ΔΙΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…

Του Σωκράτη Παπαχατζή

Ο Χάρρυ Κλυνν  δικαίως ξεσπάθωσε, μιλώντας για «υποκριτικές μαλακίες». Όμως το θέμα δεν εξαντλείται εκεί. Ένας υποκριτής μπορεί να έχει τη στοιχειώδη λογική, να επικαλείται δηλαδή θέματα ανύπαρκτα με αληθοφάνεια και πειστικότητα. Μπορεί όμως να είναι υποκριτής, και μαζί …ανισόρροπος, ή και εντελώς ηλίθιος, να επικαλείται δηλαδή ως αλήθειες εξόφθαλμα ψέματα. Το ότι ο λόγος του καταφέρνει να περάσει σε μια μερίδα έστω κόσμου, είναι το πιο ανησυχητικό.
Αυτή είναι η περίπτωση με το θέμα της Παπαχρήστου.  Μιλάμε για καθαρή παράνοια. Κανένας ρατσισμός δεν ανιχνεύεται στην «περίφημη» φράση της. Αν επρόκειτο για μια επιδημία κουνουπιών του …Σηκουάνα, ας πούμε, θα ετίθετο θέμα για μια αντίστοιχη φράση από την …γαλλική κοινότητα; ασφαλώς το τηλεκατευθυνόμενο «σκάνδαλο» προέκυψε αποκλειστικά  εκ του ότι κάποιος τόλμησε από «επίσημη θέση» να θίξει το θέμα του αφρικανικού υπερπληθυσμού στην Ελλάδα.
Όμως, αν κατ’ αρχήν ο λαβών την απόφαση φαντάζει γραφικός, η δυνατότητά του να περνάει την όποια «θέση», όχι απλώς αφ’ υψηλού, αλλά από το απυρόβλητο, χωρίς κανένα έλεγχο, τον καθιστά επικίνδυνο. Δίνει επίσης μια επιπλέον ιλαρή χροιά στο ούτως ή άλλως γελοίο σχόλιό του περί «διαφορετικότητας» που η αθλήτρια «δεν σεβάστηκε».
Η επίκληση του σεβασμού της διαφορετικότητας γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα σε μια περίοδο όπου σύσσωμος ο Δυτικός κόσμος  διαδηλώνει το δικαίωμά του να «δραστηριοποιείται» όπου Γης για να φέρει τη …δημοκρατία.
Όσιο για την επίκληση του «αυθεντικού Ολυμπιακού Πνεύματος», είναι πασίγνωστο ότι αφορούσε αποκλειστικά στη συμμετοχή Ελλήνων …αφήνοντας έξω τους «βαρβάρους»
Από μια τέτοια υπόθεση, δεν μπορούσαν να λείψουν οι μεστές πολιτικού λόγου παρεμβάσεις των κομμάτων της Αριστεράς, με πρώτη και καλύτερη εκείνη του ΚΚΕ:
«μία βασική αιτία που γεννά τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως της Β. Παπαχρήστου, είναι ο εθνικισμός και η εθνική υπεροψία, που καλλιεργούνται γενικότερα και ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού» … «η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα διαπαιδαγώγηση που θα καλλιεργεί τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, άρα προϋποθέτει αθλητισμό σε εντελώς διαφορετική βάση από το σημερινό του εμπορίου, της ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου» .
Μα …η εικόνα ενός αθλητισμού με απονευρωμένα τα πατριωτικά αντανακλαστικά, χωρίς «εθνικισμό» και «εθνική υπεροψία» είναι αυτή ακριβώς που καλλιεργείται σήμερα: η εικόνα του αθλητισμού του [«χωρίς σύνορα»] εμπορίου, τη ντόπας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Εξ ου και ο κατευθυνόμενος σάλος, στον οποίο, «παραδόξως», συμμετέχουν το ΚΚΕ και τα λοιπά αριστερά κόμματα.

Δημοσιεύτηκε από τον Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis

Η "αυτοπαρουσίαση" είναι μια διαδικασία κουραστική και μάλλον άκομψη. Περιορίζομαι λοιπόν στη μουσική και τα κείμενα, τις βασικές μου ασχολίες, που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του blog. Τα σχόλια θα δημοσιεύονται χωρίς παρέμβαση. Εξαίρεση, τυχόν ...συκοφαντικές αναρτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικό πρόβλημα. Οι τελευταίες θα απαλείφονται με την εμφάνισή τους. • Self presentation can be a tedious process and rather awkward. So I’ll limit myself to music and writing, my main interests and the raison d ' être of this blog. All comments will be published. Sole exception, any ...slanderous posts that could create legal problems. The latter will be deleted by their appearance.

15 σκέψεις σχετικά με το “ΔΙΥΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ…

  1. Αγράμματοι υποκριτές αποφασίζουν χωρίς περίσκεψη, χωρίς καν να καταλαβαίνουν αυτά που διαβάζουν, παρασυρμένοι από τυχοδιωκτικές κορώνες συγκεκαλυμένης πολιτικής υστεροβουλίας και κομματικού ωφελιμισμού. Η Βούλα Παπαχρήστου έγινε χωρίς να το καταλάβει το θύμα μιας θολοκουλτούρας που κατατρύχει από καιρό τον τόπο που γέννησε το «μέτρο» και τον «ορθό λόγο»!!!

    Πού τα βρήκαν οι αγράμματοι τα περί «μη σεβασμού της διαφορετικότητας»;; Αυτό κατάλαβαν διαβάζοντας το μήνυμα της Βούλας;; Και αν αυτό κατάλαβαν, είναι σίγουρα στα καλά τους;;; Μήπως τότε έπρεπε αυτοί να μπούν στο πρώτο αεροπλάνο και να γυρίσουν στην Αθήνα αφού (αποδεδειγμένα πλέον) δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις έννοιες αυτών που διαβάζουν και, πολύ περισσότερο, αυτών που λένε και γράφουν;;

    Μου αρέσει!

  2. Βρε ΚΚ, νομίζω ότι πρέπει ν’αρχίσεις να χαίρεσαι για μία ακόμη …»δικαίωσή » σου. Εντάξει, όχι ακριβώς δικιά σου αλλά από το «1984» που το μνημόνευες και …πριν το 1984. Η Αστυνομία Σκέψης είναι στην γωνία και μας περιμένει. Μετά την Νέα Γλώσσα, η Πολιτική Ορθότητα επιβάλλει και την Αστυνομία Σκέψης!! Και λοιπόν δεν θα το πιστέψεις. Βρήκα ρατσιστικά σχόλια, σκηνές βίας και ενέργειες που προωθούν το μίσος και την εχθροπαθεια εκεί που δεν το περιμένεις!!! Σε ταινίες του αγαπημένου μου ηθοποιού του αείμνηστου Θανάση Βέγγου (γνωστός φασίστας και μέγα ρατσιστόμουτρο!!!) .
    Στην ταινία όπου υποδύεται τον Πολύδωρο, τον θυρωρό με τις ανύπαντρες αδελφές και την θεία (την Ταυγέτη Μπασούρη – επίσης γνωστή φασιστορατσίστρια) κάποια στιγμή ο Πολύδωρος καθαρίζει τις σκάλες κατεβαίνει η κα Χασάμπεη με το σκυλάκι της το οποίο κατουρά εκεί που σφουγγάριζε ο Βέγγος, ο οποίος κράζει “… αααα, κατουρλούλα” (πρώτο ρατσιστικό σχόλιο για το σκυλάκι)!!! Στην συνέχεια το βουτάει στον κουβά με το νερό και το βγάζει έξω (νομίζω ότι η σκηνή πρέπει να κοπεί γιατί ενθαρρύνει την βία στα ζώα και η οικογένεια του Βέγγου ν’απολογηθεί γιαυτό). Στην συνέχεια το… “κοπριτάκι” (δικό μου σχόλιο αυτό) “τινάζει” τα νερά από πάνω του η κα Χασάμπεη το παίρνει στην αγκαλιά της κράζοντας “..αααα, βάρβαρε” και αποχωρεί ωρυόμενη . Τότε ο Βέγγος φωνάζει “.. α να χαθείτε όλοι
    ΚΟΥΡΔΟΙ εδώ μέσα, δεν σέβεστε τον κόπο του ανθρώπου!!” – προφανώς την εποχή εκείνη οι ρατσιστές Έλληνες ενθυμούμενοι τους Τσετες (στην πλειοψηφία τους Κούρδοι) που πιεζαν τους ταξιδιώτες στην Σμύρνη ν’ανέβουν στα καράβια χρησιμοποιούσαν τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό του Κούρδου για καθέναν που θεωρούσαν βάρβαρο και αξεστο (κόβεται και αυτή η σκηνή). Την παραπάνω έκφραση την χρησιμοποιεί και σ’αλλες ταινίες (καταλαβαίνετε για τι ρατσιστόμουτρο ολκής μιλάμε)
    Θανάσης Βέγγος επιχείρηση Γης Μαδιάμ, ντύνεται τσιγγάνος προκείμενου να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Αρχηγός των τσιγγάνων ο Ζανίνο τον οποίο ο Βέγγος αποκαλεί “αρκουδόγυφτο”!!!! Το ρατσιστικό αίσχος (κόβεται και αυτή η σκηνή)!!!! Στην ρατσιστική ταινά το Μεγάλο Κανόνι ο Βέγγος δεν σέβεται την διαφορετικότητα του υιού του για την αγάπη του για το Γ’ Ράιχ και τον καρπαζώνει ασύστολα!!!
    Μνημείο ρατσισμού (και από πληροφορίες αγαπημένη ταινία των μελών της Κου-κλουξ Κλάν) η ταινία όπου ο υιός του που σπουδάζει Ιταλία (και απο αρχιτέκτων γίνεται αρχηγός σπείρας που κλέβει αυτοκίνητα) και παντρεύεται Αφρικανή!! Αυτή η ταινία πρέπει να καεί πάραυτα!!!! Εδώ που τα λέμε μάς χρειάζεται και μία αστυνομία σκέψης που θα οργανωθεί από μία ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από τους κκ Τατσόπουλο (ο οποίος με αφορμή ανάρτησή του για περιεργα γκομενιλίκια μεταξύ μουστακαλήδων ηρώων του 1821 δήλωσε ότι όταν αναρτά κατι στον προσωπικό κου χώρο στο διαδίκτυο είναι σαν να συνομιλεί με τους φίλους του στο σπίτι φορώντας πιτζάμες και φυσικά ότι δεν έχουμε χιούμορ κλπ) , τον κ. Μηλιό, την κα Ρεπούση, την κα Κωνσταντοπούλου, τον μεγάλο ευεργέτη του αθλητισμού και των… Μεσογειακών αγώνων κ.Κούβελο σύζυγο κας Ντορας, τον γνωστό πολίστα κ.Καπράλο σκληρά εργαζόμενο και σιτιζόμενο για κάμποσα χρόνια από διάφορες θέσεις από το δημόσιο πρυτανείο, τον εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ (τον ακουσα εχθές – δεν μπορώ ρε παιδιά θα το πω: μνησίκακο θρασύμι – Μια φορά τον άκουσα και αναγούλιασα!!), την κα Αλ-Σάλεχ, τον κ.Καμίνη (έχει εμπειρία από αρχές) και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις… Προσοχή : τα παραπάνω ονόματα είναι ενδεικτικά – οι υποψήφιοι για την ανεξάρτητη αρχή που θα οργανώσει την Αστυνομία Σκέψης είναι άφθονοι… Δόξα τον Πανάγαθο (είναι εκτός πολιτικής ορθότητας η επίκληση των θείων το ξέρω και συγγνώμη) το Υπουργείο Παιδείας, οι διάφορες ΜΚΟ, τα ιδρύματα φιλάνθρωπων κουμαρτζήδων των διεθνών αγορών έκαναν καλή δουλειά!!!

    ΥΓ. Σε συνέχεια προηγούμενης απάντησής σου ότι το σακάκι σου δεν έχει….» κοντύνει», σ΄’αναφέρω ότι τέτοια λάθη κάνεις και γιαυτό δεν μπόρεσες να έχεις επιχορηγούμενη ΜΚΟ (φυσικά με οποιδήποτε σακάκι αλλά αξιοπρεπής και σκληρά εργαζόμενος επιχορήγηση δεν θα έβλεπες, απλά αξιοπρεπής, σκληρά εργαζόμενος, έντιμος και με μακρύ σκακάκι οι ελπίδες σου θα ε’ιχαν αρνητικό πρόσημο) . Δεν λέω ότι εάν το σακάκι ήταν κοντό θα είχες παρει τα λεφτά. Εάν όμως διαδήλωνες την προτίμησή σου αυτή, εάν η αναγνώριση στο πρόσωπο σου ήταν όχι για την σκληρή σου δουλειά ως δημοσιογράφου, όχι για την εντιμότητά σου και τις γνώσεις σου αλλά για τις συνεχείς δηλώσεις, συνεντεύξεις και παρουσίες σε κανάλια σχετικά με τα κοντά σακάκια τότε όλες οι πόρτες θα ήταν ανοιχτές.
    Εάν δε αναγνώριζες τα εγλήματα των Ελλήνων στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας, πίστευες ότι ο αγώνας των Κυπρίων για ανεξαρτησία και Ένωση με την Ελλάδα ήταν επικίνδυνοι εθνικισμοί, ότι η επίλεκτη φρουρά του Μ.Αλεξάνδρου ήταν Σλαβομακεδόνες οι πόρτες της επιτυχίας θα είχαν ανοίξει…
    Αν δε είχες γράψει και βιβλίο για το ποσο δυστυχης είναι να είσαι Έλληνας θα είχες την μεγάλη χαρά να τα δεις μεταφρασμένο στα Γερμανικά και στα χέρια του Ύπατου Αρμοστή του Δ’Ραιχ στην Ελλάδα. Βρε κοιμάται μ’αυτό στο προσκέφαλο του σου λέω!!!!

    Μου αρέσει!

  3. Είναι πραγματικά απίθανη η επίσημη ελληνική αριστερά (ενίοτε και… «Δημοκρατική» , χαχα). «Παραδόξως», με κάθε τρόπο προσπαθεί να καταργήσει την αριστερή σκέψη και κάθε ικανότητα σκέψης γενικότερα. Αυτό είναι που βολεύει τους φασίστες όλων των αποχρώσεων αφού μέσα στην πνευματική παραζάλη των πολλών, μπορούν να περνιούνται για «δημοκράτες» και «αριστεροί» και να λυμαίνονται το λαό ανενόχλητοι.

    Μου αρέσει!

    1. ρε συ tasos, ειπα να πω καμια λαλακια,αλλα το σχολιο σου ειναι τοσο ευστοχο που με επαναφερει…

      με αναγκαζεις να πω πως μετα τις ανακοινωσεις τους για το θεμα αυτο,αισθανομαι επιτελους γαληνιος και σοφος που στις επομενες εκλογες ψηφιζω…ΣΑΜΑΡΑ…

      και κατι για τον θυτη-θυμα…Βουλα,αν γιορταζες σημερα χρονια πολλα…για να θυμασαι και να χεις το νου σου…(26 ντε,της Αγ.Παρασκευης…δεν ξερω αν βγαινει απο εκει το Βουλα,αλλα και απο που να βγαι…τεσπα)

      ΥΓ.Ειλικρινα tasos,ευχαριστω…τα ειπες ολα,εξηγησες ολο το κοινωνικο γιγνεσθαι,εκανες ανυποφορο το αδιεξοδο μου αλλα,χιλιες φορες καλυτερη η αληθεια.Μα τι μαρκα μαλακες ειναι ολοι τους!!!

      …Αφεντη να μην το ξεχασω, ο δικος σου ο Μπουταρης δεν τους θελει στην ΔΕΘ για τις εξαγγελιες…συχναζουμε στο ιδιο μαγαζι στην παραλια,να του δωσω και εκ μερους σου συγχαρητηρια….

      tasos, respect…

      Μου αρέσει!

      1. Αδερφέ, εγώ δε θα τους έλεγα μαλάκες. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν κατάφεραν τόσο λίγα άτομα να δουλεύουν ψιλό γαζί τόσο πολύ κόσμο και για τόσα πολλά χρόνια. Είναι πολύ μπροστά οι άνθρωποι !
        Ελπίζω αρκετοί να δουν την κατάργηση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος ως ευκαιρία για να απαλλαγούν από τα Μ.Μ.Εξαπάτησης.

        Μου αρέσει!

  4. Νομίζω πως είναι καιρός πλέον να σταματήσει αυτή η μόδα!

    Οι κιού κιού εεε και οι διάφοροι συνοδοιπόροι αριστεριστές, είναι προφανές πως έχουν τελείως διεστραμμένες πολιτικές απόψεις, τέτοιες που όσοι είχαν την υπομονή να διαβάσουν Μαρξ (δεν εννοώ τον Γκρούτσο!) και Έγκελς θα τραβούσαν τα μαλλιά τους!

    Ιδίως στο θέμα της εισαγωγής φθηνών εργατικών χεριών, τα οποία τρομάρα τους αυτοί πιστεύουν ότι θα τους εγκολποθούν, και πως από ευσεβείς μουσουλμάνους θα τους κάνουν κιού κιού εεεε, ο Έγκελς είναι απόλυτα αντίθετος!

    Αφ΄ετέρου, λησμονούν ότι το κοράνι απαγορεύει επί ποινή θανάτου την αλλαγή θρησκεύματος.

    Επι πλέον κανείς δεν μιλά για τους τόσους σφαγιασθέντες από κάθε λογίς αλλοδαπούς Έλληνες και την τρομοκρατία που έχει επιβληθεί κυρίως στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

    Ας τολμήσει κανείς τους να πάει μια βόλτα μετά τις 21.00 μ.μ. από την Πλατεία Ομονίας μέχρι την Πλατεία Καραϊσκάκη και στα γύρω στενά.

    Την κυρία που σφαγιάστηκε στην Φιλοθέη την σκότωσε Γεωργιανός.

    Ο νέος που δολοφονήθηκε στην Πάτρα, δέχθηκε 7 μαχαιριές, όλες σε καίριο θανάσιμο σημείο, το δε μαχαίρι ο δολοφόνος το είχε στριφογυρίσει μέσα στο σώμα του δύστυχου παλληκαριού.

    Έως πότε θα υφίστανται οι Έλληνες, που παλεύουν για την επιβίωσή τους αισχρά προδομένοι από τους υποτιθέμενους ταγούς των, τέτοιο φρικτό φανατικό ρατσισμό από μια μερίδα διαστροφικών, άνανδρων και αμόρφωτων ανθρώπων.

    Ως πότε μια δραξ ανάδρων παλιανθρώπων, από κάθε πολιτική πλευρά, θα δυσφημούν την Πατρίδα μας διεθνώς;

    Μου αρέσει!

    1. Έως τότε που οι Έλληνες, που παλεύουν για την επιβίωσή οτυς ατομικά, καταλάβουν ότι ματαιοπονούν και πρέπει πλέον να αρχίσουν να παλεύουν για την επιβίωσή τους συλλογικά.

      Μου αρέσει!

  5. Σεβασμός στήν »διαφορετικότητα».. Τί δέν καταλαβένετε ;.. Έεε;.. Είναι εντελώς διαφορετικό αυτό πού έγραψε ή Βούλα,από τό »βούλγαροι» πού λένε οί ολυμπιακοί στούς…»μπαοκτζήδες» στού Καρα’ι’σκάκη, από τό »@αμιέται ή ΑΕΚ καί ή Τουρκία», καί από τό »δέν θά γίνεις Έλληνας ποτέ, Αλβανέ, Αλβανέ» πού φώναζαν οί »φίλαθλοι» κάποτε στόν Νίνη..
    Κ.Κ, προτείνω, τήν επόμενη φορά πού θά συμβεί κάτι τέτοιο, σύσσωμο τό ιστολόγιο νά καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία στόν… κ. Πετσάλνικο.. Μέ κοινοποίηση στόν κ.Κούβελο..
    Προ’ι’δρυτικός

    Μου αρέσει!

  6. Το σχόλιο που έκανε η Παπαχρήστου δεν ήτανε καλόγουστο, αν και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενικό. Ρατσιστικό όμως δεν μπορείς να το πεις. Ο αποκλεισμός της όμως από τους ολυμπιακούς αγώνες και η γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος από πολλούς είναι ενδεικτικά της υποκρισίας που υπάρχει σε αυτόν τον τόπο και της «αρπαχτής» που πάνε να κάνουν σε επίπεδο εντυπώσεων όλοι αυτοί οι υποκριτές.Και να σκεφτεί κανείς ότι τελιώσανε και οι εκλογές (αυτοί όμως το χαβά τους). Η διαφήμιση με τον Πίου είναι γεμάτη από υπονοούμενα και κλισέ για τους αφρικανούς, αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε (και γιατί άλλωστε) αφού η όλη διάθεση είναι χιουμοριστική και αφορά το ποδόσφαιρο, τους παράγοντες, τους κράχτες, τους φιλάθλους, την κοινωνία μας γενικότερα και το πως δημιουργείται κάτι με τελικό σκοπό να βγάλουν λεφτά κάποιοι σαν τον αγαπούλα.
    Θεωρώ ότι εκτός από τον αποκλεισμό, η Παπαχρήστου θα πρέπει να κλειστεί σε στρατόπεδο αντιφρονούντων όπου θα συνετιστεί κάνοντας καταναγκαστικά έργα, να της απαγορευτεί για πάντα η ενασχόληση με τον αθλητισμό και η είσοδος σε αθλητικούς χώρους. Θα ήτανε λογικό να ανακριθούν και μέλη της οικογενείας της και να υποστούν κυρώσεις γιατί μάλλον και αυτοί τον ίδιο καπνό φουμάρουν. Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να αντλήσουμε ιδέες από παλαιότερα καθεστώτα τύπου Χότζα ή Ανατολίκης Γερμανίας και βέβαια ότι πιο φρέσκο από τη Βόρεα Κορέα. Προσωπικά δε βρίσκω μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε ένα πλήθος που χειροκροτεί το στρουμπουλό ηγέτη του (ενώ ο λαός πεινάει και περιμένουν επισιτιστική βοήθεια από το εξωτερικό για να σώθει καμία ζωή) και τους τοπικούς πολιτικούς που ρητορεύουν προεκλογικά μπροστά σε οπαδούς του κόμματος που όρθιοι χειροκροτούν τον αρχηγό και νεολαίους που φωνάζουν συνθήματα (κρίμα στα νιάτα σας!). Την ίδια ώρα η ανεργία καλπάζει στο 25%, πολύς κόσμος πεινάει, οι αυτοκτονίες είναι περίπου 3000 στο διάστημα της κρίσης και η χώρα πάει γα φούντο.
    Τουλάχιστον τώρα που τιμωρήθηκε η Παπαχρήστου μπορούμε να ελπίζουμε.

    Μου αρέσει!

  7. Aποκάλεσε μια ομάδα συνανθρώπων μας τροφή για τα κουνούπια, και μάλιστα συγκεκριμένα κουνούπια που μεταδίδουν μια σοβαρή ασθένεια.

    Ενδεχομένως το έκανε από απλή επιπολαιότητα, αλλά τα προηγούμενα μηνύματα υποστήριξης της ΧΑ γενικά και του Κασιδιάρη ειδικοτερα δημιουργούν κάποιες αμφιβολίες.

    Ακόμη χειρότερα όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα επικριτικά σχόλια στο twitter εκείνη δεν έδειξε καμιά διάθεση να το πάρει πίσω. Συγγνώμη ζήτησε μόνο όταν είδε την κατάσταση να σοβαρεύει και τη θέση της στην ολυμπιακή ομάδα να απειλείται.

    Θα μπορούσε να είχε γίνει τελικά δεκτή η συγγνώμη της και να μην είχε τιμωρηθεί τόσο αυστηρά; Πιστεύω ναι, αν και φοβάμαι ότι το γιουχάρισμα στο στάδιο τελικά δεν θα το γλίτωνε.

    Μου αρέσει!

    1. Μπορείς να το δεις κι αλλιώς αν θέλεις: Όλοι είμαστε τροφή για τα κουνούπια (και τα σκουλήκια), τόσο οι άσπροι όσο και οι μαύροι. Τα ευρωπαϊκά κουνούπια έχουν για σπιτικό φαγητό τους άσπρους και τα αφρικανικά τους μαύρους. Αν το ευρωπαϊκό κουνούπι μεταναστεύσει (λογω κρίσης?) στην Αφρική θα του λείψει το σπιτικό φαγητό!

      Μου αρέσει!

      1. Καλέ… Πως ομιλείτε έτσι για τους βομβαρδισμούς στο Ιρακ, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Λιβύης, Συρίας κλπ. Ξέρετε σε πόσα μελαμψά «κουνούπια»ήπιαν το αίμα μέχρι θανάτου;

        Μου αρέσει!

      2. Eγώ αναφερόμουν στα φυσικά κουνούπια (και σκουλήκια)! Το έθεσες όμως πολύ σωστά!

        Μου αρέσει!

  8. Προς Roadrunner: Δεν «αποκάλεσε» μια μερίδα συνανθρώπων μας «τροφή για τα κουνούπια». Η λέξη «αποκάλεσε» περιέχει παραπλανητική φόρτιση, οδηγώντας την ερμηνεία της φράσης σε κάτι όπως «ο ρόλος των αφρικανών είναι να αποτελούν τροφή για τα κουνούπια». Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα συνδυασμό 1. πικρόχολης διαπίστωσης ως προς τον βαθμό εξάπλωσης των δυο φαινομένων και 2. μαύρου χιούμορ, κακόγουστου ή καλόγουστου, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Όσο για το ότι δεν τα πήρε πίσω, πολύ καλά έκανε γιατί δεν υπήρχε τίποτα για να πάρει.
    Το μόνο θλιβερό στην υπόθεση είναι ότι «ένας συνάνθρωπός μας» αναγκάζεται να απολογείται σε γελοία υποκείμενα που έχουν τη εξουσία να τον πυροβολούν από το απυρόβλητο καταστρέφοντας το όνειρό του.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.