Γιούνκερ μόλις είπε το μεγαλύτερο ψέμμα για το ελληνικό χρέος …. ή μήπως όχι;

Για την ενημέρωση σας και μόνο._Κ.Κ.

Πέμπτη, 17 Νοέμβριος 2011 10:04

Απο το: XrimaNews.gr

XRIMANEWS.GR«Ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και αυτό γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η Ελλάδα θα επέστρεφε σε μια δραχμή υποτιμημένη κατά 60%, ενώ τα χρέη της θα εξακολουθούσαν να είναι σε ευρώ» είπε ο Zαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα General Anzeiger της Βόννης που δημοσιεύεται σήμερα.

Ωστόσο, δημοσιεύματα των Financial Times, Rueters, Wall Street Journal καθώς και εκθέσεις πανεπιστημίων και νομικών εταιριών επιβεβαιώνουν πως η Ελλάδα μπορεί να πληρώσει το χρέος της σε δραχμές με βάση το ισχύον δίκαιο και διαψεύδουν τον Γιούνκερ. Γιατί όμως ο πρόεδρος του Eurogroup δε λέει την αλήθεια;

Γιατί αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής κρίσης, σύμφωνα με το οποίο η χώρα αν επιστρέψει στη δραχμή θα καταστραφεί για το χρέος της θα παραμείνει στο ευρώ. Το έχουν πει χωρίς ντροπή Έλληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι της Τρόικας ώστε να τρομοκρατήσουν την Ελλάδα για να μη διανοηθεί να ασκήσει τα μεγαλύτερα δικαιώματα της, δηλαδή να προκαλέσει αναδιάρθρωση του χρέους τη μόνη της σβήνοντας ένα μεγάλο ποσοστό του ή να το αποπληρώσει σε δραχμές, μεταφέροντας τις απώλειες στις τράπεζες και όχι στους πολίτες.

Ωστόσο, αν η νέα κυβέρνηση συνεργασίας προχωρήσει τη συμφωνία της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετατρέψει το δίκαιο που θεσπίζει τα ελληνικά ομόλογα από ελληνικό σε αγγλικό τότε το δικαίωμα αυτό θα έχει χαθεί και ο Γιούνκερ πλέον θα έχει πει την αλήθεια.


 1. Βαγγελάκης

  Δεν είναι θέμα αλήθειας ή ψέμματος. Απλά, ο καθένας λέει ό,τι θέλει γιατί απλά είναι όλοι τους (μας) ημιμαθείς. Εδώ έχει άποψη ο συνονόματός μου συνταγματολόγος – οικονομολόγος…

  Μου αρέσει!

 2. babis

  Ελβετία σου ρχομαιιιιιιιιιιιι……………ή μηπως να γίνω μέτοχος ελληνικών τραπεζών, έχω 3 ευρώ στην τσέπη!

  Μου αρέσει!

  • Ιδρυτικός Αναγνώστης

   Με τρία ευρώ αγοράζεις έξι μετοχές της Αγροτικής Τράπεζας ή δύο της Εθνικής… και γω την ίδια σκέψη έκανα αλλά ο περιπτεράς δεν είχε να μου πουλήσει…:P 🙂

   Μου αρέσει!

 3. Giannis

  Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί…

  Μου αρέσει!

 4. ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

  πρέπει να είσαι μεγάλος μ…..ας, προδότης ή βαλτός ώστε όταν και άν φύγεις από την ευρωζώνη, να χρωστάς το ίδιο ποσό σε ευρώ.
  επιστροφή στην δραχμή σημαίνει αυτόματα μερική ή ολική διαγραφή χρέους

  Μου αρέσει!

 5. george..

  μη μασατε … εμεις εχουμε τη δυναμη… αυτοί εχουν μονο το χρημα ..

  Μου αρέσει!

 6. tasos

  Το (απο)σταθεροποιητικό δάνειο των 110 δις ή το τμήμα τέλος πάντων που θα έχουμε πάρει από αυτό καθώς και άλλα που θα ακολουθήσουν από την «εθνοσωτήριο» ηγεσία του κ. Παπαδήμου, θα πληρωθούν στο ακέραιο με ξένο νόμισμα, ή με εθνική περιουσία ή με… αίμα. Τα ομολογιακά δάνεια μπορούν ακόμα να αποπληρωθούν στο εθνικό νόμισμα (ή να διαγραφούν) εφόσον συνεχίσουν να υπάγονται στο ελληνικό δίκαιο. Αν και οι ελληνόφωνοι πιθανότατα θα προλάβουν να υπογράψουν κάποια «επιστολή» που θα τα εντάσσει στο αγγλικό. Συνεπώς ο κ.Γιούνκερ λέει το μικρό τμήμα της αλήθειας που τον βολεύει. Αλήθεια αλα καρτ.

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: