Παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων

Ο Boson de Higgs (αριστερά) με τον Σούπερ Μάριο στη σημερινή συνέντευξη Τύπου όπου ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το ούρο

Alert!!!

Το άρθρο πιο κάτω (και όχι η φωτό) είναι από την ¨ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ». Στο τέλος δημοσιεύω (για 3η ή 4η φορά τι σημασία έχει;) δικό μου άρθρο που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «1ο ΘΕΜΑ» στις 09.01.11 προς (υποτίθεται) τον Πρωθυπουργό Γοδεφρείγο τον 2ο Παπανδρέου τον 3ο για το πως η ΕΚΤ θα αντιμετωπίσει τη φούσκα του ευρώ, 

Παρακαλώ τους αναγνώστες να το διαβάσουν και να συγκρίνουν αυτά που έλεγε ένας «δημοσιογράφος αυτοκινήτου» με αυτά που αποφάσισε ο Σούπερ Μάριο.

Επίσης θέλω να πω πως, αν τύχει και το διαβάσει ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βενιζέλος και, οϊμέ, ο Κύρ(γ)ιος Φώτης και κρίνουν ότι διαθέτω το χάρισμα της Κοινής Λογικής να μου προσφέρουν μία θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή διότι έχω απόλυτη ανάγκη να εργαστώ -κάποιον. Και αυτό διότι η εταιρία που έφτιαξα το 1970 δεν με πληρώνει από το 2006, το αντίθετο μάλιστα την πληρώνω εγώ με τα λεφτά που πήρα πουλώντας την -clever yes?

Ίσως, κάποιος από τους αναγνώστες πει ότι, αυτά που ζητάω δεν είναι σοβαρά αλλά, θα αντιστρέψω την ερώτηση: είναι σοβαρά αυτά που ζητάει το Τρίο Μπελκάντε;

Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει «χωρίς ποσοτικό όριο» κρατικά ομόλογα βραχυχρόνιας διάρκειας, 1 έτους ως 3 ετών, με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση χρέους.
Ακολουθεί το άρθρο της Καθημερινής
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) πρόκειται να προβεί εκ νέου στην αγορά χρέους των κρατών-μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω των υψηλών επιτοκίων, δυνητικά χωρίς ποσοτικό περιορισμό, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Μάριο Ντράγκι πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.Η ΕΚΤ θα εγκαινιάσει ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο ονομάζει «Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές» (Outright Monetary Transactions, OMT), λόγω των «σοβαρών αναταράξεων που παρατηρήθηκαν στις αγορές κρατικών ομολόγων οι οποίες προέρχονταν από τους αβάσιμους φόβους εκ μέρους των επενδυτών» σχετικά με το ευρώ, είπε ο 65χρονος Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Φρανκφούρτη.Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι η ΕΚΤ θα αγοράζει «χωρίς ποσοτικό όριο» κρατικά ομόλογα βραχυχρόνιας διάρκειας, 1 έτους ως 3 ετών, με στόχο να δοθεί ένα τέλος στην κρίση χρέους.Καταργείται το πρότερο πρόγραμμα, το SMP, που σύμφωνα με τον Ντράγκι ήταν πιο περιορισμένο και άρα λιγότερο αποτελεσματικό.Ο επικεφαλής της ΕΚΤ απέκρουσε τις ενστάσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης της Γερμανίας, αν και πάντως επισήμανε ότι οι αγορές ομολόγων θα γίνονται υπό «αυστηρούς όρους», τους οποίους θα καθορίζουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ο διάδοχός του Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.Ο Ντράγκι παραδέχθηκε πάντως ότι τουλάχιστον ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου μειοψήφησε και τάχθηκε εναντίον της απόφασης να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικού χρέους, χωρίς να το κατονομάσει, αν και είναι γνωστό πως ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν αντιτασσόταν στα σχέδια του Ιταλού προέδρου της ΕΚΤ.Εξάλλου η ΕΚΤ αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι έχει επιταχυνθεί τους τελευταίους μήνες λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων, και προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη.Η τράπεζα, που εδρεύει στη Φρανκφούρτη, έχει στόχο να διατηρείται το ποσοστό του πληθωρισμού περί το 2%. Ωστόσο, προβλέπει αύξηση των τιμών κατά 2,5% το 2012 (από 2,4%) και επίσης αύξηση κατά 1,9% το 2013 (από 1,6%).Ακόμη, στις μακροοικονομικές του προβλέψεις, το ίδρυμα αυτό προέβλεψε ότι η οικονομική ανάκαμψη θα είναι πολύ σταδιακή και ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του για το ευρωπαϊκό ΑΕΠ, κάνοντας λόγο για συρρίκνωσή του από -0,6% ως 0,2% για φέτος. Για το 2013, η πρόβλεψη της ΕΚΤ είναι πολύ λιγότερο σαφής, αφού κινείται σε ένα φάσμα από τη συρρίκνωσή του κατά -0,4% ως ανάπτυξη 1,4%.

Η προηγούμενη πρόβλεψη της τράπεζας, πριν από τρεις μήνες, ήταν -0,5% ως 0,3% το 2012 και 0,0% ως 2,0% το 2013.

«Αναμένουμε η οικονομία της ευρωζώνης να ανακάμψει πολύ σταδιακά», ανέφερε ο Ντράγκι.

Η ΕΚΤ εξάλλου διατήρησε το βασικό, παρεμβατικό της επιτόκιο στο 0,75%.

Τον Ιούλιο, ο Ντράγκι είχε δεσμευτεί πως θα κάνει «ό,τι χρειάζεται» για να προασπίσει το ενιαίο νόμισμα και σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το νέο του σχέδιο έχει στόχο να αντιμετωπιστούν οι «στρεβλώσεις» στις αγορές και να «αποτραπούν δυνητικά καταστροφικά» σενάρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στην κατάρτιση και στην επιτήρηση των όρων που θα τίθενται για την επαναγορά κρατικού χρέους στην δευτερογενή αγορά και ότι η επαναγορά θα σταματάει εάν οι όροι αυτοί δεν τηρούνται.

Ακόμα, ο Ντράγκι επισήμανε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να απεμπολήσει το δικαίωμά της να εξαιρείται από την απομείωση αξίας ομολόγων που διακρατεί και άρα να αντιμετωπίζεται όπως και οι ιδιώτες επενδυτές σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης χρεών.

Πάντως, με το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας να αναμένεται να αποφασίσει για το εάν το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και ο ΕΜΣ συμβαδίζουν με το θεμελιώδη νόμο της ομοσπονδιακής δημοκρατίας, δεν αναμένεται η ΕΚΤ να δράσει άμεσα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Και τώρα το άρθρο του Μάντη Κάλχα ή Boson de Higgs ή Κώστα Καββαθά πριν 1 1/2 χρόνο το οποίο πρέπει να αναγνωσθεί με την «γλώσσα στο μάγουλο» αλλιώς χάνει την …σοβαρότητα του. Παρακαλώ τους καλούς αναγνώστες να ανακαλύψουν τις διαφορές!

Πρώτο ΘΕΜΑ

09.01.11

κ. Πρόεδρε!

Επειδή, σύμφωνα με τον κ. Αντιπρόεδρο είμαι, ως πολίτης, πιο διεφθαρμένος από τους πολιτικούς, που κάθονται στο γραφείο τους και εγώ πάω και τους διαφθείρω σκέφτηκα ότι, ο μόνος τρόπος να εξιλεωθώ είναι να προτείνω ένα σενάριο που θα απαλλάξει τη χώρα απ’ το χρέος και θα την βγάλει στις «αγορές». Παρακαλώ να το εξετάσετε με τη δέουσα προσοχή μόλις επιστρέψετε από το ταξίδι σας στην Μπουργκίνα Φάσο και πριν την μιλήσετε στη Βουλή των Νήσων Γκαλάπαγκος. Το σενάριο είναι, όπως κι’ εγώ, απόλυτα «διεφθαρμένο» αλλά περιέχει στοιχεία σοσιαλιστικού σουρεαλισμού με πινελιές ραφηνάτου φιλελευθερισμού.

Προτείνω λοιπόν τον Μάρτιο του 2011 και, μετά από πρόταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι χώρες του Εurogroup, να αγοράσουν το σύνολο του δημόσιου και ιδιωτικού ελληνικού χρέους, ύψους 450 δις και να το μεταβιβάσουν πίσω στην ΕΚΤ η οποία θα το διαγράψει επιστρέφοντάς τους ισόποσο φρεσκοτυπωμένο χρήμα, με σκεπτικό την διατήρηση της ισορροπίας στη κυκλοφορία του ευρώ με το δολάριο και την λίρα Αγγλίας, που κάνουν από καιρό το ίδιο (τυπώνουν χαρτί).

Με αυτό το τρόπο οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν αποπληρωθεί από την ΕΚΤ για το σύνολο των ενυπόθηκων δανείων που είχαν εκχωρήσει, βρίσκονται με ρευστότητα 300 δις! Με τα 100 εξαγοράζουν το σύνολο των μεταχρονολογημένων επιταγών, και των εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τα οποία επίσης διαγράφουν. Με αυτή την διεστραμμένη και διεφθαρμένη πρόταση στην Ελλάδα κανείς δεν χρωστάει τίποτα σε κανένα.

Από τα υπόλοιπα 200δις, τα100 θα χρησιμοποιηθούν σαν κεφάλαιο Core Tier-1(*) ενώ τα υπόλοιπα θα μοιρασθούν (εδώ φαίνεται ότι, οι γνώσεις ξεπερνούν ακόμα. και εκείνες ενός απόφοιτου του LSE), σαν προ-κατατεθειμένο όριο στις πιστωτικές κάρτες των ιδιωτών με λογική ανακατανομής υπέρ των φτωχότερων. Οι άνεργοι θα έχουν το υψηλότερο όριο (70.000€), ακολουθούν οι bluecolar workers (50.000€), τέλος οι υπόλοιποι με 30.000€. Προτείνω το επιτόκιο να ορισθεί στο 2% για 10χρόνια. Επίσης προτείνω όλα τα νέα καταναλωτικά δάνεια να γίνονται (με νομοθετική ρύθμιση) υποχρεωτικά 10ετή, με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Με αυτό τον τρόπο οι ελληνικές τράπεζες αποκτούν πρόσθετη δυνατότητα χορήγησης 1τρις σε ιδιώτες αλλά, και επιχειρήσεις που δεν χρωστάνε σε κανένα και αξιολογούνται πλέον με ΑΑΑ. Με την απόλυτα διεφθαρμένη μου πρόταση σε 12 μήνες η καταναλωτική δαπάνη στην Ελλάδα διπλασιάζεται και σε 18 τετραπλασιάζεται! .

Όμως, το διεφθαρμένο μου μυλαό δεν σταματάει εδώ. Με δεδομένη την πρότασή σας για ρύθμιση που προτείνετε στα δυτικά Βαλκάνια μέχρι το 2014, προτείνω το ελληνικό Δημόσιο να συνάψει σύμβαση με την Αλβανία την Σερβία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Βουλγαρία και την FYROM, βάσει της οποίας ένα μέρος του έργου των δημόσιων υπηρεσιών τους όπως η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, η επεξεργασία διοικητικών αποφάσεων, η διενέργεια διαγωνισμών προμηθειών και δημοσίων έργων κ.α. να διεκπεραιώνεται από τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου, με αμοιβή το 5% του προϋπολογισμού τους. Με τη μέθοδο που προτείνω κ. Πρόεδρο αφ’ ενός αλλάζει και δεν βουλιάζει κι’ αφ’ ετέρου αποκτάει δημοσιονομικό πρωτογενές πλεόνασμα 2% και δεν χρειάζεται να δανείζεται πλέον.

Τι ξέχασα; Μα την Γερμανία η οποία, αναζητώντας τρόπο να πάρει την μερίδα του λέοντος από την έκρηξη της κατανάλωσης στην Ελλάδα και την συνεπακόλουθη αύξηση πωλήσεων «μερσεντέ» 200SLK και Πόρσε «καγιέ» τούρμπο, ανακαλύπτει τον στόλο των 5 εκατομμυρίων οχημάτων που κυκλοφορούν εκεί και προτείνει διμερή συμφωνία βάσει της οποίας: α. το Υπουργείο Πρόνοιας της Γερμανίας, προαγοράζει για τα επόμενα 3 χρόνια το σύνολο των διανυκτερεύσεων στα ελληνικά ξενοδοχεία για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και τις μοιράζει, με την μορφή επιδότησης διακοπών, στους ασφαλισμένους του, υπό τον όρο πως β. η Ελλάδα θα μηδενίσει για 3 χρόνια τις διαφορές στο τέλος ταξινόμησης των «γιωταχί» (μικρά-μεγάλα το ίδιο), θα αφαιρέσει το αυτοκίνητο από τα τεκμήρια γ. θα επιτρέψει την άμεση μετεγκατάσταση δύο εργοστασίων της Οpel (από Αγγλία και το Βέλγιο) και δύο του VAG (VW-Audi), από την Πολωνία και τη Τουρκία σε ελληνικό έδαφος, με το 25% του προσωπικού εξειδικευμένους Γερμανούς και δ. η Ελλάδα θα απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων που δεν καλύπτουν το πρότυπο Euro5 μετά την 31Δεκεμβρίου 2012. Αν ο ΥΠ.ΟΙΚ και κυβέρνηση το αποδεχτεί το ισοζύγιο πληρωμών, με ή χωρίς τους άδηλους πόρους, γίνεται αρχικά πλεονασματικό, η ανεργία περιορίζεται στο 7% μέσα σε 12 μήνες και εγώ κ. Πρόεδρε κερδίζω θέση συμβούλου στο Τμήμα Καλών Πρακτικών (Good Practices Dpt) με συμβολική αμοιβή 12.000€/μήνα συν έξοδα κίνησης και bonus έγκαιρης προσέλευσης. Σε χρόνο dt Ιταλία και Γαλλία θα ζητήσουν (για λόγους Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης) από την χώρα μας να επιτρέψει το ίδιο σε Ιταλούς και Γάλλους κατασκευαστές, εφαρμόζοντας συνοπτικές διαδικασίες στην μετεγκατάσταση τεσσάρων εργοστασίων από τρίτες χώρες. Όπως έλεγε ο αείμνηστος Μέντης Μποσταντζόγλου στην αρχή η κυβέρνησή σας κουνιθόμεν-λιγισθόμεν-δίσκολα παρδωθωμαιν» αλλά στο τέλος το αποδέχεται καταφέρνοντας να πείσει τα βαλκανικά προτεκτοράτα που της έχουν αναθέσει δημοσιονομική δουλειά να βάλουν, για τρία χρόνια, ποσόστωση (quota) στα καινούργια αυτοκίνητα, έναντι μείωσης της αμοιβής της από 5% σε -2% (δηλαδή να τις πληρώνει). Τα (αμερικανικά) προτεκτοράτα τo δέχονται, η Ελλάδα αποκτά ασφαλές δημοσιονομικό πλεόνασμα +3% (από τον ΦΠΑ) και ισορροπημένο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μέσω των εξασφαλισμένων εξαγωγών της μεταχειρισμένων οχημάτων στις βαλκανικές αγορές. Η ανεργία περιορίζεται στην δομική 4%, τα ξενοδοχεία δουλεύουν 12 μήνες το χρόνο, και η Ελλάδα αποκτά ετήσια δυνατότητα συναρμολόγησης 800.000 οχημάτων σε 12 μήνες, ασφαλή εξαγωγική ζήτηση για τα μεταχειρισμένα της και θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Κ. Πρόεδρε,

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε το Σχέδιο μου είναι από οικονομικοτεχνική άποψη απολύτως ρεαλιστικό γιατί, όλα τα εμπλεκόμενα μέρη πραγματοποιούν συμφωνίες Win-Win σε βάρος χωρών εκτός του Eurogroup. Με τον προσεκτικά μελετημένο τρόπο δεν παρακάμπτεται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο εκτός από την θεμελιακή κίνηση του σεναρίου μου που θέλει την EKT να διαγράφει χρέος με ταυτόχρονη εκτύπωση χρήματος, κάτι που όμως έχει γίνει ήδη άτυπα 3 φορές. Τελειώνοντας επισημαίνω ότι, μια τέτοια εξέλιξη στην Ευρώπη είναι έξω από τις πολιτικές επιλογές της συνεπώς η στατιστική πιθανότητα εμφάνισής της είναι σχεδόν μηδενική και αυτό ακριβώς καθιστά το σενάριο moy απολύτως οριακό και συνεπώς το κατάλληλο για την επόμενη σας ομιλία στην Βουλή του 12ου πλανήτη Nibiru ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Πράβντα» βρίσκεται σε κίνηση πίσω απ’ τον Πλούτωνα

Με τιμή

Κώστας Δ. Καββαθάς

Δημοσιογράφος

Πρόεδρος του ΚΕΠ (Κόμμα Ενισχυμένης (Augmented) Πραγματικότητας

(*)Παραθέτω το σχετικό λήμμα από την Wikipedia σε περίπτωση που το ξεχάσασετε: Tier 1 capital is the core measure of a bank’s financial strength from a regulator’s point of view. It is composed of core capital,[1] which consists primarily ofcommon stock and disclosed reserves (or retained earnings),[2] but may also include non-redeemable non-cumulative preferred stock

Ακροτελεύτιον: Η πρόβλεψη του Κάλχα μπορεί να μήν  ήταν 100% ακριβής αλλά, ο αντικειμενικός αναγνώστης πρέπει να παραδεχτεί ότι έπεσε μέσα 95% διότι, ποία διαφορά ανάμεσα στη διαγραφή του χρέους και την αγορά ομολόγων 3ετούς (σήμερα), 5ετούς αύριο ομολόγων;

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

8 σκέψεις σχετικά με το “Παρέμβαση της ΕΚΤ στην αγορά ομολόγων

 1. Velvet mornings will come every new day
  Golden sunrise and the scent of rain
  Whisper softly a melody of love words
  In ecstasy as you lie sleeping close to me

  Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Mana Mou, Ntragki , Ntragki , Ntragki
  Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Mana Mou, Ntragki , Ntragki , Ntragki
  Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Mana Mou, Ntragki , Ntragki , Ntragki
  Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Ntragki , Mana Mou, Ntragki , Ntragki , Ntragkiiiii

  Μου αρέσει!

 2. ημουν και γω εδω οταν …ψηφιοποιησες το συμπαν…

  respect…

  (ειμαι πολυ συγκινημενος για να συνεχισω
  μηπως μπορω να αφησω την ευγενεια και να βρισω)

  οχι?! και πώς τοτε,με τι αισθηματα να θυμηθω τον Παπαρδελαδημο,το Γιωργακη το ευγενες αυτιστικο που κολλησε αυτισμο στο Σαμαρα και Μπιζελο και Κουβελι…

  και ολη μερα εδω και 3 χρονια πρεπει να ακουω την ιδια μαλακισμενη κασετα απο το στομα τους…

  ΥΓ.μαλακιζομαι:ρ.(μαλακ-ιστηκα, -ισμενος)αυνανιζομαι/μτφ περνω ασκοπα τον καιρο μου/μτχ.παθ.παρκ. μαλακισμενος,ως επιθ.,βλακας,ηλιθιος

  Υγ με γ μικρο. Μειζον Ελληνικο Λεξικο…πες μου τωρα οτι φταιω που βριζω…αμ πως…

  Αφεντη μου σε λατρευω…τους εσκισες τους μαλακωτους…γαμω τις τραπεζες σας γαμω(μην το ψαχνεις υπαρχει το λημμα)

  τους εσκισες λεμε,τους εσκισες τον…υπαρχει το λημμα…

  Μου αρέσει!

  1. Με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Ξενώνα “Ελευθερία” ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Ν. Λάρισας διοργανώνει συναυλία με την αφιλοκερδή συμμετοχή του γνωστού τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου, στις 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ.

   …ε, θα ειμαι και γω εκει για να ενισχυσω τον ευγενη σκοπο,ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα οταν πριν χρησιμοποιησα την λεξη «αυτισμος»…ας μην ξεχναμε οτι τουλαχιστον εχουμε την υγεια μας,κε Λοβερδε…ας σταθουμε οσο μπορουμε διπλα σε αυτους που μας εχουν αναγκη…

   Θανασαρας λεμε…εδω με τον Γιαννη Χαρουλη και στη κιθαρα ο αγαπημενος φιλος ο Μητσος Μυστακιδης… απανω τους και τους φαγαμε…Αφεντη στο αφιερωνω…

   Μου αρέσει!

 3. μια εξηγηση Κ.Κ. για το γεγονος οτι εισαι αορατος απο τις καρικατουρες μπορει να ειναι και το κομπλεξ που αισθανονται οι μετριοι οταν δουν καποιον να ξεχωριζει και να πρωτοπορει και προσπαθουν ειτε να τον κανουν σαν τα μουτρα τους ειτε-οπως ισχυει στη δικη σου περιπτωση-να τον αγνοησουν….οπως και να χει ομως δε μπορουν πια να κρυψουν τα σκατα τους και αυτη ειναι η τιμωρια τους κατα τη γνωμη μου…

  Μου αρέσει!

  1. Δεν είναι το κόμπλεξ. Για 42 χρόνια έβγαζα είδικά περιοδικά και έκανα Εξωτερικό Δελτίο. Δεν είχα τον χρόνο, δεν μπόρεσα, δεν κατάφερα να κάνω και ερευνητική δημοσιογραφία

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: