Μην σας κοροϊδεύουν… αυτό είναι το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται τις μέρες αυτές

 

Εξαιρετικό! Από τα «Αληθινά Ψέματα»

Τη λέξη προδοσία, που με ευκολία χρησιμοποιούν οι Έλληνες, την χρησιμοποιούμε με εξαιρετική φειδώ, δηλαδή σχεδόν καθόλου. Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είναι προδότης.Δεν αποδίδουμε με ευκολία τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εκτιμούμε ότι τα χάλια της Ελλάδας, οφείλονται σε ανικανότητα, στενοκεφαλιά, ιδεοληψίες, τεμπελιά, ανηθικότητα, ασυνέπεια των πολιτικών και άλλα αίτια κι όχι στο ότι οι πολιτικοί μας προδίδουν τη χώρα. Όλοι θέλουν το καλύτερο, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πετύχουν. Όμως το θέμα για το οποίο θα σας πούμε παρακάτω έχει όλα τα χαρακτηριστικά της «προδοσίας».

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Όλοι οι Έλληνες, είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον μας. Βλέπουμε τον ορατό κίνδυνο να γυρίσουμε σε εποχές κατοχικής πείνας.

Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο φόβος;

Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την πολιτική που ακολουθούμε ως χώρα, εξαιτίας του αποτυχημένου «σχεδίου σωτηρίας» της τρόικας (που δεν έχει κάτι να τη συνδέει συναισθηματικά με τον ελληνικό λαό, συνεπώς μας μεταχειρίζεται σαν σκλάβους, χωρίς έλεος), δεν πρόκειται να επανακάμψει η οικονομία.

Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όσες περικοπές κι αν κάνουμε, όσο κι αν είναι το ποσοστό του κουρέματος, όσο κι αν πέσει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ, η οικονομία δεν είναι βιώσιμη, γιατί έχει καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός και έχει διαλυθεί η κοινωνία. Είμαστε μια κοινωνία μίσους, όπου όλοι χαίρονται όταν «πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα» και μ’αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η Ελλάδα, τα επόμενα 5, 10, ή και 20 χρόνια.

Ποιο ήταν το μεγάλο «ζόρι» για την Ελλάδα και μπήκαμε στο ΔΝΤ και δανειστήκαμε τεράστια ποσά;

Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το έλλειμμα, το ότι δηλαδή τα έσοδα του κράτους, δεν έφταναν, δεν φτάνουν (και δεν θα φτάνουν ποτέ), για να πληρωθούν τα έξοδα.

Άρα, υπήρχε ο περίφημος κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Αυτό δεν μας έλεγαν συνεχώς; Αυτό δεν ήταν το περιεχόμενο των απανωτών εκβιασμών τα 2 τελευταία χρόνια; Σκύψτε το κεφάλι, πληρώστε τα χαράτσια, γιατί «θα χρεοκοπήσουμε, δηλαδή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις».

Όμως κάποιοι -όπως εμείς- είπαμε κάτι απλό:

Αν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα, αντί να σφαγιαστεί ο ελληνικός λαός, ας χρεοκοπήσουμε! Ας πάμε στην περίφημη στάση πληρωμών! (έχετε προσέξει ότι η φράση αυτή εξαφανίστηκε τον τελευταίο καιρό; Γιατί λέτε;)

Στάση πληρωμών όμως, όπως συμφέρει τον ελληνικό λαό, όχι τους δανειστές!!!

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο:

Ότι η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη, αλλά όταν λέμε στάση πληρωμών, εννοούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους δανείων κι όχι να σταματήσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις!!! Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα πάντα και πρέπει να διαλέξουμε: τόκους ή συντάξεις, διαλέγουμε το δεύτερο!

(διαβάστε σχετικά: 67 Ακαδημαϊκοί ζητούν καταγγελία του μνημονίου και στάση πληρωμών)

Αυτό το απλό πράγμα λοιπόν, την στάση εξωτερικών πληρωμών την πήραν χαμπάρι οι τροϊκανοί, ως πιθανότητα.

Και τι κάνουν με το νέο μνημόνιο ΙΙ;

Ζητούν να δεσμευθούν με την υπογραφή τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα! Ότι θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή του εξωτερικού χρέους και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με απλά λόγια οι παμπόνηροι τροϊκανοί λένε:

«Επειδή βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να σωθείτε με τίποτε, υπογράψτε ότι στα χρόνια που έρχονται, πρώτα θα πληρώνετε τα δάνειά σας και μόνο ό,τι περισσέψει θα το διαθέτετε για τις υπόλοιπες δαπάνες σας (μισθούς, συντάξεις κλπ)!»

ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ: Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ!

Δείτε σχετικά και σχετικό άρθρο από το ΡΑΔΙΟ9

To Ράδιο 9 δημοσιεύει το non-paper που έφεραν στο φως οι FINANCIAL TIMES και περιέχει όλα όσα συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό κείμενο, το νέο μνημόνιο θα πρέπει να περιέχει δυο καινοτόμα θεσμικά στοιχεία για τα οποία η Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί.

1) Απόλυτη προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση χρέους.

2) Μεταφορά της εθνικής κυριαρχίας του προϋπολογισμού.

Διαβάστε στο κείμενο που ακολουθεί ότι…

«τα έσοδα του κράτους πρέπει πρώτα απ’ όλα να χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους».

«Σε περίπτωση που μια μελλοντική δόση δεν εκταμιεύεται, η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει τους δανειστές της με πτώχευση».

«αντίθετα θα πρέπει να δεχθεί περαιτέρω περικοπές στις πρωτογενείς δαπάνες».

Επίσης αναφορικά με τον «επίτροπο επί του προϋπολογισμού» για το οποίο πανηγυρίζουμε ότι δήθεν η Γερμανία το πήρε πίσω… η αλήθεια είναι ότι από το κείμενο βγάζουμε διαφορετικό συμπέρασμα. Συγκεκριμένα διαβάζουμε ότι ίσως σήμερα να μην επιβάλλεται επίτροπος αλλά… «σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, νέος επίτροπος προϋπολογισμού διορίζεται από το Eurogroup που θα βοηθήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων».

Ακούστε το Δημήτρη Καζάκη να αναλύει το έγγραφο ΕΔΩ

Δείτε το έγγραφο και την ελληνική μετάφραση ΕΔΩ

Το είδαμε ΕΔΩ


 1. tasos

  Μα αφού έχει ήδη γίνει εσωτερική στάση πληρωμών στους προμηθευτές του ελληνικού «κράτους», φαρμακοποιούς, γιατρούς, δικαιούχους επιστροφής ΦΠΑ κλπ. Από το το 2005 δεν πληρώνει εκτελεσμένα έργα σε τεχνικές εταιρίες με αποτέλεσμα να κλείσουν σωρηδόν. Τώρα έχει κηρύξει μερική στάση πληρωμών και στις τελευταίες υποχρεώσεις όπως μισθούς και συντάξεις. Απλά δεν την ονομάζει στάση πληρωμών αλλά «εξορθολογισμό» και… «ενιαίο μισθολόγιο». Δε μένει παρά να σταματήσει εντελώς η καταβολή τους (σε ευρώ) σύντομα.
  Είναι γνωστό ότι αυτοί δουλεύουν βάσει σχεδίου. Νομίζω πως ακριβώς επειδή ξέρουν το αδιέξοδο του σχεδίου τους, ωθούν στην ενεργοποίηση των όρων που έχουν υπογραφεί περί «άνευ όρων και αμετάκλητης παραίτησης από τα περιουσιακά στοιχεία κλπ» αν η χώρα δεν μπορεί να πετύχει τους «στόχους». Αυτοί οι όροι δεν μπήκαν τυχαία, ούτε επιβάλλεται τυχαία η μετατροπή των ομολόγων υπό αγγλικό δίκαιο με το ύπουλο PSI. Η εκποίηση σε εξευτελιστικές τιμές είναι ο στόχος τους. Δεν τους ενδιαφέρει η αποπληρωμή των δανείων με λεφτά. Το ξέραν καλά αυτό όταν μας δάνειζαν για μια δεκαετία 50-60 δις ετησίως.

  Μου αρέσει!

 2. Πολύ φοβάμαι ότι ήμαστε τελειωμένοι, να μην πω ότι ηδη τελειώσαμε!
  Που είναι η αντιπολίτευση?
  Που είναι τα συνδικάτα?

  Μου αρέσει!

 3. δημητρης

  Ο/η αρθρογραφος ξανανακαλυπτει τον Νεο Κοσμο…
  Επισης εχω την υποψια οτι προκειται για διχασμενη προσωπικοτητα, αφου μονο σε μια παραγραφο απορριπτει καθε ιχνος μειοδοτικης στασης ολων?!! των «ελληνων» πολιτικων, χαρακτηριζοντας τους ανικανους, ανηθικους κτλ, οχι ομως προδοτες, ενω στην ιδια παραγραφο, λιγο παρακατω, αυτο που θα αναλυσει «εχει ολα τα χαρακτηριστικα της προδοσιας»…
  Οχι αλλο…καρβουνο…

  Μου αρέσει!

 4. Ανώνυμος

  ωραια ολα αυτα …. μια μικρη απορια ? αφου εχουμε πρωτογενες ελλειμα που θα κλεισει για το 2011 περιπου στα 5,5 δις , αμα κηρυξουμε σταση πληρωμων του χρεους τι θα γινει με αυτα τα 5,5 δις που πρεπει να βρεθουν? τι θα γινει με τα ασφαλιστικα ταμεια ( που δινουν συνταξεις και αλλες παροχες) οταν τα ομολογα τους δεν θα αξιζουν τιποτα ? τι θα γινει με μικροκαταθετες ή μικροεπενδυτες που εχουν ελληνικα ομολογα? Αν τωρα φωναζουμε για τα μετρα αν κηρυξουμε πτωχευση τα 5,5 δις απο που θα τα κοψουμε?????

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: