Ανεργία: Πάνω από 23% τον Μάιο, με 1,15 εκ. ανέργους

Μείωση των απασχολούμενων κατά 320 χιλ. σε ένα 12μηνο.
Σε 23,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2012, έναντι 22,6% τον Απρίλιο του 2012 και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Το σύνολο των απασχολουμένων τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%).

Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 11.170 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 0,3%) και μειώθηκαν κατά 306 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,01%).

http://www.kathimerini.gr


 1. 23% ανεργία! Η θρυαλλίδα που θα βάλει φωτιά στο κράτος των cartoon. Στα κουστούμια και στις 12ποντες γόβες που, τα τελευταία 40 χρόνια, έλλειπαν απ’ το σπίτι για δουλειές και δεν κατάλαβαν τι έπαθε η Ισχυρή Ελλάδα. Όσο περισσότερα διαβάζω για την κατάντια μας τόσο φέρνω στο νου τις εικόνες των «χαρούμενων» ηγετών. Του Σιδερένιου της Αλλαγής που έβαλε την κουτάλα στη κοινωνική σούπα και έφερε στον αφρό τον κάθε πικραμένο με γενάκι, άσπρα μαλλιά και παπούτσια «πατινέ». Τον δράκουλα του Ψηλορείτη, την κορούλα του και τον Κυριάκο. Το Gollum de Bidet με τον Puppet Daimow και τα ευρώ. Τον «βούδα» της Ραφήνας με το γαλάζιο και ροζ δίδυμο (στα βαφτίσια), τον απίστευτο τύπο με το κανό, τον Γεώργιο τον 2ο Παπανδρέου τον 3ο, τον πιο σκληρό δεξιό που πέρασε ποτέ απ’ την Ελλάδα, τον Πάπετ Ντάϊμος που έχει πεθάνει και δεν το έχει καταλάβει και, τώρα, την κυβέρνηση συν ευθύνης με τους κύρ(γ)ιους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.
  Επειδή κάποιος μπορεί να πει ότι, οι κρίσεις μου είναι άδικες και απόλυτες θα ήθελα να θέσω το παρακάτω ερώτημα: ποιος απ’ όλους αυτούς συγκρούστηκε με τους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», τις 300 οικογένειες που κυβερνούν τη χώρα, τις συντεχνίες, τις συνδικάλες, τα λαμόγια, τα κυκλώματα, το ίδιο το σάπιο δημιούργημα τουυς, το Κράτος;
  Όλοι ευτυχισμένοι στα καλοραμμένα τους κοστούμια, στις Γκούτσιο τσάντες και στις Λουμπουτέν γόβες. Κατεδάφισαν την βιομηχανία, εξαφάνισαν την Γεωργία, διέλυσαν την Παιδεία, τον Τουρισμό, την Ναυτιλία, τα πάντα
  Πάντα έλεγα ότι, υπεύθυνα για τον εθνικό εξευτελισμό είναι συγκεκριμένα άτομα με όνομα και επώνυμο αλλά, με κατηγορούσαν ως «υπερβολικό», «γκρινιάρη» που δεν βλέπει το μεγαλείο της Ισχυρής Ελλάδας, «απαισιόδοξο» και, βέβαια, «εθνικιστή» επειδή μιλούσα για την ανάγκη να προστατευτεί πρώτα η Ελλάδα και μετά το …1,5 εκατομμύριο παράνομοι μετανάστες
  Τώρα βλέπω πως ξεκίνησε «επιχείρηση-σκούπα» λες και, τόσες δεκαετίες όλα πήγαιναν καλώς και δεν υπήρχε πρόβλημα με την λαθρομετανάστευση…
  Όχι δεν έχω ελπίδες. Ούτε σε αυτό το κόιμμα που εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «ΣΥΡΙΖΑ»! Μόνο αυτό το όνομα εμποδίζει τον Πρόεδρο του να αλλάξει τα πράγματα. Αν προσθέσω και τις απίθανες δηλώσεις των εκπροσώπων των Συνιστωσών για το Αιγαίο,μ τη Συρία, τη Λιβύη. τη Τουρκία, το …Ελληνικό και άλλα οι προσδοκίες μου πέφτουν ακόμα πιο χαμηλά και απ’ εκείνες που έχω από την Ηγουμένη Αλέκα της Μονής Κομμουνιστών!

  Μου αρέσει!

  • Angelos M

   Η ανεργία θα ανέβει κι άλλο. Δύσκολα μπορούμε να αποποιηθούμε την κληρονομιά που μας άφησε η γενιά του πολυτεχνείου που βρήκε πρόσφορο έδαφος για την «αλλαγη» , τα δανεικά, την διόγκωση του δημόσιου τομέα. Το τελευταίο εκτός από την ανάθρεψη επαγγελματιών κηφήνων στέρησε και την ιδιωτική πρωτοβουλία από ανθρώπινους πόρους οι οποίοι θα παράγανε κάτι που ενδεχομένος θα αγοράζαν κάποιοι ξένοι. Στο τέλος πετύχαμε σχεδόν πλήρη απασχόληση με την απορρόφηση του εργατικού σε αχρείαστους δημόσιους οργανισμούς. Για να μην αναφέρουμε την πάταξη της αξιοκρατίας! Με λίγα λόγια ο Έλληνας ξέχασε να δουλεύει…

   Μου αρέσει!

   • Δεν ξέχασε ο «έλληνας» να δουλεύει. Τα cartoon που κυβέρνησαν (και κυβερνούν) τον έμαθαν, βήμα-βήμα, να ζει με επιχορηγήσεις και να ψωνίζει «μπέμπες». Αυτή ήταν άλλωστε και η Εντολή που έχουν πάρει απ’ τις Βρυξέλλες

    Μου αρέσει!

   • Angelos Min

    Δάσκαλε! Πάντα είμαι μαζί σας! Ναί, αλλά πώς εγώ (είμαι αρκετά μικρότερος βέβαια αλλά έζησα μεγαλώνοντας μεγάλο μέρος της δεκαετίας του 80), εσείς και μερικοί ακόμη αντιληφθήκαμε για το αδιέξοδο που μας οδήγησαν και στα επόμενα αδιέξοδα που μας οδηγούν και φωνάζαμε, και φωνάζουμε σε βαθμό να παρεξηγηθούμε κιόλας;
    Δεν ξέρω ποιος ακριβώς έδωσε την εντολή να φτάσει η χώρα σ’αυτο το χάλι αλλα και ο λαός θα έπρεπε να αντιληφθεί σε τι μονομάτια τον προτρέπουν να περπατήσει. Τί να λέμε πλέον… Μερικές φορές ειδικά τελευταία βλέπω οτι, ότι και να πούμε η να γράψουμε η πορεία ειναι προκαθορισμένη. Τυγχάνει να έχω κάνει παρέα με αρκετούς ξένους και να ανταλλάσω απόψεις. Αυτά που γίνονται εδώ δεν γίνονται πουθενά. Οι άνθρωποι δεν ειναι ουτε περισσότερο ευφυείς η κάτι άλλο απλά δεν ξέρω πως η παιδεία τους (αυτή η ξένη που πέρνουν εκεί) είναι διαφορετική. Φυσικά πουθενά δεν είναι τέλεια τα πράγματα. Παρολαυτά έχει μεγάλη διαφορά μία καλή η ικανοποιητική κατάσταση απο την χείριστη που υπάρχει στην χώρα μας. Αν δεν φταίνε αυτοί που επέλεγαν τους κυβερνώντες τότε ίσως να φταίει ότι οι Έλληνες ήταν από 400 μέχρι 600 χρόνια υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ίσως και το ότι η Ελλάδα πολέμησε εναντίων του άξονος το 40, ίσως και το ότι λόγω της γεωγραφικής μας θέσης να είμαστε θέμα αντιδικίας μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων. Για το τελευταίο θα συμπληρώσω ότι όπως κάθε χώρα έχει το αδύνατό της σημείο έτσι και η Ελλάδα μας, με την ελαφρά σοβιετοποίηση της να πρόσφερε την ευκαιρία στους ακατανόμαστους να την ντροπιάσουν και να την αλώσουν.

    Μου αρέσει!

 2. sofia

  συμμερίζομαι τις απόψεις σας… Ρομαντική ούσα, αναρωτιέμαι γιατί δεν έχουν(έχουμε) ακόμα ξεσηκωθεί όλοι και μόνο κλαψουρίζουν ..

  Μου αρέσει!

  • The Ambassador

   Γιατι ολοι εμαθαν να διαβαζουν ΚΚ, να συμφωνουν μαζι του, και μετα να του αφηνουν το κοστος του αγωνα, της αμφισβητησης και της αρνησης, και να κρατανε για τον εαυτο τους ξαπλωστρα στην Ψαρρου, πρωτο τραπεζι πιστα, πρωτη σειρα στο Μεγαρο, και αφθονο lifestyle.

   Tο «κλαψουρισμα» και η αντισταση του πληκτρολογιου, δεν εχει κοστος. Κανεις δεν γινεται απαισιοδοξος, γκρινιαρης, εθνικιστης, κανεις δεν κινδυνευει να καταληξει αορατος. Γραφει 5-10 μεγαλοστομες παπαριές, και επιστρεφει στο λατρεμενο μαντρι του «in», του «lifestyle», της υπεροχης ασφαλειας του belonging.

   Ποια κοτα λειρατη τολμαει να κανει το στοιχειωδες καθηκον του υπευθυνου πολιτη, οπως το οριζει το τελευταιο αρθρο του (ξεσκισμενου) Συνταγματος?

   Αν εξακολουθεις να αναρωτιεσαι γιατι δεν εχουν ξεσηκωθει, ξαναδες τα αποτελεσματα των προσφατων εκλογων!!!

   Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: