Η επανεκκίνηση της οικονομίας!

…θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, με την ολοκλήρωση της κατασκευής 5 (ή 7 δεν ενθυμούμαι) αυτοκινητοδρόμων! Δεν είναι καταπληκτικό; Μία κλινικά νεκρή οικονομία θα κάνει restart με την κατασκευή αούτομπαν που δεν θα κυκλοφορούν αυτοκίνητα διότι, ο «ελληνικός λαός» (μία περίεργο οντότητα που κανείς δεν έχει καταλάβει που ζει) δεν έχει λεπτά ούτε να «περάσει απέναντι»!

Τι θα έκανα αν ήμουν «χατζηδάκης»; Θα έβαζα όλα τα λεπτά στην ανάπτυξη των ΑΠΕ και θα ξεχνούσα τους αυτοκινητόδρομους έστω και αν, στη «πράσινη ανάπτυξη» καραδοκεί οι Αγία Οικγένεια


 1. Δημήτρης

  Μα Κώστα θα κυκλοφορούν οι Βόριο-Ευρωπαίοι για να πηγαίνουν στα εξοχικά τους, δεν εξηγείται διαφορετικά…

  Μου αρέσει!

 2. και επιπλέον θα παρακολουθούν και το Πρωτάθλημα F1 στη Δραπετσώνα!

  Μου αρέσει!

 3. Ανώνυμος

  Οι ΑΠΕ δεν αφήνουν καλές μίζες προς το παρόν,
  ενώ οι αυτοκινητόδρομοι …. έχουν κάνει πολλούς πλούσιους.
  Προβλέπω (κρυφά από τον Μάντη Κάλχα) ότι με την πρώτη βροχή ο αυτοκινητόδρομος θα γίνει κωπηλατοδρόμιο
  και μετά θα κατασκευαστεί από την αρχή με νέες προδιαγραφές

  Μου αρέσει!

 4. Νομίζω ότι με την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, το «κράτος» ήδη θα πρέπει
  να πληρώσει πρόστιμα στις κατασκευαστικές
  εταιρείες, μια και είχαν υπογραφεί συμβάσεις.
  Βλέπετε, τα «φωτεινά» μυαλά των πρόσφατων
  κυβερνώντων είχαν προβλέψει φρενήρεις ρυθμούς
  ανάπτυξης της ψωροκώσταινας…

  Μου αρέσει!

 5. Και όμως έχει δίκιο!! Επανεκινώντας τα έργα , θα αρχίσουν βεβαίως βεβαίως , να ζητούν νέα διόδια για τον δρόμο που θα γίνει . Άρα θα υπάρξει ανάπτυξη (δική τους) με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση (από εμάς!!).

  Μου αρέσει!

 6. Ερμης57

  Κι αυτός ο «ιστολόγος» ο αρχαιοπτέρυγας τι μας λέει για τις ΑΠΕ. Αναρρωτιέμαι αλλά δεν δύναμαι να καταλάβω.
  http://archaeopteryxgr.blogspot.gr
  Οι δε υπουργοί μονίμως μπερδεύουν τις υποδομές μιας χώρας με την ανάπτυξη.

  Μου αρέσει!

 7. οι ΑΠΕ που προωθούν είναι απλές: ΔΕΝ παράγουν χρήσιμο ρεύμα και κοστίζουν πολλά λεφτά που πληρώνουμε εμείς (μέσω ΔΕΗ) και παίρνουν 4-5 ξένοι και άλλοι τόσοι ντόπιοι.

  ΟΛΑ τα 1700 αιολικά μεγαβάτ, και όλα τα δεν ξέρω πόσα φωτοβολταϊκά μεγαβάτ ΟΛΑ πληρωμένα ΔΙΣ ευρώ, δεν φτάνουν για την ηλεκτροδότηση ούτε ενός ασανσέρ, ούτε ενος χιερουργείου.

  Αν σήμερα, ως δια μαγείας, ΔΕΝ είχαμε τα 1700 αιολικά μεγαβάτ που έχουν ήδη μπει, το ρεύμα θα ηταν πιο φτηνό, και ΔΕΝ θα καταλαβαίναμε κάποια απώλεια στην ηλεκτροδότηση. Τα 1700 αιολικά μεγαβάτ κόστισαν (λεφτά μπροστά) περίπου 3 ΔΙΣ!!! Που αποπληρώνονται, τοκοι, συν κέρδη του «επιχειρηματία» από εμάς. ΠΕΤΑΜΕΝΑ λεφτά σε καιρό φτώχειας.

  €35 την μεγαβατώρα κάνει το ρεύμα από κάρβουνο. 90 από αιολικά, 200-400 από φωτοβολταϊκά. Και πάλι δεν θα υπήρχαν αιολικά ή φ/β εάν δεν ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ το δίκτυο να πάρει το τυχαίο ρεύμα τους. Αυτά περι τσάμπα ρεύματος από τον ουρανό

  Μου αρέσει!

  • Όπως έχω ξαναπεί ΟΛΕΣ οι απόψεις δεκτές

   Μου αρέσει!

  • george..

   Ναι μεν, αλλά κοίτα πόσο έχει πέσει η τιμή των φωτοβολταικων και αν συνεχίσει έτσι δεν θα χρειάζεται ούτε επιδότηση… επίσης χρηματοδοτείτε και η έρευνα πάνω σε έναν τομέα που δεν ξέρουμε τι θα αποδώσει στο μέλλον και που φυσικά είναι μια ανεξάντλητη πηγη ενέργειας και όχι πεπερασμένη σαν τον λιγνίτη ή το πετρέλαιο… δεν αναφέρομαι στο φαινόμενο του θερμοκηπίου γιατί δεν το πιστεύω….

   Μου αρέσει!

   • Θα αργήσει ΠΟΛΥ το 200-400 να γίνει …40. Τα φ/β, τεχνικά είναι λιγότερο μαϊμου από τα αιολικά, σε μέρη όπως η Νότια Ελλάδα, για μερική κάλυψη ισχύος αιχμής. Αν η χοντρική τιμή της μεγαβατώρας ήταν 80-100, δεν θα έλεγα κιχ. Αλλά δεν έιναι και δεν αισθάνομαι πλούσιος, ή γενναιόδωρος. Τα αιολικά, και τσάμπα να ήταν το ρεύμα τους, πάλι ζημιά κάνουν στο δίκτυο. Δεν υπερβάλω, 1700 αιολικά MW έχουμε. 1640 ήταν στον πορτοκαλί συναγερμό του Φεβρουαρίου. Πού είναι?? Άγνωστο. Λάμπουν δια της ανυπαρξίας. Αλλά πληρώνονται αδρά, θεραπεύουν τους καρκίνους, την ποδάγρα, φέρνουν τουρισμό… χαχαάαχα.

    Το πετρελαιο είναι ασήμαντο στην ηλεκτροπαραγωγή. Η Γερμανία ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο, λιγνίτη και πυρηνικά. Λέει ότι έχει 7-8% από αιολικά, αλλά δεν έχει κλέισει ούτε μία συμβατική θερμική μονάδα, παρά τα 25.000 αιολικά MW που έχει. ΟΥΤΕ ΜΙΑ. Πήγε να κλέισει κάτι μικρά παλιά πυρηνικά μετά την Φουκουσίμα και τώρα πάσχει από σταθερότητα δικτύου και έχουν ξεσηκωθεί η ΕΟΝ, RWE και ο Σ.Ε.Β. τους. Η Δανία που παριστάνει την αιολική ηλεκτροδοτείται από κάρβουνο λιγνίτη και μαζούτ. ΘΕΑΤΡΟ (αλλά εξαγωγές).

    Η ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια είναι σχεδόν άχρηστη για ηλεκτροπαραγωγή και ηλεκτρικά δίκτυα γιατί δεν είναι συνεχής, και δεν αποθηκεύεται. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι οι δύο βασικοί λόγοι που οι ΑΠΕ είναι κάτι μεταξύ ουτοπίας και απάτης. Είναι απάτη γιατί πληρωνουμε εμείς, για κάτι που δεν παιρνουμε. ΔΕΝ θα πηγαινα σε αιολικό νοσοκομείο. Ή αιολικό ΣΥΝ φ/β νοσοκομείο.

    Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος

   Αν σκεφτόταν έτσι η ανθρωπότητα, θα έκαιγε ακόμη κάρβουνο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν άλλες χώρες που προχωρούν προς τα εμπρός, αφήνοντας τους ΝεοΧέλληνες να μουχλιάζουν ανενόχλητοι μέσα στην αρχαιοπτερυγική εμπάθειά τους.

   Μου αρέσει!

   • να μην σε στενοχωρήσω, αλλά η ανθρωπότητα, για ηλεκτροπαραγωγή, κάρβουνο καίει (οι προηγμένοι έχουν και πυρηνικά). Αλλά το πολύ ρεύμα είναι από κάρβουνο. ΚΑΙ στις ΗΠΑ, Γερμανία και …Δανια (άσε την Κίνα). Το πετρέλαιο είναι αδήμαντο στην ηλεκτροπαραγωγή. Το αέριο έγι΄νε της μόδας λόγω φράκινγκ και νέων πεδίων από Ρωσία. Το αέριο έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν έχεις, έχεις και δεν αποθηκεύεται παρά μέσα στην γη.

    Σε παγκόσμιο επίπεδο (αφού ανέφερες ανθρωπότητα) οι ΑΠΕ είναι ασημαντες σε ηλεκτροπραγωγή . Με αξαίρεση τα μεγάλα υδροηλεκτρικά που όμως τα έχουν μόνο όσοι έχουν νερά και γεωμορφία. Χωρίς τα Υ/H, oι ΑΠΕ είναι τόοοσο ασήμαντες που δεν φαίνονται στα στατιστικά. Η Γερμανία, για παράδειγμα έχει πάνω από 25.000 αιολικά μεγαβάτ. Πόσες ανθρακικές ή λιγνιτικές μονάδες υποκατέστησαν ΚΑΜΙΑ!. Το αέριο υποκαθιστά ανθρακικές μονάδες, αλλά εμείς το έχουμε μάλλον σε διπλή ή τριπλή τιμή από ότι οι Γερμανοί (και μόνο αν δεν κάνει κρύο στην Τουρκία ή την Ευρώπη. Φυσικά υπάρχουν πολλές ΑΠΕ στον τρίτο κόσμο, λέγονται «καυσόξυλα» για μαγείρεμα και θέρμανση.

    Μην μπλέκεις εμπάθεια με ασχετοσύνη . Δες τα στοιχεία. Θα σου έβαζα παραπομπές σε αναρτήσεις μου, αλλά σε αφήνω να ενημερωθείς απερίσπαστα.

    Αλλά δες τα γραφήματα στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/04/blog-post_05.html για να δεις τι καίνε οι Ευρωπαίοι… ΚΑΡΒΟΥΝΟ καίνε. Και το λίγο παλιό αλλά βασικά ακόμα σωστό γράφημα για πηγές και χρήσεις πρωτογενούς ενέργειας στο γράφημα στο h++p://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2010/06/2.html

    Οι ΑΠΕ είναι άχρηστες, ή απάτη για ηλεκτροπαραγωγή για δύο βασικούς λόγους. Ο αέρας και ο ήλιος δεν είναι αδιάλειπτες πηγές. Και δεν αποθηκεύονται, ούτε το ρεύμα αποθηκεύεται. Όχι σε ποσότητες για να ηλεκτροδοτήσεις ένα νοσοκομείο ή το …Παγκράτι.

    Ό,τι άλλο θες, εδω, μέχρι να μας σταματήσει ο οικοδεσπότης.

    Μου αρέσει!

 8. george

  Ανώνυμε, το παλιόπουλο έχει δίκιο όσον αφορά τις ΑΠΕ (στο φαινόμενο θερμοκηπίου τον βρίσκω λίγο «ζούγκλα», αλλά τεσπά).
  Επειδή ο ήλιος και ο αέρας δεν είναι αδιάλειπτα, ενώ οι τεχνολογίες αποθήκευσης είναι πολύυυυ πίσω, πρέπει για κάθε MW ηλιακών ή ανεμογεννήτριας να έχεις ίδια MW καβάντζα σε γεννήτριες ορυκτών καυσίμων.
  Προσοχή! Δεν λέω οτι οι ΑΠΕ είναι το νερό του Καματερού! Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί και μακάρι στο μέλλον οι ΑΠΕ να αποτελούν βασικές πηγές ενέργειας. Όμως, αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι οτι αντί από τα λεφτουδάκια μας να διατίθενται χρήματα για περαιτέρω έρευνα, ώστε να λυθούν τα προβλήματά τους, διατίθενται χρηματοδοτήσεις για αιολικά και ηλιακά πάρκα και επιδοτήσεις για MW σε ιδιώτες.

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: