Η κρίση

Δημοσιευμένο πριν σχεδόν 3 χρόνια (στις 24.05.09) στο «Πρώτο ΘΕΜΑ», επίσης πιο επίκαιρο από ποτέ, το άρθρο μου περιγράφει πως λειτουργεί το Σύστημα και δείχνει τα τερατώδη ψέματα, που οι πράκτορες του λένε στους λαούς.

Δείτε πως: Οργανισμοί σαν τους: FED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας , Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν, ότι από τα οποία μόνο το 2-3% έχει αντίκρισμα σε χρυσό. Μετά δανείζουν τα «χαρτιά» σε άλλες τράπεζες που τους δίνουν κάποιου είδους υποσχετική. Οι «μεγάλοι» δανείζουν κυβερνήσεις, κράτη καθώς και άλλες, μικρότερες, επίσης ιδιωτικές, τράπεζες. Οι χώρες των οποίων οι οικονομίες έχουν γονατίσει απ’ τα σκάνδαλα, δανείζονται με «επαχθείς όρους» (π.χ Ελλάδα). Για να «τονωθεί» η οικονομία 28 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές τράπεζες. Αυτές τα δανείζουν (με τόκο) τις επιχειρήσεις για να «αναπτυχθούν» και τους πολίτες για να αγοράσουν σπίτι, αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, τηλεόραση, κλιματιστικό, να πάρουν εορτοδάνειο, διακοποδάνειο κ.ο.κ. Επιχειρήσεις και πολίτες πληρώνουν υψηλούς τόκους στα ευαγή αυτά ιδρύματα που, στα θησαυροφυλάκια τους έχουν μόνο τις καταθέσεις των θυμάτων τους. Όταν, τα κράτη αδυνατούν να πληρώσουν, οι Μεγάλες τράπεζες στέλνουν πολυεθνικές για να αγοράσουν(με πολιτικά ορθό τρόπο) τον εθνικό πλούτο (Ηλεκτρισμό, Νερό, Τηλεπικοινωνίες, Ναυπηγεία, Ορυχεία, Σιδηροδρόμους, αεροπορικές εταιρίες). Μόλις τις αρπάξουν πουλάνε το προϊόν στους ιθαγενείς σε πολλαπλάσια τιμή. Όταν οι επιχειρήσεις δεν είναι σε θέση να πληρώσουν οι Αργυραμοιβοί αρπάζουν την κινητή και ακίνητη περιουσία τους.
Όταν οι απλοί πολίτες αδυνατούν κατάσχουν σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, τζέρια.
Όταν οι μεγάλοι και μικροί αργυραμοιβοί «φάνε» όσα έχουν ο πλανήτης (νερό, πετρέλαιο, ορυκτά, αλιεύματα, δάση), αρχίζουν τους κατακτητικούς πολέμους. Στέλνουν ιδιωτικούς στρατούς στην Γιουγκοσλαβία, στο Κουβέίτ, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στον Καύκασο, στο Αιγαίο, στην Ινδία (μόλις αρχίσει να απειλεί τα συμφέροντά τους). Έτσι αρχίζουν να δουλεύουν οι πολεμικές βιομηχανίες, για να πουλήσουν (με δανεικά από τις ΗΠΑ, την Ρωσία, την Γαλλία, την Γερμανία, την «κομουνιστική» κλίκα της Κίνας κ.α.) όπλα στους κράτη για να «φάει» το ένα το λαρύγγι του άλλου.
Ποιοι συντηρούν το Σύστημα; Εγώ, εσείς, εμείς, όλοι, οι περισσότεροι.
Πως πολεμιέται; Με την άρνηση και την αποχή από την προγραμματισμένη απαξίωση των προϊόντων. Αγοράζεις σήμερα ένα κινητό, έναν υπολογιστή, μία τηλεόραση και, σε δύο χρόνια, έχουν παλιώσει. Κολοσσιαίες διαφημιστικές εκστρατείες πείθουν τους «πρόθυμους ηλίθιους» (εμάς) πως πρέπει να πάρουμε καινούρια. Κάθε μέρα, στον «αναπτυγμένο» κόσμο, λειτουργεί (λειτουργούσε;) αυτό το «αλισιβερίσι». Για να αλλάξουμε το ένα σκουπίδι με άλλο, τρώμε τις σάρκες του 3ου Κόσμου αλλά, και της ίδιας της Γης.
Αν την ελλατώσουμε μπορεί, το Σύστημα να …καταρρεύσει.
Τι θα επακολουθήσει; Δεν ξέρω. Το Χάος. Ο Νέος Μεσαίωνας. Η Αποκάλυψη του Ιωάννου. Η Ουροvision. Ο Μπαρόζος. Ο Kostas. Ο Giorgakis. Παρά τα τρισεκατομμύρια που «έριξαν» στην αγορά οι ισχυροί, η κρίση συνεχίζεται και η Πυραμίδα κλονίζεται, για πρώτη φορά από την ανακάλυψη του χρήματος. Πόσα δολάρια, ευρώ, ρούβλια, γιεν, γουάν νομίζετε ότι θα τυπώσουν πριν αρχίσει η Πτώση;


 1. Ιδρυτικός Αναγνώστης

  Εκτός από το Zeitgeist, υπάρχει και το επίσης πολύ καλό Money As Debt στο YouTube που λέει τα ίδια (και τα εξηγεί κάπως καλύτερα για τους μη επαϊοντες) σχετικά με το πως το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα λειτουργεί πάνω στα θεμέλια του χρέους και πως δεν ισχύει εδώ και καιρό η «βάση» του χρυσού ως αντικρύσματος στα νομίσματα.
  Αλλά πόσοι θέλουν να ξυπνήσουν…;;

  Μου αρέσει!

 2. louise

  episis oi ependytes agorazoun kataloipa dioxidiou toy anthraka,Araves exoyn tsi persoteres metoxes toy vretanikoy xrimatistiriou, sto afghanistan instead of taking aspririns they use opium as a treatment 4 everything and in india the west dumps radioactive shit

  Μου αρέσει!

 3. kyriakos

  Με απλά λόγια κάποιοι έχουν μερικά μεγάλα τυπογραφεία που οι υπόλοιποι τα ονομάζουμε νομισματοκοπεία. Τυπώνουν χρήμα και μας λένε:
  Εργαστείτε σκληρά για να σας δώσουμε το χρήμα για να αποκτήσετε διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.
  Μέχρι εδώ καλά κάνουν γιατί αλλιώς κανείς δεν θα δούλευε για να φτιάξει κάτι. Το πονηρό είναι ότι θέλουν πίσω το χρήμα με τόκο. Με άλλα λόγια πουλάνε ΑΕΡΑ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟ και φύκια για μεταξωτές κορδέλες και οικονομάνε τρελό χρήμα!
  Δεν νομίζω ότι η λύση είναι η μείωση της κατανάλωσης. Αυτό είναι μερική λύση αλλά απόλυτα αποδεκτή.
  Μια λύση ολική,αλλά ουτοπική,είναι να υπάρχει ένα μόνο νόμισμα για όλες τις χώρες για να πάψει το παιχνίδι με τις ισοτιμίες και τα νομίσματα να τα τυπώνει ένα τυπογραφείο που ΔΕΝ θα ζητάει τόκο αλλά θα δίνει το χρήμα ΑΝΑΛΟΓΑ με το τι έργο παράγει κάποιος από τη δουλειά του.

  Μου αρέσει!

 4. Μία λύση είναι η απο-ανάπτυξη! Η επιβράδυνση. Το έλάχιστο δυνατό. Το απόλυτο τίποτα για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν βοηθούν στη σωτηρία των λαών και του πλανήτη.
  Αρκετά «φάγαμε». Φτάνει!

  Μου αρέσει!

 5. Θ.

  …»ED, CITI, Morgan&Stanley, Διεθνής Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τράπεζα της Αγγλίας , Morgan και οι ιδιωτικές τράπεζες που έχουν πείσει τους λαούς ότι ανήκουν στα κράτη, τυπώνουν π.χ. 100 δισ δολάρια, ευρώ, γιεν,…»

  Εγώ πάλι δεν καταλαβαίνω πως οι παραπάνω τυπώνουν χαρτονομίσματα… Είμαι βλάκας?

  Μου αρέσει!

  • kyriakos

   Τα χρήματα τα τυπώνουν οι κεντρικές τράπεζες. Το θέμα είναι η διαδρομή που ακολουθούν φεύγοντας απο το νομισματοκοπείο και το ποιοι κερδίζουν από αυτή τη διαδρομή. Αλήθεια το έχουμε σκεφτεί αυτό;
   Τυπώνει μια χώρα, ας πούμε η ΗΠΑ, ένα χαρτονόμισμα των 5 δολλαρίων. Το νόμισμα αυτό το βρίσκουμε στα χέρια ενός υπάλληλου που το πήρε από την τράπεζα ως τμήμα του μισθού του για τη δουλειά του,γιατί παρήγαγε κάποιο έργο.Ποια είναι η αντίστροφη πορεία; Εννοώ ότι αν γυρνάγαμε το χρόνο πίσω πως θα βλέπαμε το χαρτονόμισμα να είναι στο νομισματοκοπείο; Τι θα είχε μεσολαβήσει;To κυριότερο ποιος κερδίζει από αυτό;(Αν είχα χρήμα θα έκανα ένα ωραιότατο ντοκυμοντέρ!!)

   Μου αρέσει!

   • Θ.

    Κυριάκο, σ’ ευχαριστώ για την απάντησή σου…

    Μου αρέσει!

 6. tinkerbell

  remember the fifth of november?

  Μου αρέσει!

  • Όχι μόνο τη θυμάμαι αλλά, την έκανα και εξώφυλο στους 4Τ

   Μου αρέσει!
Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.Αρέσει σε %d bloggers: