Τι έρχεται στις 15 Μαίου; Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να χρεκοπήσει τη χώρα δυο φορές μέσα σε δυο μήνες

Εξαιρετικό! απο το AEGEAN TIMES μέσω «Αληθινά Ψέματα»

Σαφές «μήνυμα» προς τις τράπεζες, να αναλάβουν τις ευθύνες τους(!), απηύθυνε ακόμη και ο πρωθυπουργός-Τραπεζίτης, κ. Λ. Παπαδήμος, μιλώντας στην έναρξη της ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη στην Ελλάδα-Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020″».Ο κ. Παπαδήμος χαρακτήρισε αναγκαία συνθήκη την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, ώστε να υπάρξει αύξηση της «χρηματοδότησης» της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά, η χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αποτελεί “αναγκαία”, όσο και “απαραίτητη”, όχι όμως «ικανή», συνθήκη δια την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Το οποίον και σημαίνει ότι απευθυνόμενος στους υπόλοιπους Ελληνες Τραπεζίτες, τους “υπενθυμίζει”, ευγενικώς, ότι για να πάρουν τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών και να σώσουν τα «μαγαζιά» τους, δηλ. τις Τράπεζές τους, οφείλουν να … «δώσουν και κάτι στον ‘Ιθαγενή» κάτοικο αυτής της χώρας, έστω και κάποιες «πολύχρωμες χάντρες» ή «απαστράπτοντα καθρεφτάκια», έστω και ώς επίσημη «τοκογλυφία», ή αλλιώς … «χρηματοδότηση».

Μάλιστα, ο κ. πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της «χρηματοδότησης» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με στόχο τη δημιουργία και την προστασία θέσεων εργασίας. «Αυτές είναι απαραίτητες προϋποθέσεις, παράλληλα με την πλήρη εφαρμογή του Οικονομικού Προγράμματος, ώστε να περάσουμε το ταχύτερο δυνατό στην ανάκαμψη και σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης της οικονομίας μας».

Μεθερμηνεύοντας ή καλύτερα μεταφράζοντας την “δήλωση” του κ. Λ. Παπαδήμου, εντοπίζω “παραδοχές” και “πολιτικά αξιώματα”, άξια προσοχής και ερμηνείας.

Το μόνιμο και «περίεργο» άγχος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, όπως φαίνεται, γίνεται πολλαπλά εντονότερο, καθώς η τόνωση της ρευστότητος στην αγορά, δεν φαίνεται και τόσο εύκολη υπόθεση, και η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, μετατίθεται διαρκώς, σε άγνωστο ορίζοντα, ίσως στο επόμενο πολιτικό σκηνικό το οποίο θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 06/05/2012.

Βέβαια είναι εντόνως πιθανόν, στις 15 Μαΐου 2012, να επέλθει η τρίτη στη σειρά, χρεοκοπία της χώρας, ενώ ήδη οι διεθνείς αγορές έχουν προεξοφλήσει την αποπληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου (CDS), στους «εξαπατηθέντας» ιδιοκτήτες ελληνικών ομολόγων.

Ίσως αυτός να είναι και ο κύριος λόγος, της επίσπευσης της προκήρυξης των εκλογών της 6 Μαίου 2012.

Θα είμαστε, η μοναδική χώρα, και θα αποτελούμε «φωτεινό» παράδειγμα, σε αυτόν τον πλανήτη, η οποία, από τις 16 χώρες που έχουν πτωχεύσει μετά το τέλος του «ψυχρού πολέμου», θα έχει πτωχεύσει δύο φορές, μέσα σε δύο μήνες (12 Μαρτίου 2012 και 15 Μαΐου 2012).

Και ενώ όλες οι χώρες σχεδόν, επέβαλαν «χρεοστάσιο» (δηλαδή παύση πληρωμής των χρεών τους), η Ελλάδα, ΚΑΙ έχει πτωχεύσει ΚΑΙ εξακολουθεί να πληρώνει.

Και όλα αυτά, δια της φαρδιάς-πλατιάς «υπογραφής» του κ. Ε. Βενιζέλου και φυσικά του κ. Γ. Παπανδρέου, τον πρώτο εκ των «δωσίλογων» της Εθνικής κυριαρχίας της χώρας, στην μεταπολιτευτική «ιστορία» μας.

Αυτό όμως το οποίο προκύπτει αβίαστα ως συμπέρασμα απο τις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού της χώρας, είναι το πολιτικό θέμα ως μείζον «πολιτειακό» και συγχρόνως εντόνως κοινωνικό.

Οι φορείς μέσα από τους οποίους το παρόν πολιτικό σύστημα διοχετεύει την “ρευστότητα” στην αγορά και την “χρηματοδότηση” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώς δημόσιο αγαθό, είναι οι Τράπεζες και όχι το κράτος.

Παραχώρησε το παρόν πολιτικό σύστημα στους Τραπεζίτες μέρος της υποχρέωσης την οποίαν έχει απέναντι στούς πολίτες αυτής της χώρας, υποκαθιστώντας κατ’αυτόν τον τρόπο, οι Τραπεζίτες, νευραλγικούς οικονομικούς τομείς του κράτους, βέβαια πάντα με το “αζημίωτο”.

Ο διαρκώς μειούμενος ρόλος του κράτους στην παροχή δημοσίων αγαθών, ερμηνεύεται ως επακόλουθο της κυριαρχίας των οικονομικών της “προσφοράς και ζήτησης” και συνακόλουθα της αυξανόμενης σημασίας της δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβάλλεται μέσα από περικοπές των δημοσίων δαπανών για τη διασφάλιση της περιβόητης “ανταγωνιστικότητας”.

Ως συνέπεια του παραπάνω τείνει να επέλθει σταδιακή μεταβίβαση κρίσιμων ρυθμιστικών λειτουργιών του κράτους, σε «εξωκρατικούς» παράγοντες, κυρίως τις Τράπεζες.

Ο νεοφιλελευθερισμός στο απώγειό του. Αυτό το οικονομικο-πολιτικό σύστημα υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και τώρα του κ. Ε. Βενιζέλου, όπως και η Ν.Δ, κατά κύριο λόγο.

Ακόμη και στις οικονομίες που λειτουργούν με βάση το μηχανισμό της “αγοράς” υπάρχει ανάγκη κρατικής παρέμβασης. Η παρέμβαση του κράτους ήταν φυσικά πολύ πιο σημαντική σε έκταση και σε σοβαρότητα στις οικονομίες που λειτούργησαν κατά το παρελθόν με την μορφή της κατευθυνόμενης οικονομίας.

Η θεωρία στην οποία στηρίζεται ο κεντρικός σχεδιασμός, είναι ότι μόνο η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα με τέτοιο τρόπο ώστε να προάγεται η οικονομική ευημερία στο σύνολο της χώρας.

Κάθε οικονομία για να μπορέσει να λειτουργήσει έχει ανάγκη από ένα γενικό νομικό πλαίσιο και από την εξασφάλιση συνθηκών εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας, κυρίως όμως κοινωνικής συνοχής.

Την ευθύνη γι` αυτά, την έχει το κράτος που παίρνει αποφάσεις για θέματα που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον.

Δημιουργούνται δύο κεφαλαιώδους σημασίας “πολιτειακού” χαρακτήρα εμπλοκές, τις οποίες οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να αναδείξουμε, να τις καταδικάσουμε, και να μην τις ξανααποδεχτούμε ώς “υποτελείς” κανενός κράτους ή Εθνους.

Η πρώτη εμπλοκή, αφορά την απαγόρευση του ισχύοντος Ελληνικού συντάγματος της εκχώρησης παντοιοτρόπως ή της μεταβίβασης κρισίμων ρυθμιστικών λειτουργιών του κράτους σε οποιονδήποτε εκτός του κράτους, πολύ δε περισσότερο στην “επι αμοιβή” παραχώρηση λειτουργιών του κράτους, οι οποίες αφορούν τα δημόσια αγαθά, στους Τραπεζίτες.

Τα δημόσια αγαθά είναι αγαθά που παρέχουν οφέλη για ολόκληρη την κοινωνία ή για τμήμα της, άσχετα συνήθως από το αν τα επιμέρους άτομα είναι διατεθειμένα να πληρώσουν για να έχουν τα οφέλη αυτά.

Ως παράδειγμα μπορώ να αναφέρω την εθνική άμυνα μιας χώρας, την ασφάλεια, την δικαιοσύνη, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την πληρωμή των μισθών και συντάξεων των κρατικών ή δημοσίων υπαλλήλων, επιχορηγήσεις ή διαχείριση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, κι άλλες λειτουργίες και υποδομές που επηρεάζονται από τον «οικονομικό ρόλο» του κράτους.

Το κράτος πρέπει να παρεμβαίνει για να διορθώνει ορισμένες ατέλειες και αδυναμίες που εμποδίζουν το μηχανισμό της “αγοράς” να λειτουργήσει αποτελεσματικά, να περιορίσει τις μεγάλες ανισότητες στη διανομή του εισοδήματος μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ανακατανέμοντας εάν χρειάζεται τα εισοδήματα προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων.

Χρησιμοποιώντας μέτρα όπως η προοδευτική φορολογία εισοδήματος η οποία επιβαρύνει κυρίως τα νοικοκυριά με υψηλά εισοδήματα, διάφορες παροχές σε χρήμα ή σε είδος που ωφελούν κυρίως τα φτωχότερα νοικοκυριά, για να παραχθούν τα λεγόμενα δημόσια αγαθά καθώς και για να επηρεάσει θετικά την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα.

Ο κρατικός παρεμβατισμός αναφέρεται στις ενέργειες του κράτους, οι οποίες επηρεάζουν τη δραστηριότητα των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.
Αυτό επιτυγχάνεται με τη διαμόρφωση του νομικού και του θεσμικού πλαισίου μέσα στο οποίο εξασφαλίζεται η λειτουργία των νοικοκυριών και επιχειρήσεων και η ορθολογική συμπεριφορά των πολιτών, ούτως ώστε να δρουν δημιουργικά, να αποφεύγονται οι κοινωνικές συγκρούσεις και να διασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή.

Ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να έχει το ανάλογο μέγεθος, εκείνο το οποίο, τον καθιστά παραγωγικό, ώστε να μην παρεμποδίζεται η ορθολογική, αναλογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων της οικονομίας, η οποία είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Η δεύτερη εμπλοκή, αφορά την λαϊκή κυριαρχία και την Εθνική κυριαρχία και τον τρόπο με τον οποίον το πολιτικό σύστημα διαχειρίζεται και “προστατεύει” την έκφρασή τους σε επίπεδο εφαρμογής της.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Άρθρο 1
1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία?
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία?
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους
και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Σε μία αντιπροσωπευόμενη Δημοκρατία, όπως η δική μας, οι πολιτικοί –υποτίθεται- ότι αντιπροσωπεύουν το Λαό.
Αυτή η `υπόθεση` δεν είναι απόλυτα σωστή.
Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος, όλες οι Εξουσίες υπάρχουν υπέρ του Λαού και του Έθνους.

Ο ρόλος των πολιτικών στην Ελλάδα της “μεταπολίτευσης”, από την εποχή της ανόδου της αστικής τάξης στη πολιτική, είναι, να προασπίσουν τα συμφέροντά της, ούτως ώστε να εξασφαλίσουν την οικονομική επικυριαρχία της (της αστικής τάξης) και επομένως, την ευημερία της κοινωνίας, εφόσον και η οικονομική δύναμη βρίσκεται πλέον στα χέρια των αστών.
Αλλά πολλές φορές και αυτή η έννοια της “κοινωνικής ευημερίας” καταλήγει να ταυτίζεται με την ευημερία των “ολίγων”, των οικονομικά ισχυρών .

Βρισκόμαστε λοιπόν στο σημείο να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα ολίγων, πιστεύοντας μάλιστα, μέσα από διάφορους μηχανισμούς , πως είναι για το “καλό” όλων. Μας έχει «επιβληθεί» η σκέψη, πως αυτός ο δρόμος του «εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης», στην ουσία ο δρόμος της δικτατορίας της αγοράς και της νεοφιλελευθεροποίησης, είναι ο μόνος σωστός δρόμος.

Οι ανάλγητες μεταρρυθμίσεις και η πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας στην ελληνική οικονομία, ώστε αυτή να πληροί τις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί “ανταγωνιστικότητος” και ισχυρής οικονομίας, «για το καλό της Χώρας», είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της παραπάνω σκέψης.

Η επιταγή του άρθρου 1 του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης του παρόντος άρθρου, καταστρατηγήθηκε, δεν εξυπηρετείται ή αλλιώς δεν υλοποιείται με ευθύνη των “υποτελών” κυβερνήσεων του ΓΑΠ, και του Λ. Παπαδήμου, όπως και των “κηπουρών” των.

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

6 σκέψεις σχετικά με το “Τι έρχεται στις 15 Μαίου; Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να καταφέρει να χρεκοπήσει τη χώρα δυο φορές μέσα σε δυο μήνες

  1. Τον Μάϊο του 2010. Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι ταυτόσημη με τη χρεοκοπία. Σταμάτησε να πληρώνει η Ελλάδα τις δόσεις των τοκοχρεολυσίων, και ανέλαβαν η ΕΕ και το ΔΝΤ με το «διασωστικό» δάνειο των 110δις της 1ης δανειακής σύμβασης. Αυτή ήταν ανώδυνη για τους ομολογιούχους. Η δεύτερη χρεοκοπία ήταν το PSI όπου είχαν συνέπειες κάποιοι ομολογιούχοι που δεν θα «ανακεφαλαιοποιηθούν». Η επόμενη θα είναι η τρίτη η οποία πιθανότατα θα πλήξει πάλι επιλεκτικά και στοχευμένα. Η πορεία της χώρας σε καθεστώς ΔΝΤ-μνημονίου θα είναι μια κατάσταση συνεχούς χρεοκοπίας, αδυναμίας και εκποίησης.

   Μου αρέσει!

   1. Μπααα, το 1827 ήταν η πρώτη, με το που επιβλήθηκε το νέο ελληνικό κράτος κατοχής επί των ελλήνων… φρόντισαν από τότε οι αγγλόφιλοι/γαλλόφιλοι/ρωσόφιλοι/κοτζαμπάσηδες να χρεωκοπούμε κάθε τόσο, έτσι για να «ξυπνάνε τα αίματα». Εχει γράψει και ο Δ. Καζάκης σχετικά με τις ελληνικές χρεωκοπίες. Οπως λέει και ο george παρακάτω είναι «μέγα πλάνη» να νομίζουμε ότι τούτοι δω κάνουν κάτι νέο… μια από τα ίδια είναι.

    Μου αρέσει!

   2. Ααα, συγνώμη, περιορίστηκα στις εντός ευρωζώνης χρεοκοπίες! Και ο George πιο κάτω δεν έχει άδικο! Αν και θα μπορούσαμε να τις μαζέψουμε όλες σε μία μεγάλη: Την πνευματική

    Μου αρέσει!

 1. Κάνετε λάθος η Ελλάδα χρεοκοπούσε κάθε που γίνονταν εκλογές από το 75 και μετά … απλώς δεν το καταλάβαινε… μη παραμυθιάζεστε ότι για όλα φταίει η διετία 2010 2012… μέγα πλάνη… αυτό είναι το αποτέλεσμα, αλλά όχι τα αιτία…. Η χρεοκοπία ήρθε με την αλλαγή το 81 με τη Μιμή το 89 με το Σημίτη το 1998 με τον Καραμανλή το 2004 με τον ΓΑΠ το 2009 … ζήσαμε αλλεπάλληλες πολύπλευρες χρεοκοπίες… δεν μπορείς να λύσεις κανένα πρόβλημα αν ξέρεις μόνο το αποτέλεσμα και δεν ψάξεις να βρεις τους αγνώστους … δυστυχώς από μόνο του το αποτέλεσμα δεν αλλάζει…

  Μου αρέσει!

 2. Η τηρηση του Συνταγματος, επαφιεται στον πατριωτισμο των Ελληνων…(τελευταιο αρθρο του Ελληνικου Συνταγματος)…..
  Αυτα…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: