Επιστροφή στην αποικιοκρατία ενώ εμείς τρωγόμαστε

του Κώστα Μπετινάκη, Styx

Την ώρα που ομφαλοσκοπούσαμε ασχολούμενοι αποκλειστικά με το πολυνοσμοσχέδιο…
Την ώρα που η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε διαδηλωτές και προβοκάτορες κουκουλοφόρους, με νεκρό και τραυματίες…
Την ώρα που μικροκομματικές σκληρύνσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμικές εποχές με περίεργες δηλώσεις…
Έχουμε χάσει το διεθνές περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας τα οποία φροντίσαμε να είναι παντελώς αδιάφορα για τα τεκταινόμενα γύρω μας…

Κι οι 300 δεν έχουν καταλάβει που μας οδηγούν οι «προστάτες» μας. Έχουν όλοι τους αποκοιμηθεί ονειρευόμενοι εξουσία, με τις επερχόμενες ταχέως πλέον, εκλογές…

Ο τίτλος που περνούσε (ως κρόουλ) κάτω από το πάνελ του ΣΚΑΕΙ έγραφε:
«Ο Καντάφι νεκρός». Αυτό μόνο. Εμβόλιμα πέρασε κι ένα φιλμάκι δευτερολέπτων που επικαλούμενο πηγές των υποκινημένων και βοηθούμενων από το ΝΑΤΟ «ανταρτών», επιβεβαίωνε την είδηση και τη φωτογραφία ενός αιμόφυρτου πτώματος που έμοιαζε στον Μωαμάρ Καντάφι.
Ένα σύντομο «ζάπινγκ», στα άλλα κανάλια, έδειξε τα συνήθη μεσημεριάτικα με μπόλικα μπούτια σταυροπόδι (ΑΛΤΕΡ) και χιουμοριστική σειρά με χαριτωμένες «αδελφές», στον ΑΝΤ1, ή ο γνωστός αθυρόστομος γιατρός…
Στις οκτώ, σε έκτακτο δελτίο ειδήσεων του CNN, έγινε σύντομο αφιέρωμα στην 42χρονη έντονη παρουσία του συνταγματάρχη Καντάφι, που επί τόσα χρόνια , κατόρθωνε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα της επικαιρότητας, άλλοτε ως μισητός εχθρός κι άλλοτε ως στενός συνεργάτης των σπουδαιότερων ηγετών του κόσμου. Την ίδια ώρα τόσο το BBC, το RT, το TV5,  το Al Jazeera όσο και οι ιστοσελίδες βούιζαν..

Προτιμήσαμε να υπενθυμίσουμε μερικούς από τους «φίλους» του Μοαμάρ Καντάφι, παρά την φρικτή φωτο του νεκρού Λίβυου ηγέτη που περιφέρουν οι προπαγανδιστές του ΝΑΤΟ

  Γράφαμε στις 29/08/2011:
«Οι πόλεμοι εναντίον προσώπων από τις ΗΠΑ» http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3576
«Βαρέθηκε ο κόσμος να του λένε πόσο κακός είναι ο Καντάφι και γι’ αυτό θα πρέπει να εξολοθρευτεί. Και πόσο καλοί είναι οι αντάρτες που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ ενώ επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν, πως ανάμεσά τους βρίσκονται και αποβράσματα, από εκείνα που αποκαλούσαν από τους ίδιους που τώρα είναι σύμμαχοί τους «τρομοκράτες».

Στις 12/08/201: «Πλήρης συσκότιση για τα εγκλήματα του ΝΑΤΟ» http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3559

Σε καιρό οικονομικής κρίσης, κι όμως οι δυνάμεις που τροφοδοτούν με κονδύλια το ΝΑΤΟ, εξακολουθούν αδιαμαρτύρητα τις επιχειρήσεις τους.
Αλλά ας επιστρέψουμε στη Λιβύη, όπου καθημερινά –ακολουθώντας το προηγούμενο των βομβαρδισμών στην πρώην Γιουγκοσλαβία- το ΝΑΤΟ διαπράττει καθημερινά εγκλήματα πολέμου, όπως αποδεικνύει και η πλέον πρόσφατη σφαγή παιδιών και αμάχων μετά τον βομβαρδισμό στην Σλίτεν (που ουδέν μεταδόθηκε από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης). Στο Λονδίνο στήθηκε ήδη πρεσβεία του ισλαμικού τρομοκρατικού μετώπου TNC που υποστηρίζει το ΝΑΤΟ, αγνοώντας το νόμιμο καθεστώς της χώρας, επειδή δεν έχουν καταφέρει να ξεμπερδέψουν ακόμα με τον Καντάφι. Κι όμως τους «εξεγερμένους» φιλοδυτικούς –προς το παρόν- Λίβυους, στηρίζει μόλις το 2% του πληθυσμού της χώρας…
Για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα, πως επρόκειτο για ένα καλά προγραμματισμένο σχέδιο, με απώτερο στόχο την ανατροπή του απείθαρχου Καντάφι. Υπολογίζεται ότι περί τους 100.000 ξένοι μισθοφόροι μεταφέρθηκαν να ενισχύσουν τους «εξεγερμένους Λίβυους αδελφούς». Την ίδια ώρα που τα ΜΜΑ μιλούσαν «για σφαγές που έκαναν εναντίον των αμάχων οι μισθοφόροι του  Καντάφι». Χώρια που στους «εξεγερμένους» συμμετέχει παρακλάδι της αλ-Κάιντα, που εξοπλίστηκε από το ΝΑΤΟ, στα πρότυπα που είχαν εξοπλίσει τον μπιν – Λάντεν, εναντίον των «κακών σοβιετικών εισβολέων στο Αφγανιστάν».
«Γιατί διάλεξαν τη Λιβύη;» 11/08/2011 http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3556
Αρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.
Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές.».
Το CNBC αναρωτιέται: «Πρώτη φορά βλέπουμε επαναστατική ομάδα να προχωρά σε δημιουργία κεντρικής τράπεζας εν μέσω εξέγερσης. Πόσο ισχυροί έχουν γίνει αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες;».

Μία ημέρα πριν δολοφονηθεί ο Καντάφι, στις 19 Οκτωβρίου, το WSWS μτέδωσε ότι «η λιβυκή πόλη Σίρτη συστηματικά καταστρέφεται από το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και τους «αντάρτες» καθ΄πως και τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ. Ένα έγκλημα που βαραίνει πρωτίστως τον αμερικανό πρόεδρο, τον βρετανό πρωθυπουργό και τον γάλλο πρόεδρο.
Που έχουν ξεμείνει κι από σενάρια… «Ο Καντάφι κρυβόταν σε μια τρύπα», μας είπαν, θυμίζοντας ότι κάτι ανάλογο είχαν πει και για τον Σαντάμ… Ποιος να τους διαψεύσει. Ελέγχουν πλέον και τη Λιβύη και προχωρούν…
Μετά το Ιράκ, το Αφγανιστάν πάει κι η Λιβύη. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας το καταστροφικό έργο τους προειδοποιούν  οποιονδήποτε τολμήσει να αντισταθεί στην καταστροφική μηχανή τους. Η επιχείρηση εναντίον της Σίρτης αποτέλεσε επίσης κι ένα μήνυμα εναντίον της Συρίας και το Ιράν. Η κυβέρνηση Ομπάμα, πιστεύει ότι με την καταστροφή της Σίρτης, στέλνειηχηρό μήνυμα και προς τη Κίνα. Αφού δίνει μεγάλη σημασία στην κινεζική επιρροή στα αφρικανικά πράγματα. Η Λιβύη εξ άλλου, ήταν από τους κυριότερους εμπορικούς εταίρους της Κίνας. Η Τρίπολη εφοδίαζε τον Μεγάλο Δράκο με πετρέλαιο και μεταλλεύματα, και υποστήριζε την κινεζική διπλωματική επιρροή σε μια περιοχή με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και τις παλιές αποικιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Τι πέτυχαν οι σχεδιαστές που πραγματοποίησαν το σχέδιο ανατροπής και δολοφονίας του Μοαμάρ Καντάφι; Πριν λίγο καιρό, οι Αφρικανοί ηγέτες τον αποκαλούσαν τον «αφρικανό αδελφό» «βασιλιά των βασιλέων της Αφρικής». Και η Λιβύη έδινε τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην Αφρικανική Ενότητα, όπως αναφέρει το CNN.
Το δυσάρεστο είναι πως οι «φιλελεύθερες φωνές» που υποστήριξαν τον «ανθρωπιστικό» ΝΑΤΟΪκό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, δεν ακούστηκαν στην καταστροφή της Σίρτης από τους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς.

Το νέο σκηνικό
Στις 14 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι στέλνει  ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ουγκάντα, όπου μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος. Είπε επίσης, ότι τις επόμενες εβδομάδες θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα στο νότιο Σουδάν, το Κογκό και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Οι αποφάσεις αυτές του Ομπάμα, χαρακτηρίστηκαν από τον αμερικάνικο Τύπο  από «ασυνήθεις», «παράξενες», ή ότι «προκαλούν «έκπληξη». Κάθε άλλο. Εμπεριέχονται στη λογική της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθείται από το 1945.
Στην Αφρική, υποστηρίζει ο Ομπάμα η «ανθρωπιστική μας αποστολή» είναι να βοηθήσουμε την κυβέρνηση της Ουγκάντα και του «ισόβιου ηγέτη» Yoweri Museveni να κατανικήσει τους αντάρτες του LRA… Ο Ομπάμα παραλείπει να υπενθυμίσει πως το 1960 η CIA είχε φροντίσει για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα του Κογκολέζου επαναστάτη και πρώτου εκλεγμένου πρωθυπουργού της χώρας με την αποχώρηση των αποικιοκρατών. Παρέλειψε επίσης να αναφέρει πως η CIA φρόντισε να εγκατασταθεί ο Μομπούτου Σέσε Σέκο, ο πλέον αιμοδιψής
Αφρικανός τύραννος.
«Η αμερικανική (και η ΝΑΤΟϊκή) εισβολή στην Αφρική, δεν είναι διαφορετική από την αμερικανική εισβολή στο Βιετνάμ. Στόχος και πάλι είναι να σταματήσει την επιρροή της Κίνας. Η Κίνα παίρνει πλέον τη θέση φανερά του μεγάλου εχθρου των ΗΠΑ, εκτοπίζοντας την αλ Κάιντα. Αυτό άλλωστε δηλώνει  ξεκάθαρα ο πρώην διοικητής των αμερικανικών Ενόπλων δυνάμεων στρατηγός David Petraeus, σημερινός διευθυντής της CIA όταν μιλάει για «ασύμμετρη απειλή». Αυτά  αναφέρει κι ο Τζον Πίλτζερ στο άρθρο του The Son of Africa claims a continent’s crown jewels. http://www.johnpilger.com/articles/the-son-of-africa-claims-a-continents-crown-jewels

«Η Αφρική είναι μια επιτυχής ιστορία για την Κίνα. Εκεί που οι Αμερικανοί στέλνουν βομβαρδιστικά, προκαλώντας καταστροφές και αποσταθεροποίηση οι Κινέζοι κατακσευάζουν δρόμους, γέφυρες και φράγματα.
Όταν οι Αμερικανοί υποχρέωσαν την Γαλλία και την Βρετανία να επιτεθεί στη Λιβύη για να υποστηρίξουν δήθεν τους αντάρτες που ξεσηκώθηκαν εναντίον του «τυράννου», η Κίνα υποχρεώθηκε να απομακρύνει από εκεί 30.000 εργάτες που απασχολούνταν σε έργα…».
Η κατάληψη της Λιβύης από τους Αμερικανούς και Ευρωπαίους νεοαποικιοκράτες, σημαίνει την επιστροφή στο 19ο αιώνα. Θα αναλάβουν τώρα κάποιες πολυεθνικές να αποκαταστήσουν τις ζημιές των βομβαρδισμών, όπως έγινε και με το Ιράκ. Και θα πληρωθούν σε πετρέλαιο.  Χώρια που ο Καντάφι είχε εγκαθιδρύσει στη Λιβύη ενιαίο κράτος. Τι έχουν να αντιπαρατάξουν οι ΗΠΑ; Το τριχοτομημένο Ιράκ. Ή την αναρχία του Αφγανιστάν.
Το προβλέπει άλλωστε και το άρθρο που έσπευσε να αποστείλει το Ινστιτούτο STRATFOR: «Τα φιλοκαταφικά στοιχεία, θα αποτελέσουν πηγή αναταραχής τους επόμενους μήνες προκειμένου να μην χάσουν μερίδιο από την εξουσία».

ΥΓ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε εκείνο το γελοίο φιλμάκι που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, όπου ο παπαγάλος εκφωνητής, με ΝΑΤΟϊκό φανατισμό, περιέγραφε πως «ο άνθρωπος που αποπατούσε στη Δύση βρήκε τον θάνατο που του έπρεπε σε αγωγό αποχέτευσης».  Και «οι πανηγυρισμοί από τους ελεύθερους πολιορκημένους της Τρίπολης» και άλλες απερίγραπτες μπούρδες… Να το στείλει ο ΑΝΤ1 για δημοσιογραφικό βραβείο!!!
  Σχολιάστε

  Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

  Λογότυπο WordPress.com

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Google photo

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Twitter

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Φωτογραφία Facebook

  Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

  Σύνδεση με %s

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: