Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ

Πραγματικά ενδιαφέρον άρθρο του Μιχάλη Ιγνατίου

 Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ

 Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Πριν από δύο χρόνια, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας είχε δηλώσει ότι η ΑΟΖ αποτελεί μόδα και θα περάσει. Η αλήθεια είναι ότι έγινε πραγματική μόδα από τον ελληνικό λαό που κατάλαβε την αξία της ΑΟΖ και σήμερα αποτελεί μια σημαντική πρόκληση για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.
Δεν θα ξεχάσω τη συνομιλία ανάμεσα στον κ. Δρούτσα και τον καθηγητή Καρυώτη στο ξενοδοχείο Ritz Carlton της Ουάσιγκτον, πριν….
περίπου δύο χρόνια και τη θετική στάση του τότε υπουργού για το θέμα αυτό. Η συζήτηση έγινε ενώπιόν μου και έμεινα έκπληκτος από αυτά που είπε ο κ. Δρούτσας. Ανακοίνωσε στον Καρυώτη ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις θέσεις του για την ΑΟΖ  και ότι ο (τότε) Πρωθυπουργός θα έφερνε το θέμα προς συζήτηση με τον Ταγίπ Ερντογάν στην επόμενη συνάντησή τους. Δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω και πληροφορήθηκα όχι επειδή δεν το ήθελε ο κ. Δρούτσας, αλλά επειδή τον απέτρεψε ο κ. Παπανδρέου. Εκτός εάν ο κ. Δρούτσας έλεγε ψέμματα στον Ελληνοαμερικανό καθηγητή και αδικώ τον πρώην πρωθυπουργό…
Ξαφνικά, στο τέλος του 2012 ξεκίνησε μια νέα μόδα. Εμφανίστηκαν επιθετικά οι φανατικοί εχθροί της ΑΟΖ. Το περίεργο είναι ότι όταν άρχισε να συζητείται το θέμα, μερικοί εξ αυτών ήταν από τους πρώτους που έγραψαν θετικά σχόλια για την ΑΟΖ. Είμαι έντονα προβληματισμένος και προσπαθώ ακόμα να καταλάβω τι ακριβώς έγινε και γιατί αυτή η ξαφνική μεταστροφή τους.
Χρησιμοποιήθηκαν βαρύτατοι χαρακτηρισμοί και χαρακτήρισαν ειρωνικά ως «ΑΟΖολογούντες» τους ανθρώπους που ασχολούνται με την ΑΟΖ, αλλά και απατεώνες, και προδότες! Αίφνης πληροφορηθήκαμε ότι «η υφαλοκρηπίδα, και όχι η ΑΟΖ, είναι το θέμα που πρέπει να μας απασχολεί», αν και πρόκειται για ξεκάθαρη τουρκική θέση.
Η επίθεση και οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί δεν ήταν μόνο λανθασμένη κίνηση, αλλά αποτελούσε καραμπινάτο εκφοβισμό, που στόχευε στη «δολοφονία» μίας καθαρής και νόμιμης ενέργειας, η οποία καλύπτεται απόλυτα από τον ΟΗΕ και τις διεθνείς συνθήκες.
Συνάδελφοι δημοσιογράφοι και αναλυτές εμφανίστηκαν να είναι οι ειδικοί για το Δίκαιο της Θάλασσας, χωρίς καν να το διαβάσουν. Διότι αμφιβάλλω αν έκαναν τον κόπο να μελετήσουν τα 320 Αρθρα της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας. Εγώ υπερηφανεύομαι ότι τα διάβασα, για να έχω τουλάχιστον μία ιδέα γι’ αυτή τη σύμβαση, που με κατάλληλους χειρισμούς προστατεύει τον υποθαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας. Δεν είμαι ειδικός, ούτε θα μπορέσω να γίνω ποτέ. Αλλά όταν ασχολούμαι και γράφω για το εθνικό αυτό θέμα, καταφεύγω σε καθηγητές και πρέσβεις, που ξόδεψαν 30 χρόνια να ασχολούνται και να μελετούν την ΑΟΖ.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, του οποίου όσο περνούν τα χρόνια αναγνωρίζεται η οξυδέρκεια και η νομική κατάρτιση για το θέμα, δεν αποφάσισε λανθασμένα να ανακηρύξει ΑΟΖ το 2004. Οι όψιμοι κατήγοροί του τον ψέγουν χωρίς να συνειδητοποιούν ότι για την περίπτωση της Κύπρου ομιλούμε πιά περί μίας πραγματικότητας. Απέναντι σε 30 χιλιάδες κατοχικούς στρατιώτες, 900 άρματα μάχης, το ναυτικό και την αεροπορία της Τουρκίας, τόλμησε να ανακηρύξει την ΑΟΖ χωρίς να ανοίξει μύτη. Οχι μόνο επειδή προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με το Ισραήλ, αλλά επειδή η Τουρκία γνώριζε πως η Λευκωσία σεβάστηκε απόλυτα τις διεθνείς συνθήκες.
Άρα είναι λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται καμιά ανακήρυξη ΑΟΖ για τη διεκδίκηση της κυριότητας των υποθαλασσίων υδρογανανθράκων της, διότι –όπως λένε- έχει ήδη την κυριότητα με την, ισχυρότερη της ΑΟΖ, ως προς τον υποθαλάσσιο πλούτο, έννοια της υφαλοκρηπίδας, όπως ορίζεται από τη σύμβαση του Μοντέγκο Μπέι».
Ο παραπάνω ισχυρισμός υπονοεί ότι ο Παπαδόπουλος αντέδρασε αντεθνικά όταν πρώτα ανακήρυξε και μετά οριοθέτησε ΑΟΖ αντί να ασχοληθεί με την υφαλοκρηπίδα. Δεν έχουν έτσι τα πράγματα. Αλλωστε, οι εχθροί της ΑΟΖ γνωρίζουν -και κατά βάθος υπερηφανεύονται- ότι αυτή τη στιγμή το Ισραήλ και η Κύπρος προχώρησαν σε εξερεύνηση για υδρογονάνθρακες στις ΑΟΖ, που έχουν οριοθετήσει και δεν σκοπεύουν να οριοθετήσουν την υφαλοκρηπίδα, μια και η έννοια της ΑΟΖ καλύπτει την υφαλοκρηπίδα αλλά επιπλέον ασχολείται με την αλιεία και την αιολική ενέργεια, που δεν καλύπτονται από την υφαλοκρηπίδα. Είναι απορίας άξιο γιατί οι εχθροί της ΑΟΖ αγνοούν αυτά τα δυο βασικά θέματα για την Ελλάδα.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται μερικοί, χωρίς σπονδυλική στήλη, διπλωμάτες ότι η Ελλάδα σκέπτεται τη μονομερή οριοθέτηση της ΑΟΖ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί η οριοθέτηση πρέπει να συμφωνηθεί από τουλάχιστον δύο κράτη. Και όμως. Δεν αντιλαμβάνονται τη διαφορά ανάμεσα σε ανακήρυξη και οριοθέτηση; Δυστυχώς, διπλωμάτες που ασχολούνται με το θέμα δεν γνωρίζουν αυτή τη βασική διαφορά ανάμεσα στην ανακήρυξη και στην οριοθέτηση. Η ανακήρυξη είναι μονομερής πράξη, σε αντίθεση με την οριοθέτηση που είναι διμερής πράξη.
Ο κ. Καρυώτης, στον οποίο έθεσα όλες τις αντιρρήσεις που καταγράφηκαν μαζικά τις τελευταίες ημέρες, μου απάντησε ότι «σίγουρα διακατέχονται από ένα «φοβικό σύνδρομο» όταν μας λένε ότι ανησυχούν για τις αντιδράσεις της Τουρκίας, τη στιγμή που η Άγκυρα δεν αντέδρασε καθόλου όταν η Κύπρος ανακήρυξε ΑΟΖ». Το 2004, σημειώνει., η Τουρκία απλώς είπε ότι δεν αναγνωρίζει αυτή την ανακήρυξη, ενώ αναγνωρίστηκε αμέσως από τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ρωσία. Όπως πολύ σωστά είπε ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής, «ο Τάσσος Παπαδόπουλος ανακήρυξε ΑΟΖ το 2004, διαθέτοντας τέσσερα τανκς και δύο ελικόπτερα!».
Εσχάτως έχουν, επίσης, διαρρεύσει από άσχετους διπλωμάτες πληροφορίες για δήθεν συντεταγμένες που έχει χαράξει η ελληνική κυβέρνηση για τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και οι οποίες θα επιδοθούν στον ΟΗΕ.
Είναι δυνατόν διπλωμάτες που ασχολούνται με το θέμα να μην γνωρίζουν πως:
Πρώτον, αυτές οι συντεταγμένες υπάρχουν για δεκαετίες στα συρτάρια της ελληνικής κυβέρνησης και
Δεύτερον, δεν μπορούν αυτές οι συντεταγμένες να δοθούν στον ΟΗΕ εάν δεν έχει υπάρξει ήδη οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας με τα κράτη που έχει θαλάσσια σύνορα η Ελλάδα.
Αναφορικά με τη στάση της Τρίπολης για την ΑΟΖ, μας πληροφόρησαν ότι η χώρα αυτή ενδιαφέρεται να φέρει και την Τουρκία στο θέμα της οριοθέτησης ανάμεσα στην Ελλάδα και στη Λιβύη. Δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνονται ότι η Λιβύη δεν έχει θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι, στους χάρτες που έχουν κυκλοφορήσει, εμφανίζουν τη χώρα τους να έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Απορούμε, βέβαια, γιατί κωφεύει και δεν αντιδρά το υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να μπουν μερικά πράγματα στη θέση τους.
Η ουσία του προβλήματος είναι οι υδρογονάνθρακες και οι μη «ΑΟΖολογούντες» λένε με στόμφο ότι «στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», ουδείς έχει παρουσιάσει το παραμικρό στοιχείο για την ύπαρξη αυτών των τεραστίων αποθεμάτων. Μπορεί και να υπάρχουν, απλώς εμείς δεν το γνωρίζουμε».
Είναι κοινό μυστικό στην Ουάσιγκτον (αλλά και στην Αθήνα) ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Αμερικανοί γνωρίζουν για τον ορυκτό πλούτο των ελληνικών θαλασσών. Υπάρχουν μόνο μερικές λογικές διαφωνίες για το Αιγαίο, επειδή είναι ηφαιστειογενής περιοχή. Οι εκθέσεις του καθηγητή Φώσκολου, ο οποίος ασχολείται με το θέμα πάνω από 40 χρόνια, βασίζονται σε μελέτες των ΗΠΑ και του Καναδά. Βέβαια, το λάθος που κάνουν οι υποστηρικτές της ΑΟΖ είναι ότι νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να καρπωθεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τα οικονομικά οφέλη από αυτούς τους υδρογονάνθρακες. Δυστυχώς, θα χρειαστεί περίοδος μεταξύ 5 και 10 ετών για να αρχίσουν να φαίνονται κάποια κέρδη για την ελληνική οικονομία.
Το θέμα της ΑΟΖ είναι εθνικό ζήτημα. Άρα, απαιτείται περισσή προσοχή όταν ειδικοί και μη ασχολούνται με αυτό. Δεν υπάρχουν προδότες και πατριώτες σ’ αυτή την ιστορία. Υπάρχει μόνο το συμφέρον της Ελλάδας και τίποτα άλλο, γι’ αυτό πρέπει να τερματιστεί πάραυτα η αντιπαράθεση και να αφεθεί απερίσπαστος ο πρωθυπουργός ώστε να λάβει την τελική απόφαση…

kafeneio-gr.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

9 σκέψεις σχετικά με το “Ένα νέο φαινόμενο: Το μίσος για την ΑΟΖ

  1. Αν αφεθεί απερίσπαστος ο (τρέχων) πρωθυπουργός… την πατήσαμε. Θα υλοποιήσει όλα τα κατάπτυστα που έχουν συμφωνήσει εδώ και χρόνια αυτός και οι προκάτοχοί του.

    Μου αρέσει!

  2. Έλα ρε παιδιά, πως κάνετε έτσι, η ανακήρυξη της ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου, δηλαδή όταν θα ξεπουληθούν όλα τα παράλια, με τις μαρίνες, τα ξενοδοχεία και τα αεροδρόμια ακόμα και τα νησιά και σε Τούρκους, τότε θα ανακηρύξουν την ΑΟΖ χα χα χα
    Ελπίζω να γελάσατε (πικραμένα), αλλά όποιος δεν θέλει να ζυμώσει η δεν διαθέτει να εργαλεία για να ζυμώσει….

    Μου αρέσει!

  3. Την ωρα που οι πραξεις νομοθετικου περιεχομενου ερχονται στην βουλη ως νομοσχεδιο, ετοιμο να καταργησει την «υφαλοκρηπιδα» μας και να την καταστησει ερμαιο στις ορεξεις οποιου την επιβουλευεται…

    αυτη «την πιο μεγαλη ωρα που ειναι τωρα», αρχισαν να σκανε γκαζακια και να σφυριζουν σφαιρες στην Συγγρου(!)…

    και εκεινο το αλλο που λεει «μακρια απο την υφαλοκρηπιδα μου και ας ειναι κι ενα δαχτυλο» το βλεπω κι εκεινο να μην ισχυει…

    Νομιζω πως ηδη περασε η ωρα και επρεπε ηδη να ειχαμε ανακηρυξει ολοι την προσωπικη μας ΑΟΖ…

    την Αποκλειστικη Ομοφοβικη Ζωνη (χεχε)

    Ρε καριοληδες τραπεζικοι και λοιποι ομοτραπεζοι,σας το λεω …

    ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ …

    …αλλα τι λεω,μιλαμε για πολυ μετριο λαο…και εχει δικιο και ο Δημητρης οτι μας δουλευουν ολοι…δεν σωζεται η παρτιδα με τιποτα,καλα για την πατριδα δεν το συζητω…αυτη βρισκεται στα εμπειρα χερια του πιτσαδορου…

    Ο ΠΙΤΣΑΔΟΡΟΣ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ

    Πιτσαδορε γραψε μια παραγγελία
    αυτη την ωρα που η πεινα με τρομαζει
    μία απ΄ολα θελω,δωρο κι αλλη μία
    η εφορια την ζωη μου την ρημαζει

    Πιτσαδορε ολη την τεχνη σου να βαλεις
    θελω κουβελι,μπεικον μπενυ και μανιταρι
    αντι για φραγκα που ζητας ενα θα παρεις
    φωτογραφια το δεξι μου το παπαρι.

    ΥΓ.Πολυτιμη η εμπειρια,ανταξια η αμοιβη.

    Μου αρέσει!

    1. Δυστυχώς τελειώσαμε, και αν νομίζουν ότι τα «τζάκια» θα γλυτώσουν σιγοντάροντας τα μνημόνια κτλ είναι γελασμένα. θα τους «φάνε» τα πολύ μεγαλύτερα «τζάκια» του εξωτερικού μόλις ξεμπερδέψουν με το…»πόπολο» Εδώ έχει ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά γιατί όλοι είναι μέσα στο κόλπο
      http://attikanea.blogspot.gr/2013/01/300.html
      πραγματικά δεν βλέπω διέξοδο, πες τε μου κάτι θετικό, κάτι να δώσει αισιοδοξία, και όχι μόνο εμένα αλλά και κάθε άλλου δυστυχή που είχε την ατυχία να γεννηθεί νεο-Ελληνας

      Μου αρέσει!

      1. το Βοριδι εχει απαντησει για το θεμα σου με σοβαρα επιχειρηματα στη βουλη(χθες κιολας)…

        ειλικρινα λυπαμαι η αναγνωση του σχολιου σου γινεται και ως εεεεεεεεεεεεεεεεεεξης…

        «Ευτυχώς γλυτώσαμε χάριν τζακίων»…. κτλ κτλ….(απο δω και περα τα σημεια στιξης δικας σας)……(αναλαμβανει ο Θεος Παπαδιαμαντης)……

        Η λιμνη απο της θαλασσης εχωριζετο δια πλατειας λωριδος…..κατα την δυτικην ομως γωνιαν της λωριδως αυτης,οπου ηρχιζε ν΄απλουται το μηκος του λιμενος, η λωρις αύτη έβαινε στενουμένη έως του Αργυρη του Μπαρμπαπαναγιωτη τον ανεμομυλον,οστις με την αενάως στροφοδινουμένην κυκλοτερη πτέρυγά του με τα τριγωνικα ιστια, εφαινετο ως να προεκάλει τα εν τω λιμένι ηγκυροβολημενα πλοια,λεγων προς αυτα;»Να,εγω αρμενιζω και στη στερια!»

        και ειπε καποιος Ελύτης Έλατος

        «Τι κι αν ο κόσμος μάταιος;
        έχεις μιλήσει ελληνικά;»

        (προς παρηγοριαν και ευπροσηγοριαν Δημητρη,ε;)

        ΥΓ.Νεοελληνες ειχαν την ευτυχια λιγοι να γεννηθουνε,και οπως και οι Αρχαιοι Ελληνες ανηκουν στην ανθρωποτητα …οι υπολοιποι ανηκουμε εκει οπου ανηκει και η υπολοιπη παγκοσμια κοινωνια των τραπεζων…

        ……να μου επιτραπει η επισημανση της τεραστιας διαφορας μεταξυ ανθρωποτητας και κοινωνιας,γιατι εχω και γουστα φιλοσοφικα.

        ΥΓ βου.Αφεντη εσυ να σαι καλα και οι αλλοι οπως οπως.

        Μου αρέσει!

      2. Φίλε coyoteracing εδώ έχει http://greki-gr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4177.html#more ένα πολύ καλό άρθρο που σίγουρα πρέπει να προβληματίσει….
        Πολύ όμορφη η καθαρεύουσα με τον Παπαδιαμάντη που χρησιμοποιείς, όμορφη γλώσσα ξεχασμένη προς τιμή του Γ Ράλλη και των υπολοίπων που ακολούθησαν….
        Σχετικά με τα «τζάκια» έχω διαβάσει πολλά, μάλιστα ότι ορισμένα από αυτά, προς ίδιον όφελος δεν επέτρεψαν να υπάρχει η ανάπτυξη της χώρας, που τόσα χρόνια επιμένει και αγωνίζεται ο οικοδεσπότης μας σε αυτό το Blog. Λένε ουδέν κακό αμιγές καλού, μακάρι να επαληθευτεί ξανά αυτή η παροιμία….

        Μου αρέσει!

      3. θα κανω μια τελευταια αποπειρα να σωθουμε απο τα τζακια,φιλε Δημητρη…

        40 χρονια μετα ετοιμαζω το «ΝΕΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ»…

        οι φτωχοι ειναι συνηθισμενοι να τους πατανε,
        οι ηλικιωμενοι ειναι ηλικιωμενοι,
        οι 40-50αρηδες ειναι κακομαθημενοι δεν κανουν για αγωνες,
        οι 30αρηδες ειναι ακομα σπιτι με τη μαμα,

        τι μενει…οι Φοιτητες γαμω το στανιο μου,τι να κανω παλι αυτοι πρεπει να την πληρωσουν,μηπως και αναγκασουν και το μπαμπακα τους να βγει στους δρομους…

        …τον Παπαδιαμαντη στον αφιερωσα γιατι εσυ μπορεις να τον καταλαβεις,η μερκελ μονο μια μεταφραση μπορει να διαβασει(καμια μεταφραση οπως ξερουμε,ακομα και στα νεοελληνικα,δεν μπορει να αποδωσει τη μαγεια του πρωτοτυπου κειμενου του κυρ-Αλεκου)

        μην ακουσω τωρα καμια μιζερια του στυλ,το 2053 η γενια του «νεου πολυτεχνειου» θα χρεοκοπησει την Ελλαδα…ελεος…

        για την μερκελ εχω στιχο με ανεμομυλο να κλαιτε…

        «Σαν ανεμομυλος γυριζει η καρδια σου
        παρ΄τα λοιπον μονα ζυγα δικα σου»

        …Καφασης και παλι πολυ σου ειναι μωρη Λάμια…

        Μου αρέσει!

  4. Πρός τι η απορία του συντάκτη και ανταποκριτή για τον ρόλο του υπηρετικού συγγνώμη, πολιτικού ήθελα να πω προσωπικού της χώρας.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.