ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εμπλοκή Αθήνας στον σχεδιαζόμενο πόλεμο με Ιράν

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Την ενεργό, άμεση εμπλοκή της Ελλάδας (όπως και της Βουλγαρίας) στον Μεγάλο Πόλεμο κατά του Ιράν για την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής (και προοπτικά την παγκόσμια κυριαρχία), που σχεδιάζει εδώ και χρόνια η ισραηλινή και αμερικανική ακροδεξιά, επιδιώκει από τον Γιώργο Παπανδρέου ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.
Αυτό υποστηρίζουν άριστα ενημερωμένες διπλωματικές πηγές. Λόγω της φύσεως του θέματος, λόγω επίσης του ότι οι μακρότατες, διάρκειας χωρίς προηγούμενο στα διεθνή διπλωματικά χρονικά, συνομιλίες Παπανδρέου-Νετανιάχου, διεξάγονται χωρίς την παρουσία Ελλήνων διπλωματών και ούτε καν των στενότερων συνεργατών των δύο ανδρών, δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές από τρίτες, ανεξάρτητες πηγές.
Εκτιμήσαμε όμως ότι η ουδέποτε μέχρι τώρα διαψευσθείσα αξιοπιστία των πηγών μας και λόγοι εθνικού συμφέροντος επιβάλουν την δημοσιοποίηση των πληροφοριών που μας έδωσαν. Ελπίζουμε, χωρίς να το πιστεύουμε, ότι οι πληροφορίες μας είναι ανακριβείς, κυρίως όμως αυτό που ελπίζουμε είναι ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα δώσει στον κ. Νετανιάχου όσα επίμονα του απαιτεί. (Δεν θέλουμε άλλωστε να ξεχάσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, στο όνομα του οποίου πίνουν ακόμα νερό σε όλη την Ανατολή, και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Νετανιάχου είναι, αντίθετα, ο ηγέτης της ισραηλινής άκρας δεξιάς, ο χρηματοδότης του νεοσυντηρητικού σχεδίου για την Αμερική του 21ου αιώνα και των μελετών Περλ και Βούλφοβιτς που οδήγησαν στο δεκαετές ματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής)

Μέσω Ελλάδας ο βομβαρδισμός της Τεχεράνης!
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτό που ζητάει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι να επιτρέψουν στην πολεμική του αεροπορία να στήσει αερογέφυρα στον ελληνικό και βουλγαρικό εναέριο χώρο, προκειμένου να επιτεθεί στο Βόρειο Ιράν και την Τεχεράνη, μέσω Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας. Επιθυμεί επίσης να έχει και χερσαίες διευκολύνσεις, τεχνικές και ανεφοδιασμού, για το άνοιγμα του βορείου αεροπορικού μετώπου που σχεδιάζει.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε φυσικά αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίθεση κατά του Ιράν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι προετοιμάζεται επίμονα και μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ότι τυχόν ικανοποίηση των ισραηλινών αιτημάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα ισοδυναμεί νομικά και ουσιαστικά, εφόσον γίνει η επίθεση, με κήρυξη πολέμου της Ελλάδας κατά του Ιράν, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι νομικοί. Η Αθήνα θα καθίστατο, σε μια τέτοια περίπτωση, συνένοχος ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή πολιτικά εγκλήματα της Ιστορίας, παραβιάζοντας κατάφωρα τη διεθνή έννομη τάξη, τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το ελληνικό Σύνταγμα, και μεταβαλλόμενη σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων.
Η περίπτωση του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί, είναι πολύ διαφορετική και πολύ σοβαρότερη ακόμα και από τις περιπτώσεις του Ιράκ, του Αφγανιστάν ή της Γιουγκοσλαβίας. Μια ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν, μετά από τις εισβολές στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τον Λίβανο και τη Γάζα, κινδυνεύει να αποδειχθεί η σταγόνα που θα ξεχειλίσει οριστικά το ποτήρι οποιασδήποτε εναπομένουσας σταθερότητας στη Μέση Ανατολή και διεθνώς. Θα έχει ανυπολόγιστες παγκόσμιες συνέπειες, κινδυνεύοντας να εξελιχθεί σε ιδιότυπη παγκόσμια σύρραξη, που μπορεί να πάρει τη μορφή γενικευμένης σύγκρουσης Δυτικών και Μουσουλμάνων.
Αν πιστέψουμε εξάλλου τον μεγάλο αμερικανικό τύπο, στα επιχειρησιακά σχέδια της επίθεσης κατά του Ιράν, περιλαμβάνεται και η πιθανή χρήση τακτικών ατομικών όπλων για πρώτη φορά μετά τη Χιροσίμα. Αυτό, αν γίνει, θα σημάνει το πέρασμα ενός ηθικο-πολιτικού και στρατιωτικού κατωφλίου για ολόκληρο τον κόσμο. Μια τέτοια χρήση θα απαλλάξει εκατομμύρια ανθρώπων από κάθε είδους ηθικό φραγμό και αναστολή για την χρήση μεθόδων τρομοκρατίας, ακόμα και με μέσα μαζικής καταστροφής και, αν δεν οδηγήσει στο τέλος του κόσμου, μπορεί πάντως να οδηγήσει στο τέλος της αμερικανικής και της ισραηλινής υπερδύναμης, με τον τρόπο που η Σικελική Εκστρατεία τερμάτισε την Αθηναϊκή Ηγεμονία. Αυτοί ακριβώς είναι και οι λόγοι που οδήγησαν τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και ένα σημαντικό τμήμα όχι μόνο του αμερικανικού, αλλά και του διεθνούς εβραϊκού κατεστημένου, να συμμαχήσουν και να αποτρέψουν τον πόλεμο που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν Τζωρτζ Μπους και Ντικ Τσένευ.
Στο σενάριο ειδικά που θέλει να ενεργοποιήσει ο κ. Νετανιάχου για επίθεση μέσω Ελλάδας, δεν θα είναι μια μεγάλη συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ, που θα επιτεθεί συνολικά κατά του Ιράν. Ελλάδα, Βουλγαρία και Γεωργία θα θεωρηθούν από την Τεχεράνη, από το ενάμισυ δισεκατομμύριο Μουσουλμάνων και από την παγκόσμια κοινή γνώμη ως οι κύριοι συναυτουργοί του ισραηλινού εγκλήματος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του ελληνικού λαού και τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
H ισραηλινή αεροπορία έχει τέσσερις διαδρομές για να προσεγγίσει και να βομβαρδίσει το Ιράν:
Α. μέσω του Ιράκ, ο εναέριος χώρος του οποίου ελέγχεται από τις ΗΠΑ. Στην περίπτωση αυτή, η Ουάσιγκτον θα είναι αυτόχρημα συνεργός στην επίθεση, κάτι που δεν επιθυμεί για πολιτικούς λόγους
Β. μέσω της Σαουδικής Αραβίας, η ηγεσία της οποίας γνωρίζει ότι διακινδυνεύει την ίδια την επιβίωσή της αν δώσει τον εναέριο χώρο της για επίθεση κατά του Ιράν
Γ. μέσω της Τουρκίας, κάτι που αποκλείει όμως η σημερινή στάση της ‘Aγκυρας
Δ. μέσω της Γεωργίας, μιας χώρας που ελέγχεται απολύτως από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το βόρειο Ιράν. Μόνο που η ισραηλινή αεροπορία πρέπει να μπορεί να φτάσει στη Γεωργία κι αυτό μπορεί να γίνει είτε μέσω της Τουρκίας, είτε μέσω της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.
Αυτός ακριβώς είναι ο παράγων που εξηγεί τις ασυνήθιστα πυκνές επαφές του κ. Παπανδρέου με τον κ. Νετανιάχου. Οι δύο Πρωθυπουργοί συναντήθηκαν τρεις φορές σε διάστημα έξη μηνών, ενώ ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε παρά μόνο από ένα ταξίδι στο Παρίσι και το Βερολίνο, παρόλο που η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής κρίσης! Ο ’Ελληνας Πρωθυπουργόις ταξίδεψε πρόσφατα και στη Σόφια, στην οποία πήγε αυγουστιάτικα και ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Επισήμως, για να συζητήσει με τους Βούλγαρους, αν πιστέψουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, για το πως οι δύο χώρες θα συνεργασθούν καλλιεργώντας βιολογικά ραπανάκια και πως η Σόφια του Μπόικο Μπορίσωφ, της Μαφίας και των καμπαρέ, θα … πρωταγωνιστήσει στην … επίλυση του μεσανατολικού και τη συμφιλίωση Εβραίων και Παλαιστινίων!

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ΣΑΑΚΑΣΒΙΛΙ ΚΑΙ ΡΟΝΤΟΣ
Δεινοί έμποροι και διαπραγματευτές, με ασυνήθιστες ικανότητες παραπλάνησης και μεγάλη συλλογικότητα που δεν διαθέτουμε εμείς οι ‘Eλληνες, οι Εβραίοι είναι, μαζί με τους Κύπριους, από τους πλέον επίφοβους διαπραγματευτές στον κόσμο. Ο ίδιος ο Νετανιάχου καυχήθηκε δημόσια ότι έχει περίπου στο τσεπάκι του τους Αμερικανούς Προέδρους. Είναι φανερό ότι θέλει, προτού φύγει από το πολιτικό προσκήνιο, να έχει καταστρέψει ολοσχερώς το Ιράν (δεν προκάλεσε βέβαια κοτζάμ εισβολή στο Ιράκ μόνο και μόνο για να δυναμώσει την Τεχεράνη) και να έχει μπλέξει για τα καλά τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια φλεγόμενη από άκρου εις άκρο Μέση Ανατολή.
Μαιτρ στην παραπλάνηση, οι Ισραηλινοί έχουν στήσει και μερικές από τις πιο αριστοτεχνικές παγίδες της ιστορίας, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με χώρες και ελίτ σε κατάσταση γενικευμένης αποσύνθεσης.
Ορισμένες μαρτυρίες τους εμπλέκουν μάλιστα και στην παραπλάνηση, που θεωρείται κυρίως βέβαια αμερικανικό έργο, το 1974, του Ιωαννίδη, που επείσθη ότι επρόκειτο να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα. Σήμερα η ημισέληνος κυματίζει περίπου στο μισό νησί. Οι υπερπατριώτες της ΕΟΚΑ Β’ που στρατολόγησε η Μοσσάντ και η CIA στο νησί όχι μόνο κατάφεραν να φέρουν τους Τούρκους στην Κύπρο, αλλά και παραμένουν ακόμα αδιόρθωτοι, στην καλύτερη περίπτωση, νεροκουβαλητές των ίδιων ξένων συμφερόντων, εκστρατεύοντας τώρα υπέρ μιας κυπρο-ισραηλινής συμμαχίας και επικρίνοντας αναδρομικά τον Μακάριο. Μερικές φορές αναρωτιέται κανένας αν είναι η βλακεία ή η προδοσία ο χειρότερος εχθρός των Ελλήνων.
Πριν από δύο χρόνια και αφού έκαναν τη Γεωργία προτεκτοράτο τους, οι Ισραηλινοί έσπρωξαν τον Σαακασβίλι σε μια αυτοκτονική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Το αποτέλεσμα ήταν η απολύτως προβλέψιμη από όλους, πλην του ίδιου του Γεωργιανού ηγέτη, καταστροφή της Γεωργίας, οι ίδιοι πέτυχαν όμως δύο σημαντικά πράγματα:
– έδωσαν ένα απτό παράδειγμα στη Μόσχα για τις δυνατότητες που έχουν να αποσταθεροποιήσουν ενόπλως την πρώην ΕΣΣΔ, αν όχι να προκαλέσουν νέο ψυχρό πόλεμο και επομένως ένα εξ αντιδιαστολής κίνητρο στη ρωσική διπλωματία να είναι πιο προσεκτική στις συναλλαγές και την υποστήριξή της προς την Τεχεράνη
– έσπρωξαν τη Ρωσία στην αναγνώριση Οσσετίας και Αμπχαζίας, αναγνώριση που παγίωσε την ισραηλινή επιρροή στην υπόλοιπη Γεωργία και αφαίρεσε από τη Μόσχα το μόνο μοχλό πίεσης επί της Τιφλίδας, την απειλή δηλαδή ότι θα αναγνωρίσει τις δύο αυτόνομες περιοχές.
Σε αυτό το σατανικό, παγκόσμιας σημασίας και εμβέλειας σχέδιο, φαίνεται ότι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο ο κ. ‘Αλεξ Ρόντος, εξ απορρήτων του … Γιώργου Παπανδρέου, που δείχνει να τον περιβάλλει με την απεριόριστη εμπιστοσύνη του, κατά τρόπο που εμείς τουλάχιστο δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ρόντος πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων στα Βαλκάνια, εναντίον της Ρωσίας, στον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή την τελευταία δεκαετία, χρησιμοποιώντας ευρέως το όνομα Παπανδρέου. Τρεις μήνες πριν από τον πόλεμο στη Γεωργία, τον … προέβλεψε (!!!), από τις στήλες της Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν. Τέτοια οξυδέρκεια!
Καμιά φάκα δεν θάπιανε ποντίκια, αν δεν είχε και κάποιο τυρί. Στην τωρινή περίπτωση, το “τυρί” που μας προτείνουν είναι η σύμπηξη μιας στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας. Είναι όμως καλό αυτό το τυρί, ή μήπως είναι δηλητηριασμένο και πεθάνουμε αν το φάμε;

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Η τελευταία “μεγάλη ιδέα” που διατρέχει το ελληνικό εκσυγχρονιστικό κατεστημένο, αλλά επίσης σημαντικούς κύκλους της ελληνικής και κυπριακής δεξιάς και ακροδεξιάς, είναι η σύμπηξη μιας συμμαχίας με το “πανίσχυρο” Ισραήλ, που θα μας λύσει όλα τα προβλήματα με την Τουρκία! Mόνο που βέβαια ουδέποτε οι ευφάνταστοι προπαγανδιστές αυτής της ιδέας δεν μπορούν να αποδείξουν τον ισχυρισμό τους, να μας δείξουν δηλαδή τα ανταλλάγματα που παίρνει η Ελλάδα για την πολιτική της.
Πολύ ωραία. Επί μιάμισυ δεκαετία, το νέο, εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η λύση των εθνικών προβλημάτων μας είναι να τα βρούμε με την Τουρκία κι ότι η άνοδος των ισλαμιστών του Ερντογάν, εις βάρος των κεμαλιστών, θα οδηγούσε σε αδιατάρακτη φιλία, ειρήνη και συνεργασία Ελλάδα και Τουρκία. Στη βάση αυτού του θεωρήματος, το κυβερνών νέο ΠΑΣΟΚ μεταξύ άλλων:
α) συμμετείχε σε ένα μεγάλο, διεθνές πολιτικό έγκλημα, την σύλληψη και παράδοση του ηγέτη της κουρδικής επανάστασης στην Τουρκία, υπό την άμεση καθοδήγηση των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών,
β) αναγνώρισε υπό την πίεση Ολμπράιτ ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο στην ‘Αγκυρα,
γ) υποχρέωσε την Κύπρο να ακυρώσει την αγορά ρωσικών αντιαεροπορικών όπλων,
δ) υποστήριξε ενθουσιωδώς την ένταξη στην ΕΕ της απειλούσης στο Αιγαίο και κατέχουσας στην Κύπρο Τουρκίας.
Η πολιτική αυτή κατέληξε στη σύνταξη του σχεδίου Ανάν, που προέβλεπε τη διάλυση του κυπριακού κράτους και τη μετατροπή του σε είδος μεταμοντέρνου προτεκτοράτου, υπό τη διοίκηση ξένων δικαστών. Τις βασικές ιδέες για τη δομή αυτού του σχεδίου εισηγούνται για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί ειδικοί που συμμετέχουν σε ειδικό φόρουμ για τα ελληνοτουρκικά που συνέρχεται τρεις φορές το 2001, στην Ουάσιγκτον, την Αθήνα και το Ισραήλ, οργανωμένο από το ίδρυμα Κόκκαλη. Η βασική ιδέα των Ισραηλινών ήταν, υπογραμμίζει ο Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Αλέξανδρος Κούτσης, που συμμετείχε σε ένα από αυτά τα συνέδρια, το πώς, δια των ρυθμίσεων του σχεδίου θα κρατήσουν υπό δυτικό-ισραηλινό έλεγχο την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αποτρέποντας την είσοδο τρίτων δυνάμεων.
Είναι λοιπόν δυνατό οι ‘Eλληνες πολιτικοί που, αποδεχόμενοι τις εισηγήσεις και συμβουλές αυτές, έκαναν και μέχρι τώρα κάνουν αυτή την πολιτική φιλίας και συμφιλίωσης με τους ισλαμιστές του Ερντογάν, να μας λένε τώρα ξαφνικά ότι θέλουν να κάνουν συμμαχία με το Ισραήλ εναντίον του Ερντογάν; Είναι αυτό εθνική πολιτική, ή είναι, αντίθετα, εθνική προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του αμερικανοεβραϊκού κατεστημένου της Ουάσιγκτον; Που το 2001 ήθελε να στηρίξει τον Ερντογάν και την ελληνοτουρκική φιλία, ενώ τώρα θέλει να στριμώξει τον Ερντογάν και δια της Ελλάδος. ‘Exουν την παραμικρή σχέση με οποιαδήποτε ελληνική, εθνική στρατηγική, αυτές οι επιλογές;
Ασφαλώς δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι πιο παλαιστίνια από τους παλαιστινίους. Μια εξισορρόπηση της μεσανατολικής της πολιτικής επιβαλλόταν εδώ και πολύ καιρό. Αλλά αυτό που έγινε μετά το 1996 δεν ήταν εξισορρόπηση, ήταν η επιστροφή της ελληνικής ελίτ από τη σχετική ανεξαρτησία του Ανδρέα Παπανδρέου στη “συνήθη” κατάσταση υποτέλειας και εξάρτησης προς τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τις Βρυξέλλες, η επιστροφή στα γνωστά “φαναριώτικα” ρεφλέξ του συμβιβασμού και του κατευνασμού κάθε αφεντικού, ρεφλέξ που διαφοροποιούν τις ελίτ του πρώην οθωμανικού χώρου, από τις γνήσια ευρωπαϊκές, κυρίαρχες ελίτ.
Επί Κώστα Καραμανλή, η ελληνοισραηλινή συνεργασία παίρνει ποιοτικά ανώτερο χαρακτήρα, με τη μυστική συμφωνία που επέτρεπε στην ισραηλινή αεροπορία να πραγματοποιεί ασκήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού του Ιράν στον ελληνικό χώρο δοκιμάζοντας μάλιστα τα ρωσικά αντιαεροπορικά ΤΟΡ και Ες 300 που διαθέτουμε. Το κέρδος του Ισραήλ από τη συνεργασία ήταν κολοσσιαίο. Κανείς αντίθετα, δεν εξήγησε ποτέ τι κέρδισε η Ελλάδα από αυτή την ιστορία, εκτός του να αρχίσει να μπαίνει στο “κάδρο” του μουσουλμανικού κόσμου ως εχθρική χώρα. Στη διετία που μεσολάβησε από τις πρώτες ασκήσεις των Ισραηλινών στο Αιγαίο, οι τελευταίοι παρέδωσαν στην Τουρκία τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, πολύ επικίνδυνα για τα ελληνικά νησιά!
Βεβαίως κάθε χώρα έχει ανάγκη συμμάχων. Γιατί όμως Αθήνα και Λευκωσία απέρριψαν διαρρήδην τις προσπάθειες Βιλπέν, Σαρκοζί, Μέρκελ και άλλων να προτάξουν τα ελληνικού και κυπριακού ενδιαφέροντος θέματα για να αρθρώσουν το όχι που θέλουν να πουν στην τουρκική ένταξη; Να μια πολύ πιο φυσιολογική συμμαχία, με τις κεντρικές ευρωπαϊκές δυνάμεις, που δεν τη θέλει όμως η Ελλάδα και η Κύπρος! ‘Oπως δεν θέλει και πολλά πάρε-δώσε με τη Ρωσία του Πούτιν, πολύ πιο φυσιολογικό σύμμαχο της Ελλάδας.
Μας λένε ότι τι αμερικανοϊσραηλίνό λόμπυ θα κινητοποιηθεί τώρα υπέρ των εθνικών μας δικαίων. Μάλιστα.
Εχουν όμως εθνικές επιδιώξεις η Ελλάδα και η Κύπρος, για να έχει νόημα αυτή η κινητοποίηση;
Η Αθήνα θέλει να ρωτήσει τη Χάγη αν είναι ελληνικό το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι.
Ο κ. Χριστόφιας προτείνει ένα εκ περιτροπής κράτος στο νησί, που απορρίπτουν τα υπόλοιπα κόμματα και ο πληθυσμός του!
Χρειαζόμαστε πραγματικά συμμάχους για τέτοιους είδους επιδιώξεις;
Υπάρχουν βεβαίως και διάφοροι ανεγκέφαλοι, που προφητεύουν κάθε τόσο ότι είμαστε στα πρόθυρα της διάλυσης της Τουρκίας, με τη βοήθεια ασφαλώς της συμμαχίας με το Ισραήλ. Αυτό που έχει σίγουρα διαλυθεί εδώ και πολύ καιρό είναι το μυαλό μας και οποιοδήποτε εθνικό σχέδιο, γι’ αυτό και καταλήξαμε πρόσφατα στην αγκάλη του ΔΝΤ.
Ας δοκιμάσουμε όμως προς στιγμήν να πάρουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα.
Αν αύριο, επιστρέψουν στην εξουσία οι κεμαλιστές, και τα ξαναφτιάξουν με το Ισραήλ, τι θα κάνουν οι Ναπολέοντες και οι Μέτερνιχ;
Αν στο μεταξύ ο Ερντογάν με το κύρος που τώρα διαθέτει στον μουσουλμανικό κόσμο πείσει είκοσι ή τριάντα χώρες να αναγνωρίσουν την ΤΔΒΚ, τι θα κάνουν τότε οι κουτοπόνηροι, ιδιοτελείς φωστήρες της Λευκωσίας;
Αν αντίθετα, ο μουσουλμανικός κόσμος πιάσει φωτιά και γίνει η Τουρκία Ιράν, θα επιθυμούσαμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας τέτοιας σύγκρουσης;
Ρωτήστε τους οπαδούς του ελληνοϊσραηλινού άξονα και περιμένετε απαντήσεις.
Δεν υπάρχουν.
Δεν υπάρχει καμιά συζήτηση, υπάρχει μόνο πρωτογονισμός και ιδιοτέλεια, υπάρχει η έλξη της δύναμης και η συνήθεια της υποτέλειας.
Ο γράφων δεν έχει καμία αντίρρηση για την ανάπτυξη των ελληνοισραηλινών σχέσεων, αρκεί να μην είναι λεόντεια η βάση τους, να είναι ισορροπημένες και να μη διαταράσσουν βάναυσα την διεθνή εικόνα και ακτινοβολία της Ελλάδας.
Γιατί εκτός από τον ρεαλισμό της δύναμης, υπάρχει επίσης στη διεθνή πολιτική η δύναμη της ηθικής και η σοφία της ιστορίας, αλλοιώς οι Αμερικανοί θα κέρδιζαν, δεν θα έφευγαν ντροπιασμένοι από το Βιετνάμ, το Ιράκ, το Αφγανιστάν αύριο. Οι ‘Eλληνες δεν είμαστε Σταυροφόροι, ζούμε χιλιάδες χρόνια εδώ και θέλουμε να ζήσουμε άλλα τόσα. Δεν μπορούμε να αντέξουμε τη συσπείρωση πίσω από την Τουρκία όλου του Ισλάμ και αυτό θα καταφέρουμε στο τέλος όπως πάμε κι αφού θα έχουμε διασπαθίσει όλο το τεράστιο αυτό κεφάλαιο που δημιούργησε ιδίως ο Ανδρέας Παπανδρέου με την πολιτική του, μια πολιτική που μιμείται τώρα ο Ταγίπ Ερντογάν!
Αλλά δεν ήταν μόνο ο Ανδρέας. Αν υπάρχει ένα ζήτημα που συσπείρωσε τους περισσότερους Ελληνες πολιτικούς, πολύ διαφορετικούς κατά τα άλλα μεταξύ τους, ήταν η ανάγκη εξισορρόπησης, καλών σχέσεων με τον αραβομουσουλμανικό κόσμο. Καραμανλής, Γρίβας, Μακάριος, Λυσσαρίδης, Μιχάλης Ράπτης, ακόμα και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος κατάλαβαν, ένοιωσαν τη σημασία του αραβικού κόσμου, κατάλαβαν ότι για την Ελλάδα η Ανατολή είναι η πολιτιστική ενδοχώρα της, η ήπια ισχύς της, το δικό της στρατηγικό βάθος.
Δεν έχουμε πυραύλους, δεν είμαστε δισεκατομμύρια, δεν έχουμε υψηλή τεχνολογία. Είμαστε όμως η χώρα του Παρθενώνα και του Περικλή, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πρωταγόρα, που γέννησε την ελευθερία και τη δημοκρατία, ο λαός του 1821, του 1941-44, του 1955-59. Αυτό είναι το κεφάλαιό μας και καλό είναι, στα πλαίσια ασφαλώς κάποιου ρεαλισμού που η ζώη επιβάλλει, να κυττάμε να μη το βρωμίσουμε, να το παραδώσουμε αλώβητο στις επόμενες γεννιές των Ελλήνων
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Eπίκαιρα, στις 12.8.2010
Konstantakopoulos.blogspot.com.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas

Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter) Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα. Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια. Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο. Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal. Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα. Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο. Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία". Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο. Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού». Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της. Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί". Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…

17 σκέψεις σχετικά με το “ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Εμπλοκή Αθήνας στον σχεδιαζόμενο πόλεμο με Ιράν

 1. Το άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντακόπολου πρέπει να είναι οδηγός για όσους νοιάζονται για το μέλλον του τόπου. Όλα όσα γράφει είναι σωστά.
  Με την ευκαιρία, θα παρακαλούσα τους αναγνώστες να ξαναδιαβάσουν το πρόσφατο σχόλιο μου για την επίθεση στο Ιράν και την ταυτόχρονη αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους

  Μου αρέσει!

  1. Το σχέδιο: Η Ελλάδα παρουσιάζεται ως καταπιεστής των μουσουλμάνων, εξαθλιωμένος

   πτωχομπινές που κάνει ότι νάναι για λεφτά, λακές που βοηθάει τους Ισραηλινούς

   να βομβαρδίσουν το Ιραν (και μόνο που συμμετέχομε στις προετοιμασίες

   και τους εξοικειωνμε τα ρωσσικά αντιεροπορικά συστήματα έχομε πατήσει τα σκατά) και

   προσεχής στόχος για αντίποινα και διάλυση κάτω από τη μουσουλμανική οργή…

   Επιπλέον με τι μούτρα θα ξαναβγούμε να αντικρύσομε τη διεθνή κοινότητα, έχοντας

   επιτεθεί απρόκλητα και με πυρηνικά σε ανθρώπους που δεν μας έχουν πειράξει στο

   παραμικρό και μάλιστα είναι αντίπαλοι των εχθρών μας.

   Η Τουρκία προφανώς κατόπιν συνεννόησης με το Ισραήλ, πλασάρεται στο μεταξύ έξυπνα

   ως προστάτης της ανεξιθρησκείας και των θρησκευτικών ελευθεριών

   (Ήμαρτον) και προμάχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- εντελώς

   περίεργη και ασυνήθιστη πρεμούρα εαν λάβομε υπόψη το ιστορικό της έναντι Κούρδων,

   Ελλήνων και Αρμενίων-

   Από το μέγεθος της προετοιμασίας, την πλήρη εμπλοκή του μηχανισμού των παγκόσμιων

   Σιωνιστικών λόμπυ και των ελεγχόμενων ΜΜΕ καθώς και από την έκταση των

   προληπτικών ελιγμών διαφυγής που περιλαμβάνουν αλλαγές πολιτικής ολόκληρων

   κρατών όπως η Τουρκία συμπεραίνει κανείς ότι επίκειται κίνηση μεγάλης πολιτικής και

   στρατιωτικής σημασίας η οποία πιθανώς αποσκοπεί στην οριστική καταστροφή του Ιράν

   ως αντιπάλου και τη γενοκτονία Ιρανών. Στην περίπτωση αυτή το Ισραήλ χρειάζεται και

   κάποιο -κατά προτίμηση εχθρό του- να σφαγεί δημόσια από τους Μουσουλμάνους ως

   αποδιοπομπαίος τράγος και να τραβήξει την προσοχή τους από την τιμωρία του

   πρωταιτίου. Ποιόν έχομε πρόχειρο να θυσιάσομε, για να δούμε… Το ίδιο το Ισραήλ δίνει

   δεν δέχεται χτυπήματα. Οι ΗΠΑ είναι κατ αρχήν απρόθυμες να εμπλακούν και να φάνε

   ξύλο για άλλον. Προτείναν το ρόλο στη Τουρκία κι εκεί, κάποιος Νταβούτογλου σκέφτηκε:

   Ρε, να βάλομε τους γκιαούρηδες να φάνε το ξύλο… ότι πρέπει για το ρόλο

   Ισραήλ και Τουρκία συμπτύξαν λοιπόν κρυφή συμμαχία ,Δήθεν Εχθρική Εταιρεία

   υποκρινόμενοι ότι μαλώνουν δημοσίως υπέρ των δικαίων των Παλαιστινίων με σκοπό

   πάρουν τις αποστάσεις τους και να σπρώξουν την Ελλάδα στην αγκαλιά του Ισραήλ.

   Αφού το Ισραήλ την κάνει συνένοχο στη γενοκτονική του επίθεση εναντίον του Ιράν

   και της βάψει τα χέρια με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων αθώων,

   οι “δίκαια” αγανακτισμένοι “ηθικοί” Τούρκοι θα της επιτεθούν να την αποτελειώσουν

   με τον παραδοσιακό μουσουλμανικό τρόπο και τις ανάλογες αβρότητες.

   Την αντιαεροπορική άμυνα των νησιών μας μέχρι τότε θα την έχομε αναθέσει στους

   σύμμαχούς μας Ισραηλινούς. Όταν σταματήσει η μουσική θα ανακαλύψομε ότι υπήρχε μια

   καρέκλα λιγότερη από τους παίκτες… από ότι υπολογίζαμε.

   Μου αρέσει!

   1. Ποια ρωσικά αντιαεροπορικά; Τους S300 λες; Αυτοί δε λειτούργησαν ποτέ. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους από την ώρα που τους βάλανε στην Κρήτη.

    Μου αρέσει!

 2. εχω μια αμφιβολια για το αν η Αμερικη ή το ισραηλ επιτεθει στο Ιραν… μαλλον προκυτε για μπλοφα και κατι αλλο ετοιμαζεται.. μαλλον η τουρκια θα τα βρει δυσκολα…

  Μου αρέσει!

 3. Εγω θεωρω σωστη και επωφελη τη σταση του Γιωργου Παπανδρεου για την Ελλαδα να συνταχθει με το ισραηλ.
  Με τις μεγαλομανιες και την ισλαμοφροσυνη της αγκυρας ακυρωνεται ο αξονας ισραηλ-τουρκιας και κατ’επεκταση ΗΠΑ που μας ειχε στριμωγμενους στη γωνια τοσο καιρο.
  Η συναψη στρατηγικης συνεργασιας με το ισραηλ ειναι επωφελεις και για την Ελλαδα και για το Ισραηλ.
  Για εμας γιατι αμεσως αμεσως κοβεται η φορα της τουρκιας.
  Ηδη οι ισραηλινοι εχουν μπλοκαρει τη πωληση οπλων υψηλης τεχνολογιας στη τουρκια (παραδειγμα UAV) τα οποια τους τα εδιναν σε εξευτελιστικες τιμες και η τουρκια εφαγε πορτα και απο την αμερικη για τα αντιστοιχα UAV.
  Εαν συνεργαστουμε στρατιωτικα με το ισραηλ θα παρουμε πολλα οπλα υψηλης τεχνολογιας , πολυ γνωση και πολυ know how ταυτοχρονα με το να τα στερειται ολα αυτα η αγκυρα.
  Νομιζω οτι εθελοτυφλει οποιος δε βλεπει τα ωφελη της στρατηγικης συνεργασιας μας με το ισραηλ.
  Οσο για τον αραβικο κοσμο μεχρι προτινος δεδομενου του αξονα ισραηλ τουρκιας ειμασταν υποχρεωμενοι να κανουμε παιχνιδι με αυτους ως αντισταθμισμα , σε καμμια περιπτωση δεν επωφεληθηκε ΤΙΠΟΤΑ η Ελλαδα απο τις σχεσεις της με τον αραβικο κοσμο.
  Οσο για το σεναριο να επιτεθουν οι ισραηλινοι στο ιραν κανοντας το κυκλο απο Ελλαδα , βουλγαρια και γεωργια ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΕΛΟΙΟ.
  Διπλα εχουν το απολυτα ελεγχομενο απο τις ΗΠΑ ΙΡΑΚ.

  Μου αρέσει!

 4. Οριστε και ενα αρθρο του Νοεμβριου 2009 για το θεμα για να μη λετε οτι ειναι εντελως καιροσκοπικη η προσεγγιση με το ισραηλ λογω του γεγονοτος του κονβοι οπου οι ισραηλινοι σκοτωσαν τους τουρκους.
  http://www.rieas.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1076:greece-turkey-israel-can-opportunity-lurk&catid=21&Itemid=63

  Μου αρέσει!

  1. Ναι οι νεοι μας συμμαχοι το εκαναν , αυτοι εκοψαν και τα καλωδια στην αιγινα οχι οι τρατες, αυτοι βαζουν και τον οσε μεσα 1-2 δις το χρονο , αυτοι κρυβονται πισω απο το καρτελ του γαλακτος και αυτοι χτιζουν στα καμμενα δαση της αττικης βιλαρες.

   Μου αρέσει!

   1. Α αυτοι χαλασαν και τα ποτιστικα στο ΟΑΚΑ δυο μερες και εγινε ο χλοοταπητας χωραφι με αποτελεσμα να τραυματιστει ο σισσε!
    Θυρα 13 αυριο ντου στη πρεσβεια του ισραηλ…

    Μου αρέσει!

  2. Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι οι ελεγκτές:

   http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_23/08/2010_351531

   Περικοπές στις δαπάνες για συντήρηση και αναβάθμιση – κι αυτές πύκνωσαν ελέω ΔΝΤ. Δηλαδή, για να’μαστε καλοί απέναντι στο μνημόνιο, θα ρισκάρουμε εκατοντάδες, να μην πω χιλιάδες, ζωές στον αέρα!!!

   Ήδη οι (πάλι ελέω ΔΝΤ) περικοπές στις δαπάνες εντομοκτονίας (της τάξης του 50%) επέτρεψαν στο κουνούπι με τον ιό του Δυτικού Νείλου να διαδοθεί με τα γνωστά αποτελέσματα.

   Βάλτε και τις περικοπές στις δαπάνες για ωρομίσθιους (με τους «μισθούς» πείνας) σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου βλέπουμε πλέον ένα άτομο μόνο να επιτηρεί σε μια αίθουσα, αντί για δυο που προβλέπεται κανονικά…

   Εδώ λοιπόν δε φταίει καθόλου το Ισραήλ, αλλά αυτοί που φέρανε το ΔΝΤ εδώ (και το παρουσιάζουν σαν κάτι καλό).

   Μου αρέσει!

 5. Εγώ νόμιζα ότι η στρατιωτική προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ είναι δόγμα Γιάγκου (παρεμπιπτόντως, για ξεψαχνίστε τον λίγο, ενδέχεται να βγάλετε λαγό) κι όχι δόγμα ΓΑΠ.

  Μου αρέσει!

  1. Ε αμα ειναι δογμα γιαγκου τοτε το ισραηλ ειναι πιονι της ελλαδας ετσι οχι το αντιστροφο που αναφερεται σε αλλο αρθρο.

   Μου αρέσει!

 6. Εν τω μεταξύ, την ώρα που οι ΓΑΠ-Βενιζέλος-Γιάγκος et al φροντίζουν (σιγονταρισμένοι από τους πατριδοκάπηλους εθνογκαγκά σαν τον Εθνικό μας Τσιρίδα) να χάσουμε τα όποια ερείσματα έχουμε στον αραβικό κόσμο με την «προσέγγιση» της χώρας μας με το τοπικό Απαρτχάιντ (ένα rogue state με τα όλα του), επαναφέρει ο «αντιεξουσιαστής» Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον τσελεμεντέ του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση των αντιδράσεων στην κοινωνική καταστροφή που μας ετοιμάζουν – δείτε τον εδώ: http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=25827&blid=95 ) η ιδέα του «εσωτερικού εχθρού», ο οποίος βέβαια δεν είναι άλλος από τον λαό, με άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταστολή διαδηλώσεων!!!!:

  http://www.alfavita.gr/artro.php?id=7547

  Εκεί στην Κόλαση θα γελάνε κάτω απ’τα μουστάκια τους οι Παττακός, Γκιζίκης, Παπαδόπουλος, Ιωαννίδης, Μακαρέζος και Δημόπουλος.

  Μίλησε κανείς για «Δημοκρατική Παράταξη»;

  Μου αρέσει!

  1. Και μέχρι να εγκριθεί το προηγούμενο σχόλιό μου που έχει δυο link, ιδού το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο του τσελεμεντέ που ανέφερα προηγουμένως:

   Policy Brief No. 13 του ΟΟΣΑ

   http://www.oecd-ilibrary.org/docserver/download/fulltext/5l9v7fmj8xkc.pdf?expires=1282498391&id=0000&accname=guest&checksum=D414F5BCF75935C49601644925E7CF49

   Είναι να σας πιάνει ανατριχίλα, έτσι;

   Μου αρέσει!

   1. Βλέπω υπάρχουν μπόλικοι χουντικοί μεταξύ των αναγνωστών του ιστολογίου σας κ. Καββαθά… Τους αρέσει η ιδέα του «εσωτερικού εχθρού» και έχουν ρεύσεις και ονειρώξεις στη σκέψη της βίαιης καταστολής διαδηλώσεων από το στρατό.

    Να χαιρόμαστε τον ΑΓΕΕΘΑ μας και τους υπουργούς Προπό και «εθνικής άμυνας».

    Μου αρέσει!

  2. Τι ερεισματα εχουμε στον αραβικο κοσμο και τι ακριβως κερδιζουμε?
   Τα πετροδολλαρα της μαρφιν που αγορασε τον ΟΤΕ 10 και του πουλησε μετα απο μια μερα 100??

   Μου αρέσει!

 7. Ανεκαθεν ημουν αντι εβραιος καταλαβαινετε ολοι γιατι. ομως προκειμενου για την επιβιωση της Ελλαδας συμμαχω και με τον διαολο.
  κρινω οτι με την εχθρικη κατασταση με την αγαπημενη μας τουρκια καταλαβαινω οτι επρεπε να βρουμε εναν συμμαχο σοβαρο ως προς την δυνατοτητα και δυναμικοτητα του. τοσα χρονια με τους Αραβες (συγνωμη Παλαιστινιους οι Αραβες αν και θα μπορουσαν ουδεποτε ασχοληθηκαν ε
  Εγω μπρακτα με τουσ αδελφους τους Παλαιστινιους )δεν ειδαμε ουδεμια προκοπη στα εξωτερικα θεματα. (νομιζω οτι ο αδελφο Αραφατ ηταν απο τους πρωτους και τους μοναδικους που υποστηριξαν το κατεχομενο » κρατος » της Κυπρου. Πεστε μου μια επιτυχια που στην εξ πολιτικη μας βοηθησαν ΕΜΠΡΑΚΤΑ )
  Η συνεργασια μας με το Ισραηλ με αυτη την συγκυρια την θεωρω ΑΝΑΓΚΑΙΟ κακο. Ποιο αλλο κρατος θα μας βοηθησει η βοηθουσε σε μια στρατιωτικη εμπλοκη με την Τουρκια. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΜΟΝΟ ΕΝΑ. Η ΕΕ ; Χα Χα. Ναι . Αυτοι μας εδειχναν κωλοδαχτυλα για μια δυσκολη στιγμη μας.
  Μου κανει εντυπωση οτι λιγεσ μερες μετα την υπογραφη συνεργασιας με το Ισραηλ η Τουρκια ΞΑΦΝΙΚΑ (; ) ανακοινωνει οτι η αιτια πολεμου της επεκτασης των 12 ν.μ της Ελλαδας παει προς καταργηση. Ισως να εχει να κανει με θεατρινισμους για την ενταξη της στην ΕΕ. Ισως. Ισως εχει να κανει οτι το Αιγαιο μοιραστηκε και πρεπει να ειναι ακινδυνο για την εναρξη ΑΝΤΛΗΣΗΣ πετρελαιου απο Ελλαδα και Τουρκια. Ισως. Σε τι ομως θα μας εβλαπτε μια τετοια συνεργασια ; Ο αρθρογραφος υποτιμαει το πιο πανισχυρο λομπυ του κοσμου το εβραικο. Δηλαδη αν θα μας υποστηριζε στο να μην τρωμε συνεχως σφαλιαρες ειναι κακο ;.
  Εγω βεβαια δεν πιστευω την δηθεν στροφη του Ερντογαν προς τους Αραβες. Το θεωρω κινηση εκβιαστικη συναμα και βοηθητικη εναντι του Κεμαλικου κατεστημενου. (Αν και για την τουρκια για την εξ πολιτικη της δεν υπαρχει αντιθεση μεταξυ τους αλλα σιωπηλη συμφωνια ). Ποιο πολυ εκβιαστικη προς την ΕΕ
  . Οτι δεν μας ενδιαφερετε κυριοι ειμαστε πανισχυροι. Στρεφομαστε αλλου. Οχι στην Δυση οχι σε εσας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Αρέσει σε %d bloggers: