Έτος Ιδρύσεως Ιστολογίου: 2009. Θέματα: Από την Ιδέα της Αυτοκίνησης μέχρι τις κοινωνίες του Μεγάλου Αδελφού και από τον Εξιπερί μέχρι τον Τζόνοθαν Λίβινγκστον Σίγκαλ. Iστoλόγιο για την εποχή του Τεχνολογικού Μεσαίωνα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Νέας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης και ότι άλλο προκύψει στο μεταξύ. Ερώτηση κρίσεως: πότε έγραψα ότι, η ώρα του ΔΝΤ είναι κοντά;! Το 2006.
Φωτογραφία του γράφοντος (Κ.Κ) τη στιγμή που παρακολουθεί το Σαχινίδη, την τριάδα . της 3ΝΕΤ και τον Συγγραφέα
Εκεί που λέω να συνεχίσω τη συγγραφή του έρημου του βιβλίου μου, να ‘σου το Σαχινίδη στη 3ΝΕΤ@ (και όχι στη ΝΕΤ3@ όπως ορίζουν οι διαδυκτιακοί κανόνες), με την τριάδα των γνωστών δημοσιογράφων (πάντα ξεχνάω τα ονόματα τους αλλά είναι πάντα εκεί βρέξει χιονίσει), με καλεσμένους αξιόλογους ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους και ο κατά δήλωση συγγραφέας Γκιουλεκίδης, Τσατρανίδης, Κουλοφρύδης ή κάπως αφού, και «αυτοουνού» μου διαφεύγει το όνομα, παρ’ όλο ότι του είχα δώσει εκπομπή όταν ο «Εν Λευκώ 87.7» ήταν δικός μου (τώρα που το σκέπτομαι ίσως γι’ αυτό και να τον έχασα).
Φυσιογνωμικά το Σαχινίδη είναι το Αρχέτυπο (του Βαθέως ΠΑΣΟΚ όπως το Άρη -bderoom eyes- Σπηλιοτόπουλο είναι το Αρχέτυπο της νέας (και παλαιάς) Νέας Δημοκρατίας). Το Σαχινίδη εξηγεί τι «πρέπει να γίνει» προκειμένου μπλα μπλακαι, αμέσως μετά, ο «ενεργός πολίτης» συγγραφέαςδηλώνει ότι δεν γνώριζε τίποτα για την φοροδιαφυγή επειδή ήταν απασχολημένος με την ξυγραφή.
Γι’ αυτό Αμήν λέγω ημίν πόσο καιρό θα με έλκει το θέαμα των βλασταριών της καθεστωτικής δημοσιογραφίας στα καθεστωτικά κανάλια που, εκτός των άλλων, έχουν κατακλέψει τα κείμενα του περιοδικού «Ταξιδεύοντας» που είχα βγάλει όταν αυτοί ήταν ακόμα στα δέντρα;
Ίσως πείτε ότι, είναι περασμένα μεσάνυχτα, ο Καββαθάς τα έχει παίξει και γράφει ασυναρτησίες αλλά, διάβολε, έρχεται πάλι η τρόϊκα, η κρίση πλήττει την «πραγματική οικονομία» και στην Γερμανία, ετοιμάζεται Δημόσιο το οποίο θα διοικείται από τον χερ Χορστ Μπλιανκενμπαχ και τη φραου Άνγκελα Μένγκελε. Ένας θεός ξέρει πως θα αντιδράσει ο υπερήφανος και ανεξλαρτητος (σοδομισμένος) ελληνικός λαός αλλά, όπως λέει το Αρχέτυπο «η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι πρέπει προκειμένου τα πρέπει να είναι περισσότερα απ’ τα Μη Πρέπει. Να που συμφωνεί και ο βουτηρομπεμπές και η δημοσιογραφική τρόϊκα. Ή οποία πρέπει επίσης να καταλάβει ότι, το 3ΝΕΤ είναι λάθος όπως λάθος είναι (κατά 80%) είναι οι επιλογές τω καλεσμένων.
Παρά τα «κατά’΄της εκπομπής εμένα μ’ αρέσει κατά 80% διότι, όταν βλέπω τον Χομεϊνί να εκτοξεύει τις μαμαδίστικες κοινοτυπίες του μπορώ να συντάσσω ασυνάρτητα (;) κείμενα σαν αυτό. Δια να μη διαραχτούν οι ανισορροπίες πρέπει να πω ότι, μου αρέσει επίσης να παίρνω ισχυρές δόσεις της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Μέγκα» αφ’ ενός διότι ο τίτλος της είναι πέρα για πέρα ασυνάρτητος, αποτέλεσμα brain storming ευτραφών διαφημησταράδων (τι θα πει «κοινωνία ώρα μέγκα;) και οι παρουσιαστές της θυμίζουν φιγούρες των «Hall Roach Studios» που εμένα θυμίζουν τη νιότη μου
Σας αφήνω διότι το διαφημιστικό διάλλειμα τελειώνει και θέλω να (ξανα)πάρω τη δόση μου
Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter)
Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.
Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια.
Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal.
Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα.
Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο.
Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία".
Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού».
Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της.
Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί".
Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…
Δείτε περισσότερα άρθρα
2 σκέψεις σχετικά με το “Πρέπει, prepi, proprepi tou prepi ω Πρέπει”
Κοινωνια ωρα mega?!!!!
Μα ποσο χαμηλα θα πεσει ο Αρχων του ιστολογιου, στην προσπαθεια εξασφαλισης…της δοσης του?
Η φωτο περιμενε…πολλα χρονια αυτην την εκπληκτικη λεζαντα για να ταιριαξουνε! Υπερκαλυπτουν το υπολοιπο κειμενο…
Κοινωνια ωρα mega?!!!!
Μα ποσο χαμηλα θα πεσει ο Αρχων του ιστολογιου, στην προσπαθεια εξασφαλισης…της δοσης του?
Η φωτο περιμενε…πολλα χρονια αυτην την εκπληκτικη λεζαντα για να ταιριαξουνε! Υπερκαλυπτουν το υπολοιπο κειμενο…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!
«οι παρουσιαστές της θυμίζουν φιγούρες των “Hal Roach Studios” που εμένα θυμίζουν τη νιότη μου»
Λογικόν, εδώ έχουμε να κάνουμε με τα CockRoach Studios…
Μου αρέσει!Μου αρέσει!