O μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ και της Trilateral Commission. Η Αριστέα Μπουγάτσου γκρεμίζει το προσωπείο του Λουκά Παπαδήμου

Από την Αριστέα Μπουγάτσου

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

(μέσω ¨Κουρδιστό Πορτοκάλι»)

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν είναι «επαρχιώτης στην Ομόνοια», όπως θα βόλευε ένας τέτοιων χαρακτηριστικών πρωθυπουργός «ορισμένου χρόνου». Ανήκει στην κυβερνώσα ελίτ, έχει εκπαιδευτεί απ’ αυτήν, όλη του η καριέρα είναι δρομολογημένη και πειθαρχημένη στα κέντρα που μεριμνούν ώστε μια παγκόσμια οικονομική δύναμη να υπαγορεύει στην πολιτική.

Μπήκε σε κάθε σπίτι

 

Τα καρτέλ, οι πολυεθνικές, οι τράπεζες κ.ά., μέσα από τα think tank που διαθέτουν, διαλέγουν και τους ανθρώπους που τους εκπροσωπούν στα παγκόσμια κέντρα λήψης αποφάσεων. Διαλέγουν τους managers από τη μια, ενώ από την άλλη «κατασκευάζουν» πολιτικούς.

Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, πρωθυπουργός-διασώστης της χώρας, με τη συμφωνία όλων, πλην της Αριστεράς, ανήκει στην παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ.

Εδώ και χρόνια είναι μέλος της Τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Commission) που «φτιάχνει» παγκόσμιους ηγέτες, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα του καπιταλισμού, τώρα με όρους παγκοσμιοποίησης.

Η Tri- lateral από τα δημοσιευμένα ντοκουμέντα της πασχίζει να διαχειριστεί την πολιτική σταθερότητα, χωρίς υπερβολική δημοκρατία, υπεραμύνεται της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων, ασφαλώς δεν είναι συνωμοσία, αλλά αιχμή του δόρατος του παγκόσμιου κεφαλαίου, που αποδέχεται μόνο την «υπαλληλοποιημένη πολιτική» ή τους εκπαιδευμένους απ’ αυτήν τεχνοκράτες.

Χθες, ένα μέλος της Trilateral ανέλαβε τα ηνία στην κυβέρνηση των Αθηνών. Εχει προηγηθεί επιτήρηση και επέλαση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ κ.ά., ενώ αυτό που έπεται -σίγουρα- δεν είναι ο θρίαμβος της πολιτικής.

Χθες, επίσης, στη γειτονική Ιταλία, που δοκιμάζεται μέσα από μια παρόμοια με τη δική μας πολιορκία των δανειστών και των spreads, γνωστοποιήθηκε ότι μεταβατικός πρωθυπουργός μετά την παραίτηση Μπερλουσκόνι θα αναλάβει ο Mario Monti.

Πρόκειται για ακόμα ένα μέλος τής Trilateral, που μάλιστα ηγείται και του ευρωπαϊκού σκέλους της (προεδρεύει). Προφανώς η Trilateral στην αναμπουμπούλα χαίρεται και «επεμβαίνει».

Πάντως, ο κ. Λ. Παπαδήμος δεσπόζει στη λίστα των μελών της Τριμερούς, αυτού του κλειστού προπυργίου του καπιταλισμού, και στην ιστοσελίδα εμφανίζεται προβεβλημένο, από τις 21 Οκτωβρίου 2011, δημοσίευμα των «Financial Times» «by Loucas Papademos».

Λίστα εκλεκτών

Το όνομα του κ. Παπαδήμου συγκαταλέγεται στη λίστα των εκλεκτών της Τριμερούς, που δεν είναι κοσμική, όπως η λέσχη Bilderberg, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: κεντρικούς τραπεζίτες, επιτρόπους, μεγαλοστελέχη των Βρυξελλών, πρόσωπα-κλειδιά τραπεζών και ασφαλιστικών ομίλων, βιομηχάνους, διπλωμάτες, πανεπιστημιακούς, «Αθανάτους», στελέχη εταιρειών οπλικών συστημάτων, πρώην υπουργούς, ΝΑΤΟϊκούς, συστημικούς εκδότες και δημοσιογράφους. Από την Ελλάδα έτερα μέλη της Τριμερούς εμφανίζονται να είναι ο Παναγής Βουρλούμης (τέως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και νυν μέλος του Δ.Σ. της «Καθημερινής»), ο τέως πρόεδρος του ΣΕΒ, Οδυσσέας Κυριακόπουλος, ο διευθυντής τής «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς (παρίσταται και στις συνεδριάσεις της Bilderberg) και ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γ. Βασιλείου.

Παλαιότερα, σε συνθέσεις της Τριμερούς εμφανιζόταν ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ο διατελέσας και πρόεδρος του ΣΕΒ Στέλιος Αργυρός.

Κλίντον, Μπους και Κάρτερ ήταν μέλη της Τριμερούς, που συστήθηκε το 1973 από επίλεκτους του συστήματος, με στόχο να προετοιμάσει πολιτικές και ηγέτες για την παγκοσμιοποίηση που θα σφράγιζαν ιδιώτες από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας αρχικά, που έγινε ομάδα Ασίας μετά.

Οι οικογένειες Ροκφέλερ και Ρότσιλντ εξακολουθούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στην Τριμερή, με τους Ουμπέρτο Ανιέλι, Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, Μινόρου Μακιχάρα, Σάιρους Βανς, Γουόρεν Κρίστοφερ κ.ά. να διαδραματίζουν τους ρόλους που τους αναλογούν για το συντονισμό των κέντρων πολιτικής, νομισματικής και διανοητικής ισχύος στην υπηρεσία του αναβαπτισμένου καπιταλισμού.

Ο κ. Λ. Παπαδήμος, εν κατακλείδι, ούτε φτωχοδιάβολος είναι ούτε ποτέ αναμείχθηκε με την εγχώρια διαπλοκή, που τόσο πολύ νοιάστηκε για τον ορισμό του ως πρωθυπουργού. Επέλεξε να είναι μάνατζερ της κυβερνώσας ελίτ, τώρα και με πολιτικό ρόλο στον τόπο του, επιβεβλημένος ίσως και μοιραίος πρώτα γι’ αυτούς που συναίνεσαν για το διορισμό του. *


 1. Κάποιοι στρατηγοί, στρατηγοί στρατηγούλα μου κάποιοι στρατηγοί κυβερναν τη γη…..πότε Ευρωπαίοι πότε Αμερικάν μας τρυγάνε όλους κι όλους μας μαδάν…

  Μου αρέσει!

 2. δημητρης

  HABEMOUS PAPADEMOS…
  Την επομενη φορα που θα βγει «λευκος καπνος» απο το κενοβουλιο, μπορει και να μην αφορα την εκλογη προεδρου της κυβερνησεως…

  Μου αρέσει!

 3. Κώστας

  Ολοι όσους αναφέρει η κα Μπουγάτσου, είναι υποπροϊόντα του ΤΟΚΟΥ, αυτής της τερατογένεσης του καπιταλισμού.
  Γιατί είναι επιτρεπτό τα κράτη μέλη της ΕΕ να δημιουργούν
  ελλείματα μέχρι 3% ετησίως ; Και όχι 0 μηδέν ;
  Για να αυξάνεται το χρέος τους και η εξάρτηση;
  Μήπως κάποιοι σχεδίασαν τη βαθμιαία υποδούλωση του
  Κόσμου σ΄αυτή τη παγκόσμια διακυβέρνηση ;

  Ειναι ηθικό και ο τόκος να «δουλέψει» 8 ώρες αντί 24.
  Να μειωθεί (ο τόκος όχι τα επιτόκια) στο 1/3 – ώστε δίκαια δεδουλευμένος – να διορθώσει τις δημοσιονομικές ανισορροπίες των κρατών
  με την ελπίδα να σωθεί και ο ίδιος ο καπιταλισμός.
  Διαφορετικά απο την απληστία θα χάσει τα πάντα.
  Οπως τα χάνουν και οι Δανειολήπτες. Ως πότε όμως.

  Μου αρέσει!

 4. καριων

  Ελα ρε συ.Καλα…Δεν το πιστευω! Κι ολο το λιβανισμα που ριχνουν οι δημοσιοκαφροι τοσες μερες ….αν το υποψιαστω,θα πεθααανω.

  Μου αρέσει!

 5. Οδυσσεας

  Αγορασαμε κουστουμακι ντουμπλ φας…

  Μου αρέσει!

 6. προ'ι'δρυτικος

  Παρατηρούμε λοιπόν ότι ένα νέο πολίτευμα κάνει τήν εμφάνισή του, αρχής γενομένης από τήν Ελλάδα.. Ή ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.. ή μήπως ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ;;.. Ακολουθεί πολύ γρήγορα ή Ιταλία.. Μήπως ΑΥΤΟ είναι τό »μέλλον» τής Ευρώπης ;;. Μήπως ΑΥΤΟ είναι γενικώς »τό μέλλον»;;.. KK, τί λές ;;..
  Προ’ι’δρυτικός.

  Μου αρέσει!

  • Όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του στη τηλεόραση ο Πάγκαλος «στις Βρυξέλες το δημοωήφισμα (σ.σ. και η Δημοκρατία) είναι ανάθεμα»

   Μου αρέσει!

 7. tsarlatanos

  τελικα ολα αυτα τα βγαζεται απο το κεφαλι σας ή απο την κοιλια σας? (μαλλον το β’)
  η οργιωδης φαντασια σας δεν εχει ορια…
  ελεος παι με την βλακεια και την σαχλαμαρια ΔΗΘΕΝ εγκριτων δημοσιογραφισκων

  Μου αρέσει!

  • α. το βγάζετε με «ε» όχι με «αι»
   β. αν η ερώτηη για την προέλευση των σχολίων απευθυνεται σε μένα, όχι. Μου τα υπαγορεύουν οι κ.κ. Μόσιαλος, Μιχελάκης και Γεωργιάδης -ανάλογα με την φάση της σελήνης και τον τσαρλτάνο της στιγμής

   Μου αρέσει!

   • προ'ι'δρυτικος

    ΚΚ ξέχασες τόν…μεταφραστή.. Ποιός σού τά μεταφράζει στήν υπαγόρευση ;;. Εκτός άν έμαθες καί τή γλώσσα τους..
    Προ’ι’δρυτικός..

    Μου αρέσει!

   • tsarlatanos

    Σας ευχαριστω για την υποδειξη αλλα το σχολιο δεν ηταν για εσας.
    σας γνωριζω απο πολυ παλια και εχω αποψη (καλη ή κακη λιγη σημασια εχει).
    Αφορα την κ Αριστέα Μπουγάτσου και την ‘πιεση’ που ασκει για τον λογο οτι στο συγκροτημα οπου και εργαζεται εχουν κοψει τα θαλάσοδανεια και γιαυτο ‘χτυπουν’ αλυπητα επι δικαιων και αδικων. Τα υπολοιπα ειναι προφασεις.

    Μου αρέσει!

 8. babis

  Εφόσον όλα πήραν τον (κακό) δρόμο τους, πιστεύω πως στις επόμενες εκλογές αν και όποτε γίνουν, θα δούμε νέα πατριωτικά κινήματα:

  1. Εθνική Ελλάδος γεια σου βανκ.
  2. Δραχμοβανκ βανκ.
  3. Άλφα Βήτα βανκ.
  4. Πασαλιμάνι βανκ.
  5. Μόρφω-Πούπουλα βανκ.

  Υ.Γ. Η σειρά τοποθέτησης είναι εντελώς τυχαία και σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει αριθμό γιαουρτίων, χαλικίων, κοτρονίων…….με την καλή έννοια πάντα στις επόμενες εκλογές.

  Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: