Η ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ». «Εξαπατούσαν η Alpha και ο πρόεδρός της επί τόσους μήνες πάνω από 800 εργαζόμενους;..»

Άρθρο-δυναμίτης για τον τρόπο που, αργυραμοιβοί, τοκογλύφοι και οικονομικοί δολοφόνοι κλείνουν τα στόματα ενοχλητικών ΜΜΕ ανά τον κόσμο υπηρετώντας τα οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα των αφανών τους αφεντικών._Κ.Κ.

Από την Αριστέα Μπουγάτσου, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις Να μην τις παίρνει ο άνεμος» …

Και το χαλί τραβήχτηκε. Ο μοναδικός και τελευταίος έλληνας τραπεζίτης, με τις οικογενειακές δραστηριότητες να δρομολογούνται από το 1879, λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στην «Ελευθεροτυπία» που διανύει τα τριάντα επτά της χρόνια και παραμένει σε οικογενειακά χέρια.


Ο πρόεδρος της Alpha-Τράπεζα Πίστεως (πλέον Alpha Bank), που προβάλλει πρώτα την πίστη στις αρχές της τράπεζας που χρόνια διοικεί (ασχέτως αν την αφαίρεσε από το λογότυπό της), εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής.

Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς τη Χ. Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha Bank στις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπραγματευτεί τα δύο μέρη και έβαινε προς υπογραφή, ενώ είχε εκταμιευθεί και προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την «Ελευθεροτυπία».

Ο πρόεδρος της Alpha Bank με ένα παγερό τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου το μεσημέρι της Τρίτης (1-11-2011) της επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όπως επιβάλλουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.

Τα νομικά ζητήματα όμως -αν υφίστανται- επιλύονται από τους νομικούς. Ετσι τουλάχιστον ξέραμε μέχρι σήμερα. Στην περίπτωση όμως του κ. Κωστόπουλου αποτέλεσαν το φερετζέ για την κάλυψη πιθανόν εσωτερικών συγκρούσεων στην τράπεζά του ή και έξωθεν υπαγορεύσεων για να πληγεί η «Ελευθεροτυπία».

Η εφημερίδα μάθαμε ότι αναζητεί νέες λύσεις χρηματοδότησης, δεν επαιτεί ούτε προτίθεται να γίνει παράρτημα πολιτικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων. Διαθέτει περιουσία, δίδει εγγυήσεις για δάνεια που λαμβάνει και μάχες αξιοπρέπειας όταν χρειάζεται. Οσοι βρισκόμαστε στη δίνη ελπίζουμε. Αλλωστε και η «Ε» έχει ξαναζήσει δυσκολίες και πολλοί άλλοι έδωσαν και δίνουν αγώνες.

Τι συνέβη όμως και η Alpha Bank έκανε πίσω την τελευταία στιγμή, ενώ η Χ. Κ. Τεγόπουλος είχε εγκλωβιστεί εδώ και τέσσερις μήνες σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης;

Αυτό θα το αναδείξει η ίδια η ζωή και όχι οι εικασίες, οι οποίες σέρνονταν -είναι γεγονός- τις τελευταίες ημέρες: Αλλοι «έσπερναν» ότι το κτίριο της Μίνωος 10-16 -το βασικό περιουσιακό στοιχείο της εφημερίδας που περιλαμβάνετο στη συμφωνία sale and lease back (πώληση και επαναμίσθωση)- είναι ελαττωματικό. Αυτό είναι ψέμα. Τίτλοι καθαροί. Αλλωστε η Alpha Bank, που το 2009 προσημείωσε το ίδιο κτίριο για δάνειο 18 εκατ. ευρώ, είχε κάνει τους ελέγχους της.

*Αλλοι επικαλέστηκαν -εσχάτως- ότι η «Ε» πούλαγε το ακίνητο στην Alpha Αστικά Ακίνητα σε υψηλή τιμή σε σχέση με την αγοραία ή την αντικειμενική τιμή και ότι κάποιος νομικός φερετζές τρόμαξε τους υπεύθυνους τραπεζίτες. Στην προκειμένη περίπτωση οι τιμές ήταν γνωστές από την αρχή και -δυστυχώς για την Alpha Bank- συμφωνημένες και εγγράφως. Προς τι λοιπόν η υπαναχώρηση;

*Κάποιοι άλλοι διακίνησαν και το σενάριο των πρόσθετων εγγυήσεων, του τίτλου και άλλα τινά, τα οποία -πάλι εγγράφως- καταρρίπτονται από το σχέδιο σύμβασης στο οποίο είχαν καταλήξει τα δύο μέρη. Στην «ούγια» γράφει και αυτό Alpha Bank.

*Αφού λοιπόν εξαντλήθηκαν όλα τα «άτιμα», κύκλοι της Alpha διακίνησαν και το σενάριο του πολιτικού τρόμου που ένιωσαν, όταν ο Γ. Παπανδρέου προ ημερών αναφέρθηκε σε μέσο ενημέρωσης που είχε αντλήσει από τις τράπεζες 500 εκατ. ευρώ, ενώ οι μεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν εξαιτίας του ταμειακού βρόχου που τους έχουν επιβάλει οι ίδιες τράπεζες.

Μάλιστα έφτασαν να επικαλούνται και τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που ερευνά τα μιντιακά δανεικά και αγύριστα χωρίς εξασφαλίσεις και όχι τις δανειακές συμβάσεις σαν αυτές της «Ε» που στην περίπτωση της Alpha αντικρίζονται με κτίριο, συμμετοχές συνδεδεμένων εταιρειών και σ’ αυτήν της Πειραιώς με over εξασφαλίσεις τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, 42 στρέμματα και τα έσοδα της Αργος από την πώληση των φύλλων. Νισάφι πια.

Μήπως οι αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες φοβούνται για άλλα «γυμνά» θαλασσοδάνεια που χορήγησαν σε «μιντιάρχες»- καμικάζι με σπόνσορες, με θράσος, ενίοτε μισθωμένους από διάφορα αφεντικά αλλά πάντα στην υπηρεσία της διαπλοκής; Μήπως να παραπέμψω στο όνομα Λαυρέντης;

*Στα όσα διακινήθηκαν αυτές τις ημέρες συγκαταλέγεται και το σενάριο «δεν σας πάει η κυβέρνηση». Η «Ε» παραμένει απρόβλεπτη, πολυφωνική, ακόμα και αν κάποιες στιγμές ο ιός της καθεστωτικής αλλοτρίωσης πήγε να αφήσει αποτύπωμα, τα οχυρά κράτησαν. Ανθρωποι απλήρωτοι, ταλαιπωρημένοι και σε αβεβαιότητα αντέχουν ακόμα και όχι μόνο για τις δουλειές τους. Η κυβέρνηση όντως δεν έχει στο τσεπάκι της την «Ε» και ο πρωθυπουργός φαίνεται ότι δεν την συμπαθεί. Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι δεν κάλεσε στο Μαξίμου την εκδότρια μιας παραδοσιακής ανεξάρτητης εφημερίδας, όταν έλαβαν χώρα συναντήσεις του κ. Παπανδρέου με τους λοιπούς μιντιάρχες Ψυχάρη, Μπόμπολα, Αλαφούζο, Κυριακού, πιθανώς και άλλους που δεν γνωρίζουμε.

Από την άλλη, η «Ε» έχει εισπράξει την οργή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου (και όχι μόνο αυτού).

Ο κ. υπουργός προφανώς είχε την αξίωση η «Ε» να προασπιστεί τη «συστημική ευστάθεια» και να το βουλώσει αντί των άπλυτων που έβγαλε στη φόρα για την Proton Bank (κόστισε ήδη 1,1 δισ. ευρώ η κρατικοποίησή της) και τον επιχειρηματία-θαύμα Λ. Λαυρεντιάδη. Και οι κυβερνήσεις, είναι γνωστό άλλωστε, δεν είναι οι προστάτιδες της Ελευθεροτυπίας. Αντίθετα θέλουν εφημερίδες της κυβέρνησης και γενικώς χειραγωγημένα έντυπα. Αυτό είναι γνωστό αλλά διαφορετικό από μια καθαρή συναλλαγή μιας εφημερίδας με μια τράπεζα. Εκτός και αν βρούμε μπροστά μας αποδείξεις, προσεχώς, περί του αντιθέτου.

*Αποδείξεις πάντως για τη χαρά κάποιων γόνων μιντιαρχών από το μπλόκο στο δάνειο στην «Ε» έχουμε. Δύο εξ αυτών περιφέροντο και ανακοίνωναν στους εμβρόντητους συντάκτες το κλείσιμο της «Ε». Ξέρουν αυτοί. Το έκαναν για σωφρονισμό… Αλλωστε το είχαν προβλέψει εδώ και καιρό, καμάρωναν για το χαλί που τράβηξε η Alpha στην «Ε», μπορεί να υπονοούσαν ότι έβαλαν και το χεράκι τους. Περιφερόμενοι και ευτελείς. Ή μήπως αυτός είναι ο ανταγωνισμός του τύπου, ο θάνατός σου η ζωή μου;

Πάντως όταν η «νεκροψία τους» δεν βρήκε νεκρό την πλήρωσαν οι συντάκτες που επιστράτευσαν, προκειμένου να μάθουν «γιατί δεν πέθανε ο νεκρός».

Το ερώτημα γιατί η Alpha Bank και ο πρόεδρός της Ιωάννης Κωστόπουλος επιφύλαξαν τέτοια μεταχείριση στην «Ε» παραμένει.

Η Alpha τον Ιούλιο του 2011 αποδέχθηκε το πρόγραμμα εξυγίανσης της εφημερίδας και δέχθηκε να το χρηματοδοτήσει. Φυσικά όχι για τα ωραία μάτια κάποιου. Η Alpha και ο πρόεδρός της γνωρίζουν ότι η Χ. Κ. Τεγόπουλος με την οποία συναλλάσσονται επί χρόνια είναι μέχρι τώρα φερέγγυα. Καθαρό μητρώο. Φερέγγυοι είναι και οι μέτοχοί της. Το 2009 εξόφλησαν προσωπικό μετοχοδάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ. Τότε η Alpha δανειοδότησε την Χ. Κ. Τεγόπουλος με 18 εκατ. ευρώ με προσημείωση στο ακίνητο της Μίνωος, πρόσφατα συμφώνησε στην αναχρηματοδότηση του δανείου, στη χορήγηση πρόσθετου ποσού 8 εκατ. ευρώ, στην αγορά και επαναμίσθωση του κτιρίου, όμως ανέκρουσε πρύμναν πριν τις υπογραφές.

Τι έγινε; Εξαπατούσαν η Alpha και ο πρόεδρός της επί τόσους μήνες πάνω από 800 εργαζόμενους;

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

2 σκέψεις σχετικά με το “Η ΑΡΙΣΤΕΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ». «Εξαπατούσαν η Alpha και ο πρόεδρός της επί τόσους μήνες πάνω από 800 εργαζόμενους;..»

 1. Αν κάνετε τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο θα διακρίνετε, εκτός από την ιστορία της «Ε», και εκείνη των Τεχνικών Εκδόσεων -στην ίδια τράπεζα με μία μικρή(;) διαφορά!
  Οι Τεχνικές Εκδόσεις δεν είχαν πάρει και δεν ζήτησαν ποτέ δάνειο!
  Για 42 χρόνια η Εταιρία που ίδρυσα με τη γυναίκα μου, και «έτρεξα» με τους συνεργάτες που πίστεψαν στην Αποστολή είχε χαρακτηρισμό ΑΑΑ.
  Η καταστροφή ξεκίνησε από το «λάθος» να συμμετάσχω (κατά 40%), στην ίδρυση ενός λιθογραφείου σκεπτόμενος ότι, η κάθετη ανάπτυξη ήταν (τότε) επιχειρηματικά σωστή μια και η «Τ.Ε» πλήρωνε κάπου 500 εκατομμύρια δραχμές σε τρίτους για εκτύπωση και βιβλιοδεσία των 20 μηνιαίων, 2μηνιαίων και ετήσιων περιοδικών που εκδίδαμε.
  Για να στηθεί το λιθογραφείο η εταιρία …Αρμαγεδδών πήρε δάνεια, κυρίως απ’ την Άλφα Μπανκ για τα οποία έκανα το λάθος να εγγυηθώ προσωπικά και εταιρικά.
  Όταν η …χρηστή διαχείριση του λιθογραφείου και των γνωστών στη πιάτσα «συνεργατών» του το έριξε στα βράχια οι τράπεζες ζήτησαν (σωστά) πίσω τα χρήματα τους.

  Για να μη «λερώσω» την ιστορία των Τ.Ε αλλά και τη δική μου, ζήτησα απ’ τα Αρμάνι να επεκτείνουν κατά 1,5 χρόνο την περίοδο αποπληρωμήςτων εγγυήσεων που είχα υπογράψει για το εργοστάσιο αλλά, τα κουστούμια αρνήθηκαν! Αν είχαν δεχτεί την παράταση οι Τ.Ε θα ήταν σήμερα η μοναδική υγειής εταιρία στον εκδοτικό χώρο

  Τα υπόλοιπα είναι γνωστά -σε όσους παρακολουθούν τα τεκτενόμενα στον Τύπο. Η εταιρία των 3Α, η «Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε» που, όσοι διαβάζουν τα περιοδικά και αυτό το ιστολόγιο γνωρίζουν τι έχει προσφέρει, κατάρρευσε με αποτέλεσμα να πουληθεί σε εταιρία …lifestyle!

  Μετά από μία σειρά αγωγών από μία κατσαρίδα-φιγουρίνι, την οποία πλήρωνα (οι αποδείξεις στο αρχείο μου), για να με προστατεύσει απ’ τις κακοτοπιές, επέστρεψα στις Τεχνικές Εκδόσεις πάνω από 1,2 εκατομμύρια ευρώ!
  Σαν αυτά να μην ήταν αρκετά η νέα ιδιοκτησία μας έκανε αγωγές ζητώνας (από την Σοφία κι’ εμένα), 160.000 ευρώ για «λογιστικές διαφορές» του …2005 ενώ, ο δοτός Διευθύνων Σύμβουλος απαιτεί με άλλη αγωγή από τον Πρόεδρο και Ιδρυτή (εμένα!) 300.000 ευρώ επειδή είπα πως ψεύδεται όταν λέει ότι συμφώνησα στη μείωση των αμοιβών των εργαζομένων (η σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία στη διάθεση όποιου έχει έννομο συμφέρον)

  Στα παραπάνω προσθέτω ότι,
  1. ο Ρ/Φ μας σταθμός, ο «Εν Λευκώ 87.7FM» πουλήθηκε για …116.000 ευρώ
  2. η Σοφία κι’ εγώ χρόνια τώρα υπογράφουμε οτι λαβαίνουμε μία συμφωνηθείσα κατά την πώληση της Εταιρίας μας αμοιβή αλλά, το 99% του ποσού επιστρέφεται (στις Τ.Ε) επειδή οι δικηγόροι είπαν ότι οφείλω (σαν άτομο) το 1/4 των εγγυήσεων που η εταιρία μου κατέβαλε στις τράπεζες για τις ζημιές του λιθογραφείου
  3. ένας από τους πολλούς δικηγόρους της νέας ιδιοκτησίας κατέθεσε τα 116.000 για την αγορά του Εν Λευκώ ευρώ στο… Τμήμα Παρακαταθηκών & Δανείων αφού πρώτα ΘΥΡΟΚΟΛΛΗΣΕ τη πρόσκληση να πάω να τα εισπράξω στη πόρτα του (τότε) σπιτιού μας στην Άνω Βούλα. Περίμενα δύο ώρες στην ουρά για να πάρω την επιταγή
  4. όταν συνέβαιναν όλα αυτά και στη προσπάθεια να σώσω τις Τ.Ε συμφώνησα να νοικιάσω το ιδιόκτητο κτήριο των 4.500μ2 προς 45.000/μήνα στην «Κοινωνία της Πληροφορίας»
  5. είκοσι μέρες μετά, η εν λόγω (κρατική) εταιρία με πληροφόρησε, μέσω του μεσίτη, ότι, «άλλαξε γνώμη» με αποτέλεσμα να αναγκαστώ να επαναλάβω τις προσπάθειες για ενοικίαση ή πώληση…
  6. στη προσπάθεια μου να βρω αγοραστή το Τμήμα καθυστερήσεων της τράπεζας με πληροφόρηση ότι, προκειμένου να μη «βγάλει» διαταγή πληρωμής πρέπει να καταβάλω το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ των εγγυήσεων εντός ενός μηνός. Όταν είπα ότι, αυτό δεν είναι ανθώπινα δυνατόν εκτός αν πουλιώταν το κτήριο. Οι κύριοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν να βρω αγοραστή επειδή «γνώριζαν πολύ κόσμο». Δέχτηκα και, σε ένα μήνα» βρέθηκε μεγαοεργολάβος αγοραστής
  7. την επομένη η τράπεζα πήρε τα λεφτά της
  8. ένα μήνα μετά ο νέος ιδιοκτήτης νοίκιασε το κτήριο στην… «Κοινωνία της Πληροφορίας» προς 65.000 ευρώ.μήνα (δείτε και σχετκό άρθρο του κ. Πάσχου Μανδραβέλη για το θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»)
  9. καταλαβαίνετε πόσο συγγενείς είναι οι ιστορίες της «Ε» και των Τ.Ε
  10. στο μέτρο του δυνατού και πάντα με την καλή έννοα υπόσχομαι ότι οι αρμανιασμένοι αθλητές, οι συλλέκτες πανάκριβων αυτοκινήτων, οι λεζάντες και οι οικονομικοί τους δολοφόνοι από μένα και από σας θα το βρουν

  Σημείωση: Ναι, έκανα διορθώσεις στο παραπάνω και θα κάνω κι’ άλλες όσο η υγειής επιχειρηματικότητα είναι έρμαιο στις ορέξεις των τοκογλύφων και λοιπών αρπακτικών
  Επανάληψη: Από το 1970 μέχρι το 2010 οι Τεχνικές Εκδόσεις έχουν καταβάλει στο «κράτος» και στους ασφαλιστικούς οργανισμούς πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ούτε μία ώρα καθυστέρηση
  Εμπέδωση: σας μαμώ τα πρέκια αλήτες, κλέφτες, λωποδύτες

  Μου αρέσει!

 2. Αυτά συμβαίνουν όταν οι πολιτικοί έχουν γίνει υπηρέτες των τραπεζιτών και των μεγαλοβιομηχάνων. Σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καλύτερη λύση στο θέμα θα ήταν να απαγορευθεί η πώληση χρήματος από ιδιώτες. Οι τράπεζες να είναι δημόσιες με »καθαρούς» και άμεσα ελεγχόμενους διαχειρηστές. Αλλά τι ζητάω τώρα…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: