ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!

Εθνικό έγκλημα περαιτέρω εξυπηρέτηση του χρέους και τήρηση του Μνημονίου!
Παρακαλώ να μελετηθεί!_Κ.Κ.
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Βάλαμε αυτόν τον «προκλητικό» τίτλο στο άρθρο μας για τους εξής τρεις λόγους:- γιατί ανταποκρίνεται πλήρως, κατά τη γνώμη μας, στις σημερινές ανάγκες του έθνους

– για να αναγκάσουμε τους αναγνώστες μας να σκεφτούν ορισμένες δυσάρεστες πραγματικότητες, που δεν τολμούν πολλοί να θίξουν

– γιατί η επίκληση της ανάγκης αποφυγής της χρεωκοπίας, εξόδου από το ευρώ και σωτηρίας από την πείνα είναι το κύριο προπαγανδιστικό-επικοινωνιακό όπλο εις βάρος των ελληνικών ελίτ και, κυρίως, του ελληνικού λαού

Αν υπάρχει ακόμα μια περιορισμένη ελπίδα να γλυτώσουμε τη χρεωκοπία, είναι ακριβώς αν ετοιμαστούμε γι’ αυτή. Και πρέπει να την ετοιμάσουμε γιατί εκεί πάμε με αυτές τις πολιτικές και γιατί μπορεί να γίνει αναπόφευκτη ανεξαρτήτως των επιθυμιών μας.

Στην πραγματικότητα άλλωστε η συνειδητή οργάνωση και προετοιμασία της τεχνικής χρεωκοπίας του ελληνικού κράτους είναι μόνο ένα από τα μέτρα που πρέπει άμεσα, τώρα, να ληφθούν. Η χώρα πρέπει άμεσα να αρχίσει ευρωπαϊκή καμπάνια υπεράσπισης από τις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται επί δύο χρόνια, πρέπει επίσης να προετοιμασθεί για την σοβαρή πιθανότητα εξόδου της από την ευρωζώνη ή και διάλυσης της ευρωζώνης, όπως και για την κάλυψη των πιο άμεσων αναγκών επιβίωσης του ελληνικού λαού, ενδεχομένως και με την προσφυγή, αν καταστεί αναγκαίο, σε μεθόδους «οικονομίας έκτακτης ανάγκης» πολεμικής περιόδου.

Φυσικά χρειάζεται παράλληλα να χτυπηθεί αλύπητα το σύστημα κλεπτοκρατίας, διαπλοκής και διαφθοράς που εξακολουθεί, ακόμα και τώρα, να απομυζά το ελληνικό κράτος. Συζητάνε π.χ. για το αν θα κόψουν τους μισθούς των στρατιωτικών ή αμυντικές δαπάνες, ουδείς όμως κουβεντιάζει για τα εικονικά φύλλα πορείας που εξακολουθούν να πληρώνονται, ή για τις εξίσου εικονικές υπερωρίες σε διάφορα σημεία του κρατικού μηχανισμού, ή για μια απειρία άλλων συνεχιζόμενων διαδικασιών λεηλασίας, που αποσυνθέτουν υλικά και ηθικά το κράτος και τη χώρα. Κάθε δεύτερη μέρα αποκαλύπτεται και ένα καινούριο σκάνδαλο στο ΙΚΑ. Στο ΥΕΘΑ π.χ. ο Φράγκος Φραγκούλης έκοψε την τελευταία στιγμή μια αρπαχτή, ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ, υπό τη μορφή προγράμματος ψηφιοποίησης των εκθεμάτων του Πολεμικού Μουσείου, που είχε όμως εγκριθεί προηγουμένως από όλη την ιεραρχία. Λόγοι καθαρά κομματικού συμφέροντος οδήγησαν να υποβάλλονται φορολογικές δηλώσεις τον Αύγουστο! Λόγοι ιδιοτελούς ταξικού συμφέροντος των «εχόντων και κατεχόντων» εξηγούν γιατί δεν έφτασαν στους υπόχρεους οι φόροι ακίνητης περιουσίας από το 2009 και μετά, αν και πολύ λογικότεροι και δικαιότεροι των μεταγενέστερων «χαρατσιών».

Μόνο αν οργανώσουμε και προετοιμάσουμε τάχιστα την επίσημη χρεωκοπία μας, και την ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, όπως και μέτρα επιβίωσης του ελληνικού λαού, υπάρχει περίπτωση να τα αποφύγουμε, ένα περιθώριο που πλέον εξαντλείται καθημερινά. ‘Η, αν τα υποστούμε, να τα υποστούμε υπό τις λιγότερο κακές συνθήκες. Ολόκληρη σχεδόν η πολιτική τάξη της χώρας ξέρει και αναγνωρίζει, στις ιδιωτικές συζητήσεις της, ότι η χώρα έχει καταστραφεί και πηγαίνει για ολοκληρωτικό φούντο. Κανείς όμως δεν θέλει να το πει και να ενεργήσει ανάλογα και αντίστοιχα με την πραγματικότητα, κι από φόβο μην τον πάρουν με τις πέτρες κι από αμηχανία γιατί δεν καλοξέρει τι να κάνει.

Η απειλή της χρεωκοπίας

Από τον Μάιο του 2010, ο ελληνικός λαός «κανοναρχείται» με το τρομοκρατικό «επιχείρημα» ότι, αν δεν συγκατατεθεί στον κανιβαλισμό της χώρας του, θα αντιμετωπίσει το φάσμα της χρεωκοπίας, στο οποίο, συν τω χρόνω, προστέθηκε η απειλή της εξόδου από το ευρώ και η απειλή της πείνας, της έλλειψης φαρμάκων κλπ. Στο συλλογικό ασυνείδητο, η χρεωκοπία ταυτίζεται με την έννοια του θανάτου. Το επιχείρημα είναι βαθιά εσφαλμένο, εντούτοις «πέρασε» για τρεις λόγους:

– περιέχει μια δόση αλήθειας, πάνω στην οποία στηρίζεται η παραπλάνηση. Η χρεωκοπία είναι όντως πολύ δυσάρεστη εξέλιξη με πολύ άσχημες συνέπειες. Το να ισχυρίζεσαι όμως ότι μπορείς να την αποφύγεις, όταν έχει ήδη ουσιαστικά συμβεί, είναι σαν να αρνείσαι να αποδεχθείς τη διάγνωση και να μην κάνεις την αγωγή που χρειάζεται για να επιζήσεις. Αποφεύγεις τις δυσάρεστες συνέπειες μιας χημειοθεραπείας ή μιας εγχείρησης, αλλά θα υποστείς τις συνέπειες της ανεμπόδιστης εξέλιξης της νόσου (στην περίπτωση του Μνημονίου, τα πράγματα είναι χειρότερα, γιατί πρόκειται για πρόγραμμα καταστροφής της Ελλάδας, δεν αποφεύγουμε μόνο την οδυνηρή αλλά πραγματική θεραπεία, επιδεινώνουμε σημαντικά την ίδια την αρρώστια, που είναι θανατηφόρα!)

– το μνημονιακό πρόγραμμα είναι φτιαγμένο για να προκαλεί καταστροφές και να περιορίζει τις δυνατότητες άμυνας της χώρας, επομένως να καθιστά αξιόπιστη την απειλή και το εκβιασμό, ιδίως σε αυτούς που έχουν ακόμα κάτι να χάσουν. Το κόλπο είναι να πιστεύεις διαρκώς ότι θα χάσεις περισσότερα αντιδρώντας και όχι υπακούοντας.

– οι «αντιμνημονιακοί» καθυστέρησαν τραγικά να αντιληφθούν τις αιτίες και τους μηχανισμούς της κρίσης, αλλά και τη φύση του μνημονίου και δεν βρήκαν την τόλμη να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό τα πραγματικά και οδυνηρά διλήμματα μπροστά του. Μια μερίδα υπαινίσσεται ότι είναι εφικτή μια περίπου επιστροφή στην κατάσταση του 2009, έστω με μερικές «διορθώσεις», μια άλλη ότι μπορούμε χωρίς συνέπειες να μην πληρώσουμε τα χρέη, να βγούμε από την ΕΕ κλπ., κάτι δηλαδή που συγκρούεται με τη στοιχειώδη κοινή λογική. Ποιος νοιώθει αληθινά επαρκής για να επωμισθεί την τεράστια ιστορική ευθύνη να ξεκινήσει τον αληθινό πόλεμο που είναι απαραίτητο να διεξαχθεί για τη σωτηρία της Ελλάδας, και που, κάθε μέρα που περνάει, γίνεται όλο και πιο δύσκολος;

Είναι γνωστό στους ‘Ελληνες ότι οι περισσότεροι πολιτικοί τους τους κοροϊδεύουν συστηματικά. Δυστυχώς όμως κοροϊδεύουν επίσης και τον εαυτό τους και έχουν μάλιστα ζωτική ανάγκη να το κάνουν. Συχνά, εκτός από διεφθαρμένοι, εκβιάσιμοι και εξαρτημένοι, είναι και τραγικά ανεπαρκείς! Ακριβέστερα, δεν έχουν αίσθηση και κατανόηση ούτε του τι συμβαίνει στη χώρα, πόσο μάλλον στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, ούτε και των συνεπειών των πράξεών τους. Δεν διάβασαν το Μνημόνιο, δεν διάβασαν το σχέδιο Ανάν, δεν διάβασαν τι υπέγραψαν στη Ζυρίχη και το Λονδίνο, δεν διαβάζουν τώρα τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, ώστε να φωνασκούν, όπως τους έχουν πει να κάνουν, για την ΑΟΖ. Αν η μόρφωση της ελληνικής πολιτικής τάξης είναι μάλλον πολύ περιορισμένη, συνήθως οι πολιτικοί μας δεν είναι κουτοί. Δεν διαβάζουν γιατί διαισθάνονται ότι, αν διαβάσουν, πρέπει να βρουν σπονδυλική στήλη για να πούνε όχι σε αυτά που διαβάζουν. Και το όχι τους έχει απαγορευθεί.

Πρόγραμμα σωτηρίας ή πρόγραμμα καταστροφής

Η Ελλάδα χρεωκόπησε τον Μάιο του 2010 γιατί δεν μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της. Δεν ήταν αναπόφευκτο να φτάσει σε αυτό το σημείο ή τουλάχιστο να φτάσει πρώτη από τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι κυβερνήσεις της, ιδίως η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε για να εμποδίσει μια τέτοια εξέλιξη, αντίθετα, έκανε τα πάντα για να τη διευκολύνει, ενεργώντας ως ασυνείδητος ή συνειδητός πράκτορας της «Διεθνούς του Χρήματος».

Αν δεν υπήρχε η ΕΕ και το ευρώ, μια χώρα (ή μια επιχείρηση) που φτάνει, καλώς ή κακώς, σε αυτή την κατάσταση, φωνάζει τους πιστωτές, εξηγεί την κατάσταση που βρίσκεται και ζητάει διευκολύνσεις, ώστε να μπορέσει να κάνει μια εσωτερική αναδιάρθρωση, να ξαναγίνει βιώσιμη και αξιόχρεη και να αποπληρώσει το χρέος της. Αν δεν τις αποσπάσει, κάνει στάση πληρωμών και κυττάει να εξυπηρετήσει κατά προτεραιότητα τις πιο βασικές κοινωνικές, οικονομικές και εθνικές ανάγκες της, να διατηρήσει όρθιους λαό και κράτος.

Εμείς όχι μόνο δεν το κάναμε αυτό, αλλά καταφέραμε να μετατρέψουμε το πλεονέκτημα της συμμετοχής στην ευρωζώνη σε μειονέκτημα, εγκαθιστώντας ταυτόχρονα, με τη συνδρομή της συνωμοτικής δεινότητας των αγορών και της, ιστορικά επιβεβαιωμένης και ασυναγώνιστης βλακείας των ιθυνουσών τάξεων της Γερμανίας, ένα μηχανισμό ευρωπαϊκής κηδεμονίας (δια του ΔΝΤ) και καταστροφής.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η ΝΔ ισχυρίστηκαν αναληθώς ότι το χρέος που είχαμε μπορούσε να ξαναγίνει βιώσιμο χωρίς αναδιάρθρωση (κάτι που οι ίδιοι διέψευσαν συγκατατιθέμενοι στις αποφάσεις αναδιάρθρωσης του Ιουλίου 2011 και μετά του Οκτωβρίου 2011 που οδήγησαν στο PSI). Και μόνο αυτή η εσφαλμένη παραδοχή ήταν αρκετή για να πριονίσει την «αξιοπιστία» της χώρας στις αγορές και τη δυνατότητα εξωτερικής χρηματοδότησης. Αλλά, σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά, η ΝΔ μετά τον Οκτώβριο 2011, προσεχώρησαν σε ένα πρόγραμμα καταστροφής της ελληνικής οικονομίας.

Το «πρόγραμμα σωτηρίας», που αποκρυσταλλώθηκε στις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια, διακρίνεται για την εσωτερική συνοχή και τη λεπτομερή δομή του, γι’ αυτό και συνιστά μνημείο άγνοιας και ασχετοσύνης η παρούσα συζήτηση περί ισοδυνάμων μέτρων, επιμήκυνσης κλπ. Αποβλέπει κατ’ αρχήν στο να επιλύσει κατά τον ευνοϊκότερο δυνατό τρόπο για το χρηματιστικό κεφάλαιο το πρόβλημα χρέους χρησιμεύοντας και ως παγκόσμιο παράδειγμα. Οι ‘Ελληνες πρέπει να πληρώσουν κανονικά όλο το χρέος, ή όσο πιο πολύ γίνεται, γεγονός που οδηγεί στην ετήσια εκταμίευση τέτοιων ποσών που καθιστούν μη βιώσιμη την ελληνική οικονομία, υποχρεώνοντας σε διαρκή μείωση των κοινωνικών και κρατικών δαπανών και των αμοιβών εργασίας, τεράστια αφαίρεση ζήτησης και επομένως ύφεση. Ταυτόχρονα, το χρέος «δέθηκε» νομικά, μετατρεπόμενο σε χρέη προς κράτη, ενυπόθηκο, υποχρεωτικά σε ευρώ, μέσω της υπαγωγής στο αγγλικό δίκαιο και διεθνή δικαστήρια, ενώ εγκαταστάθηκε ένας μηχανισμός σχεδόν αυτόματης μεταφοράς δημόσιας, αλλά και ιδιωτικής(μέσω δημευτικής φορολογίας) περιουσίας στους πιστωτές.

Η Ελλάδα μετατρέπεται ταχέως σε Βουλγαρία ή Μπαγκλαντές της Ευρώπης. ‘Όχι μόνο υφίσταται δυσανάλογο κοινωνικό κόστος, αλλά και καταλήγει μια Βουλγαρία ή Μπαγκλαντές με τεράστιο, μη βιώσιμο χρέος. Με άλλα λόγια είναι ένα πρόγραμμα που μακροχρονίως οδηγεί στην καταστροφή του ελληνικού κράτους, από το οποίο θα μείνει μόνο η ταμπέλλα, γεγονός που θα μετατρέψει το ελληνικό έθνος σε κοινότητα εις αναζήτηση κηδεμόνα, για να παραφράσουμε την ιστορική φόρμουλα του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου για το σχέδιο Ανάν.

Η αποτυχία του προγράμματος, αν υποθέσουμε ότι ο σκοπός του είναι η σωτηρία της Ελλάδας και όχι των τραπεζών που τη δάνεισαν, δεν είναι απλώς δεδομένη, τείνει να γίνει κοινός τόπος της παγκόσμιας οικονομολογίας και πολιτικής. Η ελληνική ύφεση έχει ξεπεράσει όλα σχεδόν τα παγκόσμια ιστορικά δεδομένα, περιλαμβανομένων αυτών του 1929-33 και της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Το πρόγραμμα πρέπει να διακοπεί πάση θυσία, περιλαμβανομένων των συνεπειών της στάσης πληρωμών ή και του εξαναγκασμού σε εκδίωξη από το ευρώ. Είναι προτιμότερο να μη γίνουν αυτά τα πράγματα, είναι προτιμότερο να γίνει μια σκληρή και ειλικρινής συζήτηση με τους εταίρους μας, αν όμως επιμένουν δεν υπάρχει άλλη λύση. Κι αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, χρειάζεται να την ετοιμάσουμε εμείς, πολύ συστηματικά και προσεκτικά. Μια τέτοια άλλωστε ετοιμασία, θα συνιστά και ισχυρό κίνητρο για τους εταίρους να διαπραγματευθούν σοβαρά την αλλαγή του προγράμματος. Αλλοιώς, πρέπει να κλείσουμε τα νοσοκομεία μας, να σπρώξουμε τον ελληνικό λαό στην πείνα, όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να πέφτουν από τα παράθυρα και τις ταράτσες, διακινδυνεύοντας μια εμφύλια σύρραξη.

«Η Ελλάδα αύριο», 14.7.2012

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

17 σκέψεις σχετικά με το “ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΑΣ!

  1. Μπορεί κάποιος να μου πει γιατί, κάθε μέρα που περνάει, διαισθάνομαι όλο και πιο πολύ ότι, η Ισχυρή Ελλάδα του Gollum de Bidet οδεύει στη πτώχευση; Που είναι ο Σωτήρας μας Γοδεφρείγος ο 3ος;

   Μου αρέσει!

   1. Γιατί φίλε Κώστα το 39.5% προτίμησε παραλία και το άλλο 42% προτίμησε «μνημόνιο», για αυτό πάμε κατά διαβόλου……

    Μου αρέσει!

   2. Πτώχευση? Μη βιάζεσαι… Προς το παρόν οδεύει στην εκποίηση. Η πτώχευση θα έρθει μετά και θα είναι μη αναστρέψιμη επειδή δε θα μας ανήκουν πλέον τα μέσα για την επανάληψη της παραγωγής πλούτου.
    Θέλει αρετή και τόλμη η… κήρυξη χρεοκοπίας και πτώχευσης, όταν ακόμα έχεις τον έλεγχο της περιουσίας σου (εθνική κυριαρχία). Αλλιώς, χάνεις και την περιουσία και την ελευθερία.

    Μου αρέσει!

  1. Δεν πληρώνουμε τίποτα γι’ αυτό εξακολουθούν να μας δανείζουν με πείσμα και μάλιστα υποχρεωτικά (δαν. συμβάσεις) από το δικό τους ταμείο παρά την απομάκρυνσή μας από τις «αγορές». Για κορόιδα τους έχετε τους τοκογλύφους, ε?
   Μάλλον πως πληρώνουμε, και πληρώνουμε ό,τι και όπως το ζητήσουν δείχνει το πράμα.

   Μου αρέσει!

 1. Φυσικά και πληρώνουμε. Πληρώνουμε τα ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ στο άρτιο. Πληρώνουμε (στο άρτιο) τα ομόλογα που κατέχουν τα.. «ορνεα» των κερδοσκοπικων κεφάλαιων ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ! Πληρώνουμε (ακόμα) τις ορδές των ξένων συμβούλων που είχε ο ΓΑΠ και το ασκέρι του προκειμένου να σώσουν την χώρα από την χρεωκοπία, να προωθήσουν την πράσινη ανάπτυξη – ναι αυτά στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν λέγονταν και γράφονταν στα σοβαρά με την αμέριστη στήριξη όλων των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης που κατασπάραζαν όποιον τολμούσε να να αμφισβητήσει τις σκέψεις του μεγάλου στοχαστή!!! Πληρώνουμε διπλέςκαι τριπ[λές συντάξεις βουλευτών,πρωθυπουργών, προέδρων. Πληρώνουμε για την φύλαξη χιλιάδων πρωην υπουργών, βουλευτών, πρωθυπουργών, παραγόντων, δημοσιογραφων (ΚΚ δεν πιστεύω να έχεις φρουρά από δίμετρες μοντέλες όπως ο μακαρίτης ο Καντάφι – δεν γραφω μοντέλους γιατί δεν πιστεύω να… κόντυνες το σακάκι τώρα στα γεράματα!!) Δεν πληρώνει το Ελληνικό δημόσιο τα χρέη του προς τους ιδιώτες, έχει κουρέψει αγρίως τα ομόλογα των ιδιωτών, των ασφαλιστικών ταμείων (που ήταν υποχρεωμένα ν’αγοράζουν ομόλογα και οι καταθέσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας γίνονταν ομόλογα!! Φυσικά καμία διοίκηση και κανένας συνδικαλιστής δεν αμφισβήτησε ΠΟΤΕ τον τρόπο με τον οποιο τα ταμεία θα έπρεπε να επενδύουν τα χρήματα τους!!! Μόνο όταν κουρευτηκαν τα ομόλογα άρχισαν να αντιλαμβάνονται τι έγινε!!!! Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο από έναν άνθρωπο που δεν είναι ούτε όψιμος … «αντιμνημονιακός» και έχει ασχοληθεί και με ….βαρετά θέματα (εξωτερική πολιτική, άμυνα, μετανάστευση….).

  Μου αρέσει!

   1. ok θα μιλησω…

    πρεπει να ετοιμαζαμε(ετοιμαζαμε) την χρεοκοπια, (με ο μαλλον),γιατι εδω και 2 χρονια ημασταν….

    η ταν ή επι τας… για τον λουτσο δηλαδη(με που)…

    τωρα πια με ω η χρεωκοπια θαρεις και δικαιωνεται…οποτε…

    ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ
    ΨΗΦΙΖΩ ΣΑΜΑΡΑ

    …πραγμα που σημαινει,να τα βρασω τα φωνηεντα γιατι και με ο και με ω, αυτη η πουτανα η γλωσσα προνοησε…

    ή στη τρυπα ή στο κεντρο(κ..ο)…
    αδικια για τοσα χρονια ορθογραφιας(μη γελασω) … και συλλογικης εθνικης ομοψυχιας(κουραφεξαλα)!!! ΖΩΑ…

    ΥΓ….

    Δασκαλε να μην βρισω ε?…

    Μετα απο 2 χρονια αναλυσεων(οικονομικων!!!)…

    οταν ανεμελος «οδηγωντας» κατεβαινω στον Ασσο Κορινθιας,σε ακουω στον σκαι να μιλας για «το διαμαντι» που πρεπει να σωσουμε…

    απορω για πια χωρα και οικονομια μιλας…συγγνωμη μιλουσες για κατι φωνηεντα…

    πανω απο τον ισθμο εστριψα το τιμονι και επεσα στη διωρυγα,το πως σωθηκα ειναι αστειο να το ρωτας…
    …αφου ειμαι το coyωte…

    θυμασαι που μας εδειχνες το EXIT…
    ας μη κοροιδευομαστε αλλο πια…
    τα ζωα δεν θελουν να σωθουν οσες αναλυσεις και επιχειρηματα να τους παραθε …απολε λε και τρελε λε, ΜΠΑΟΚ ολε ολε
    ……………………………………………..μπζννννννννννννννννννννννννννν…..

    υστερο και καλες διακοπες…ειμαστε ολοι ΖΩΑ…κατσε να το πω χωρις υστεροβουλια…ειμαστε ολοι ΖΩΝΤΑΝΑ…μπζνννννννννννννννννννν…

    χαχ αχ χα χαχ αχ αχ…σκατα διακοπες αμα πατησεις αχινο…

    φιλια στον Αφεντη και σε ολους,να στε καλα…

    Μου αρέσει!

   2. Καταγγέλω τo coyote γιατί δεν βάζει ποτέ τόνους.

    Aν βγει τωρα η Ρεπουση και καταργησει τους τονους ως περιττους ποιος θα φταιει;

    Μου αρέσει!

   3. μην τρωτε παραμυθι…ο ιδιος ειμαι και ως coyote και ως roadrunner…η διχασμενη προσωπικοτητα στα καλυτερα της…

    αυτο ειναι το καινουριο κουιζ για σας τους υπολοιπους…ειναι ενας ή δυο…εδω σας θελω…

    …και τωρα παμε παρα διπλα στη Βουλα,να δουμε τι εγινε…

    Μου αρέσει!

  1. Tα ομόλογα τα πληρώνουμε με «λεφτά» που μας δανείζουν για αυτόν το σκοπό. Πόσο ακόμη μέχρι να οδηγηθεί σε αδιέξοδο αυτό το «σύστημα» ή να κουρευτούν και τα ομόλογα της ΕΚΤ και λοιπών.

   Μου αρέσει!

 2. Η ιστορική ευθύνη βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ελλήνων ψηφοφόρων. Από τα φιλομνημονιακά κόμματα δεν έχει κανείς να περιμένει τίποτε άλλο, εκτός από την διεκπεραίωση κι ολοκλήρωση της καταστροφής με νέα ασφυκτικότερα μέτρα. Ο τρόμος των κρατούντων μπροστά στην πιθανή διασάλευση της κυριαρχίας τους δείχνει την κατεύθυνση. Η αντίσταση στην τρομοκράτηση είναι επιβεβλημένη προκειμένου τόσο να διατρανωθεί η δυσφορία του ελληνικού λαού εμπρός στην υποτίμηση της νοημοσύνης του, όσο και να διεκδικηθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς, με την ανατροπή των κατεστημένων συμφερόντων. Το παράδειγμα της Κύπρου με το σχέδιο Ανάν είναι διδακτικό: και τότε είχε επιχειρηθεί η τρομοκράτηση, είχαν επιστρατευτεί τα ψεύτικα γκάλοπ, διαδιδόταν πως δεν θα υπήρχε άλλη ευκαιρία για το μαρτυρικό νησί. Οι Κύπριοι, καθοδηγούμενοι από έναν φωτισμένο ηγέτη, τον Τάσσο Παπαδόπουλο, αγνόησαν τις απειλές, διατήρησαν την αξιοπρέπεια και την εθνική τους ανεξαρτησία, έκτοτε μάλιστα όρισαν και την Α.Ο.Ζ. τους, και είναι έτοιμοι για νέα πρόοδο κι ευημερία με την εκμετάλλευση του ορυκτού τους πλούτου. Ο δρόμος, όπως ειπώθηκε, δεν θα είναι εύκολος. Η αξιοπρέπεια, ωστόσο, και το ένστικτο της επιβίωσης ορίζουν πως σε ένα κατεστημένο προσβλημένο από λύσσα αξίζει να του επιστραφεί το δάγκωμα.

  Μου αρέσει!

 3. καλησπέρα…

  Ολοένα και περισσότερο τις τελευταίες ημέρες διαισθάνομαι πως αυτή η χρεοκοπία είναι γεγονός… Κυρίως όχι για τις διάφορες φωνές από «Κασσάνδρες» που ηχούν στ’ αυτιά μου από μακριά (γιατί εδώ τις φιμώνει ο Τύπος και οι Καναλάρχες). Αλλά κυρίως γιατί αυτή η προετοιμασία που υποδηλώνεται από το άρθρο είναι γεγονός. Φυσικά μην ανατρέξει κανείς σε τίποτε κυβερνητικές διακυρήξεις. Η προετοιμασία γίνεται καθημερινά από τους «έχοντες» (γνώσιν) και «κατέχοντες» (πλούτον). Είναι πρόδηλη… Επώνυμοι (χριστεπώνυμοι δλδ aka lamogia) σκοτώνουν όσο όσο τα ακίνητά τους (εκείνα που απέκτησαν με γκρίζες διαδικασίες απίστευτα γρήγορα για την ηλικία τους ή το παραγωγικό τους γίγνεσθαι) προκειμένου να μαζέψουν ευρώ. Δεν πεινάν οι τύποι μη γελιόμαστε. Ευρώ θέλουν να μαζέψουν αγωνιωδώς…
  Στον αντίποδα, εκεί που στα 70ς ήταν «καράτε», στα 80ς ήταν πιτσαρίες και στα 90ς και ένθεν σουβλακερίες, σήμερα ξάφνου ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα σαράφικα, που αγοράζουν χρυσό… Ούτε οι χιλιάδες ληστείες, ούτε η φτώχυνση δικαιολογεί τόσο σκότωμα… προφανώς μιλάμε για ένα μεγάλο κύκλωμα που αυτή τη στιγμή εμπορεύεται χρυσό, δλδ στην ουσία ξεφορτώνεται ευρώπουλα και αγοράζει χρυσό… (γιατί άμα φύγει η Γερμανία ξαφνικά, το ευρώ θα γίνει… ράλλικο…)
  Αυτά εγώ τα εκλαμβάνω ως μια προετοιμασία σαφή για το τι μέλλει γενέσθαι. Προετοιμάζονται λοιπόν… εμείς είμαστε στην απόξω…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: