Safetrack A.E: μία πονεμένη ιστορία

Σήμερα διάβασα στις εφημερίδες ότι, η «κυβέρνηση» σκοπεύει να αλλάξει το σύστημα εξέτασης των υποψηφίων οδηγών που, εκτός των άλλων,» θα εξετάζονται σε πίστες». Γλίτωσα το εγκεφαλικό και θυμήθηκα τις (πέντε) προτάσεις που η εταιρία μου Safetrack A.E είχε υποβάλει σε 4 Υπουργούς Μεταφορών της παλαιάς Νέας Δημοκρατίας και του «προεδρικού» και «εκσυγχρονιστικού» ΠΑΣΟΚ (Μαντέλης, Πάγκαλος, Λιάππης και, είμαι βέβαιος, πως όλο και κάποιο αστέρι μου διαφεύγει!

Πέντε επίσημους, καλά μελετημένους φακέλους που παρέδωσα με τα ίδια μου τα χέρια παρουσία των στενών μου συνεργατών. Η απάντηση; Καμία. Τάφος. Εγγραφή. Σνομπάρισμα. Ειρωνία…

Για κακή τους τύχη όμως όλες βρίσκονται τακτικά καταγραμμένες στα ηλεκτρονικά μου αρχεία. Και από σήμερα θα αρχίσω να τις (ξανα)παρουσιάζω για να δουν οι αναγνώστες ότι, εκτός από κείμενα σε εφημερίδες και περιοδικά, αυτός ο δημοσιογράφος έβαλε τα λεφτά του εκεί που είναι το στόμα του.

Η «Τεχνικές Εκδόσεις Α.Ε» επένδυσε πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (ΕΥΡΩ) ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΥΦΩΝ κιαι πήρε από τα τρία το μακρύτερο προφανώς επειδή δεν λάδωσε, δεν έκανε χατήρια, και ο υπογράφων δεν ήταν γαλάζιο η πράσινο κομματόσκυλο

Εδώ είναι όλα αλήτες. Με κείμενα και αριθμούς και άλλα που θα αποκαλύψω εν καιρώ

Ξεκινάω με αυτό

Προς την:

Επιτροπή παρακολούθησης  Επιχειρησιακού Προγράμματος «Σ.Α.Α.Σ»

Υπόψη: Κας Γιώτη

Κοιν. : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Αθήνα 30.06.2006

Από: SAFETRACK A.E.

Θέμα: Κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης, εξέτασης και οδικής ασφάλειας για υποψήφιους και τακτικούς οδηγούς, βασισμένο στις Δράσεις για την προώθηση της οδικής ασφάλειας του Γ’ ΚΠΣ πρόγραμμα ΣΑΑΣ, άξονας προτεραιότητας 4, Μέτρο 4.4

ΠΡΟΤΑΣΗ

για τη δημιουργία κέντρου οδικής ασφάλειας με έμφαση σε δραστηριότητες ενίσχυσης της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς των οδηγών

Γενικά

Eίναι παγκοσμίως παραδεκτό ότι ο κυριότερος παράγων, με όρους συμμετοχής και ευθύνης, στην πρόκληση οδικού ατυχήματος είναι ο άνθρωπος-χρήστης της οδού.

Μεταξύ των χρηστών της οδού η συμμετοχή του οδηγού στη δημιουργία συνθηκών οδικής ανασφάλειας είναι ίσως η σημαντικότερη.

Η εκπαίδευση του υποψηφίου οδηγού σε θέματα οδήγησης, συμπεριφοράς και οδικής ασφάλειας, η εξέταση για τη διαπίστωση των απαραίτητων οδηγικών συμπεριφορών και η, στη συνέχεια, κατάρτιση του στην ασφαλή οδήγηση αποτελούν καθοριστικά στάδια για την εξέλιξη του οδηγού σε ασφαλή χρήστη της οδού.

Η υποστήριξη της διαδικασίας για τη διασφάλιση της απαραίτητης ικανότητας του οδηγού ως ασφαλούς χρήστη της οδού αποτελεί  και το βασικό στόχο της εταιρείας SAFETRACK A.E.

Στα πλαίσια των εν λόγω δραστηριοτήτων μας και με πρόθεση την βελτίωση και την επέκταση των υποδομών αλλά και των υπηρεσιών που προσφέρουμε στον εν λόγω τομέα, υποβάλλουμε την πρόταση μας για την ένταξη έργου με τίτλο «Κέντρο Οδικής Ασφάλειας με έμφαση σε δραστηριότητες ενίσχυσης της ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς των οδηγών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες – Σ.Α.Α.Σ.» του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών έχοντας μέχρι σήμερα διασφαλίσει όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την άμεση υλοποίηση του προτεινόμενου έργου όπως ιδιόκτητο χώρο, σχεδιασμό-πολεοδομική αδειοδότηση και ιδιωτική χρηματοδότηση.

Προφίλ της εταιρίας SAFETRACK A.E.

Η SAFETRACK AE Προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης σε οδηγούς οχημάτων (αυτοκινήτων, λεωφορείων, φορτηγών).  Είναι η μοναδική σχολή ασφαλούς οδήγησης στην Ελλάδα που τηρεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα αντίστοιχων σχολών. Το διαχειριστικό της σύστημα έχει πιστοποιηθεί με το πρότυπο ποιότητας ISO 9001: 2000, από την DQS GmbH και την IQNet. Ξεκίνησε ως δημιουργία των Τεχνικών Εκδόσεων και από το 2006 ανήκει στον όμιλο εταιριών Μανιατόπουλου με βασικό στόχο την μείωση των συνεπειών των τροχαίων ατυχημάτων.

Σκοπός της SAFETRACK AE είναι, ο σχεδιασμός η κατασκευή ο εξοπλισμός και η διαχείριση κέντρων εκπαίδευσης, εξέτασης και οδικής ασφάλειας για υποψήφιους και τακτικούς οδηγούς.

Για την υλοποίηση του σκοπού μας εξασφαλίσαμε από την έναρξη των δραστηριοτήτων της Safetrack, την αποκλειστική διαχείριση του αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων που διαθέτει, εκτός από την πίστα μήκους 2,1χλμ, και στεγασμένους/κλιματιζόμενους χώρους 300 τμ., που χρησιμοποιούνται για τα θεωρητικά μαθήματα και την ενδιαίτηση των εκπαιδευομένων. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, σε σύντομο χρόνο η Safetrack μπορεί να έχει στην διάθεσή της, νέες ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, (κέντρο εκπαίδευσης, εξέτασης και οδικής ασφάλειας για υποψήφιους και τακτικούς οδηγούς) σε ιδιόκτητο χώρο 120 στρ, στον κόμβο Ριτσώνας επί της Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας, καθώς μετά και την ολοκλήρωση των διαδικασιών αδειοδότησης μπορεί να εκκινήσει άμεσα η κατασκευή του εν λόγω έργου.

Η SAFETRACK AE διαθέτει πλήρη υλικοτεχνική υποδομή (προσομοιωτές οδήγησης με δυνατότητα άμεσης μεταβολής του συντελεστή πρόσφυσης, μηχανικούς προσομοιωτές απώλειας πρόσφυσης, οπτικοακουστικά μέσα κ.α.).

Tο εκπαιδευτικό προσωπικό αποτελείται από εκπαιδευτές οδηγών, καταξιωμένους οδηγούς αγώνων, και δημοσιογράφους του περιοδικού “4TPOXOI”, που έχουν ήδη εκπαιδεύσει περισσότερους από 8000 οδηγούς από τον Οκτώβριο του 2000 που ξεκίνησε η δραστηριότητα.

Πελάτες της SAFETRACK Α.Ε. συμπεριλαμβάνουν:

τους εταιρικούς στόλους των εταιριών Vodafone, Unilever Group, ΕΛΑΪΣ ΑΕ, Shell Hellas SA, WYETH Hellas, BP Hellas SA, Pfizer Hellas, Abbott laboratories, Johnson & Johnson Hellas SA, Johnson Diversay, Du Pont Agro Chemicals, τους υπηρεσιακούς οδηγούς του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης, καθώς και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

Χορηγός του εκπαιδευτικού προγράμματος της SAFETRACK AE, είναι η MAVA ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ κεντρική αντιπροσωπεία της αυτοκινητοβιομηχανίας RENAULT, εταιρία με ιδιαίτερη ευαισθησία στον τομέα της οδικής ασφάλειας, καθώς προκύπτει και από την προσφορά στο Υπουργείο Παιδείας του εγκεκριμένου για την βασική εκπαίδευση εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής «Ο δρόμος και εγώ».

Παράλληλα το 4T Safetrack συμμετέχει μαζί με το Iνστιτούτο Mεταφορών, το A.Π.Θ. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Kοινοτικό πρόγραμμα Α Δ Η Ρ Ι Τ Ο (Ανθρώπινο Δίκτυο για την Προαγωγή και Ισχυρή προώθηση Της Οδικής ασφάλειας) που αφορά την μετεκπαίδευση εκπαιδευτών οδήγησης σε σύγχρονες τεχνολογίες και σε προγράμματα οδήγησης για άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους οδηγούς.

Συμμετέχει επίσης και στην Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας (European Road Safety Charter), που έχει ως στόχο την μείωση του αριθμού των θυμάτων σε τροχαία ατυχήματα κατά το ήμισυ ως το 2010. Το γεγονός  αυτό αναμφίβολα πιστοποιεί τη δυνατότητα της SAFETRACK AE, να παράγει έργο στην κατεύθυνση της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων.

Η μετεκπαίδευση τακτικών οδηγών είναι συμβατή με τα κριτήρια χρηματοδότησης του κονδυλίου ΛΑΕΚ 0.45% των εργοδοτικών εισφορών που επιτρέπει την ανταποδοτική χρηματοδότηση ως και του 100% εκ της τιμολογούμενης αξίας της. Στην επιδότηση είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν έξοδα μετάβασης διαμονής και διατροφής των εκτός έδρας συμμετεχόντων.

Αντικείμενο του έργου

Η SAFETRACK Α.Ε. έχει μελετήσει και έχει λάβει άδεια κατασκευής για την ανέγερση κέντρου οδικής ασφάλειας στον χώρο του ιδιόκτητου οικοπέδου έκτασης 120 στρεμμάτων στην περιοχή ΚΑΖΑΡΜΑ ΘΗΒΩΝ Βοιωτίας, (70 χλμ Ε.Ο. Αθ. Λαμίας κόμβος Ριτσώνας).

Σύμφωνα με το σχεδιασμό του προτεινόμενου έργου αυτό θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις ως εξής:

Φάση Α΄:

Αφορά στην δημιουργία των παρακάτω εγκαταστάσεων που επιτρέπουν την εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών, της εξέτασης τους και την κατάρτιση τακτικών οδηγών σε θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας γενικότερα. Προβλέπονται:

 • η δημιουργία διαφορετικών πιστών οδήγησης με ειδικά διαμορφωμένα πεδία ασκήσεων και εξετάσεων
 • η κατασκευή υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων
 • η κατασκευή βασικού κτιρίου πολλαπλών χρήσεων (600τ.μ.) για την εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών και διοικητικών αναγκών του κέντρου
 • Η ασφάλιση του χώρου με την κατασκευή πλήρους περίφραξης και εγκατάστασης ελέγχου της
 • Η πλήρης διαμόρφωση των απαραίτητων κοινόχρηστων δικτύων και του περιβάλλοντα χώρου
 • Η προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του κέντρου (έπιπλα, υλικοτεχνική υποδομή εκπαίδευσης και εξέτασης)
 • Η προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αυτοματισμών για τον εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας τόσο των υποψηφίων όσο και των τακτικών οδηγών

Ο συνολικός χρόνος κατασκευής της Α’ Φάσης είναι 18 μήνες.

Φάση Β΄:

Προβλέπεται η προσθήκη στο κέντρο των παρακάτω:

 • Δημιουργία επιπλέον αιθουσών περιλαμβανομένης και βιβλιοθήκης με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό σε θέματα αυτοκίνησης
 • Δημιουργία εκθεσιακού και συνεδριακού χώρου για μεγάλες ομάδες εκπαιδευομένων και εκδηλώσεις
 • Κατασκευή μουσείου

Επειδή

-Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες» έχει την αρμοδιότητα να εξετάζει και εγκρίνει τα κριτήρια επιλογής των πράξεων που χρηματοδοτούνται βάσει εκάστου μέτρου, σύμφωνα με τις κατηγορίες κριτηρίων επιλογής τους όπως προσδιορίζονται στο άρθρο 15 εδ. (β) του Ν.2860/2000.

-Η συγκεκριμένη πράξη συνάδει με τα προβλεπόμενα έργα του άξονα προτεραιότητας 4.4 του Γ’ ΚΠΣ για το ΣΑΑΣ και καλύπτει τα κριτήρια επιλογής του Ν.2860/2000.

Και

-Η ένταξη των πράξεων στα μέτρα του επιχειρησιακού προγράμματος διενεργείται με απόφαση του Γενικού ή Ειδικού Γραμματέα στον οποίο υπάγεται η διαχειριστική αρχή του επιχειρησιακού προγράμματος, ύστερα από αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν με βάση τα κριτήρια ένταξης των μέτρων.

Είμαστε σε θέση

Εντός του προκαθορισθέντος από το ΣΑΑΣ χρονοδιαγράμματος (ως τις 31/7/06) να υποβάλλουμε πλήρη φάκελο πρότασης έργου με πλήρη μελέτη κατασκευής κέντρου εκπαίδευσης, εξέτασης και οδικής ασφάλειας για υποψήφιους και τακτικούς οδηγούς προκειμένου να ενταχθεί στον άξονα προτεραιότητας 4, Μέτρο 4.4 Δράσεις για την προώθηση της οδικής ασφάλειας του Γ’ ΚΠΣ του ΣΑΑΣ.

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

4 σκέψεις σχετικά με το “Safetrack A.E: μία πονεμένη ιστορία

 1. Εξαιρετική η πρόταση δάσκαλε αλλά «δυστυχώς», αφού δεν περιείχε κάποιο δωράκι για τον ειδικό γραμματέα της διαχειριστικής αρχής, το χειριστή της πρότασης, τον αρμόδιο υπουργό και και και… όλο και κάποιο λαθάκι θα ανακάλυψε κάποιος από όλους αυτούς!
  Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε

  Μου αρέσει!

 2. Δυστυχώς και σε αυτόν τον καραγκιοζότοπο και την ηλίθια χρονική περίοδο πάλι οι πρωτοπόροι, χλευάζονται, αδικούνται και στο τέλος δικαιώνονται … δεν ξέρω αν θα έπρεπε να στενοχωριέσαι ή να χαίρεσαι που είχες την μοίρα των πρωτοπορών και των οραματιστών … δυστυχώς για εσάς και για εμάς το αυτονόητο, το οραματικό και το λογικό έχασαν ….

  Μου αρέσει!

 3. Παίδες, ήμαστε στην αρχή της δεκαετίας ακόμα, το σενάριο γνωστότατο όπερ και οι αναθεωρήσεις ανατροπές των συστημάτων μόλις που ξεκίνησαν για να ξεσκονίσουν τσέπες όπως το παρελθόν απέδειξε περίτρανα.

  Κρεμάστε λοιπόν τον άβακα και ρίξτε τη χάντρα στην απέναντι πλευρά θα ακολουθήσουν κι άλλες.

  Κάτι μου λέει ότι στο τέλος της δεκαετίας δεν θα θυμόμαστε που πάνε οι χάντρες!

  Αριστερά ή δεξιά τις μετράγαμε;

  Μυαλό είναι αυτό!

  Βέβαια σε κάποιους ελάχιστους θα βαραίνει η τσέπη τους και η θύμησή τους!

  Προσοχή λόγο της οικονομικής κρίσης τα στοιχήματα ενέχουν απρόβλεπτα μεγάλο ρίσκο μειωμένου αριθμού αναθεωρήσεων

  Μακριά από τέτοιο κράτος χωρίς βάθος ψυχής.

  Μου αρέσει!

 4. Aγαπητέ μου δάσκαλε,

  έζησα όλη την ιστορία της Safetrack μέσα από τα κείμενα στο περιοδικό,στο Διαδίκτυο αλλά και σαν πελάτης και »απόφοιτος» στα πρώτα βήματα στα Μέγαρα,το 2001.
  Άλλες καταστάσεις,διαφορετικές.Όταν οι φίλοι μου ξεκοκάλιζαν τα χρήματά τους σε parasites κλπ,εγώ τα μάζευα κέρμα κέρμα για να έρθω στα Μέγαρα. Μετά από σχεδόν μία μέρα οδήγησης, κοιμόμουν στο Λουτράκι και πρωί πρωί με την αυγή με σβούριζε ο »θείος» για να συλλάβει ο εγκέφαλός μου καταστάσεις στο όριο.Όνειρο!
  Μετά από δέκα χρόνια,έρχεται η Πολιτεία για να βάλει τέλος στη διαφθορά,όπως πιστεύει,με την κατασκευή κλειστών στη Δημόσια Κυκλοφορία χώρων,για την εκπαίδευση και εξέταση των υποψηφίων οδηγών.
  Βλέποντας πλέον τα πράγματα από μέσα,όντας εκπαιδευτής υποψηφίων οδηγών (μην αναγουλιάζεις δάσκαλε,ό,τι αισθάνεσαι εσύ για τον κλάδο μας αισθάνομαι κι εγώ…) αναρωτιέμαι που θα βρει η Πολιτεία τα χρήματα για να κατσκευάσει »πίστες» σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας,αφού ελάχιστες διαθέτουν τέτοιες υποδομές.Και το αυτονόητο,την βιντεοσκόπηση των θεωρητικών εξετάσεων δεν μπορούσε να την υλοποιήσει τόσα χρόνια;Τι φοβήθηκαν;Μήπως την ελαχιστοποίηση των πελατειακών σχέσεων κράτους και πολίτη;
  Αφήστε που εφαρμόστηκε ειδικό πρόγραμμα εξέτασης αγράμματων υποψηφίων οδηγών,αλλά το απέσυραν πολύ σύντομα.Γιατί άραγε;Τι θα πρέπει να κάνει κάποιος που για διάφορους λόγους στερήθηκε το διακαίωμα της βασικής εκπαίδευσης;Μα,το αυτονόητο φυσικά,το λάδωμα…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: