Οι 11 διαστάσεις

Η Μ-Θεωρία λέει πως το σύμπαν έχει 11 διαστάσεις όσες και, ο νους του κ. Boson de Higgs ο οποίος, ακούγωντας σήμερα τον AlChip να ξεδιπλώνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, μεταφέρθηκε στη 3η, μπορεί και στη 4η. Πως αλλιώς να πω ότι, για τον οποιοδήποτε (και τον AlChip) να κάνει έστω και το 2% των όσων λέει, πρέπει να έχει στη διάθεση του τους μηχανισμούς ενός, έστω και διαλυμένου κράτους! Αυτό σημαίνει ότι, για να κάνει έστω και το 1% των όσων εξαγγέλει πρέπει πρώτα να δημιουργήσει κάποιας μορφής οργάνωση, ιεραρχία, κάποιες δομές τεσπα που θα «υλοποιούν» το πρόγραμμα.

Ο Chip, οι «Συνιστώσες» και ο κύρ(γ)ιος Φώτης δεν είπαν λέξη γι’ αυτό. Μιλάνε σαν το Κράτος να υπάρχει και να λειτουργεί και εκεί είνι που ο Higgs «ξερένεται» στα γέλια. Το ίδιο αλλά, πιο οργανωμένα μια και τους ανήκει, λένε οι Μπένι και Αντουάν με τον Πάνο να προσπαθεί να πάρει κι’ αυτός ένα κομμάτι. Κανείς από τους πρωταγωνιστές των εκλογών της 16ης δεν έχει απάντηση. Στις 17 η Ελλάδα κινδυνεύει με επιστροφή στον 18ο αιώνα εκτός αν γίνει μία πραγματική πολιτιστική επανάσταση, κάτι σαν εκείνη του Προέδρου Μάο! Ο κ. Higgs αναλαμβάνει να εκτυπώσει το «Κόκκινο Βιβλίο» και ζητούνται Φρουροί να τα μοιράσουν.

  Τι είπατε; Αστειεύομαι; Και βέβαια. Για να μπορούσε να σωθεί η Ελλάδα αυτά και πολλά άλλα έπρεπε να έχουν γίνει τρεις δεκαετίες πριν όταν κάποιοι (και ο Boson de Higgs) τα έγραφαν και τα έλεγαν


 1. george..

  1,5εκ άνεργοι και κανείς δεν ενδιαφέρεται γιαυτους … κάποιοι προσπαθούν να φτιάξουν τους κομματικούς τους στρατούς με τους δημοσίους υπαλλήλους και προσδοκούν μεγάλωμα του κράτους με τις ίδιες δομές, με τα ίδια πρόσωπα, τις ίδιες συνταγές με αυτές που μας χρεοκόπησαν… ποιος μπορεί να φανταστεί ότι θα πάμε στην Ευρώπη να ζητήσουμε από την Μερκελ λεφτά για να φτιάξουμε μια νέα ολυμπιακή ..? με τους πρώην υπαλλήλους της να παίρνουν σύνταξη στα 52 και οι Γερμανοί τα κορόιδα στα 62…?
  Και γιατί τους πείραξε η λιτότητα, εξάλλου δεν είναι και ψευτοοικολογοι οι αριστεροί … δηλαδή τι θέλουν, να ξεπουλήσουν τον ορυκτό πλούτο ’’και καλά’’ για να τα τρώνε σε εφήμερα καταναλωτικά αγαθά οι δημόσιοι υπάλληλοι της διαπλοκής και του ρουσφετιού..? δεν κατηγορώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά οι περισσότεροι αν και εργάζονται ηθικά και τίμια είναι έρμαια των ψευδαισθήσεων που τους πουλάνε οι αριστεροί εθνοπατέρες τους …
  Δυστυχώς για όλους μας ή μόνο γιαυτους, τον κουμμουνισμό, που τόσο επιθυμούν, θα τον εφαρμόσουν οι καπιταλιστές…

  Μου αρέσει!

  • tasos

   Οι 1,5 εκ άνεργοι, οι άλλοι τόσοι υποαπασχολούμενοι, οι κατεστραμένοι μικροέμποροι, βιοτέχνες, αγρότες γιατί δεν ενδιαφερόμαστε για το χάλι μας? Να προσθέσουμε σ’ αυτούς και τους συνταξιούχους που πλήρωναν 40 χρόνια εισφορές και τους δημοσίους υπαλλήλους που οι περισσότεροι έχουν καταντήσει γενιά των 700 ευρώ? Ποιοί απέμειναν?
   Αν δεν ενδιαφέρεται ο πεινασμένος για την πείνα του, θα ενδιαφερθεί ο χορτάτος που την προκάλεσε? Ας είμαστε ρεαλιστές…
   «Ο τρίτος κόσμος (η πείνα) δεν είναι αναγκαιότητα, είναι ιδεολογία».
   Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι την ασπάζονται πλέον οι ίδιοι οι πεινασμένοι. Εκεί είναι η επιτυχία του συστήματος.

   Μου αρέσει!

 2. Ilias

  Αγαπητέ george μην ξεχνάς ότι την κρίση δεν την δημιούργησαν οι συνταξιούχοι, αλλά οι μίζες των «καπιταλιστικών» έργων (που κόστισαν έως και 10 φορές παραπάνω) και οι υπέρογκοι τόκοι των δανείων. Τα ασφαλιστικά μας τα έχουμε πληρώσει με το παραπάνω και εμείς και οι γονείς μας και τα παιδιά μας. Στην τελική πρέπει να ξεκολλήσουμε πια από αυτή τη γάγγραινα, αριστερά-δεξιά καπιταλισμός-κομμουνισμός ζούμε σε μια νέα εποχή γενικής χρεοκοπίας και δεν υπάρχουν περιθώρια για ουτοπίες και ιδεολογίες. Ξεκολλάτε πια!!!

  Μου αρέσει!

  • george..

   φίλε μου συμφωνώ, γιαυτό λέω ότι την αδικία του καπιταλισμού και του κομμουνισμού δεν μπορούν να την λύσουν οι υπηρέτες ενός συστήματος που βασίζεται στο λαϊκισμό, στα ψέματα και στην ηλιθιότητα αυτών που ζητούν την ψήφο μας… δεν βλέπω καμία λογική ούτε από την μια μεριά ούτε από την άλλη… δυστυχώς ο σοσιαλισμός στην Ελλάδα απέτυχε αλλά ίσως κάποτε αποκτηση πάλι λογική…όλος ο πλούτος είναι άχρηστος αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη.. η δικαιοσύνη όμως δεν είναι ουτοπία είναι το βασικό συστατικό της κοινωνίας…

   Μου αρέσει!

  • byron

   Ε πώς, μη βγάλουμε όλους τους συνταξιούχους λάδι. Κάτι αγρότες που βρέθηκαν με συντάξεις από το τίποτα; Κάτι κυρίες στον ΟΤΕ και αλλού που πήραν σύνταξη στην 15ετία και τις πληρώνουμε 25 χρόνια (κι έχει ο Θεός…)

   Μου αρέσει!

 3. Κώστας

  «Φορολογία Πλούτου»
  Κάποιος θα πρέπει να αντιδράσει και να απαντήσει
  στο λαϊκίστικο αυτό σύνθημα του Alchip.

  Πρώτα από όλα ας μάθει ο κ. Τσίπρας ότι για να φορολογήσει κανείς τον πλούτο, προηγουμένως τον δημιουργεί,
  (δέν μας λέει τίποτα για αυτό)
  και κατόπιν επιβάλει φόρο εισοδήματος.

  Και βεβαίως εάν με το σύνθημα «φορολογία πλούτου» εννοεί την περιουσία, αυτή ήδη φορολογείται για το εισόδημα το οποίο παράγει, αλλά και επί πλέον είτε παράγει είτε δέν παράγει εισόδημα φορολογείται με ΕΤΑΚ ΦΑΠ ΦΜΑΠ ΤΑΠ κλπ.

  Προφανώς ο κ. Τσίπρας και οι κομμουνιστικές συνιστώσες του (που για την ώρα αναμένουν ήρεμα στη γωνία) με το σύνθημα εννοούν φορολογική δήμευση της υπάρχουσας περιουσίας, δεδομένου ότι δέν διαθέτουν τις προϋποθέσεις για να
  δημιουργηθούν εισοδήματα και νέος πλούτος.

  Αντίθετα πασχίζουν να διατηρήσουν και να επαυξήσουν τις στρατιές των δημοσίων υπαλλήλων που απο το ΠΑΣΟΚ κυρίως κληρονόμησαν για να τους ψηφίζουν και να συνεχίζει το κράτος δανειζόμενο απο το 1981 να καταχρεώνεται για να πληρώνει τους μισθούς.
  Ο ΦΜΥ που παρακρατείται απο τους δημοσίους υπαλλήλους είναι πλασματικός (δηλ. ψεύτικος) δεδομένου οτι περιλαμβάνεται στο μικτό μισθό τον οποίο καταβάλει ο εργοδότης, δηλ. το Δημόσιο.
  Ετσι επικράτησε και ο μύθος ότι οι μισθωτοί είναι τα υποζύγια τα οποία σηκώνουν τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη.
  Απο μύθους και παραμύθια πρώτοι είμαστε.

  Και τώρα που το 1,5 εκατ. ανέργων ανήκει στον Ιδιωτικό τομέα, απο που θα εισπράξει το Δημόσιο πραγματικά έσοδα ;

  Μου αρέσει!

  • tasos

   Αγαπητέ Κώστα, θα τα εισπράξει ‘κει που το σημερινό «αντικομουνιστικό» και υπό την καθοδήγηση ΕΕ-ΔΝΤ μοντέλο, βρίσκει κάμποσα δις υπέρ «διασώσεως» ιδιωτικών τραπεζών.

   Τις οποίες δεν… δημεύει παρότι τις έχει στην ουσία εξαγοράσει. Στον καπιταλισμό, ως γνωστόν, οι νόμιμοι ιδιοκτήτες δεν απολαμβάνουν ποτέ τα κέρδη! Αλλά έχει μια εξήγηση το φαινόμενο: Προκειμένου το προϊόν από τη «φορολογική δήμευση της υπάρχουσας περιουσίας», που είναι ήδη σε πλήρη (καπιταλιστική) εξέλιξη, να μη περάσει στο δημόσιο και οι «τεχνοκράτες» θεωρηθούν κομμουνιστές που αυξήσαν την περιουσία του δημοσίου, διατηρούν τους ιδιώτες τραπεζίτες φίλους τους, ώστε να παρουσιάζουν την «επαχθή κομμουνιστική δήμευση περιουσίας» ως «δίκαιη καπιταλιστική κατάσχεση». Οπότε ο κυρίαρχος λαός θα νιώθει υπερήφανος που με τις θυσίες του, δηλαδή ανεργία και μέχρι θανάτου (αλλά δίκαιη καπιταλιστική) φορολόγηση, απέτρεψε τον θανάσιμο «κομμουνιστικόν κίνδυνον» και διατήρησε τον ιδιωτικό χαρακτήρα των τραπεζών. Όχι παίζουμε… Τι είμαστε εμείς? Ισλανδία? Αγριάνθρωποι Βίκινγκς? Να βάζουμε φυλακή τραπεζίτες και πολιτικούς και να δημεύουμε τις τράπεζές τους επειδή κάποιοι συντηρούν το μύθο ότι οι μισθωτοί είναι τα υποζύγια τα οποία σηκώνουν τα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη? Πολιτισμός!

   Μου αρέσει!

   • Πόσο δίκιο έχεις!!!

    Μου αρέσει!

   • Κώστας

    Αγαπητέ Tasos, γράφω «απο πού θα εισπράξει έσοδα
    το Δημόσιο» όχι απο πού θα δανειστεί.
    Και σε ότι αφορά τα δίς για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών δέν είναι δώρο, αλλά συμμετοχή του Δημοσίου.
    Αλλά και η ωφέλεια του Δημοσίου απο το κούρεμα των ομολόγων τα οποία κατείχαν οι Τράπεζες ας ληφθεί υπ’ όψιν.
    Βλέπεις το καπιταλιστικό σύστημα είναι ευέλικτο και προσαρμόσιμο και για το λόγο αυτό δέν πέφτει, όσο και άν το επιδιώκουν οι συνιστώσες.

    Μου αρέσει!

   • byron

    Πετάτε την μπάλα στην εξέδρα; Ας «εθνικοποιήσουν» όσες τράπεζες θέλουν, και ας φυλακίσουν όσους τραπεζίτες προλάβουν (good luck with that). Μόνο που τίποτα από αυτά δεν δημιουργεί πλούτο και τίποτα από αυτά δεν μειώνει την ανεργία. Το αστείο βέβαια με όλα αυτά είναι ότι η μεγαλύτερη τράπεζα ήταν και είναι υπό κρατικό έλεγχο, αλλά τέλος πάντων.

    Καλό το παραμυθάκι με την υπέρογκη καπιταλιστική φορολόγηση. Η οποία υφίσταται στην πραγματικότητα για να συντηρείται το πελατειακό κράτος και οι αργόμισθοι του Δημοσίου τομέα, απομυζώντας τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος τα ακούει και από πάνω. Στη Ελληνική Σοβιετία της μεταπολίτευσης ποτέ δεν υπήρξε καπιταλισμός κι ούτε τώρα υπάρχει.

    Μου αρέσει!

   • tasos

    Σε όλη την ΕΕ οι τραπεζικές διασώσεις γίνονται από φορολόγηση. Δεν αποτελεί «είσπραξη εσόδων υπέρ του δημοσίου» αυτό? Άρα «λεφτά υπάρχουν» ή βρίσκονται για τους «εκλεκτούς». Για την ωφέλεια του δημοσίου από το τραπεζικό κούρεμα και την ανακεφαλαιοποίηση «μιλάει» η πορεία του δημοσίου χρέους μετά την περικοπή των… συντάξεων και των «σπάταλων» νοσοκομείων.
    Ένα γνήσιο καπιταλιστικό σύστημα είναι ευέλικτο πράγματι. Επιτρέπει πχ στις προβληματικές επιχειρήσεις να βαρέσουν κανόνι. Αλλά όχι τις τράπεζες! Τότε γίνεται… σοσιαλιστικό προκειμένου να επιβιώσει, κοινωνικοποιώντας τη χασούρα.
    Η ΕΕ με την εμμονή στην μονοπωλιακή δομή της… ιδιωτικής αγοράς την οποία εκπροσωπεί, την κεντρική απέραντη γραφειοκρατία και διαφθορά της Κομισιόν που «ρυθμίζει τα πάντα» από τη νομισματική κυκλοφορία μέχρι την παραγωγή βαμβακιού στην Άνω Σουσουράδα, με τους… σοσιαλιστές τραπεζίτες (Παπαδήμοι κλπ) που επιμένουν στις προκλητικές αμοιβές, διασώσεις και μπόνους αποτυχίας, με το μίσος προς την παραγωγή αλλά την καλοπέραση των διαχειριστών της εξουσίας και την διάχυση της φτώχειας, μου θυμίζει άλλες αξέχαστες εποχές…

    Μου αρέσει!

 4. KKK

  Πρεπει να καταλαβουμε (και να μεταδωσουμε και στους αλλους… εχουμε ως τις 17!!) οτι αυτοι που ηταν μεσα στο κουτί της εξουσιας ΔΕΝ μπορουν να σκεφτουν ΕΞΩ απο το κουτι.. Ας δοκιμασουμε και καποιους αλλους. Τι εχουμε να χασουμε??? Τα χασαμε ηδη ολα!!

  ΥΓ 1. Υποβαλω υποψηφιοτητα ..Φρουρου για το μοιρασμα του Κοκκινου Βιβλιου αξιοτιμε Higgs!!!

  ΥΓ 2. Σύμφωνα με το ορθόδοξο συναξάρι, στις 16 Ιουνίου, είναι του Αγίου Μνημονίου και του Αγιου Τυχωνα!!. (ο Αγιος Μνημονιος ήταν Επισκοπος Αμαθουντος Κυπρου και χειροτόνησε διάκονο τον Άγιο Τύχωνα.

  Μου αρέσει!

  • Στις 17 Ιουνίου διασθάανομαι ότι, κάτι θα γίνει με την μία από τις δύο «μγάλες δυνάμεις». Θέλω να πω τι έκανε και τι έλεγε ο Αντώνης 2 (δύο) ώρες με τον Αυτοκράτορα Πούτιν πριν 6 μήνες;
   Επίσης… Τι εννοεί ο AlChip όταν λέει ότι «θα καταγγείλει το Μνημόσυνο»; Με τι όπλα; Με τον ελληνικό κρατικό μηχανισμό;
   Άσχετο. Κάπου διάβασα ότι, η Κα Δούρου θα αναλάβει υφυπουργός Άμυνας και χρειάστηκε να πάρω πέντε Λαντόζ. Θα μου πείτε… Πόσα πήρες όταν ΥΠΕΘΑ ήταν ο ο Μπένβι και υφύπ ο Πάννος -dongle fires- Μπεγλίτης; Η απάντηση είναι …20 και ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω

   Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: