ΚΙΣΣΙΝΓΚΕΡ, ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ

Aνοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Άρθρο-ξυπνητήρι, Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, Konstantakopoulos.blogspot.com, Επίκαιρα, 1.12.2011

Aγαπητέ κ. Παπαδήμο,

Δεν έχουμε σχεδόν τίποτα κοινό, δεν με ξέρετε, δεν σας ξέρω. Εκτός από δύο χαρακτηριστικά που μοιραζόμαστε, και δεν μοιράζεστε με κανέναν από τους ισχυρούς ξένους “φίλους” σας, τους οποίους, ενδεχομένως, εμπιστεύεστε και στη συνδρομή των οποίων ίσως υπολογίζετε. Οι δικοί σας φίλοι μπορεί να είναι κάπως διαφορετικοί από αυτούς που είχε ο κ. Παπανδρέου, τους Σόρος, Ρόντος, Ρουμπινί, Στρως-Καν, Ρότσιλντ, Νετανιάχου κ.α., μπορεί να συμπίπτετε σε ορισμένους. Αναλογιστείτε όμως τι έπαθε ο κ. Παπανδρέου ακολουθώντας τις συμβουλές τους; Εσείς καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα από τον προκάτοχό σας τι συζητάτε, το πρόβλημα όμως δεν είναι εκεί, είναι στο τι θέλουν οι “φίλοι”. Αναλογιστείτε, μια στιγμή έστω, ζυγείστε στο μυαλό σας, την πιθανότητα να πάθετε εσείς πολύ χειρότερα από τον κ. Παπανδρέου.

Τα δύο πράγματα που δεν μοιράζεστε με τους φίλους σας και μοιράζεστε μαζί μου, είναι ότι είμαστε και οι δύο ‘Ελληνες και ότι έχουμε, υποθέτω, αμφότεροι συμφέρον να μην γνωρίσει, επί των ημερών σας, η Ελλάδα βιβλική καταστροφή, να μη μείνετε στην ιστορία ως Παπαδήμιος, να μη σας κυνηγάνε μέχρι το τέλος της ζωής σας οι τύψεις ή/και οι ‘Eλληνες. Μοιάζετε αρκετά σοβαρός για να ξέρετε ότι αυτά είναι πραγματικές, όχι θεωρητικές δυνατότητες, έστω κι αν προτιμάτε να τις απωθείτε.

Διαβάζω στις μεγαλύτερες εφημερίδες να σας γράφουν μέλος της “κυβέρνησης Sachs”. Μπορεί να είναι ο οίστρος των ρεπόρτερ και των αναλυτών, μπορεί να είναι η διάθεση να μειώσουν την Ελλάδα δια του πρωθυπουργού της. Το δικό μου μάτι διαβάζει μια συγκαλυμμένη προειδοποίηση και απειλή από τους φίλους σας σε αυτά τα δημοσιεύματα. Είναι σα να σας λένε: “Mην ξεχνάς που ανήκεις. Aν μας κάνεις μπαγαμποντιές, θα σε πετάξουμε την άλλη μέρα στα σκυλιά”. ‘Oπως έκαναν με τον κ. Παπανδρέου και το “δημοψήφισμα”, όταν εξάντλησε τη χρησιμότητά του, ή παλιότερα με τον Ιωαννίδη.

Κύριε Παπαδήμο, φοβούμαι ότι πρέπει να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε ως τραπεζίτης. Δεν αντιμετωπίζετε μια οικονομική κρίση, για την οποία νομίζετε ότι έχετε κάποια εργαλεία. Είστε στο επίκεντρο μείζονος εθνικής κρίσης και μεγάλης, παγκόσμιας, στρατηγικής κρίσης.

Αν όντως βρήκαν αυτό τον τρόπο να σας μειώσουν, τρομάξουν, προειδοποιήσουν, γιατί άραγε το κάνουν; Τι φοβούνται από σας, τον ορθόδοξο τραπεζίτη, το μέλος της Trilateral, τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ; Μήπως ότι θα γίνετε ξαφνικά κομμουνιστής, ή εθνικιστής, ή ότι θα πάτε να βρείτε τον Πούτιν και τους Κινέζους; ‘Oχι βέβαια. Φοβούνται κάτι άλλο: ότι, κάποια στιγμή, ακόμα και σεις, ο δικός τους άνθρωπος, θα επαναστατήσετε συνειδητοποιώντας τι σας βάζουν να κάνετε, θα “τσινίσετε”. Αν το φοβούνται, είναι γιατί γνωρίζουν καλύτερα από σας τον ρόλο που θα αχθείτε να παίξετε.

Aνήκετε σε μια τάξη και προίστασθε ενός πολιτικού συστήματος που υποφέρουν από βαριά “καθεστωτική τύφλωση”, τυπική κρίσεων όπως η τωρινή. Η ιστορία διηγείται πολλά παραδείγματα, όπως τη Μαρία Αντουανέτα, που, όταν της είπαν ότι ο κόσμος δεν έχει ψωμί να φάει, διερωτήθηκε γιατί δεν τρώει παντεσπάνι. Λίγο καιρό αργότερα, το κεφάλι της κυλούσε από τους ώμους της. Με τον αποκεφαλισμό της και του άντρα της, ιδρύθηκε η σύγχρονη εποχή, που οι συνάδελφοί σας τραπεζίτες θέλουν τώρα να τελειώσουν, πιστεύοντας ότι κάνουν το “έργο του Θεού” και αποκαθιστούν τη “Βασιλεία του Χρήματος”.

Η τύφλωση των Γάλλων Βασιλέων ήταν αστεία υπόθεση, μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν σήμερα, και τα γράφει, έστω κάπως μασημένα, χωρίς διευθύνσεις και τηλέφωνα, ο Σόρος στα βιβλία του και τα λέει στις διαλέξεις του. Ο Ούγγρος χρηματιστής και οπαδός του Πόπερ, υποστηρίζει ότι σε αυτόν και τους φίλους του ανήκει, σε μεγάλο βαθμό, η “τιμή” της διάλυσης της ΕΣΣΔ. Αν καταλαβαίνουμε καλά την ιδέα του, που υποστηρίζει ότι δοκίμασε επιτυχώς στη διάλυση της ΕΣΣΔ, είναι η διάχυση σε κόμβους επιρροής των εξελίξεων, ιδεών που μοιάζουν να ανταποκρίνονται στις τακτικές ανάγκες διαφόρων τμημάτων των ελίτ, τους δίνουν τακτική διέξοδο, εις βάρος των στρατηγικών συμφερόντων τους. Για να παίξεις αυτό το παίγνιο πρέπει να έχεις ένα βαθμό πολύ ανώτερης στρατηγικής ευφυίας, να μη φαίνεσαι, αλλά να έχεις πολύ επιρροή σε κρίσιμα σημεία του δικτύου αποφάσεων.

Ο Σόρος υποστηρίζει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αθεράπευτη “δίνη θανάτου” και, αντιδρώντας στην 26η Οκτωβρίου, προέβλεψε την κατάρρευσή της το πολύ σε τρεις μήνες, μέχρι τέλη Ιανουαρίου. Τι θα γίνει τότε; Που και πως θα γίνει; Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε; Εσείς κ. Παπαδήμο είστε σίγουρος τι εννοεί; Δύο πράγματα απασχολούν τον Σόρος: Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Διερωτώμαι κ. Πρωθυπουργέ γιατί λύσσαξαν, απειλούν Θεούς και Δαίμονες να μη κάνουμε εκλογές και δημοψήφισμα, προκειμένου να εφαρμοσθεί η 26η Οκτωβρίου, που προβλέπουν ότι θα καταρρεύσει, και να βάλετε την υπογραφή της Βουλής κάτω από τη δανειακή σύμβαση; Το μόνο που θα μείνει από αυτή την ιστορία είναι οι υπογραφές που σας ζητάνε. Πήτε μου ειλικρινά κ. Παπαδήμο. Εσείς, ως τραπεζίτης, θα υπογράφατε για μια τράπεζα που διοικούσατε μια τέτοια σύμβαση;. Θα την υπογράφατε για το σπίτι σας; Μπορείτε, εσείς και μια Βουλή εκλεγείσα σε τόσο διαφορετικές συνθήκες, να δεσμεύσετε για πάντα την Ελλάδα;

Για να μη χρεωκοπήσουμε, θα απαντήσετε. ‘Εχουμε ήδη χρεωκοπήσει. Tο ξέρετε καλύτερα από μένα. Χρεωκοπήσαμε με το μνημόνιο, όχι γιατί δεν το εφαρμόσαμε. ‘Oπως λέει ο ‘Aνταμ Σμιθ, η καλύτερη λύση σε μια τέτοια κατάσταση είναι να παραδεχθούν πιστωτές και δανειολήπτες την πραγματικότητα και να δουν τι κάνουν. Επικυρώνοντας τη δανειακή σύμβαση, αφοπλίζετε τη χώρα από το ισχυρότερο χαρτί της, προτού της επιτεθούν οι ύαινες.

Για να μείνουμε στο ευρώ, θα πείτε. Ποιό ευρώ, θα υπάρχει ευρώ; Θα μείνουμε στο ευρώ ως βιώσιμο κράτος ή ως μη βιώσιμο προτεκτοράτο; Θα μείνετε στο ευρώ με την ύφεση να σκαρφαλώνει του χρόνου στο 10%, με το μισό πληθυσμό άνεργο, με το κράτος και την κοινωνία σε προχωρημένη αποσύνθεση; Κάντε μια βόλτα στην Αθήνα κ. Πρωθυπουργέ, θα σας διαφωτίσει πολύ περισσότερο από τις στατιστικές σας για το τι συμβαίνει. Αν αφοπλίσετε σήμερα την Ελλάδα θα διευκολύνετε την έξοδο, όχι την παραμονή στο ευρώ, αλλά και όσα άλλα σχέδια εναντίον της χώρας κυοφορούνται. Κι εσείς το ίδιο θα κάνατε ως τραπεζίτης στη θέση τους. Θα κυττάγατε, πριν ρημάξετε την άμοιρη πατρίδα μας, να έχετε κλείσει τις εκκρεμότητες, να βάλετε στο χρηματοκιβώτιο τους τίτλους ιδιοκτησίας.

Ο Κίσσινγκερ, συνάδελφός σας στην Trilateral και αρχιτέκτονας της κυπριακής προβοκάτσιας, επισκέφθηκε το 1972 την Ευρώπη για να αποτρέψει τους Ευρωπαίους από τη συμμετοχή ΚΚ στις κυβερνήσεις. Τόνισε στους συνομιλητές του: “Παρακολουθείστε προσεκτικά τι θα γίνει στη Χιλή”. Το 1973, ο στρατηγός Πινοσέτ επέβαλε άγρια στρατιωτική δικτατορία, σφάζοντας και βασανίζοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Ο Κίσινγκερ πλήρωσε μεγάλο πολιτικό κόστος, για να κραδαίνει το παράδειγμα. Τα τανκς και τα βασανιστήρια άνοιξαν το δρόμο στη σαραντάχρονη επέλαση των αγορών. Τώρα, η σειρά κινδυνεύει να είναι ανάποδη. Η οικονομική βία δεν θα ακολουθεί, προηγείται ίσως της αστυνομικο-στρατιωτικής. Χρειάζονται πάλι ένα τελικό τώρα παράδειγμα, μιας τρομακτικής οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής καταστροφής, ένα παράδειγμα τόσο πιο τρομερό όσο πιο μεγάλο είναι το σχέδιό τους και είναι κολοσσιαίο το σχέδιο να διαλύσουν την ΕΕ και να αφαιρέσουν από τους ευρωπαϊκούς λαούς τα δικαιώματα, την ευημερία και την ειρήνη που απήλαυσαν μετά το 1945. Μην τους προσφέρετε την Ελλάδα για τους σκοπούς τους. (Αναφερόμενοι στα τανκς δεν εννοούμε τις επικοινωνιακές προβοκάτσιες που στήνει το κόμμα του μνημονίου και οι διεθνείς φίλοι του, σε μια προετοιμασία επανάληψης του σοβιετικού ψευτοπραξικοπήματος του Αυγούστου 1991, που κατέστησε δυνατό το πραγματικό πραξικόπημα του Γέλτσιν, την απαγόρευση του ΚΚΣΕ και τη διάλυση της ΕΣΣΔ. Δικτατορία στην Ελλάδα δεν θα κάνουν οι σχεδόν ανύπαρκτοι χουντικοί, αν γίνει θα χρειαστεί για να υπηρετήσει το μνημόνιο).

Αυτοί γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρετε να πάτε ομαλά με το μνημόνιο. Ξέρουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να οδηγηθούμε απροετοίμαστοι σε κοινωνική έκρηξη και απευθείας σύγκρουση του ελληνικού λαού με τη Γερμανία. Προτιμάνε να αυτοκτονήσουν σιωπηλά οι ‘Eλληνες, όπως άλλοι λαοί του πρώην ανατολικού μπλοκ, ή να διοχετεύσουν αλλού την τεράστια ενέργεια που απελευθερώνει η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας. Αν γίνει εξέγερση θέλουν να ηττηθεί, ολοκληρώνοντας τον παραδειγματισμό, αλλά και στιγματίζοντας πάλι τη Γερμανία, καθιστώντας δηλαδή πολιτικά αδύνατη μια ένωση των ευρωπαϊκών λαών κατά των αγορών. Την έχουν ήδη πείσει ότι μπορεί να κάνει αντιπυρική ζώνη γύρω από την Ελλάδα, να τη ρίξει στα σκυλιά και να γλυτώσει η ίδια. ‘Oπως έπεισαν τον Γκορμπατσώφ ότι θα δώσει την Ανατολική Ευρώπη και θα κρατήσει την ΕΣΣΔ.

Μπορείτε ακόμα να σταματήσετε την καταστροφή. Να υπερασπίσετε τη χώρα σας και την Ευρώπη, διακόπτοντας την ασκούμενη πολιτική. Αν δεν μπορείτε να κάνετε αυτό, μπορείτε τουλάχιστο να προετοιμάσετε τη χώρα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα ζήσει. Εισάγετε τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης, εμψυχώστε τους αξιωματικούς. Βρείτε συμμάχους. Κάντε εκλογές. Πάψτε να γίνεστε ιμάντας εξωτερικών πιέσεων. ‘Oτι κι αν κάνετε όμως, μη φέρνετε στη Βουλή τη δανειακή σύμβαση. Αν δεν μπορείτε να γίνετε εθνικός ηγέτης, μη φορτώνεστε αυτή την ενοχή, εξασφαλίστε τουλάχιστο την ηρεμία και την ησυχία σας κατά το υπόλοιπο του βίου σας.


 1. προ'ι'δρυτικος

  »Εισάγετε τρόφιμα, καύσιμα, είδη πρώτης ανάγκης».. Μέ τί χρήματα ;.. Διαφεύγει από τόν κύριο Κωνσταντακόπουλο ότι τά»λεφτά» πού παίρνει ή Ελλάδα από τίς δόσεις, μέ τό ζόρι φτάνουν γιά νά πληρωθεί μέρος τών τόκων τών προηγουμένων δόσεων.. Καί έπειτα.. Νά εισάγει τρόφιμα ή χώρα τού Ήλιου, τής Γής,καί τής Θάλασσας ;.. Τό σχέδιο αφανισμού τής χώρας έχει εφαρμοστεί τέλεια εδώ καί δεκαετίες, καί έχει πετύχει απόλυτα !.. Ή Ελλάδα δέν παράγει απολύτως τίποτε.. Τό αίμα τού Λαού της γίνεται »λεφτά» πού φεύγουν γιά »αυτοκίνητα πολυτελή», καί γιά νά πλουτίζουν τά »μαγαζιά» τους τά κάθε είδους βαμπίρ, καί λαμόγια τού πολιτικοοικονομικού βίου της.. »Άλλο» πράγμα χρειάζεται ή χώρα γιά νά τήν προετοιμάσει γιά ότι πρόκειται νά συμβεί, αργά ή γρήγορα(μάλλον γρήγορα από ότι δείχνουν τά πράγματα).. ΗΓΕΤΗ χρειάζεται !!. Καί ηγέτη πού ΔΕΝ θά προέρχεται από »εξωσωματική».. Καί κάποιον τέτοιον έχουμε καιρό….νά έχουμε.. Παρακαλείται ό ΚΚ, σέ περίπτωση πού τελώ έν αταξία, νά μέ επαναφέρει στήν τάξη αμέσως..
  Προ’ι’δρυτικός.

  • Οι «ηγέτες» καταλήγουν σε Μουμπάρακ, Πάγκαλους, Πολ Ποτ, Κιμ Ιλ Σουνγκ, Τσαουσέσκου, Χότζα και, ολίγον, Γκαντάφι μια και δεν έβαλαψε κανέναν ούτε τον λαό του.
   Ξεχάστε λοιπόν τους «ηγέτες» και σκεφθείτε μία Ομάδα Κρούσης 2, 3 εκατομμυρίων κουρασμένων και απηυδισμένων πολιτών που δεν θέλουν να τους πιάνουν τον κώλο.
   Μία τέτοια ομάδα μπορεί να βγάλει τη χώρα απ’ τη παγίδα που της έχουν στήσει τα καρτούν των «δύο μεγάλων κομμάτων»

   • προ'ι'δρυτικος

    ΚΚ, ελήφθει.. Άν καί σηκώνει πολύ συζήτηση.. Πάντως ελήφθει..
    Προ’ι’δρυτικός

  • tasos

   Μην είστε απόλυτος στο ζήτημα της έλλειψης παραγωγής τροφίμων. Τα τρόφιμα που παράγει η χώρα τα βρίσκει κανείς στις λαϊκές αγορές και όχι στα ράφια των πολυεθνικών σούπερ μάρκετ όπου συνηθίσαμε να δίνουμε λεφτά για ολλανδέζικες διοξίνες και γαλλικά τυράκια ως γνήσιοι ευρολιγούρηδες. Η εγχώρια και αλλοδαπή προπαγάνδα θέλει να ψωνίζουμε από τα φράγκικα σ/μ με το «άνετο πάρκινκγ» κατά τα αμερικάνικα πρότυπα, γιατί έτσι τη βολεύει. Η επάνοδος σε εθνικό νόμισμα, αν γίνει σωστά, θα αυξήσει γρήγορα την εγχώρια παραγωγή τροφίμων υπερκαλύπτοντας τις όποιες ελλείψεις με τη βοήθεια του ελληνικού μεσογειακού κλίματος και θα αναστείλει τις εισαγωγές από τις πολυεθνικές που τα προϊόντα τους θα γίνουν απλησίαστα λόγω ισοτιμίας και των ξεχασμένων δασμών. Θα μας ωθήσει και στην υγιεινή διατροφή. Έτσι σύντομα θα καταρρεύσει και ο μύθος της έλλειψης παραγωγής στη χώρα της μυθολογίας. Οπότε τι μένει? Σπίτια υπάρχουν, δρόμοι υπάρχουν, χωράφια υπάρχουν, τουρισμός υπάρχει για χρηματοδότηση του ελλειμματικού ενεργειακού ισοζυγίου. Με γεμάτο στομάχι μπορείς να δουλέψεις περισσότερο και να φτιάξεις και… μερσεντέ αν θέλεις. Αν πάλι δε θέλεις, κανένα πρόβλημα, φοράς τα τσαρούχια και παίζεις τάβλι μετά το χωράφι. Αρκεί να το επιλέξεις και να μην έχεις κανένα πάνω απ’ το κεφάλι σου να σε πιέζει να έχεις παρκαρισμένη και τη «μπέμπα» έξω από το καφενείο. Είναι μια λύση…

 2. Ανώνυμος

  Στην Ιρλανδια, στην Πορτογαλια, και σε αλλες μικρες χωρες, για να μην συγκριθουμε με αλλες μεγαλυτερες και χασουμε το μετρο, υπαρχει αυτη η αρθρογραφια και η συζητηση οπως στην Ελλαδα που υποστηριζει οτι ειναι θυματα παγκοσμιας σκευωριας και συνομωσιας, και οτι οι παντες και κυριως σκοτεινες δυναμεις θελουν την υποδουλωση του λαου και της χωρας του????
  Ρωταω,δεν εκφραζω γνωμη, ρωταω μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει?

  • tasos

   Μια άποψή είναι πως οι χώρες της ανατολής, που παράγουν πετρέλαιο ή βρίσκονται πάνω στους ενεργειακούς δρόμους της δύσης, δεν έχουν ησυχασμό, ούτε αφήνονται ανεξάρτητες από την πετρελαϊκή συμμαχία (ΝΑΤΟ). Βρίσκονται πάντα υπό άμεσο ή έμμεσο έλεγχο ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή ροή της ζωτικής ενέργειας της δύσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο μπορούν να κάνουν κάποιους διπλωματικούς ελιγμούς ανάλογα με το πόσο ικανούς πολιτικούς εκλέγουν και τη διεθνή συγκυρία. Αυτή η κατάσταση γίνεται φανερή κατά περιόδους και πυροδοτεί πάρα πολλά σενάρια και φήμες που άλλα είναι κοντά και άλλα απέχουν από την πραγματικότητα.
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: