Metadata

1ο ΘΕΜΑ, 20.01.13

H δημοσιογραφία είναι λειτούργημα αλλά, όταν επεμβαίνει ο δαίμων γίνεται εφιάλτης.  Μετά το άρθρο της περασμένης Κυριακής, στο οποίο προσπάθησα να παρουσιάσω την βίλα Αμαλία ως 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και, κατόπιν (τηλεπαθητικής), εντολής της Διεύθυνσης ανέλαβα να καταγράψω την διαδρομή του CDROM/USB της λίστας Λαγκάρντ και, με αυτόν τον τρόπο, να α. βοηθήσω το έργο των τεσσάρων εξεταστικών επιτροπών της Πέμπτης και,  β. φροντίσω το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Η εντολή δόθηκε τη στιγμή που, το Κατάρ εγκατέλειπε (για 4η φορά), τα σχέδια να επενδύσει στην Ελλάδα, μία τουρκική εταιρία ψώνισε το Τουρκολίμανο και, Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ πουλούσαν τον Αστέρα. «Μα, υπάρχει επενδυτική κινητικότητα. Δεν είναι η στιγμή να ασχοληθούμε με την διαδρομή του USB». «Οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν, για να μη σου πω ότι, ο αστεροειδής Απόφις βρίσκεται σε απόσταση 9 εκατομμυρίων μιλίων απ’ τη Γη είπε ο Διευθυντής. Το τελευταίο με έπεισε να αναλάβω το ρεπορτάζ.

Όπως ίσως θυμάστε το «ορίτζιναλ» παραδόθηκε το 2010 (ή το 2009 δεν έχει σημασία), από την Γαλλική κυβέρνηση στον επί τιμή πρέσβη της Ελλάδας Ζάχο Λουϊ ντε Φινέ. Ο Φινέ έκανε αντίγραφο (σε στικάκι), το οποίο παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών ο οποίος το παρέδωσε στον (τότε) Πρωθυπουργό ο ποίος είπε «προχώρα».  Αντίγραφο έκανε και ο ΥΠ. ΟΙΚ και το οποίο παρέδωσε στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Εγκλημάτων Κοινής Λογικής αλλά, επειδή οι γνώσεις του για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές δεν ήταν ιδιαιτέρως καλές, «…δεν θέλησε να διακινδυνεύσει ζημιά από κακό χειρισμό κατά την επισκόπηση του περιεχομένου…». Ενόψει τούτου «…κάλεσε την δικηγόρο του να βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου σε άλλο ώστε να επισκοπήσει το περιεχόμενό στο αντίγραφο…». Στη συνέχεια ο επικεφαλής του ΣΔΕΚΛ έφαγε το ορίτζιναλ, έβαλε ένα (εικονικό) αντίγραφο σε φάκελο και ζήτησε από μία  συνεργάτιδα να του πει πώς γίνεται η παντελής διαγραφή του περιεχομένου. Η συνεργάτις είπε «με την χώνεψη», εκείνος  ηρέμησε και υπέβαλλε υπόμνημα που ζητούσε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να: διερευνηθεί κατά πόσο το περιεχόμενο του εν λόγω μαγνητικού μέσου αποθήκευσης (USB) έχει υποστεί αλλοιώσεις ή και μεταβολές και ποιες μπορεί να είναι αυτές και β. να γίνει τεχνολογική απεικόνιση των μεταδεδομένων (metadata) όλων των στοιχείων που περιέχονται. 
Μετά την ανάλυση των metadata πελώριο τίθεται το ερώτημα: τις πταιει; Η θέση του γράφοντος ότι, υπεύθυνοι για την κατάντια είναι ο 6 ιππότες της Μεταπολίτευσης απορρίπτεται διότι, όπως γνωρίζουμε, τα τελευταία 40 χρόνια έλλειπαν απ’ το σπίτι. Τρανή απόδειξη οι δηλώσεις του Γοδεφρείγου του 2ου Παπανδρέου του 3ου ότι, το 2013 η χώρα θα έχει βγει απ’ το Μνημόνιο αλλά, και το βιβλίο του Gollum της  Place de Bidet για τα αίτια της κρίσης.

Καλά πληροφορημένες πηγές λένε ότι, τελικές απαντήσεις θα δοθούν στις 6 Ιανουαρίου από τον κ. Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια συνεδρίου για την αειφόρο ανάπτυξη η οποία θα γίνει  στο Όρεγκον των ΗΠΑ και θα λάβει μέρος ο Δαλάι Λάμα._Κ.Κ.

 


  1. KKK

    Μαλλον για ολα φταιει ο..Καποδιστριας!!!

    Μου αρέσει!

  2. Δημήτρης

    Κώστα τζάμπα παιδεύεσαι, το μαχαίρι δεν πρόκειται πρόκειται να φτάσει κόκαλο, διότι δεν υπάρχει, ως γνωστόν τα μαλάκια δεν έχουν κόκαλα……..

    Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: