And Beyond, NASAΔιαβάζω σε μία φυλλάδα: «οι εργαζόμενοι στους 4Τροχούς κάνουν επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής των μισθών τους για 3,5 μήνες…»
Απεργία στους 4Τ και στις Τεχνικές Εκδόσεις! Την εταιρία που δημιούργησα με τη σύντροφο μου το 1970 και έχασα το 2006 όταν, μία λάθος επιλογή (συμμετοχή στη δημιουργία ενός μεγάλου λιθογραφείου με ποσοστό 40%), την οδήγησε στη χρεοκοπία και στη πώληση του 33,33% σε μία εκδοτική που ειδικεύονταν στο …life style! Οι Τ.Ε, εγώ, οι συνεργάτες μου αγοραστήκαμε από αυτό που, πιο πολύ απεχθανόμαστε στη ζωή μας! Τα χρόνια που ακολούθησαν ήταν ένα μείγμα χυδαιότητας από την πλευρά του αμερικανόφερτου μάνατζμεντ και κοινωνικού τεντυμποϊσμου. Η νέα διοίκηση μου απαγόρευσε να έχω την παραμικρή σχέση με την οικονομική διαχείριση «επιτρέποντας» μου μόνο την επιλογή των συντακτών, κάτι που χάθηκε στη μετάφραση για ένα απλό λόγο: πως μπορείς να επιλέγεις συνεργάτες όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να διαπραγματευτείς τις αμοιβές τους;
Η νέα διοίκηση κατάφερε να με βάλει σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη θέση. Χρησιμοποιούσε το όνομα μου καιθ την ιστορία των περιοδικών για να «πάρει διαφήμιση» και να παίξει τα παιχνίδια της με τους εργαζόμενους της αρεσκείας της αλλά δεν επέτρεπε στον ιδρυτή να έχει οποιονδήποτε λόγο!
Το άντεξα για 3-4 χρόνια σκεπτόμενος τις ζωές των ανθ΄ρωπων που εργάζονταν στην εταιρία από παλιά αλλά, όταν ο δοτός διευθύνων σύμβουλος με έκανε …μήνυση ζητώντας μου ….300.000 ευρώ για κάποιον λόγο που ακόμα δεν έχω καταλάβει, τράβηξα μία γραμμή. Η Τ.Ε Ε.Ε που είχα με κόπο και αγώνα δημιουργήσει είχε «πεθάνει». Φέτος όμως «πέθανε» και η «Εκδόσεις Λυμπέρη Α.Ε΅ με αποτέλεσμα να μη πληρώνονται οι εργαζόμενοι, οι υλλάδες να γράφουν «απεργία στους 4Τ» και, παλιοί και νέοι συνάδελφοι να ρωτάνε γιατί είμαι τόσο …ανάλγητος «εργοδότης» και, κανείς, ούτε ένας από απεργούς να μην έχει τ’ αρχίδια να πει ότι, δεν είμαι εγώ που δεν τους πληρώνω αλλά το life style που κατέρρευσε με πάταγο.
Μετά απ’ αυτά και άλλα 1000, μετά από δίκες και κυνηγητά απίθανων αλογομούρηδων και λωποδυτών φτάσαμε στο 2012 και στο …τέλος του κόσμου που, ελπίζω να έλθει το ταχύτερο μια και δεν αντέχω να λερώνομαι από φήμες, συμπεριφορές, οικονομικούς δολοφόνους, λεοπάρ και λουμπουτέν
Σε όσους από τους φίλους και αναγνώστες ρωτάνε «γιατί (ξανα)χάθηκα» ένα έχω να πω: ελάτε για 20 λεπτά στη θέση μου. Πόσο μπορεί να ζήσει κανείς σε μία θάλασσα σκουπιδιών;

συνεχίζεται…


 1. Δάσκαλε , καλό κουράγιο για την συνέλευση μεθαύριο . Ελπίζω όταν λένε νέο Δ.Σ. , να εννοούν υπό τον ίδιο Πρόεδρο .

  Μου αρέσει!

  • coyoteracing

   λάθος Αφέντη…Λαθος…οχι και 5,5 προφητες…6 ηταν

   στην εικονα που σου δειχνω αναγνωριζω τον μισο που λειπει απο το αθροισμα…δεν μπορει να μην αναγνωριζετε τον χειροκροτητη,τον παλαμακια,τον μισο προφητη….

   ειναι οι δυο μισοι μαζι…χε χεεεεεεεεε

   http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=5200

   Μου αρέσει!

  • Άνευ σημασίας πλέον!

   Μου αρέσει!

  • Καμία αξία δεν έχει πιά ποιος είναι «πρόεδρος»

   Μου αρέσει!

   • Πάντα θα έχει σημασία , και πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία .

    Μου αρέσει!

 2. Δημήτρης

  Μεγάλο μπέρδεμα, και λογικό είναι να σας επιβαρύνει ψυχολογικά στην οικογένεια, τουλάχιστον να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ότι δεν είσαι εσύ ο χρηματοδότης των, και δεν είσαι ο υπεύθυνος της καθυστέρησης πληρωμής των δεδουλευμένων…
  Φίλε κάποια στιγμή πρέπει για το καλό της υγείας σου να ξεκόψεις, όσο λυπηρό και αν είναι να ρίξεις μαύρη πέτρα, το είπες και μόνος σου, τι δουλειά εσύ έχεις με τα σκουπίδια, φύγε πριν σε παρασύρουν στο βυθό και εσένα…

  Μου αρέσει!

  • Το πρόβλημα είναι ότι, εκτός από τους καλύτερα αμειβόμενους συντάκτες του ειδικού Τύπου η πέτρα μπορεί να χτυπήσει και κανένα …φτωχό!

   Μου αρέσει!

 3. Μαχητής

  Δάσκαλε να ξέρεις ότι σ’ αγαπάμε, είμαστε δίπλα σου χρόνια τώρα, και πιστεύουμε σ’ εσένα, κάτι που δεν θα πάψει ποτέ…

  Μου αρέσει!

 4. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

  Αγαπητέ ΚΚ, όταν κάποιος δεν έχει μοχθήσει για να δημιουργήσει (ή για να διατηρήσει) αυτό που εσύ, η σύζυγός σου και οι συνεργάτες σου είχατε φτιάξει είναι φυσιολογικό ν’αναρωτιέται «γιατί δεν πληρώνεις τους εργαζόμενους». Κάποιοι που πιθανόν να μην γνωρίζουν ότι τα χρήματα από που είχαν αντληθεί από το ΧΑΑ είχαν επενδυθεί στην εταιρεία μέχρι δεκάρας σε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία – και ουχί σε επενδύσεις του τύπου αγοράζουμε για 5 εκ. ΕΥΡΩ μία εταιρεία συμβούλων για εκδοτικά θέματα που ανήκει σε μία εταιρεία με έδρα το Λουξεμβούργο που από καθαρή τύχη συμβαίνει να έχει μετοχους τους ιδιοκτήτες της εισηγμένης – είναι λογικό ν’αναρωτιούνται γιατί παλευες μέχρι τέλους. Όπως επίσης και κάποιοι θα σε πουν μαλάκα (μια και αφορά εσένα μην το λογοκρίνεις) που δεν πούλησες το 40% της εταιρείας όταν η τιμή της ήταν στην.. ¨στρατόσφαιρα» (ταπεινή άποψη – όπως βέβαια και όλων των μετοχών την περίοδο 1999-2000) να τα βάλεις τα λεφτά στον τόκο και να την αγοράσεις πίσω χρησιμοποιόντας το 10% των διαθεσίμων σου έχοντας ως … «όχημα» εταιρεία επενδύσεων από την Ελβετία (να φαίνεται ρε παιδί μου κιολας ότι «ξενοι επενδυταί » θεωρούν φιλόξενοι χώρα την Ελλάδα για να τοποθετήσουν τα χρήματα τους)!!
  Ούτε υπομονή θα σου ευχηθώ, ούτε και κουράγιο γιατί μ’αυτ’α που έχουν συμβεί δείχνεις να έχεις απόθεμα (το πόσο δύσκολο είναι μόνο αυτό που «είναι μέσα στον χορό» το ξέρει). Εάν αποτελεί κάποια παρηγοριά και σου δίνει κάποια ηθική ικανοποίηση – που πολλές φορέςμε τις τόσες δυσκολίες πιθανόν να μην σε απασχολεί – να ξέρεις ότι έχεις την εκτίμηση και τον σεβασμό πολλών ανθρώπων που μάλλον δεν θα συναντηθείτε ποτέ. Και αυτό (η εκτίμηση και ο σεβασμός) δεν πρόκειται να μειωθεί όσα χρόνια και εάν περάσουν.
  Και να ξέρεις εάν κάποτε Πραγματικοί Έλληνες φτιάξουν τον τόπο όπως τον φανταζόμαστε πολλοί από εμάς (και μάλλον θα πάρει καιρό) κάποιοι πιθανόν να μνημονεύουν έναν γκρινιάρη δημοσιογράφο που έγραφε περίεργα κείμενα σε περιοδικό για αυτοκίνητα!!!!
  Καλή υγεία και καλή τύχη σ’όλους μας φίλε ΚΚ..

  (ΥΓ – όλα αυτά σου τα γράφει κάποιος που είχε υπάρξει πριν από 6-7 χρόνια μικρομέτοχος των ΤΕ και αναγνώστης της Πτήσης και των 4Τ για πάνω από 25 χρόνια – για την ιστορία από την πώληση των μετοχών είχα ένα μικρό κέρδος!)

  Μου αρέσει!

  • Το μοναδικό στήριγμα είναι οι συνταξιδιώτες. Καλό ήταν )το ταξίδι), καλός και ο προορισμός. Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, ναι;

   Μου αρέσει!

 5. coyoteracing

  !+!+!+0,5+!+!+0,5=6 θαυμασιοι προφητες

  θαυμασια θρησκεια η Δημοκρατια μας,θαυμασια η χωρα μας,θαυμασιοι οι ανθρωποι και ολοι μαζι περιμενουμε το θαυμα…

  Υγ.Θαυμάσια.

  (Ξερω και αλλη λεξη απο Θ…θκατα…)

  Μου αρέσει!

  • coyoteracing

   θαυμασιο το coyote…τα σχολια ηταν για το αρθρο σου στο 1 θεμα…αλλα ειδα τον θαυμασιο Σπανο και κολλησε το θαυμασιο μυαλο μου…

   αντε παρ΄τα απο δω και πηγαινε τα εκει να μην μπερδευονται οι θαυμασιοι φιλοι του θαυμασιου ιστολογιου σου…

   Μου αρέσει!

   • Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβ ολία ότι, πρόκειται για ένα θαυμαστό coyote!

    Μου αρέσει!

 6. Ανώνυμος

  Μηπως ηρθε η στιγμη της επιστροφης

  Μου αρέσει!

  • Που;

   Μου αρέσει!

  • Στο leopard?

   Μου αρέσει!

 7. Θάνος Σ.

  Καλή δύναμη. Οι 4Τ δεν ήταν ούτε το χαρτί ούτε τα κτίρια. Ήταν η ιδέα για έναν αξιοπρεπή τρόπο ζωής. Και συνεχίζουν να ζουν σε μας και τα παιδιά μας.

  Μου αρέσει!

 8. The Ambassador

  Διαβαζοντας την ανακοινωση-καταγγελια των «εργαζομενων» νομιζω πως…. δεν αξιζει να ασχοληθει κανεις (πολυ περισσοτερο ο ΚΚ)

  Μου αρέσει!

  • KΑυτό που με στενοχωρεί είναι ότι, κανείς δεν σκέφτηκε να ζητήσει απ’ το συνδικαλιστικό σωματείο να κάνει τον απαραίτητο διαχωρισμό ευθυνών αλλά, και αυτό είναι πλέον λεπτομέρεια

   Μου αρέσει!

 9. george

  Κώστα, κατανοητή η αγανάκτηση.
  Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις είναι φίσκα στο «ΜΒΑ» του κ…, τα οποία, επειδή δεν γνωρίζουν να κάνουν κάτι χρήσιμο, προσπαθούν να ξεσκίσουν τον κόσμο που μπορεί.
  Πάντως, στη θέση σου, τό μόνο που δεν θα με απασχολούσε είναι η υστεροφημία μου… Θέλω να πώ οτι ότι και να γίνει πλέον με τις ΤΕ, ελάχιστα μπορεί να αλλοιώσει την εικόνα για τον ΚΚ που εμείς ξέρουμε.

  Μου αρέσει!

  • Συμφωνώ απόλυτα!

   Μου αρέσει!

  • Να είσαι καλά….

   Μου αρέσει!

 10. Προ'ι'δρυτικός

  Απεργία τών εργαζομένων στούς 4Τροχούς λόγω μή πληρωμής δεδουλευμένων ;.. Ανάλγητος ό Καββαθάς-εργοδότης πού δέν τούς πληρώνει ;!.. Τί λέτε ρέ;.. Πού »δουλεύτε», ξέρετε;.. Οί Τροχοί δέν ήταν ποτέ έντυπο γιά στριγκάκια ρέ σείς.. Ξεκίνησε σάν ιδέα τό 70,δίδαξε συμπεριφορές, δίδαξε αξιοπρέπεια,δίδαξε εμάς καί τά παιδιά μας, άνοιξε νέους δρόμους στόν »ειδικό τύπο» πού ώς τότε, αλλά καί γιά πολύ μετά, μέ τό ζόρι κατάφερνε νά είναι συνοθύλευμα »μεταφραστικών φυλλάδων».. Ήταν πράγματι »κομμάτι τού σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού» όπως γραφόταν στά εξώφυλά του.. Έκανε πράξη πολλά από εκείνα πού κάποιοι δέν θά αποτολμούσαν κάν νά σκεφτούν..
  Ποιοί είναι αυτοί οί »παληοί καί νέοι συνάδελφοι» πού ρωτάνε γιά τήν »αναλγησία σου» Κ.Κ;.. Πώς μπορεί νά γίνεται αυτό;.. Ονόματα καί διευθύνσεις στό ιστολόγιο Κ.Κ.. Άει σιχτίρ πιά, golden boy’s τού κ&λου.. Λίγος σεβασμός θά σάς τιμούσε.. Ή ώρα τής επιστροφής..

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: