Deja vu;

30.04.10

Δε ξέρω αν ο πρωθυπουργός «κλαίει κάθε βράδυ» ή αν, ο Πάνος Μπεγλίτης «δάκρυσε» μόλις άκουσε ότι, η χώρα μου προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό ταμείο και στον Μηχανισμό (των Αντικυθήρων;). Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, μία ομάδα δημοσιογράφων ανάμεσά τους και η ταπεινότητα μου είχαν προβλέψει το όσα στενάχωρα και εξευτελιστικά συμβαίνουν. Αυτό που επίσης γνωρίζω είναι ότι, σε τίποτα(;) δεν εξυπηρετεί η αναδημοσίευση παλαιών άρθρων αλλά, το παρακάτω είναι τόσο χαρακτηριστικό που δεν άντεξα τον πειρασμό., Δείτε λοιπόν τι έγραφα στη διαδικτυακή μου στήλη Cyber View στις 8 Φεβρουαρίου του 2000 και πείτε μου ποιος «κλαίει» περισσότερο!
«…Διαβάζω (στη Καθημερινή): «Διαστάσεις ολέθρου παίρνει ο πρώτος παναφρικανικός πόλεμος καθώς, 7 χώρες και 9ν αντάρτικα κινήματα συγκρούονται στο Κονγκό…». Πολεμούν για το πετρέλαιο, τα διαμάντια, ο ουράνιο, ακόμα και το νερό. Σε 35.000 φτάνουν οι ξένοι στρατιώτες (μισθοφόροι) που πολεμούν στο πλευρό της κάθε κυβέρνησης ή αντάρτικου. Το αίμα τρέχει ποτάμι, χωριά και πόλεις καταστρέφονται, η πανίδα και η χλωρίδα αφανίζονται, αλλά κανείς μας δεν ξέρει τίποτα. Ή, κι’ αν κάτι έχει ακούσει κρύβεται πίσω απ’ τη σομόν χαρτί της εφημερίδας. Πάνω από 100.000 στρατιώτες και άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 1998 μέχρι σήμερα. Για τέτοια είμαστε; Η Ελλάδα είναι μία από τις 16 ή 20 πιο πλούσιες χώρες στο κόσμο, λέει ο κ. Σημίτης.
Ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μακριά (λίγοι θυμούνται τη πείνα, το αίμα και τον θάνατο), οι αναμνήσεις του εμφυλίου πνίγηκαν στα καυσαέρια των Χιουντάϊ, των Μερτσέντες και των Ρέϊντζ Ρόβερ, ο δείκτης «ακουμπάει» τις 5500 μονάδες, ποιος νοιάζεται αν 7 χώρες και 143 αντάρτικα μαλώνουν για το πετρέλαιο; Κανείς. Ούτε η Green Peace που σχίζει τα ιμάτια της για το κυνήγι των φαλαινών και για τον πετρελαιαγωγό του «λάτση», αλλά κάνει ότι δεν βλέπει όταν τα συμμαχικά βομβαρδιστικά ισοπεδώνουν τη Γιουγκοσλαβία (για να τιμωρήσουν τον …μιλόσεβιτς!) η υποκινούν τους εμφύλιους και τους εθνικούς πολέμους στην Αφρική.
Τι είπατε; Τι μπορούμε να κάνουμε; Μα, απολύτως, τίποτα. Η χειραγώγηση είναι καθολική. Κανείς δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί, αν το κάνει, μαύρο φίδι που έφαγε αυτόν και τη χώρα του (ή μάλλον το χωράφι του γιατί χώρες με την παλιά έννοια του όρου μπορούν να διατηρούν μόνο όσοι διαθέτουν από 350 F16 και πάνω. Οι άλλοι έχουν χωράφια).
Γιατί τα γράφω; Διότι οι περισσότεροι έχουμε ξεχάσει ότι, η ζωή στο πλανήτη δεν είναι Βρυξέλες, Κολωνάκι και Ντόνα Καράν. Ότι υπάρχουν χώρες που οι λαοί τους όχι απλώς πεινούν, αλλά αποδεκατίζονται από πολέμους και αρρώστιες. Ότι υπάρχουν παιδιά που θα πεθάνουν πριν φτάσουν τα 8. Και λοιπόν; Επαναλαμβάνω… Δεν λαϊκίζω, δεν προσπαθώ να πουλήσω όψιμο «σοσιαλισμό» ή πολιτική «ευαισθησία», μόνο να δώσω μία απάντησ» σε όλους αυτούς που, με τις χυδαίες, νεοπλουτίστικες συμπεριφορές τους προκαλούν το δημόσιο αίσθημα (αν υπάρχει ακόμα). Να πω στους νέους ότι, ακόμα και η Ελλάδα της ΟΝΕ και της Ενωμένης Ευρώπης, μπορεί να βρεθεί ξαφνικά στη θέση του Κονγκό. Τίποτα, μα απολύτως ΤΙΠΟΤΑ, δεν εγγυάται ότι «αύριο» η Τουρκία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, ακόμα και η …Αλβανία δεν θα ξεκινήσουν (σε συνεννόηση με τους αφανείς τους πάτρωνες) ένα πόλεμο κατά της Ελλάδας για τους ίδιους ή για άλλους λόγους που υπάρχουν ή που θα εφευρεθούν για τη περίσταση. Το ίδιο έγινε στη δεκαετία του 30 όταν, από το αυγό βγήκε το φίδι του φασισμού και του ναζισμού. Ποιος φανταζόταν ότι, η …φίλη και γείτων Ιταλία, ο λαός με την …«ούνα φάτσα ούνα ράτσα» θα επετίθετο εναντίον της Ελλάδας; Το έχω γράψει. Καλό είναι να κάνουμε (όλοι) μερικά «κλικ» πίσω. Μπορεί η Σοφοκλέους ν’ ανεβαίνει, η ΟΝΕ και οι εκλογές να πλησιάζουν, μπορεί να «φθήνυναν» τ’ αυτοκίνητα, αλλά οι δυνάμεις της καταστροφής έχουν αρχίσει και πάλι να κινούνται. Δείτε τη φαιά «δημοκρατία» των βολεμένων και των καθωσπρέπει της Αυστρίας. Πάρτε γεύση από Λέγκα του βορρά, από αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό και τουρκικό επεκτατισμό και, γενικά, σκεφθείτε που θα ζήσουν τα παιδιά μας. Λίγος προβληματισμός δεν βλάπτει._Κ.Κ.


  1. Efstratios Veros

    Εξαιρετικά διορατικό

    Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: