Απ’ όσα εμμετικά μου συνέβησαν από το 2006 μέχρι και χτες άλλα με πόνεσαν, άλλα με μάτωσαν και άλλα με «πέθαναν». Η απώλεια του «Εν Λευκώ» με μάτωσε για περισσότερους από ένα λόγους. Το έχω ξαναπεί ότι, η Τεχνικές Εκδόσεις επένδυσαν (έχασαν) πολλά εκατομμύρια ευρώ για να διατηρήσει ο «Εν Λευκώ» τον χαρακτήρα που επέλεξα και να μη μεταβληθεί σε ντέρτι. Δυστυχώς για τον «Εν Λευκώ» και τις Τεχνικές Εκδόσεις, απέτυχα να τα προφυλάξω απ’ το ξεπούλημα (της Ιδέας).
Σήμερα διάβασα στο «1ο ΘΕΜΑ» ένα ολοσέλιδο άρθρο για τα σχέδια της νέας του ιδιοκτήτριας χωρίς όμως να καταλάβω ποια είναι αυτά.
Επειδή ο «Εν Λευκώ¨» είναι κομμάτι της ψηφιακής μου ψυχής έχω αναθέσει στο ολόγραμμά μου να τον παρακολουθεί για να δει ποιο δρόμο θα ακολουθήσει. Εκείνον της πολιτικής και ασθητικής παρέμβασης ή τον άλλο που προτείνει στους ακροατές να «περνάνε καλά»;
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
Σχετικά
Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas
Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter)
Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.
Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια.
Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal.
Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα.
Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο.
Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία".
Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού».
Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της.
Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί".
Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…
Δείτε περισσότερα άρθρα
Στις μερες μας λιγο δυσκολο η συγκεκριμενη ιδιοκτητρια να κανει «παρεμβασεις». Μαλλον θα φροντισει να «περναει καλα»
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Το μηχάνημα ότι του βάλεις θα παίξει, ότι του πεις θα ακουστεί.
Το θέμα είναι αν αυτοί που τα βάζουν και τα λένε έχουν κάποια σημασία για εσάς, αν όχι, μηχανήματα είναι ότι θέλουν λένε.
Την καλημέρα μου!
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
dld kyrie kavva8a o en logw sta8mos einai diko sas dhmiourghma????????
kai ti 8a symvei apo dw kai pera?
den exete eseis ton prwto logo pleon?
Eyxaristw,
Tonis
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
1500% αλλά, δεν μου ανήκει πλέον
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
poso entimo ayto to 1500%!!!!!!
eiste pragmatika aksios apogonos twn arxaiwn ellhnwn.
krima pou 8a katastrafei aytos o sta8mos.
den mporeite na kanete kati gia na ton swsete?
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Δεν ξέρω αν κάνετε πλάκα. Τα greeklish δεν βοηθούν. Όχι, δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν ανήκω στον κόσμο της νέας ιδιοκτήτριας
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Κύριε Καββαθά για το θέμα του «Εν Λευκώ» πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα έπρεπε να κάνετε μια αυστηρή αυτοκριτική γιατί δεν είναι δυνατόν για όλα να φταίνε πάντα οι άλλοι.
Και αν θέλετε ένα παράδειγμα.
Είναι γνωστό σε όλους ότι μεγάλο μέρος της επιτυχίας του σημερινού «Εν Λευκώ» οφείλεται στην σημερινή διευθύντρια προγράμματος Κ.Καφεντζή.
Ξεχνάτε όμως ότι την κα. Καφεντζή την είχατε απολύσει με όχι και τόσο κομψό τρόπο την εποχή που ο σταθμός ήταν υπο την ιδιοκτησία σας.
Με όλη μου την αγάπη και δεν είναι ειρωνικό αυτό, αλλά επειδή πιστεύω ότι έχετε προσφέρει πολλά οφείλετε να προστατεύσετε την υστεροφημία σας.
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
Με στενοχωρείτε!
ΠΟΤΕ δεν είπα ή έγραψα ότι «φταίνε οι άλλοι». Εγώ φταίω για όλα. Για τους «διευθυντές» (και «διευθύντριες») που προσέλαβα αλλά: ελάτε στη θέση ενός δημοσιογράφου (τη δική μου), που προσλαμβάνει έναν άλλο δημοσιογράφο και του αναθέτει τη Διεύθυνση ενός σταθμού, περιοδικού, εφημερίδας.
Ο διευθυντής αποφασίζει να σταματήσει την συνεργασία με κάποιον/α που είχα επιλέξει. Τι κάνως Του λέω όχι; Μα τοτε επεμβαίνω στο έργο του. Του λέω ναι; Πάλι επεμβαίνω!
Η Κάφκα ήταν δική μου επιλογή (όπως και πολλοί από την Αρχική Ομάδα του Εν Λευκώ). Την εκτιμώ, το ξέρει και μακάρι να μείνει γιατί μία είναι η Όλι (έτσι την λέω εγώ).
Μου αρέσει!Μου αρέσει!