Η Ούρομπανκ και οι Τεχνικές Εκδόσεις

Looking for a answer

Looking for an answer

Μόλις έφυγα από τα γραφεία των Τ.Ε. που, από το 2006 που η εταιρία ψωνίστηκε απ’ τις Εκδόσεις Λυμπέρη, βρίσκονται σε ένα ένα διπλανό κτήριο του «Ομίλου» για το οποίο, το εκτυφλωτικό αστέρι που είχε αναλάβει το μάνατζμεντ, είχε υπενοικιάσει στις Τ.Ε προς 11.000 ούρο/μήνα.

Και λοιπόν, θα πείτε. Λοιπόν ήλθε ένας κλητήρας ο οποίος είπε να αδειάζουμε την γωνιά μέχρι την Δευτέρα αλλιώς θα φέρει την αστυνομία που θα με «πάει αυτόφωρο»

Διατί θα πάει εμένα αυτόφωρο; Διότι οι Ε.Λ οφείλουν στο leasing της Ούροπμπανκ 32 εκατομμύρια ούρο, είπε ο Κλητήρ

Ποία η σχέση των Τ.Ε με την οφειλή, ρώτησα. Καμία, απάντησε αλλά, επειδή οι Ε.Λ οφείλουν εις την τράπεζαν εσείς πρέπει να ξεκουμπιστείτε πάραυτα. «Και να να πάμε που» (γαμω)ρώτησα. «Σε άλλο κτήριο εκτός αν καταβάλετε 10.000 ούρο στην (γαμω)τράπεζα». «Δέκα χιλιάδες ούρο δια 30 ημέρες»  ρώτησα ο αφελής «Τόσα αλλιώς θα σας συλλάβει η Αστυνομία » απείλησε ο Κλητήρ 

«Και οι εργαζόμενοι που θα πάνε;» επέμενα

«Δικό σας πρόβλημα», απάντησε

Περιμένω να δω τι θα γίνει την Δευτέρα. Θα συλληφθώ  Θα πηδηχτώ; -απ’ το παράθυρο. Θα κοιμηθώ στο πεζοδρόμιο; Θα κλείσουν οι Τ.Ε; Θα έλθει κάποιο κανάλι να καλύψει το ξωπέταγμα; Θα μας συμπαρασταθεί το Ταμείο Ασφάλισης των εργαζόμενων στον περιοδικό Τύπο ή θα κηρύξει …απεργία -όπως έκανε μερικούς μήνες πριν επειδή οι Ε.Λ δεν πλήρωναν τους εργαζόμενους στις Τ.Ε;

Μύλος; Ναι. 100% ελληνικός, άδικος για μένα, την ιστορία μου και την  ιστορία της Εταιρίας που έφτιαξα με την Σοφία, και όσους δεν έγλειψαν (κατουρημένες ποδιές)

Βλέπετε, το όνομα μου είναι Καββαθάς και όχι Σταύρος (Τσουτσουλομύτης), Τόμπολας, Αλαφιασμένος… Αφήστε δε που δεν είμαι πασόκος ή νουδού ούτε καν DIMAR-και με τον Αστυφύλαξ και με τον Χωροφύλαξ 


 1. coyoteracing

  ασε με να βρισω δεν ειμαι καλα…

  πλουτσα,πλουτσα,θα πεσει η πλουτσα συννεφο…πλατσα πλουτσα γαμω τους κλητηρες σας…πλατσα πλουτσα και στις τραπεζες…

  δεν… δεν… δεν ειμαι καλα…

  Μου αρέσει!

  • δημητρης

   Καϊότη στο εχω πει απο καιρο να παρεις φορα και να κατεβεις στο «κλεινον αστυ», δεν μ’ ακουσες ομως… 😦

   Εγω παλι πιστευω στον Μαστερ, ειναι σαν τον Τζακ Σπαροου, θα ΞΑΝΑΠΕΣΕΙ στα χερια του το «Black Pearl» if you know what i mean……….

   Μου αρέσει!

 2. Δάσκαλε , ραντεβού την Δευτέρα στα γραφεία . Να φέρουμε και μερικούς λούτσους … έτσι για κολατσιό , να τους κεράσουμε και κάτι . Μην τον πιούνε ξεροσφύρι .

  Μου αρέσει!

 3. κουράγιο κώστα…θα αρχίσω να ξαναπαίρνω 4τ για ενίσχυση

  Μου αρέσει!

 4. k. Bosson
  ακριβώς αυτό ειναι το πρόβλημα με μέσα,
  δηλ. οτι ΔΕΝ είσαι ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ, διότι εάν ήσουν
  ένα από τα δύο ή και τα δύο εναλλάξ, τώρα θα ήσουν
  Υπουργός ή ειδικός σύμβουλος με 20.000ευρω/μηνα
  .
  Τα τελευταία 20 χρόνια είδαμε Υπουργούς με μοναδικό
  προσόν ότι ήταν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ και ήταν άσχετοι όχι μόνο
  με το υπουργείο που ανέλαβαν αλλά άσχετοι για όλα,
  δηλ. κάτι τύπους ντιπ, γκεγκε, γκαγκαν, γκαουμπίου,
  ντουγάνια.

  Τα τελευταία 4 χρόνια βλέπουμε Υπουργούς που εκτός από τα παραπάνω προσόντα είναι έτοιμοι να πουλήσουν και την μάνα τους εάν τους δώσεις καλή μίζα.

  Με λίγα λόγια δεν έχεις θέση σε μία χώρα με παράδοση
  στο άθλημα των γλυφτοκατουρημενοποδιών, είσαι παράτερος
  και σε πετάει το σύστημα σαν ξένο σώμα.

  Οι αναγνώστες που διάβαζαν τα περιοδικά σου έχουν φύγει
  ήδη στο εξωτερικό και οι μεγαλύτεροι πέθαναν σε κάποια
  ουρά του ΕΟΠΠΥ. Σε μια χώρα με βιοτικό επίπεδο του 1945
  ποιος θα ενδιαφερθεί για αυτοκίνητα ή μουσική?

  Εαν περιμένεις κάποια βοήθεια ή κάποια καλή κουβέντα
  από όλους αυτούς τους μεγαλοδημοσιογράφους
  που ανέθρεψες και εκπαίδευσες στα περιοδικά σου,
  τότε «σώθηκες» !!!

  Κοίτα μην πηγαίνεις κόντρα στους κλητήρες γιατί θα
  σε συλλάβουν για τρομογράφο και θα σε στείλουν μαζί με τον «ατσαλάκωτο» Παπαγεωργόπουλο και μάλλον αυτοί που θα χαρούν είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που θα
  στεναχωρηθούν.
  Πάντως εάν σε στείλουν στις φυλακές Διαβατών ή Κασσάνδρας,
  θα σου φέρνω περιοδικά αυτοκινήτων και ανεμοπλάνων.

  Νάσαι Καλά

  Μου αρέσει!

 5. Μαχητής

  Κουράγιο Δάσκαλε, μην τους κάνεις τη χάρη να τα παρατήσεις,
  αυτό θέλουν. Δεν σου πρέπουν ήττες!
  Είμαστε μαζί σου μην το ξεχνάς, σ’ αγαπάμε κι ας έχουμε δει λίγο, και δεν θα σ’ αφήσουμε μόνο ποτέ!

  Μου αρέσει!

 6. Προ'ι'δρυτικός

  Δέν είναι δυνατόν.. Συμπάσχω μέ coyote.. Αλλά καί μέ τούς περισσότερους, είμαι σίγουρος.. Ανεβάζω πίεση καί γλυκόζη.. Καί είμαι καί κάποιας ηλικίας άνθρωπος.. Αρνούμαι νά τό πιστέψω όλο αυτό.. Κ.Κ, τί κάνουμε τώρα;. V for Vendetta ;..
  Προ’ι’δρυτικός

  Μου αρέσει!

 7. Προ'ι'δρυτικός

  »Πίσω στίς ρίζες πού όλοι αγαπήσαμε» γράφει ό @dorothysnot.. Πόσο όμορφο ακούγεται.. Από ένα γραφείο 50 τ.μ στήν Ιπποκράτους.. Οί 4Τροχοί ξανά όπως τό πρώτο εκείνο τεύχος.. Στήν ανάγκη,μόνο τό εξώφυλο έγχρωμο, απλό, λιτό, χωρίς φανφάρες καί περιτές(;) διαφημίσεις, αλλά.. Μέ ΚΑΒΒΑΘΑ »μέσα».. Απ’τήν αρχή.. Νά ξαναχτίσουμε τό κάστρο απ’τήν αρχή.. Οί 4Τροχοί ανήκουν σέ μάς όλους.. Κ.Κ τί λές;..
  Προ’ι’δρυτικός.

  Υ.Γ. Από τό νά μέ πείς αθεράπευτα ρομαντικό, προτιμώ νά μέ πείς αρρωστημένο.. Αθεράπευτα..

  Μου αρέσει!

 8. george

  Ούτε να λείψω εξωτερικό λίγες μέρες δεν μπορώ…
  Τι έγινε τελικά;
  Ήρθε το τραπεζόσκυλο;
  Αν είναι να σου κατασχέσει την TV, δώστου τη τη ρημάδα να ηρεμήσεις!

  Μου αρέσει!

 9. Δημήτρης

  Κώστα, τι να πω, πολύ λυπηρές εξελίξεις… μια ερώτηση, η διεύθυνση είναι η σωστή: Ιωάννου Μεταξά 80 Καρελάς, 19400
  ΚΟΡΩΠΙ, αμα είναι να έλθουμε όσοι μπορούμε περισσότεροι για συμπαράσταση και ο Θεός βοηθός…

  Μου αρέσει!

  • Δεν χρειάζεται. Μετακομίζουμε!

   Μου αρέσει!

   • Δημήτρης

    Εύχομαι να πήγαν όλα καλά και να διαβάσουμε ευχάριστα νέα από την πένα σου….

    Μου αρέσει!

   • Μία απάντηση για τον Δημήτρη αλλά και για όλους τους αναγνώστες του ιστολογίου

    Πρέπει να είναι η νιοστή φορά που η «Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε» αλλάζει έδρα όμως αυτή είναι η τελευταία. Είπα στους εργαζόμενους ότι, αν μέναμε ακόμα μία ημέρα στο μαυσωλείο των Εκδόσεων Λυμπέρη η Ούρομπανκ θα έφερνε την αστυνομία για να μας πετάξει έξω μια και ζητούσε (εγγράφως) ενοίκιο 10.000 ούρο για ένα μήνα (τον Μάρτιο). Είπα επίσης ότι, η μετακόμιση στο κτήριο της Λ. Βάρη-Κορωπίου Νο 82 δεν σημαίνει απαραίτητα και την επιβίωση της Τ.Ε Α.Ε «θα κάνουμε μία βουτιά από ύψος 1000 μέτρων και δεν μπορώ να υποσχεθώ σε κανέναν ότι θα φτάσουμε στο έδαφος. Όσοι θέλουν να ακολουθήσουν πρέπει να ξέρουν ότι, θα είναι πήδημα στο δημιουργικό κενό». Από προχτές αρχίσαμε να μαζεύουμε τα πράγματα μας. Την Παρασκευή ή, το αργότερο, τη Τρίτη θα είμαστε εκεί.

    Ζήτησα από την ΑΝΤΕΘΝΙΘΚΗ Τράπεζα να μην καταγγείλει ένα δάνειο που η εταιρία είχε από χρόνια και εξυπηρετούσε κανονικά αλλά, αρνήθηκε προφανώς επειδή εγώ δεν έπαιζα τένις με τον Διοικητή της στο «Tsakali Club|». Για την Ούρομπανκ σας είπα. Δέκα χιλιάρικα για 30 μέρες. Απ’ την παραπάνω εβδομάδα θα βγω (πάλι) στην «αγορά» για να ζητήσω «ρεκλάμα» απ’ τους αντιπροσώπους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Αν δεν την δώσουν στα περιοδικά και στα sites θα το πω με κάθε λεπτομέρεια.

    Οι «νέοι» 4ΤΡΟΧΟΙ (όπως και οι παλιοί) θα είναι περιοδικό και για αυτοκίνητα αλλά, με την πολύ ευρεία έννοια. Θέλω να πω ότι, εγώ προσωπικά και όσοι αποφασίσουν να μείνουν μαζί μου πρέπει να έχουν, βασικά, χεσμένο το γεγονός ότι η μερσεντές, ή άουντι, η φίατ, η ρενό, η χόντα «έβγαλε νέο μοντέλο».

    Αυτό που μας και πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το τεχνολογικό μέρος και η σχέση κόστους/χρήσης. Τη φάτσα, τη λαμαρίνα, το status symbol, την χώρα παραγωγής τα έχουμε εγεγραμμένα

    Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα μας περιοδικά το «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» και το «ΗΧΟΣ-ΕΙΚΟΝΑ». Με το AutoBild δεν ξέρω (ακόμα). Τους έστειλα μία πρόταση συνεργασίας και περιμένω να στείλουν το συμβόλαιο. Αν μου κάνει θα συνεχίσω την έκδοση. Αν όχι θα πρέπει να βρουν άλλον εκδότη

    Όπως είπα σε όλους αρχίζει το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού. Το οποίο θα είναι 100% δημοσιογραφικό, δεν θα έχει σχέση και επαφές με διαφημιστές (ποτέ δεν είχε όσο είχα την εταιρία), με διευθυντές και διευθύντριες μάρκετινγκ και, γενικά, κάθε κομμάτι που δεν αρέσει σε μένα.

    Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω/καταφέρουμε -για όσους αποφασίσουν να μείνουν στο πλοίο.
    Αυτό που ξέρω είναι ότι, οι νέες Τ.Ε δεν θα έχουν καμία σχέση με το φάντασμα των τελευταίων 7 ετών. Αν νομίζετε ότι η τελευταία μάχη αξίζει τον κόπο βοηθήστε μας αγοράζοντας (όπως τα πρώτα χρόνια) δύοπ τεύχη. Αν δεν ήταν ωραίο που ταξιδέψαμε μαζί για 43 ολόκληρα χρόνια, περισσότερα από κάθε άλλο περιοδικό/περιοδικά στην Ελλάδα

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    Πόρωση.

    Μου αρέσει!

   • Αγαπητοί φίλοι , να σας πω ότι αν κρίνω από τον τρόπο που διευθετεί το κάθε θέμα που προκύπτει ο Δάσκαλος , ούτε φίδι στον κόρφο όποιου τον ενοχλήσει .
    Coyote , έχει να πέσει πολύ λούτσος !!!
    He is back!!!

    Μου αρέσει!

   • Το δάσος βρίσκεται στο κεφάλι των αρχόντων της «τοπικής αυτοδιοίκησης»

    Μου αρέσει!

 10. Προ'ι'δρυτικός

  » Oί νέοι 4Τροχοί θά είναι ένα περιοδικό καί γιά αυτοκίνητα..» !!.. Τό πνεύμα τών 4Τροχών εκείνου τού τεύχους,τού Οκτώβρη τού 70 ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ.. Μέ Καββαθά »μέσα».. Καλή νέα αρχή.. Ακριβώς όπως εκείνον τόν Οκτώβρη τού 70… 20άρης τότε.. 63άρης τώρα.. Πόσο περίεργα νοιώθω.. Κ.Κ, ευχαριστώ..
  Προ’ι’δρυτικός

  Μου αρέσει!

  • …η «πλάκα» είναι ότι, η ν[εα αρχ’ή γίνετα9ι με το τεύχοπς …Απριλίου! Λες, γιατρέ μου, να σηματοδοτεί κάτι;

   Μου αρέσει!

   • Δηλαδή θα ‘κάμομεν επανάσταση’?

    Μου αρέσει!

   • …και επανάσταση θα κάνουμε, και γεφύρια, και νέες Εθνικές οδούς θα ανοίξουμε δια να εργαστούν οι εθνικοί εργολάβοι να βρουν δουλειά τα χρυσά αγόρια, οι βίζιτες και οι γραμματείς των εργολάβων

    Μου αρέσει!

   • Προ'ι'δρυτικός

    Ναί Κ.Κ. Σηματοδοτεί…τήν επιστροφή σου στούς »Τροχούς».. Χωρίς νά θεωρηθεί υποβάθμιση στήν οποιαδήποτε συμβολή τού οποιουδήποτε, οί 4Τροχοί δέν είναι 4Τροχοί χωρίς Καββαθά »μέσα».. Άν τό αναλύσω, πάει μπούκωσε τό ιστολόγιο.. Οί παληοί καταλαβαίνουν.. Οί νεώτεροι θά καταλάβουν τή διαφορά… Πώ πώ, όλο σαφήνεια είμαι αλλά συγχωρούμαι σήμερα λόγω…σύγχισης.. Μέ τό καλό λοιπόν..
    Προ’ι’δρυτικός.

    Μου αρέσει!

 11. kspyr

  Δάσκαλε, σε ό,τι με αφορά, το να γυρίσουμε στο ύφος και στην ποιότητα (όχι απαραίτητα στην ποσότητα) πριν το 2006 το θεωρώ θετικό βήμα. Διαβάζω (και φυλάσσω) 4Τ από το 1988 και όσο έχω ακόμα τα προς το ζην θα συνεχίσω. Απαραίτητη διευκρίνιση: Η παρουσία σου στο περιοδικό με τα γραπτά σου κρίνεται αναγκαία. Η απουσία σου τα τελευταία χρόνια και η κατήφεια των συντακτών ήταν ορατή από χιλιόμετρα. Γι αυτό λοιπόν: μπροστά και γερά!

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: