Από το…1952 ξέραμε τι θα συμβεί στην Ελλάδα!

Το είδα   εδω  και εδώ

Τι έγραφαν για το…κοινό νόμισμα, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία…τα χρέη, το «κούρεμα’ και τα…πετρέλαια! Τέτοιες μέρες είναι καλό να θυμόμαστε αυτά που οι άλλοι έχουν ξεχάσει.

Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

Ποιος ήταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης;

Γεννήθηκε στη Λαμία το 1907. Εντάχθηκε από πολύ νωρίς, ήδη από το 1922 στην ηλικία των 15 χρονών, στον «Όμιλο Ελεύθερης Σκέψης» κι άρχισε να διαμορφώνει την πατριωτική του οικονομική θεωρία.
Μετά, έφυγε για τη Σοβιετική Ένωση όπου σπούδασε οικονομικά στο Κρατικό Πανεπιστήμιο  της Μόσχας -το γνωστό μετονομασθέν σε Λομονόσοφ – και στη συνέχεια εργάστηκε μαζί με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του σε ορισμένα από τα πιο προχωρημένα και άκρως απόρρητα οικονομικά προγράμματα της τότε Σοβιετίας.

Το 1940 επιστρέφει στην Ελλάδα, εντάσσεται στην Αντίσταση και με το τέλος του πολέμου συλλαμβάνεται από τους Άγγλους και παραδίδεται στη Χωροφυλακή. Μένει φυλακισμένος, «ξεχασμένος» για χρόνια. Στο κρατητήριο ολοκληρώνει το βιβλίο «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική» που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον εκδοτικό οίκο «Μπιστιρλή», ο οποίος και το εκδίδει.

Το βιβλίο είναι δυναμίτης, αφού περιέχει μερικά από τα πιο πρωτοποριακά μοντέλα οικονομικής πρόβλεψης που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επιπλέον, προβάλλει το πατριωτικό μοντέλο της οικονομίας και προκαλεί πάταγο στους τότε διεθνείς οικονομικούς κύκλους και σε πρόσωπα που διαμόρφωναν τη διεθνή οικονομική πολιτική.

 

Αυτά για την ιστορία. Απλά να προσθέσουμε ότι αρκετοί Έλληνες που εργάζονται σε μεγάλους διεθνείς Οίκους – που σήμερα κάποιοι εξ΄αυτών των Οίκων μας ταλανίζουν – έχουν δει στις βιβλιοθήκες Διευθυνόντων Συμβούλων και άλλων κορυφαίων στελεχών το βιβλιαράκι του Ισίδωρου Πόσδαγλη. Του μεγάλου Αγωνιστή και Οικονομολόγου. Ίσως κάποια στιγμή αξίζει να ασχοληθούμε και να αναφέρουμε πολύ περισσότερα για ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά μυαλά που γέννησε αυτός ο τόπος.

Τι έγραφε στο βιβλίο του ο Πόσδαγλης και γιατί δεν θέλουν να το ξέρουμε;

Μερικές μόνο αναφορές από το βιβλίο του Πόσδαγλη – το οποίο θυμίζουμε γράφτηκε στα 1952 – είναι ικανές να ανατρέψουν, κυριολεκτικά να τινάξουν στον αέρα το σάπιο οικοδόμημα της αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται. Διαβάστε:

Στο δεύτερο κεφάλαιο με τίτλο «Εθνικό Χρέος και Εθνικό Έλλειμμα» σημειώνει ο Πόσδαγλης, στις σελίδα 17:

«Όταν τα δανεισμένα κεφάλαια του διεθνούς καπιταλισμού βρεθούν στο όριο της απόδοσής τους τότε ακολουθεί μια απομείωση του Εθνικού Χρέους, που επιβάλλουν δια της βίας. Τότε θα επικαλεστούν την ανάγκη πλέριας συμμετοχής όλων των δανειστών, εννοώντας μ΄ αυτά τα λόγια ότι πρέπει να πληρώσουν οι αποταμιεύσεις των εργατών, των αγροτών και του λαού. Κυλάνε έτσι το χρέος τους από το Κράτος που στέρεψε από απόδοση στο γόνιμο χωράφι του αγρότη για να πάρουν κι από εκεί κέρδη.»

Και συνεχίζει ο Πόσδαγλης πιο κάτω, στη σελίδα 22 στο ίδιο κεφάλαιο:

«Όταν η Ευρώπη μετά τον Πόλεμο θα φτιάσει το Νόμισμα για να απορροφήσει τα λαϊκά κεφάλαια, τότες θα στραφούν προς την Ελλάδα να της κόψουν το Χρέος που θα της έχουν φορτώσει, με σκοπό να τραβήξουν από τους εργαζόμενους και τους αγρότες ότι θα έχουν μαζέψει από το τέλος του Πολέμου και μετά». Αν βρίσκετε εντυπωσιακό να προβλέψει κανείς το κοινό νόμισμα από ένα κρατητήριο στα 1952 περιμένετε να δείτε παρακάτω:

«Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία θα γίνουν στόχος του διεθνούς κεφαλαίου μόλις φτιάσουνε το Νόμισμα. Το άθροισμα των δικών τους χρεών – που με τέχνη και κόπο θα τους έχουν φορτώσει – θα ισορροπεί, θα αντιπροσωπεύει το Χρέος μιας ψευτο-ένωσης, ώστε να ισοφαρίζει τα κέρδη των Γερμανο-Γάλλων και των ιμπεριαλιστών συμμάχων τους.». Σελίδα 24!

Αυτά γράφει ο Πόσδαγλης, με στοιχεία, αριθμούς και διαγράμματα, είπαμε από το 1952!

Στο τέταρτο κεφάλαιο «Τα Κόμματα» γράφει ο Πόσδαγλης στη σελίδα 121:

«Όταν ο λαός πρέπει να καθοδηγηθεί προς την απομείωση του Χρέους τότε χρειάζεται μια γενικής φύσης Κυβέρνηση (Σ.Σ.: Ο Πόσδαγλης μάλλον εννοεί μια Κυβέρνηση συνεργασίας), που θα αντιπαλεύει τα λαϊκά συμφέροντα σ’ όλο το πλάτος της ιδεολογικής αντιπάλης. Ο διεθνής παράγοντας του καπιταλισμού θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν δυνατότητες άλλες απ΄αυτές που θα λέει η γενικής φύσης Κυβέρνηση.» Μήπως σας θυμίζει κάτι;
Γιατί όμως στην Ελλάδα; Τα εξηγεί όλα ο Πόσδαγλης:
«Αμερικανοί και Γερμανοί δεν μπορούν να ζήσουν πιο πέρα απ΄ το τέλος του αιώνα γιατί θαναι τόση η ανάγκη τους για κεφάλαια, όπως βλέπουμε ακριβώς στον πίνακα πιο πάνω, που θα πρέπει να βγάλουν τα πετρέλαια για τα οποία οι ίδιοι οι Γερμανοί ήρθαν να κάνουν Κατοχή στην Πατρίδα μας. Θα δείτε να ξαναβρίσκονται Σύμμαχοι, να συγκεντρώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να ασχολούνται με το χάρτη που ξέρουν όλοι τους και τον έχουν κλεισμένο στα συρτάρια τους.Και οι ξένοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους.»
Σε ποιο χάρτη αναφέρεται αυτός ο μεγάλος και ξεχασμένος αγωνιστής; Ίσως τα πούμε σε ένα άλλο άρθρο…


 1. Chapeau! Ο Μάντης Κάλχας υποκλίνεται ταπεινά μπροστά στον Μέγα Μάντη Πόσδαγλη (Oracle δια να είμεθα σύμφωνοι με την αγγλοσαξωνική μας Παιδεία). Όποιος βρει το βιβλίο παρακαλείτε να το σαρώσει και να το στείλει σε όλους μας
  Το ίδιο πρέπει να κάνει και για τα κείμενα του Κάλχα αλλά, ευτυχώς ο υπογράφων τα έχει ΟΛΑ, από το πρώτο το 1962 μέχρι αυτό που διαβάζετε αυτή τη στιγμή, σε ψηφιακή μορφή.

  Υ.Γ Θα έχετε προσέξει ότι και οι δύο μάντεις είναι εξαφανισμένοι απ’ το Σύστημα, ναι;

  Μου αρέσει!

  • Γ

   Καλησπέρα.. Ποιό είναι το ολόκληρο όνομα του Κάλχα; Ποιός έχει όλα τα κείμενά του σε ψηφιακή μορφή, και γιατί δεν τα δίνει και στους άλλους; Γιατί βάζετε «Ροϊδη Εμμονές» στο blogroll?http://theoprovlitos.blogspot.com/search?q=%CE%A1%CE%BF%CF%8A%CE%B4%CE%B7

   Μου αρέσει!

  • Ανώνυμος

   Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις θα εκδώσει το βιβλίο ο Λιακόπουλος, θα το προωθήσει ως «βαρύ πακέτο» μαζί με τις προφητείες του Παΐσιου και θα δικαιωθεί ο «Μάντης Πόσδαγλης» μετά θάνατον.

   Αλλά έχω μια απορία: Αφού ήταν τόσο μάγκας ο Ποσδαγλής γιατί δεν προέβλεψε ή απέτρεψε την κατάρρευση της Σοβιετίας την οποία και συμβούλευε μαζί «με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του»;

   Μου αρέσει!

 2. Το λάθος του ήταν ότι δεν το έγραψε στα αγγλικά, μιάς και όλοι οι ταγοί μας εργάζονται (?) στη μητρική τους γλώσσα.

  Μου αρέσει!

 3. tasos

  Υπάρχει πάντως και δημοσίευμα που αναφέρει πως προκειται περί απάτης. Δε γνωρίζω περισσότερα.
  http://adiavroxoi.blogspot.com/2012/01/hoax-2012.html

  Παρόλα αυτά, για όποιον ενδιαφέρεται, σε ναζιστικό σχέδιο υποδούλωσης της Ευρώπης υπό κοινό νόμισμα αναφέρεται εκτενώς και ο Κώστας Κόλμερ στο βιβλίο του: «Η μεγαλειώδης απάτη του ευρώ» (σελίδα 62 του πραγματικού βιβλίου και 30 του e-document) . Εδώ:

  http://www.scribd.com/doc/61477235/%CE%9A%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CE%B5%CF%81-%CE%97-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E?secret_password=ky26ailf2946xxrq5bz

  Μου αρέσει!

 4. δημητρης

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  η
  ????????????????????????????????????????????

  Μου αρέσει!

 5. Κώστας

  Δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις θα εκδώσει το βιβλίο ο Λιακόπουλος, θα το προωθήσει ως «βαρύ πακέτο» μαζί με τις προφητείες του Παΐσιου και θα δικαιωθεί ο «Μάντης Πόσδαγλης» μετά θάνατον.

  Αλλά έχω μια απορία: Αφού ήταν τόσο μάγκας ο Ποσδαγλής γιατί δεν προέβλεψε ή απέτρεψε την κατάρρευση της Σοβιετίας την οποία και συμβούλευε μαζί «με μερικά από τα πιο κορυφαία μυαλά της εποχής του»;

  Μου αρέσει!

  • Κώστας

   Aπό την άλλη ο «Ποσδαγλής» αναφέρεται σε «Γερμανούς» γενικά χωρίς να κάνει διαχωρισμό σε Ανατολή και Δύση. Φαντάζομαι ότι ένας εξαίρετος Επιστήμων, Αγωνιστής και Οικονομολόγος του δικού του βεληνεκούς θα γνώριζε ότι τότε (1952) υπήρχαν δυο Γερμανίες. Άρα είχε προβλέψει την επανένωση της Γερμανίας και κατ’ επέκταση την πτώση της Σοβιετίας. Τι μικρός και αφελής ήμουν όταν τόλμησα να τον αμφισβητήσω, αυτόν τον γίγαντα της Επιστήμης!

   Μου αρέσει!

  • Διότι δεν ρώτησε τον …Μάντη Κάλχα!

   Μου αρέσει!

 6. Ανδρέας Μπιτσάκος

  όποιος γνωρίζει,
  παρακαλώ, ας ενημερώσει πως μπορεί να προμηθευθεί κάποιος το πρωτότυπο βιβλίο, ή το ακριβές κείμενο,
  είτε σε φυσική η σε ηλεκτρονική μορφή

  η μη ύπαρξη του πρωτότυπου κειμένου,
  οδηγεί στην σκέψη ότι τέτοιο κείμενο, γραμμένο το 1952, δεν υπήρξε ποτέ

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: