ΚΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ…

από το «Φίμωτρο«

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Αφορμή για την παρέμβαση μου αυτή η φωτογραφία που κυκλοφορεί μέρες τώρα στο διαδίκτυο με την ελληνική σημαία να λείπει από το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ εκεί υπάρχει,τυχαία ασφαλώς, μόνο…
αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βεβαίως δεν θα ζητήσω, μαζί με όλους τους Έλληνες, από τον διορισμένο έξωθεν Λουκά Παπαδήμο να μας επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το γεγονός, αφού είναι σίγουρο ότι δε μας γελούν τα μάτια μας. Πολύ δε περισσότερο, δε θα προσπαθήσω να εξηγήσω στον άνθρωπο που δεν έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό το γιατί οι πρωθυπουργοί έχουν στο γραφείο της την σημαία του έθνους- του έθνους λέω και όχι του κράτους και αυτό έχει διαφορά, διαφορά που ελπίζω να την γνωρίζει ο συγκεκριμένος κύριος- που υπηρετούν. Θα απαιτήσω όμως και όχι μόνο από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό, αλλά και από τους πολιτικούς αρχηγούς, να φροντίσουν ώστε να επανέλθει η σημαία στη θέση της. Είναι μια καλή ευκαιρία και ενόψει εκλογών να ασχοληθούν λίγο με την Ελλάδα, έστω και έτσι.


 1. Τίποτα δεν «ξέχασε». Η απουσία του Συμβόλου είναι συνειδητή του επιλογή όπως και το blue screen για να μπορούν τα goons του living dead τύπου να βάζουν ότι ταιριάζει στη περίπτωση

  Μου αρέσει!

 2. Giorgos

  κ. Καββαθά είστε κακοπροαίρετος, απλά οι καθαρίστριες ξέχασαν τα παράθυρα ανοιχτά, φύσηξε το αεράκι και πάει «το πανί με τις γαλανόλευκες ρίγες και το σταυρό», έτσι απλά.
  ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ πλέον με τον τύπο αυτόν και τους ομοίους του, μέρες μετράνε, θα το δείτε, κάτι αλλάζει…

  Μου αρέσει!

 3. babis

  Άλλαξε και κάτι άλλο όμως, το φωτιστικό (φανάρι) σε κόκκινο……τυχαίο;

  Μου αρέσει!

 4. george..

  Μη πέφτετε στην παγίδα των καμμένων και χρυσαυγητων … η φωτογραφία ενδέχεται να είναι μουφα photoshop….
  Φίμωτρο και μαλ…. Η προπαγάνδα για τους αφελής υπερπατριώτες… και καλά….

  Μου αρέσει!

  • Ακούστε… Στη γερμανική κατοχή η Ελλάδα είχε πάνω από 250.000 νεκρούς από τον πόλεμο και την πείνα. Εγώ τουλάχιστον αν ήμουν Πρωθυπ θα έβαζα στο γραφείο μου ένα πίνακα που να τιμάει τους ήρωες. Όλα τ’ άλλα είναι τροφή για σοροτρόφιμους και πρακτοράκια

   Μου αρέσει!

   • george..

    Νομίζετε ότι νοιάζει τον άνεργο τι σκατα έχει πίσω του ο διαπλεκομενος πρωθυπουργός του…? Αν ο σοροτροφιμος μοίραζε χρήμα στο λαό νομίζετε ότι ο άνεργος δεν θα τον ακoλουθούσε …?

    Μου αρέσει!

   • Δεν «νομίζω», ελπίζω!

    Μου αρέσει!

 5. Πέτρος Δ.

  Στο blue screen υπήρχε ο πίνακας του Θεόδωρου Βρυζάκη «η Ελλάς ευγνωμονούσα» (1858, λάδι σε μουσαμά) στον οποίον απεικονίζονται οι αγωνιστές του 1821, το γόνυ κλίνοντες, και η Ελεύθερη Αναστημένη Ελλάδα με ανοιχτή αγκάλη που τους ευγνωμονεί. Μόλις πήγε ο ΓΑΠ στο Μαξίμου, τον εξαφάνισε. Μετά για να μας πείσει για τα μέτρα που μας «πήρε» μίλαγε για την ανάγκη σωτηρίας της …πατρίδας.
  Και επιβεβαίωσε τη ρήση του Samuel Johnson από το 1775 : “Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”.

  Μου αρέσει!

 6. Taxa

  Όποιος τόσο άκριτα αντιγράφει τις ρόμπες…….
  http://www.parapolitiki.com/2012/03/photoshop.html

  ρόμπα όμως……….

  Μου αρέσει!

  • Πέτρος Δ.

   Taxa,
   1ον αν προσέξεις καλύτερα πού ήταν η ελληνική σημαία, τώρα στη θέση της έχει τοποθετηθεί η ευρωπαϊκή. Άρα κάποιος την έκανε παραπέρα, πρώτη εκρίθη η ευρωπαϊκή.
   2ον πράγματι θέλει μεγάλη φαντασία για να αποδώδεις τέτοια ποταπά κίνητρα στον δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο, που έχει διοριστεί από τους δανειστές μας κατά παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος, που επιτροπεύεται και εκτελεί εντολές των κατοχικών δυνάμεων, ρόμπα έγιναν όσοι τον χλευάζουν και τον κατηγορούν ως μειοδότη, τον υπόδειγματικό αυτόν πατριώτη.
   3ον Εστιάζω στην απουσία του πίνακα. Πού είναι ο πίνακας του Βρυζάκη, πατριώτη; Βγάζεις καντήλες; Τότε και για τη σημαία τι σε κόφτει; κι αυτή το ίδιο με τον πίνακα συμβολίζει, ενδιαφέρθηκες για τον πίνακα; τι μας κάνεις ότι ενδιαφέρεσαι για το πού είναι η σημαία; Στα απομνημονεύματα, που συνέγραψε ο Τερτσέτης, ο Νικηταράς περιγράφει το πώς έφτιαξε την πρώτη σημαία του στρατιωτικού του σώματος και τι επακολούθησε : «Εκεί στου Πάπαρη ανέβηκα και είπα : «Ελάτε να ασπασθείτε την Ελευθερία»… Ήρθαν όλοι γυναίκες και παιδιά και φιλούσαν την παντιέρα». Και σχολιάζει ο ακαδημαϊκός Παντελής Πρεβελάκης : «Η Σημαία είναι η Ελευθερία. Η ενιαία φύση του Έλληνα συναιρεί το αισθητό με το νοητό. Η σημαία είναι φυσικό σύμβολο και όχι αλληγορία».. Οπότε πατριώτη, αυτή τη Σημαία-Ελευθερία τιμά ο Παπαδήμος; Την σημαία εκείνος την πούλησε, όπως τη συνείδησή του στις Αγορές. Πού είναι ο Πίνακας «η Ελλάς ευνωμονούσα», πατριώτη; Δεν τον ενόχλησε το κενό blue screen ; δεν αναρωτήθηκε ο Παπαδήμος τι υπήρχε πριν στη θέση του blue screen και πού πήγε; Ξέρω είχε φόρτο εργασίας.. Να παραδώσει τη χώρα του, γιατί για… πατρίδα, άστο καλύτερα.
   4ον έχετε ξαπολυθεί πολλά ντόπερμαν για αυτή τη δουλειά που κάνετε; Πόσο πάει, πατριώτες σαν τον Παπαδήμο και τους Παγκαλοβενιζελοσαμαράδες που ξαμολυθήκατε να επικροτείτε το ξεπούλημα της εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού μας πλούτου;
   Και τέλος. Ας δεχτούμε ότι στη φόρα τους πολλοί, και δικαίως για τα πλείστα όσα εξόχως επιβαρυντικά ατοπήματά του , σχολίασαν και κάτι αδίκως για τον Παπαδήμο, βλέποντας τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Εσύ τι υπερασπίζεσαι και αποκαλείς αυτούς χαιρέκακα …ρόμπα; Γνωστό.

   Μου αρέσει!

   • byron

    Το ότι έγινε «παραβίαση του Ελληνικού Συντάγματος» είναι άποψή σας. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να την υποστηρίξετε τα δικαστήρια είναι στη διάθεσή σας. Για τα ντόπερμαν και τo πόσο πάει ας μας το πείτε εσείς που φαίνεσθε ειδικός.

    Ο πίνακας του Βρυζάκη είναι μια άλλη ιστορία που κάνει εδώ και καιρό το γύρο του Ελληνικού Ίντερνετ. Έχει αντικατασταθεί από τον ΓΑΠ από το 2010:

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=191056&cid=4

    Μου αρέσει!

  • byron

   Ελάτε τώρα, μην τους το χαλάτε. Ολόκληρη θεωρία-κοσμοθεωρία έχουν στήσει.

   Μου αρέσει!

   • Πέτρος Δ.

    προς byron,
    …»ο πίνακας του Βρυζάκη είναι μια άλλη ιστορία»; Τι λέτε αγαπητέ, επειδή το λέτε εσείς ; Σημείωσα : «Δεν τον ενόχλησε το κενό blue screen ; δεν αναρωτήθηκε ο Παπαδήμος τι υπήρχε πριν στη θέση του blue screen και πού πήγε;» Οπότε είναι φανερό ότι σε άλλον αποδίδω την «απουσία» του πίνακα,όχι στον Παπαδήμο, που θα μας εξηγήσετε και με βίντεο τι έγινε… Αυτό είναι γνωστό ότι τον ξαπόστειλε ο ΓΑΠ. Όπως γνωστό είναι ότι το blue screen πίσω του ουδόλως ενοχλεί τον Παπαδήμο.
    Η παραβίαση του Συντάγματος είναι δεδομένη, αν δεν το γνωρίζετε τότε με ποια ιδιότητα και ποιο ενδιαφέρον για τον τόπο, μιλάτε; Ακόμη και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στην παράνομη κυβέρνηση το δέχονται (για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα ενώπιον των ειδικών δικαστηρίων ως ελαφρυντικό… «εγώ το είχα πει») : http://www.youtube.com/watch?v=TDHK34rs_J8&feature=results_video&playnext=1&list=PL52D19ABCB5BC9F5F….
    Άρα τα μαθήματα και οι υποδείξεις αλλού, αγαπητέ. Όσο για τα δικαστήρια, εν καιρώ επανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας, αυτά θα έχουν θα γνωρίσουν πιένες… θα ασχοληθούν με τους πραξικοπηματίες και τους δωσίλογους. Και τους προδότες.

    Μου αρέσει!

 7. coyoteracing

  τι θα βαλουμε στον μπλε φοντο; …

  εγω λεω να βαλουμε την αφεντομουτσουναρα μου…το coyote,το απολυτο συμβολο επιμονης μα παρ΄ολα αυτα αποτυχιας ή…

  κατι ανταξιο μου τον Einstein,ο οποιος ειπε πως βλακεια ειναι να προσπαθεις να πετυχεις διαφορετικο αποτελεσμα,χρησιμοποιωντας παντα την ιδια μεθοδο…

  και ετσι σας εκανα,απο τον συσχετισμο των παραπανω, κι ενα δωρεαν μαθημα…σχετικοτητας…

  ΥΓ.Τωρα,μεταξυ μας,επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν το ειπε πραγματι ο Albert και βαριεμαι να το ψαξω,προτεινω να κανουμε μια τριμελη επιτροπη απο πεντ΄εξι ατομα…(Βαμβακουλας)…

  Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος

   αμοιβόμενη επιτροπή?

   Μου αρέσει!

  • The Ambassador

   Επιδομα επιτροπης θα μας δωσεις?
   Θελουμε επισης
   1. Επιδομα επικινδυνης εργασιας γιατι θα εχουμε σχεση με coyote
   2. Επιδομα επιστημονικο γιατι θα πρεπει να ψαξουμε Einstein και τους παρομοιους
   3. Επιδομα ξενης γλωσσας γιατι θα μπλεξουμε και με Λαρισαιους!!

   Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    οχι χτυπηματα κατω απο την μεση…αφου ξερεις οτι ειμαι Σαλονικιος απο τα Σερρας,φραπες και ακανες,γιατι με θες και τυρακι…παρ΄αυτα εχω συνθημα προεκλογικο…

    ΛΑΡΙΣΑ-ΕΛΛΑΔΑ,ΛΑΡΙΣΑ-ΕΥΡΩΠΗ…αλλα δεν με θελει κανενας,γιατιιιιιι;;;;;;;

    Ambassador of Goa, θελω διακοπες τωρα…

    Μου αρέσει!

   • The Ambassador

    @coyoteracing
    1. Επειδη συχναζω σε τροπικες περιοχες με αγρια θηρια, μ’ αρεσει να ζω επικινδυνα και να πειραζω μεχρι και coyote.
    2. Οσα λεω ειναι απο τη ζηλεια μου που δεν καταφερα να ομιλω Σαλονικιωτικα, Λαρισαιϊκα και – πανω απ’ ολα – Ποντιακα
    3. Η Goa μας τελειωσε. Ετοιμασου για Ινδονησια. Απο δοντια ειναι σε καλυτερη κατασταση, οι Ινδονησιες ειναι κλασεις ανωτερες (και πιο ψηλες) και εγω ειμαι πλεον ηλικιωμενος και το μονο που βγαινει απο το παντελονι ειναι η γωνια απο το πουκαμισο!

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    Kρεμμυδοκεφαλος?!

    …και σενα θα σε φτιαξω,μην ανησυχεις…εχε εμπιστοσυνη στο coyote,εχω κατι καλα γενοσημα απο την …Ουκρανια…τα λεγομενα Ουκρανοσημα…

    χυμο ροδιου να πινεις αδερφε,και ενα κερακι αναψε μεθαυριο που ειναι του Λαζαρου…τα υπολοιπα θα στα συνταγογραφησω…

    (μου φαγουριζεται το χερι,να γραψω την συνταγη,ομως μετα δικαιολογημενα θα με κατηγορουν οι κυρίες του ιστολογιου ως σεξιστικο γουρουνι)

    ασχετο…θελω να παω στη ζουγκλα με τον Ταρζαν,πειραζει;ειναι κακο;

    τσους τωρα,γιατι θελω να διαβασω την επιστολη του Μανωλη που δημοσιευει το «ποντικι» σημερα…α να τι θυμηθηκα τωρα…

    Ρώσικα μου μάτια

    Στίχοι: Μανώλης Ρασούλης
    Μουσική: Πέτρος Βαγιόπουλος
    Πρώτη εκτέλεση: Ορφέας Περίδης

    Φλόγα μου ξανθή, στέπα σκοτεινή κι άγιο μου κορμί
    Σε έχω ερωτευτεί, με σφιγμένα δόντια ρωτώ γιατί
    Ααα, με βουβή κραυγή
    Ααα, κλαίει η σιωπή
    Μείνε σε ικετεύω μη πας σ’ αυτούς
    θα ‘ρθω να σε γυρεύω στα σπίτια τους
    Ότι έχω χτίσει το ‘χεις γκρεμίσει
    Ααα, τι πικρή στιγμή
    Ααα, που είναι η πληρωμή

    Δόξα μου παλιά, πύρινη αγκαλιά, σφίγγεις τη θηλιά
    Δόλιο μου εγώ, ρωσικά μου μάτια αιμορραγώ
    Ααα, τι πικρή στιγμή
    Ααα, που είναι η πληρωμή
    Μείνε σε ικετεύω μη πας σ’ αυτούς
    θα ‘ρθω να σε γυρεύω στα σπίτια τους
    αφού είσαι θύμα και εγώ είμαι θύμα
    Ααα, τι βαθιά πληγή
    Ααα, πάθος και ντροπή

    ΥΓ.Ποιος τους γαμαει τους αλλους και τα γραφεια τους.Εδω μιλαμε για ποιηση στη συνταγη ρέι…

    Μου αρέσει!

   • coyoteracing

    «Αν λογω της κρισης,οι νεοελληνες ξαναχαθουμε στη διασπορα,θα ηθελα να ερθουν στην Ελλαδα ποιητες,διανοουμενοι,επιστημονες απο ολο τον κοσμο,και απο δω να ξεκινησει μια προσπαθεια διαιωνισης της ζωης πανω στον πλανητη σε ενα ανωτερο επιπεδο».

    το μεγαλυτερο κογιοτ ολων των εποχων, ο Μανωλης Ρασουλης

    Μου αρέσει!

 8. byron

  Μην πιστεύετε ό,τι ΣΚΟΥΠΙΔΙ κυκλοφορεί στο ελληνικό Ιντερνετ. Ορίστε δυο βίντεο από 2 διαφορετικά διαγγέλματα του Παπαδήμου με την Ελληνική Σημαία:

  11 Φεβρουαρίου 2012

  9 Μαρτίου 2012:

  Μου αρέσει!

 9. byron

  Ειλικρινά συλληπητήρια κύριε Πέτρο Δ., καθώς φαίνεται ότι είστε σε τόσο απελπιστική κατάσταση ώστε να φτάνετε να επικαλεστείτε τον κύριο Πάκη Π. Η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλη. Αν θέλετε να μάθετε τί αποτελεί συνταγματική εκτροπή, αυτή είναι η διενέργεια εκλογών πριν το πέρας της 4ετίας. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε 4 χρόνια, κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους, ας βγουν στο βουνό.

  Τα μαθήματα και τις υποδείξεις εσείς τα ξεκινήσατε, σε εσας επιστρέφονται.

  Μου αρέσει!

  • Πέτρος Δ.

   Ώστε αυτό που γράφεις είναι συνταγματική εκτροπή, αγαπητέ; Γράψε κι άλλα… Και για να μιλάς έτσι για τον «Πάκη»… σημαίνει ότι είσαι σοσιαληστής, δηλαδή, αγαπητέ, ανήκεις στους σωτήρες μας… Ευχαριστούμε που μας έσωσες. Άιντε….

   Μου αρέσει!

   • byron

    Πάντα αποστομωτικές οι απαντήσεις σας σύντροφε Πέτρο Δ. Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω πολλά γιατί με περιμένουν σε μια σάουνα στην οδό Ιπποκράτους.

    Όμως αν ήθελα να ασκήσω κριτική στον Παπαδήμο, αντί να ασχολούμαι με ανοησίες του fimotro (=Γιάννης Παπαγιάννης), θα εστίαζα την προσοχή μου στον λαϊκίστικο και ψηφοθηρικό τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα των ταξί και του νόμου για τα ΑΕΙ, όπου υποκύπτει στις πιέσεις των συντεχνιών. Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

    Μου αρέσει!

  • babis

   byron,
   αν κάποια στιγμή εγκληματίσω θα σε φωνάξω για υπεράσπιση!

   Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: