από τα «ΝΕΑ»

Με επιστολή του ο γάλλος Πρόεδρος καλεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί το Παρίσι τονίζοντας ότι ελπίζει να συζητήσει μαζί του θέμαατα που σχετίζονται με τα τρέχοντα διεθνή ζητήματα. 

«Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω και να αναπτύξω περαιτέρω τας ιστορικάς σχέσεις φιλίας και κατανοήσεως μεταξύ της Γαλλίας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου», γράφει ο γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, απαντώντας σε συγχαρητήρια επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Στην επιστολή, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Φανάρι, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας προσθέτει: «Θα είμαι, πολύ προσεκτικός ως προς την τήρησιν των αρχών και των κανόνων του κοσμικού κράτους, ούτως ώστε και η Ορθοδοξία να δυνηθή να καταλάβη εις την Γαλλίαν κάθε θέσιν, η οποία της ανήκει».

Ο Φρανσουά Ολάντ γράφει ακόμα, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο για «την δύναμιν της προσωπικής σχέσεώς Σας με την χώραν μας», αλλά και την ποιμαντική δραστηριότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλο τον κόσμον.


 1. Η προετοιμασία για την δημιουργία του προτεκτοράτου της Θράκης (ανατολικής και δυτικής) προχωρεί κανονικά. Να θυμάστε αυτή την ανάρτηση

  Μου αρέσει!

 2. george..

  έχετε ξεφύγει τελείως…. αυτά είναι αστεία…. όλος ο ελληνικός στρατός είναι στο Εβρο και μιλάτε για τέτοια πράγματα χωρίς καν να έχει γίνει το παραμικρό επεισόδιο.. δεν κοιτάτε τι επικρατεί στα κατεχόμενα της Κύπρου και σε λίγο καιρό που η τουρκια δεν θα έχει μια, θα δούμε ποιος θα γελάει… απλά είναι για γελοία αυτά….

  Μου αρέσει!

 3. Domin

  Πόσα χρόνια θα ακούμε για τις ίδιες θεωρίες συνομωσίας; Πότε πήγατε τελευταία φορά στη Θράκη κ. Καββαθά;

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: