Η ζωή μετά…

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο «1ο ΘΕΜΑ» στις 26.02.12

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επαναφέρει στο προσκήνιο το παλαιό ερώτημα αν υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο. Η δική μου άποψη είναι πως και βέβαια υπάρχει μια και, αυτό που αποκαλούμε «ζωή» δεν είναι παρά ένα σοφά σχεδιασμένο ολόγραμμα το οποίο έχει την δυνατότητα να ανακατατάσσει τα στοιχεία που το αποτελούν κάθε νανοδευτερόλεπτο με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι ζούμε ενώ δεν έχουμε καν γεννηθεί. Αν η θεωρία μου για την ζωή μετά φαντάζει (και είναι) δυσνόητη φανταστείτε τι είναι η θεωρία για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους που υπογράφηκε στις 20/2 με το Eurogroup ύστερα από διαπραγματεύσεις 13 ωρών. Οι αποφάσεις δεν προκαλούν έκπληξη αφού, το μεγαλύτερο μέρος, αφορά στην συμμετοχή των ιδιωτών (PSI), από «κούρεμα» από 50% στο 53,5% -για καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό και να επιτευχθεί ο στόχος του 120% μέχρι και το 2020 (αναφορικά με το χρέος σαν ποσοστό του ΑΕΠ).

Εδώ τίθενται αμείλικτα τα ερωτήματα: υπάρχει ζωή μετά το Κούρεμα; Θα επιτευχθούν οι στόχοι, με δεδομένη την οικονομική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζουν οι επιστήμονες του Ιδρύματος Roslyn στο οποίο γίνονται πειράματα για ένα νέο τύπο Έλληνα πολίτη; Ποιο απλά μετά το πρόβατο Ντόλι θα δημιουργηθεί πρόβατο Μήτσος το οποίο θα αμείβεται με 510€/μήνα και θα δίνει στη ΔΕΗ 1100; Θα υπάρξει προβατίνα Μαρίκα που θα ζει με σύνταξη 350 ευρώ και θα πληρώνει 550; Αυτά, και άλλα,  είναι τα αμείλικτα ερωτήματα που περιμένουν να διευκρινιστούν με 356 υπουργικά διατάγματα που θα υπογραφούν μέχρι τις 16 Μαρτίου οπότε θα φθάσουν στη χώρα 300 γενετιστές του Ινστιτούτου για να προσφέρουν «τεχνική βοήθεια» για την μετάλλαξη  του Έλληνα πολίτη ο οποίος, όπως είναι γνωστό «μαζί τα έφαγε».

Ολλανδοί, Αυστριακοί και Φιλανδοί γενετιστές λένε πως  δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας μιας ελληνικής Ντόλι,  κάτι που θα οδηγήσει στη συνέχιση του σπιράλ που έχει μπει η ελληνική οικονομία.  Αν και η πιθανότητα είναι μικρή δεν μπορεί να  αποκλειστεί μια δυσάρεστη έκπληξη από τη μη ολοκλήρωση του PSI+ ή και την χρεοκοπία εντός ευρώ κάτι που θα οδηγήσει στην προβατοποίηση του λαού που, με τη σειρά της, θα οδηγήσει στη πώληση του αεροδρομίου Ελληνικού και στην ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων της μείζονος πρωτευούσης στην MKO “i4U&U4me” που ανήκει σε συγγενή παράγοντα της μεταμοντέρνας πολιτικής ζωής.  

Με δεδομένο το γεγονός ότι, ο γράφων δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να συνεντευξιασθεί με τους γενετιστές θα αναφερθώ στις επίσημες ανακοινώσεις  για το Β’ πακέτο στήριξης που περιλαμβάνει βοήθεια 130δις ευρώ και απομείωση του δημοσίου χρέους στο 120,5 % του ΑΕΠ έως το 2020. Η διαφορά από το 129% (σύμφωνα με την έκθεση βιωσιμότητας μέχρι το 120,5%), καλύφθηκε από τους ιδιώτες και την αύξηση της συμμετοχής τους στο Κούρεμα στο 53,5% έναντι 50% που προβλεπόταν στη συμφωνία του Οκτωβρίου. Σαν αποτέλεσμα το πραγματικό κούρεμα (των προβάτων) πρέπει να υπολογίζεται στο 74 με 75%, έναντι του 70%. Πάρα και πάνω απ’ όλα η συμφωνία προβλέπει τη  δημιουργία ειδικού χώρου ενδιαίτησης προβάτων ή λογαριασμού μέσω του οποίου (τα πρόβατα) θα καταβάλουν το ποσό εξυπηρέτησης του χρέους που «μαζί δημιούργησαν».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Rosslyn, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν, και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έγινε λόγος για ένα σημαντικό βήμα για την δημιουργία μιας ανώτερης ράτσας προβάτων που, με την εργασία τους θα παράγουν 100% περισσότερο μαλλί ώστε το κούρεμα να φθάνει το 70% και τα νέα δάνεια στα 600 δισεκατομμύρια ευρώ. Για να αντιμετωπισθεί ο φαύλος κύκλος της λιτότητας και τα γενετικά τροποποιημένα πρόβατα να μπορούν να βγάζουν αρκετό μαλλί προβλέπεται η «αξιοποίηση» του αεροδρομίου Ελληνικού με την κατασκευή ουρανοξυστών και καζίνο αλλά και η ενεργοποίηση του προγράμματος «ΗΛΙΟΣ» που προβλέπει την σπορά όλων των ελεύθερων χωραφιών με φωτοβολταϊκά που θα παράγουν ρεύμα που η Ζίμενς θα πουλάει στη Γερμανία που με τη σειρά της θα το πουλάει στα «πρόβατα» του ευρωπαϊκού νότου. Όπως είπε και ο υπουργός Πάγκαλος το Μνημόνια 1 και 2 αποτελούν ευλογία για την Ελλάδα._Κ.Κ.

Υ.Γ  Όχι μόνο δεν έδωσαν αποζημιώσεις για τα εγκλήματα στη διάρκεια του 2ου Π.Π. αλλά θησαύρισαν πουλώντας κουζίνες, πλυντήρια, μερσεντέ, μπέμπες και άουντι, υποβρύχια και τανκ, για να μην αναφερθώ στις καφετιέρες της Μπάκντορ. Και αφού έβγαλαν τα κέρδη της αρκούδας ζητάνε και τα ρέστα. Ποιος Έλληνας πολιτικός έχει τις κοχόνες να θέσει αυτές τις ερωτήσεις; Ο Luke Papadaimos θα πείτε και μεγάλο το δίκιο σας!

Τελευταία σημείωση: Τα γιουσουφάκια του «ΕΛΙΑΣΕΚ», τα άλλα των  καθεστωτικών ΜΜΕ, οι σοροτρόφιμοι και οι metrosexuals της Κηφισιάς θα πουν ότι, για την καταστροφή ευθύνεται ο λαός. Έχω μία πρόταση για όλους αλλά, η …ανατροφή μου δεν επιτρέπει να την γράψω!


 1. Ευμένης ο Καρδιανός

  Αγαπητέ κύριε Καββαθά,

  Γνωρίζω ότι είσθε εξαιρετικά απησχολημένος και ότι ο χρόνος Σας Σας είναι πολύτιμος.

  Αν θέλετε όμως, διαβάστε το βιβλίο του Δημοσιογράφου-Οικονομολόγου κ. Κώστα Κόλμερ «Η Μεγαλειώδης Απάτη του Ευρώ», Εκδόσεις Λιβάνη, Αθήνα 2005. Είναι σύντομο και περιεκτικό, χωρίς να πλατιάζει. Πιστεύω ότι αυτό το βιβλίο απαντά σε πάρα πολλά ερωτήματα και δίνει πολλές εξηγήσεις σχετικά με την σημερινή κατάσταση της Ελλάδος.

  Φιλικά

  Ευμένης Καρδιανός

  Μου αρέσει!

  • Ο Κώστας ήταν συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο και (είναι) καλός φίλος. Έχω διαβάσει το βιλίο

   Μου αρέσει!

 2. KKK

  Ισλανδια που μας χρειαζεται…!!!!!!!!

  Μου αρέσει!

 3. Ευμένης ο Καρδιανός

  Πολύ καλή η τάξη Σας.

  Έβγαλε τουλάχιστον δύο πολύ αξιόλογους και δημιουργικούς ανθρώπους!

  Μου αρέσει!

 4. marakis g

  Προχθές με πήρε τηλέφωνο ένας φιόγκος, βετεράνος του modeling και μου είπε την πιο προχωρημένη άποψη που αλλάζει τα δεδομένα στην μακροοικονομική επιστήμη! Έχουμε λέει βλάψει τη γερμανική βιομηχανία γιατί λόγω της μεγάλης ζήτησης που παρουσιάζαμε παλιά, αναγκάστηκαν να δεχτούν στη Γερμανία πολλούς μετανάστες και τώρα που δεν αγοράζουμε αλλά αντίθετα στέλνουμε πίσω κάποια από αυτά που είχαμε αγοράσει, τους δημιουργούμε σοβαρό πρόβλημα. Όλα αυτά για να δικαιολογήσει την αγορά ενός καινούριου του Q3 από τη σύζυγο του. Δυστυχώς είναι άλλο ένα άτομο που ανέλαβε το lifestyle να τον προβάλλει, να τον κάνει πλούσιο και να τον καταδικάσει στην επιπολαιότητα και την αμάθεια. Δεν είναι πολλοί αλλά είναι οι πιο προβεβλημένοι, έχουν συγκεντρώσει πλούτο και επιδιώκουν να κρατήσουν τα προνόμια τους με κάθε τρόπο. Στην κατοχή τέτοια άτομα καταδίδουν τους κακούς που δεν προσαρμόζονται και χαλάνε τα οράματα των κατακτητών, φυσικά αυτά τα οράματα περιέχουν τις γλάστρες και τους δημοσιοσχεσίτες οπότε εκεί αισθάνονται ασφαλείς.

  Μου αρέσει!

 5. babis

  Το 120 και μισό τους μάρανε, μισά να είναι τα χρόνια σας καραγκιόζηδες!

  Μου αρέσει!

 6. stelios

  Κε καββαθα διαβασα το αρθρο σας ,η ζωη μετα ,στο θεμα της κυριακης..Δεν ξερω αν υπαρχει αλλο κειμενο που να μ εκφραζει τοσο πολυ οσο αυτο που διαβασα απο την πρωτη μεχρι την τελευταια λεξη του κειμενου σας.Το να πω συγχαρητηρια ειναι πολυ λιγο..

  Μου αρέσει!

  • Το ανάρτησα και εδώ!

   Μου αρέσει!

 7. stelios

  To εβαλα και στο facebook κυριε καββαθα γιατι ειναι καταπληκτικο αρθρο.Χαρηκα που αν και σας ξερω ως φυσιογνωμια θα μου δοθει η ευκαιρια να σας παρακολουθω πια στενοτερα

  Μου αρέσει!

 8. Ανώνυμος

  Η δικη μου ανατροφη το επιτρεπει!!!!!!!!!Να το πω??

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: