχανική ανάπτυξη-τεχνολογία-ανανεώσιμες πηγές ενέργειας-αισθητική-όραμα-σεβασμός-δουλειά-γνώση κτλ. και τα διάνθιζες όλα με έναν χαζό αεροπορικό ρομαντισμό και άκουσον άκουσον είχες αρχίσει να μιλάς για αυτά δεκάδες χρόνια πριν! (προσπάθεια υπονόμευσης του συστήματος με σχέδιο!)
  Ένοχος, γιατί μίλησες για αγώνες ταχύτητος, εξυμνείς τα «Ράλλια» κ θέλεις πίστα ταχύτητας κ σεμινάρια ασφάλειας κ άλλα χαζά και σου αρέσουν ιστορίες με κάτι ξεμωραμένους τύπους όπως ο Φατζιο ο Ρεγκατζόνι ο Σεννα ο Μπλογκβιστ ο Τοιβόνεν ο Ρερλ και ένας σωρό άλλοι αυτονομιστές και αναρχικοί που απο ότι φαίνεται κ εσύ από αυτόν τον καπνό φουμάρεις!!!!! ( αλλά τι λέω? από την στιγμή που σου αρέσει η integralle,, ένας από αυτούς είσαι κ εσύ!!!) Θα κάνεις τα παιδιά μας Σουμάχερ εσύ…αυτό θέλεις????
  Ένοχος γιατί χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς όπως Μπονζαι-Μερτσεντε-καρεκλοκένταυροι-μπουρζουαζία-βορεια προαστεια-μπεμπα-πλέμπα-κωσταλλέξι κτλπ ανομολόγητα που γράφεις!
  Ένοχος γιατί κατηγορείς το Φραπόγαλα και δεν αφήνεις τους Οχι πραγματικούς οδηγούς (my terminology!) να πετάνε σκουπίδια από τα παράθυρα με τα μπουμπούκια τους τους κ να αδιαφορούν για κάθε αβοήθητο η αδέσποτο ζώο βλέπουν στο διάβα τους
  Ενοχος γιατί τα βάζεις με την Υ.Π.Α και θέλεις το Ελληνικό να ξαναγίνει αεροδρόμιο, ένοχος γιατί πετάς ακόμα κ έκανες ένα σωρό Ελληνόπουλα να γίνουν αεροπόροι κ να θέλουν να πετάξουν (η να πετάνε ήδη…) με F16, 737 η με αυτά τα μικρά τα Τσσσεσνα τέλος πάντων κ δεν τα ξέρω κ καλά! Είχες το θράσος να βοηθήσεις την Π.Α με τα Grob (τότε…) για να μειώσεις το κόστος της εκπαίδευσης κ να δημιουργήσεις καλύτερους αεροπόρους…Δεν ξέρω απο που να αρχίσω κ που να τελειώσω με σένα Καββαθά!
  Ένοχος γιατί μίλησες για το Διάστημα κ αφιέρωνες πάρα πολλές σελίδες σε κάθε «Πτήση» για την εξερεύνηση του, τα κβαντικά φαινόμενα, θεωρίες σχετικότητας, αντι-ύλη κ τα πειράματα Στερν εδώ κ 20 χρόνια…μιλούσες επίσης για τον Σπούτνικ και τον Γκαγκάριν πάμπολλες φορές…πρέπει εκτός των άλλων να είσαι κ κρυφό-κομμουνιστής!!!! Λυπάμαι!
  Ένοχος λοιπόν γιατί έκανες ένα σωρό κόσμο να θέλει να κυνηγήσει τα όνειρα του κ να θέλει να σκέπτεται κ να πράττει διαφορετικά…δεν ξέρω αν πραγματικά θα έπρεπε να πάς να παραδοθείς από μόνος σου μήπως σου έδιναν κανένα ελαφρυντικό….δεν ξέρω!
  Έχεις κάνει όπως βλέπεις απίστευτη αναρχοαυτοσυμμοριτοκουμουνιστικοαεροπορική προπαγάνδα κατά της χώρας μας με απώτερο σκοπό την προσηλύτιση-δημιουργία νέων στελεχών (Φρανκεσταιν!) που ισοδυναμεί με διακοπή της Ελληνικής νιρβάνας και αλλαγή των αξιών της αραχτίλλας που μας διέπουν ως Έθνος!(για αυτό έχουμε φτάσει σε τέτοια μεγαλεία αυτά τα χρόνια….)
  Δεν θέλουμε βρε φίλε να μας ξεσηκώνεις κ να μας λες για τα F5 κ τον Μήτσαινα ούτε για τα f104ρια ούτε θέλουμε να ξέρουμε για την καμπυλότητα της Γής κ για το κάθε Μποζόνιο…δεν θέλουμε να ασχολούμαστε με τις αυτοκινητιστικές σου ιστορίες κ τον κάθε τρελό που γράφει στον «αντίλογο» μέσα από το περιοδικό σου…δεν θέλω να ξέρω τον Γκαγκάριν ούτε θέλω να γίνω ραλίστας…εγώ θέλω να πίνω την φραπεδούμπα μου να κατηγορώ γενικά τους άλλους (συμπολίτες-λαούς-κυβερνήσεις…) να δουλεύω στο Δημοσιάκι μου να περνάω καλά με τα ταξιδάκια μου, να παίρνω τα δανειάκια μου…όπως ήμουν πριν ρε παιδί μου και… να πάνε μέσα όλα τα λαμόγια που πήραν τα λεφτά!!!! Ναι αμέ!
  Είσαι λοιπόν πολύ ένοχος!!! Στα Γκουλάγκ τώρα…

  Μου αρέσει!

  • Yes Your Honor! Guilty I am

   Μου αρέσει!

  • manolis2

   Oχι μονο «με F16, 737 η με αυτά τα μικρά τα Τσσσεσνα» . Και με Α380 (κι αν ειμασταν σοβαρη χωρα και με Space Shutle) !

   Μου αρέσει!

   • christos

    Τι να πείς βρέ Μανώλη, Θλίψη και προδοσία παντού….και ένας λαός (τουλάχιστον ένα μεγάλο κομμάτι του…) γεμάτος όνειρα και θέληση για δημιουργία…αλλά, ΤΙΠΟΤΑ!

    Μου αρέσει!

 9. Δασκαλε μη μασας !!! Οι αναγνώστες είναι μαζί σου !!! Θα παλέψουμε ενάντια στα λαμογια για να μείνουν τα περιοδικά μας ζωντανα !!!

  Μου αρέσει!

 10. Κώστας Καρναβάς

  Κρατήστε γερά! Οι Τεχνικές Εκδόσεις θα αντέξουν σε πείσμα κάποιων που είχαν κάνει σημαία το lifestyle και κατέρρευσαν εν μια νυκτί. Τα ιστορικά περιοδικά των ΤΕ, η Πτήση, οι 4Τ και ο Ήχος έχουν προσφέρει πολλά στο -συνειδητοποιημένο- ελληνικό αναγνωστικό κοινό και θα συνεχίσουν και στο μέλλον!

  Μου αρέσει!

 11. Oι 4Τ , η Πτηση δεν μπορουν να πεθανουν ετσι απλα. ΚΚ αφησες πολλη και καλη μαγια.

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: