Έξοδος από το ευρώ και άλλα παραμύθια …

 • Το είδα στο «Αληθινά Ψέματα«

Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς με πόση ευκολία τα εγχώρια και διεθνή παπαγαλάκια τιτιβίζουν το «κακό» σενάριο για την Ελλάδα με έξοδό της από το ευρώ, αν δεν τηρήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις τηρώντας τα μνημόνια. Διαταγές σε υπερθετικό βαθμό …

Δύο ερωτήματα:

1- Αυτοί που συνέταξαν το κείμενο για ένταξη μιάς χώρας στο ευρώ, πόσο ηλίθιοι ήταν άραγε και ΔΕΝ προέβλεψαν ο,τιδήποτε και για πιθανή έξοδό της;

2- Εν μέσω κρίσης του ευρώ για ποιο λόγο προωθείται η ένταξη χωρών στην ευρωζώνη, όπως επί παραδείγματι της Ρουμανίας;

Το παρασκήνιο που προωθεί το παγκόσμιο κράτος συνεχώς και σταδιακά συγκεντρώνει  εξουσίες που είναι άλλωστε και η ουσία του. Από ΕΟΚ γίναμε ΕΕ υπογράφοντας διαρκώς συμβάσεις επί συμβάσεων και σήμερα μας διατάζουν διάφοροι Μπαρόζο. Είναι εξωπραγματικό να πιστεύει κανείς ότι θα εξαναγκασθεί ποτέ μια χώρα να αποκεντρωθεί βγαίνοντας από το ευρώ. Αυτό που εξάγεται σαν συμπέρασμα είναι ότι με όλους αυτούς τους εκβιασμούς, αφ’ ενός γίνονται προσπάθειες να «ιδιωτικοποιηθεί» η χώρα και αφ’ ετέρου επιδιώκεται ο κλονισμός του ευρώ σε τέτοιο βαθμό όπου μαζί με την ανάλογη κρίση του δολαρίου να δικαιολογηθεί η εμφάνιση του από μηχανής θεού «παγκόσμιου νομίσματος», το οποίο βρίσκεται σε αναμονή εδώ και χρόνια.

Δημήτρης Μ.
Το είδαμε ΕΔΩ


 1. tasos

  Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι εθελοντική και είναι εφικτή από τις συνθήκες η επάνοδος στα εθνικά νομίσματα εντός της ΕΕ όπως οι χώρες που ήδη ανήκουν στην ΕΕ αλλά όχι στην ΟΝΕ.
  Η κρίση δεν είναι κρίση του ευρώ, είναι κλασσική καπιταλιστική κρίση υπερσυσσώρευσης «χαρτιών» που ζητούν εναγωνίως κέρδη. Γι’ αυτό και εν μέσω κρίσης προσπαθούν να εντάξουν στην ΟΝΕ νέες χώρες-θύματα ώστε να κινηθούν τα κεφάλαια και να αποκομιστούν κέρδη. Ο καπιταλισμός δρα ιμπεριαλιστικά σε κάθε επίπεδο άλλωστε, μόνο έτσι συντηρείται. Με κατακτήσεις εταιριών, χωρών, λαών.
  Πάντως όσον αφορά το παγκόσμιο νόμισμα, φαίνεται μακρυνό προς το παρόν. Ήδη ο παγκόσμιος ρόλος του δολαρίου φθίνει καθώς πολλές χώρες όπως Ιαπωνία, Βραζιλία κλπ συναλλάσσονται μεταξύ τους στα νομίσματά τους εγκαταλείποντας το δολάριο, ενώ η συνέχιση των κατακτητικών πολιτικών λιτότητας εντός ευρωζώνης θα οδηγήσει στη διάσπασή της αργά ή γρήγορα εξαιτίας της φυσιολογικής έλλειψης αντοχής των λαών στη λιτότητα που κατέστρεψε την κοινωνική συνοχή. Οι κάτοχοι των μέσων παραγωγής και του χρηματιστικού πλούτου βέβαια, κατέχουν και τα… όπλα που μπορεί πάλι να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους. Η Ελλαδίτσα δεν πρόκειται να εκδιωχθεί από το ευρώ αλλά το ζήτημα είναι για πόσο θα το αντέξει ακόμη η κοινωνία.

  Δείτε προσεκτικά το παρακάτω (2 φορές)

  Μου αρέσει!

 2. Karageo

  Ταπεινή μου άποψη – απάντηση στα 2 ερωτήματα:
  1) πολλοί και πολύ
  2) οι καλές βδελες στο πολύ και διαρκές αίμα ζουνε αν αυτό είναι ρουμανικό η ελληνικό δεν τις ενδιαφέρει

  Μου αρέσει!

 3. byron

  Ακόμη κι αν αποδεχθώ το Λιακοπουλικό μοντέλο που προτείνει ο ευφάνταστος αρθρογράφος-μυθιστοριογράφος, το σύστημα αυτό για να διατηρεί τη συνοχή του θα έχει ανάγκη από το εξής πράγμα: Παραδείγμα(τα) προς αποφυγήν.

  Μου αρέσει!

 4. KKK

  «Ελαφρα βιομηχανικη παραγωγη»… μηπως το εχω ξανακουσει αυτο τα τελευταια ….500 τευχη???

  Μου αρέσει!

  • Κάποια μέρα, στο μέλλον, κάποιος θα βρεθεί να αναδημοσιεύσει ορισμένα απ’ τα άρθρα μου. Τουλάχιστον σε αυτόν τον τομέα, έχω ήσυχη τη συνείδηση μου. Όχι μόνο τα πρόβλεψα αλλά, εξήγησα τα γιατί και τα διότι. Γι’ αυτό είμαι …αόρατος

   Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: