ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ BUSINESSMAN

Του Σωκράτη Παπαχατζή

Η απόφαση προφυλάκισης του ηγουμένου Εφραίμ, παραμονή Χριστουγέννων, υπήρξε ένας ακόμα άθλιος πολιτικός ελιγμός, στο ίδιο πλαίσιο με την παρελκυστική τακτική στο θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης.
Κάποιοι επιθυμούν να δείξουν ότι ο άνθρωπος που έγινε δεκτός με τιμές από τη ρωσική εκκλησία είναι, για το ελληνικό κράτος, κάτι λιγότερο από κοινός πολίτης. Η ακύρωσή του ως «συνδετικού κρίκου» στέλνει στα αφεντικά τους διπλό μήνυμα:  1. Αποδοκιμασία της προοπτικής σύσφιξης σχέσεων με τη Ρωσία και 2. Υποβάθμιση της σημασίας της Ορθοδοξίας, ως κοινού παρονομαστή που θα έφερνε «επικίνδυνα κοντά» τους δυο λαούς, σύμφωνα με το δόγμα Χάντιγκτον.
Το ότι, υπό συνθήκες όπως αυτές, κάποιοι, μη έχοντες ίχνος συμπαθείας προς τον ηγούμενο, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε το μέρος του, φέρνει μια κωμική παράμετρο στην υπόθεση.
Ακόμα πιο κωμική είναι η έκπληξη που προκαλεί σε κάποιους η διπλή ιδιότητα του κατηγορουμένου [ιερωμένος και businessman] όταν είναι γνωστό, σε όσους τουλάχιστον έχει τύχει να συναλλαχθούν με ιερωμένους σε υψηλά κλιμάκια, ότι σκληρότεροι στη διαπραγμάτευσή τους businessmen απ’ τους παπάδες δεν υπάρχουν…
Το κερασάκι όμως είναι η «ευθυξία» που έχουν πυροδοτήσει κάποιες ρωσικές «παρεμβάσεις», τη στιγμή που η χώρα έχει μεταβληθεί σε αποικία [σύμφωνα με τα λόγια στελέχους της κυβέρνησης], με έξωθεν επιτρόπους να κανονίζουν ανενόχλητοι την παραμικρή μας κίνηση.  _Σ.Π.

Δημοσιεύτηκε από τον Σωκράτης Παπαχατζής / Socratis Papahatzis

Η "αυτοπαρουσίαση" είναι μια διαδικασία κουραστική και μάλλον άκομψη. Περιορίζομαι λοιπόν στη μουσική και τα κείμενα, τις βασικές μου ασχολίες, που αποτελούν τον λόγο ύπαρξης του blog. Τα σχόλια θα δημοσιεύονται χωρίς παρέμβαση. Εξαίρεση, τυχόν ...συκοφαντικές αναρτήσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικό πρόβλημα. Οι τελευταίες θα απαλείφονται με την εμφάνισή τους. • Self presentation can be a tedious process and rather awkward. So I’ll limit myself to music and writing, my main interests and the raison d ' être of this blog. All comments will be published. Sole exception, any ...slanderous posts that could create legal problems. The latter will be deleted by their appearance.

6 σκέψεις σχετικά με το “ΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ BUSINESSMAN

  1. Socrates εχεις απολυτο δικιο.
    Το σκανδαλο του Βατοπεδιου, εχει πλεον μετατραπει σε ιλαροτραγωδια………..
    Η…ρασοφορος πλευρα διωκεται και η…γραβατοφορος πλευρα σφυριζει αδιαφορα, απαλλαγμενη απο κατηγοριες!
    Δεν ειμαι γνωστης της υποθεσης, απλα την παρακολουθω…αποχαυνωμενος, ομως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, σε αυτην την «μοιρασια των δυο», ο «ενας» να διωκεται εξευτελιστικως και ο «αλλος» να απαλλασεται απο καθε κατηγορια καλυπτομενος απο νομους, τερματισμο εργασιων της βουλης, «ομερτα» και απο οποιοδηποτε αλλο «δικτυ προστασιας» εχουν οι ΙΔΙΟΙ θεσπισει…

    Μου αρέσει!

    1. Ακριβώς. Και το κωμικοτραγικό είναι να πιάνεις τον εαυτό σου στο ίδιο «μετερίζι» με τους παραθρησκευτικούς και τις θεούσες… Βλέπεις η εκκλησία, πυλώνας μέχρι μια εποχή της πιο αντιδραστικής εξουσίας, αποτελεί πια σήμερα, με τα αργά αντανακλαστικά της, «τροχοπέδη» στη διαδικασία της εξέλιξης [βλ. παγκοσμιοποίησης]

      Μου αρέσει!

      1. ρε k.j. με κανεις και σκεφτομαι
        και για την σκεψη εδω και καιρο εχω δευτερες σκεψεις
        πολυ δευτερες,κατι σαν αρνηση της σκεψης
        μα μου ρθε μια και θα στη πω

        …μακρια απ το παπαδαριο ειναι βαρυ το ρασο
        διπλα στο καμπαναριο του ριξανε το λασο
        και τωρα στο Κορυδαλλο εκεινος παει πασο
        οι παπατζηδες χαιρονται,αυτος κρυβεi τον ασσο.

        ……και πιασε μου ενα πρασο και φερ΄το να το βρασω…να βλεπεις δεν ειμαι για να σκεφτομαι.

        ΥΓ.coyote racing ιπταμενος και gentleman.
        Μας εχουν πρηξει με τα (α)βατοπεδια τους.Κατσε στη ψειρου και αμα εχεις ποιημα …τσακω τον μπαγλαμα και πε το.

        …δεν μου τελειωσε η σκεψη αλλα τα παραταω γιατι με τρελαινουν οι σκεψεις και θα πω και τιποτα παραπανισιο και θα με κυνηγαν οι παπαροκαδες…

        Μου αρέσει!

  2. ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ….ΤΟΤΕ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ….ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΕΝΩ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ…..ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΒΡΩΜΙΕΣ …..ΤΟΤΕ ΣΑΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ……ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΣΙΩΠΑΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ …..ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΞΕΡΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ…..ΚΙ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ Σ ΑΡΕΣΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΣΕ ΓΙ ΑΥΤΗ…..ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΠΟ ΚΟΜΠΛΕΞ…..ΨΕΥΤΙΑ….ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ……ΓΙΑΤΙ ΕΙΤΕ Σ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΟΥ .

    Μου αρέσει!

  3. ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ…ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ; …..ΜΑ ΣΤΟ ΛΕΩ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ…. ΕΣΥ ΠΟΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΟΥ …ΓΙΝΕΣΕ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ….ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ…..ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ…Η ….ΤΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ….ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΑΒΑΣΑΝΙΣΤΑ …..ΠΑΠΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ….ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ….ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ…ΝΑ ΣΟΥ ΣΗΚΩΘΕΙ Η ΤΡΙΧΑ… ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΜΙΑ…..ΒΛΕΠΕΙΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…..ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ….ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ…..ΦΘΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΣ ….ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ….

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.