Αναμνήσεις…

Δημοσιεύτηκε στο «1ο ΘΕΜΑ» στις  20.05.12

Έχοντας εξαντλήσει τους συνδυασμούς και τις μεταθέσεις της ελληνικής πολιτικής σκηνής, με δεδομένο το γεγονός ότι (ξανα)πάμε σε εκλογές και πως είμαι ο τελευταίος που μπορεί να προβλέψει το μέλλον έστω και αν το έχει «δει», σε όλη του την φρικτή μεγαλοπρέπεια 25  χρόνια πριν, λέω να κάνουμε ένα ταξίδι στο μονοπάτι των αναμνήσεων (down memory lane). Τότε που, δύο μετρίου αναστήματος κύριοι, το Gollum της Μέσης Γης και ο Puppet Daϊmos, ανέμιζαν χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, υποσχόμενοι μία ισχυρή Ελλάδα που θα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην Ε.Ε. Τότε που, ένα μεγάλο τμήμα του λαού, παρασυρμένο από ένα ρυθμό ανάπτυξης, που ξεπερνούσε το 4% (με δανεικά), ψώνιζε μερσεντέ, πόρσε και χάμερ, κάπνιζε κοχίμπα, πήγαινε κίκου, νοίκιαζε ξαπλώστρα στη Ψαρού και σχεδίαζε το επόμενο βήμα της ελληνικής οικονομίας στα καφέ της Place de Bidet.

Επειδή η προηγούμενη μου ζωή δεν ήταν ενάρετη (έγραφα για εκείνους που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αυτοκίνητα και αεροπλάνα), οι θεοί με τιμώρησαν και γεννήθηκα διάφανος, με αποτέλεσμα κανείς να μη με βλέπει και να μ’ ακούει όταν έλεγα πως, αν η Ελλάδα συνεχίσει να λειτουργεί με τον χαζοχαρούμενο τρόπο που πρότειναν οι ηγέτες της, θα έφτανε σύντομα η ημέρα που θα το πλήρωνε σε χρήμα, σε αίμα ή και στα δύο. Να λοιπόν που η ημέρα να το πληρώσει σε χρήμα έφτασε και εύχομαι να μη φτάσει η άλλη. Εκτός των άλλων κριμάτων που περιμένουν τον λαό, κατάρρευσε και η αγορά των γιωταχί και δεν πωλούνται πλέον (τόσες) “μερσεντέ”, “αουντί” και “μπέμπες” αφήστε που, κανείς δεν τολμάει να κυκλοφορήσει το “καγιέ” του απ’ το φόβο ότι θα δεχτεί μία τούρτα merde.

Στον κανόνα υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις όπως ο καθ’ ένας μπορεί να διαπιστώσει αν παρατηρήσει τα γιωταχί που κυκλοφορούν. Όλο και θα δει κάποιον επιτυχημένο να οδηγεί την mega-τζιπούρα του, όντας  βέβαιος ότι, η ημέρα της Κρίσεως αργεί. Όμως δεν! Αν κάνουμε όλοι  λίγη ησυχία θα ακούσουμε τις σάλπιγγες της Αποκάλυψης εκτός αν, τις εκλογές του Ιουνίου κερδίσουν οι κ.κ. Βενιζέλος, Σαμαράς και, γιατί όχι, Γιωργάκης Παπανδρέου, που θα αναδυθεί απ’ την κολυμβήθρα του Σιλωάμ με καινούρια φρένα και λάστιχα –για να μην αναφερθώ στις μπιέλες (που είχαν “χτυπήσει”) και στενοχωρήσω την Μητέρα. Στο  ερώτημα ποίοι οι Σαλπιγκτές, πρόδηλη η απάντηση: οι κυρίες Μέρκελ, Λαγκάρντ και Lady Άστον, αυτό το σπάνιο, προστατευόμενο είδος της Ε.Ε. Διακριτικά δίπλα οι κ.κ. Σόϊμπλε, Μπαρόζο, Ρομπάϊ και, παραλίγο να ξεχάσω, Βεστερβέλερ.

Δεν ξέρω αν, στην παρούσα ή στη προηγούμενη ζωή το έχετε σκεφθεί αλλά, όλοι οι παραπάνω συν οι κ.κ. Βενιζέλος και  Σαμαράς (για να μην αναφερθώ στους Καραμανλή Ι και ΙΙ, Παπανδρέου Ι και ΙΙ και Σημίτη Ι -και, όταν λέω Ι εννοώ Ι), δεν είχαν ιδέα για το τι επρόκειτο να συμβεί. Οι μεν εταίροι μας δεν κατάλαβαν πως μας δάνεισαν 400 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι δε δεύτεροι δεν κατάλαβαν πως τα ξόδεψαν! Έχω πει (αλλά κανείς δεν μ’ ακούει) πως έλλειπαν απ’ το σπίτι και δεν είδαν που πήγαν τα δις. Τώρα που επέστρεψαν κατάλαβαν πως, κάτι πάει στραβά γι’ αυτό ήθελαν να κάνουν Οικουμενική κυβέρνηση, να μπουν σε ένα δωμάτιο, να μελετήσουν τη νέα πραγματικότητα, να κάνουν προτάσεις και εξεταστικές επιτροπές και, η ουσία να χαθεί στους ήχους απ’ τις σάλπιγγες και την πτώση των τειχών. Η διαδικασία αυτή μπορεί να περιγραφεί και ως κάλυψη των merde τους αλλά, δεν θέλω να γίνω -πολύ- vulgar.

Η κρισιμότητα της κατάστασης μπορεί να περιγραφεί και απ’ το γεγονός ότι, κανείς ή έστω λίγοι, δεν ρωτάει ποια «τι αυτοκίνητο να πάρω» διότι του λέω πως, μόλις το ψωνίσει θα εξασφαλίσει δουλειά και σύνταξη σε ένα Γερμανό, Ιταλό, Κορεάτη ή Ιάπωνα εργαζόμενο, πράγμα που δεν θα ήταν κακό αν είχαμε, όπως λέει ο Γοδεφρείγος, μία παγκόσμια διακυβέρνηση και τα έσοδα πήγαιναν σε κοινό λογαριασμό. Μέχρι τότε, λέω, για να πάρεις “μερσεντέ” πρέπει να δανειστείς απ’ την “Γκάμα Μπανκ” που, με τη σειρά της, θα δανειστεί απ’ την Ντόϊτσε, FED και Μιτσουμπίσι Μπανκ για να μην αναφερθώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον EFSF, την ESP Bank (Extra Sensory Perception) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που δάνεισαν στην Ελλάδα 400 δις χωρίς, ρε παιδάκι μου, να καταλάβουν το παραμικρό. Τσ, τσ, τα…_Κ.Κ.     


 1. ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

  Λοιπόν αόρατε ΚΚ, διάβασε :
  «Πότε θα πάψεις να είσαι τόσο ορμητικός;

  Δεν είμαι. Σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι. Kαι γιατί άλλωστε; Όταν μένεις στου Παπάγου και κυκλοφορείς με μια Ferrari Testarossa και έχεις καταθέσεις
  στην Eλβετία, τι ορμητικός να είσαι;

  Έχεις Testarossa; Δεν το ήξερα.

  Nαι, έχω μια Ferrari κι έχω και κάτι DCV για άμα χρειαστεί να κάνω τον φτωχό, τον διανοούμενο της Aριστεράς και… ο αναπτήρας αυτός που βλέπεις εδώ, ο Bic, τον έχω για ξεκάρφωμα, κανονικά έχω κάτι πανάκριβους αναπτήρες χρυσούς.»

  Δες την πλήρη συνέντευξη του… πετυχημένου δημοσιογράφου και …βουλευτή, της…. αριστεράς βεβαίως-βεβαίως (εσύ κατακαημένε ΚΚ, πότε θα έχεις τέτοιο αμάξι;;;)

  http://www.klik.gr/165/psarianos/index2.htm

  Αυτά να βλέπεις κωλοδεξιέ, γκρινιάρη ΚΚ, για να καταλάβεις (για μία ακόμη φορά) γιατί είσαι αόρατος….

  • Νομίζω πως υπερβάλεις. Ο Ψαριανός δεν είχε ποτέ Φεράρι. 2CV ίσως -εκτός κι’ αν μου το έχει κρατήσει μυστικό! Πάντως και επειδή τον ξέρω, κουβαλάει πολύ τρέλα κι’ αυτό είν αι καλό.΄Υο κακ΄’ο είναι πως είναι με τον κύρ(γ)ιο Κουβέλη-:)

   • AMETANOHTOS ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ

    Αγαπητέ ΚΚ, χρόνια σου πολλά!!! Οφεόλω να ομολογήσω ότι έτσι και αλλιώς έχω αρνητική άποψη για τον Ψαριανό οπότε η «σοβαρή» του συνέντευξη στο «σοβαρό» περιοδικό με.. «τσίγκλισε»… Εφόσον γνωρίζεις ότι δεν έχει Ferrari λάθος τον κατηγόρησα τον άνθρωπο. Εγώ βασίστηκα στην δήλωση του και στις φωτό που υπάρχουν στην συνέντευξη. Προφανώς ο «λαρτζ» Κωστόπουλος βρήκε μία Φερραρι και ο Ψαριανός για τις ανάγκες του ρεπορτάζ φωτογραφήθηκε και δήλωσε ιδιοκτήτης του οχήματος (πιστεύω να μην είναι φωτομοντάζ)… Αγαπητέ Ιδρυτικέ εάν πιστεύεις ότι ο απίθανος αυτός τύπος τα λέει μία χαρά (εκείνη την εποχή στο συγκεκριμένο έντυπο) σεβαστό … Εξακολουθώ να έχω απόλυτα αρνητική άποψη για τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και όχι βέβαια εξαιτίας της συγκεκριμένης συνέντευξης (όχι μόνο)

  • Ιδρυτικός Αναγνώστης

   Βρήκες «σοβαρή» συνέντευξη σε «σοβαρό» περιοδικό για επιχείρημα… μιά χαρά τα λέει ο άνθρωπος για εκεί (και τότε) που τα λέει… μη μπερδεύουμε την βούρτσα με την καβάλα…

   • byron

    Ο «άνθρωπος» αν δεν κάνω λάθος δεν ήταν τότε μόνο συνεντευξιαζόμενος, ήταν εργαζόμενος στον ΚΛΙΚ FM…

    Η φωτογράφιση με τη Ferrari και τα άλλα που λέει είναι μέρος του ιδιότυπου χιούμορ του…

    Παρεμπιπτόντως η Ferrari της φωτογραφίας δεν είναι Testarossa, είναι 355 Spider. Απαράδεκτο να κάνουμε τέτοια λάθη Αμετανόητε.

 2. Karageo

  ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΛΆ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΔΑΣΚΆΛΕ.
  ΤΑΤΟΙ 3ΩΡΟ ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΟΚΚΟΤΑΣ ΜΑΥΡΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕ AUDI
  ΕΜΕΙΣ ΆΛΛΟΙ ΜΕ ΡΕΦΕΝΕ ΆΛΛΟΙ ΜΕ ΕΠΙΧΟΡΉΓΗΣΗ ΑΠΌ ΤΗΝ ΓΙΑΓΙΆ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΎ. ΦΩΡΤΟΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ σΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΣΕΚ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗ ΔΕΚΕΛΕΙΑ ΝΑ ΜΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΤΌΤΕ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ CASTROLάδο. ΜΕΤΆ ΕΙΡΘΑΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΛΑΜΟΓΙΟΙ.
  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΕ ΕΊΧΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΑ & ΓΙΑ ΤΑ ΌΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.

  • Ιδρυτικός Αναγνώστης

   Και από μένα τις καλύτερες ευχές…

  • KKK

   Tι …μου θυμησες… 5.30 το πρωτο λεωφορειο απο Νεα Ιωνια για αφετηρια λεωφοριου Νεας Κηφισιας. 7.00 Νεα κηφισια και μετα με τα ποδια ως το Τατοι…. Προμηθειες εφημεριδες για μεασ απο τα ρουχα για το κρυο ..και σακουλες σκουπιδιων για βροχη… Και αυτος ο ..απαραδεκτος ο Μαυρος ..να περναει την Alpine !!!

   • KKK

    YΓ. Χρονια πολλα συνονοματε Δασκαλε!!!

  • Συν-αγωνιστή!
   Η εποχή αυτή πέρασε ανεπιστρεπτί. Θα θυμάσαι πως σε όλα μου τα άρθρα έγραφα για την ανάγκη να φτιάξουμε και ‘μεις κάτι. Το μόνο που κατάφερα (αλλά κανείς δεν το λέει) ήταν η Formula Hellas και, απ’ εκεί και πέρα, το χάος. Μία φορά πήγα στα Μέγαρα που είχε ένα αγώνα ταχύτητας. Δεν ξαναπάτησα… Δεν θέλω να λερώσω τις αναμνήσεις μου…
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: