Μία εβδομάδα και ούτε μία λέξη στο blog λέει ο φίλος μου ο Χάρι στο ξενοδοχείο του οποίου κάνω …διακοπές καθώς με παρακολουθεί να γράφω το βιβλίο που, χρόνια τώρα, απειλώ τους αναγνώστες των 4Τ ότι θα γράψω. Έφυγα σχεδόν σαν κυνηγημένος χωρίς να ξέρω τι ακριβώς με κυνηγάει (ξέρω, και σας το έχω πει αλλά προσποιούμαι πως δεν) αλλά τι σημασία έχει ποιος κυνηγάει ποιον; Όσοι πέρασαν τη ζωή κάνοντας κουλαμάρες –αντί να παίζουν τάβλι και να ρουφάνε φραπόγαλο- αισθάνονται το χρόνο να βαραίνει στους ώμους καθώς, δεν έχουν διάθεση να κάνουν όσα έκαναν νέοι. Είπα να προσπαθήσω και φέτος να μάθω kite surf αλλά, δεν βρήκα το κουράγιο να πολεμήσω τον εαυτό μου και να …πιώ την υπόλοιπη θάλασσα απ’ την Πούντα μέχρι την Αντίπαρο (την άλλη την ήπια πέρυσι). Το γεγονός και μόνο ότι δεν βρήκα το κουράγιο δείχνει πως, κάθε πράγμα στον καιρό του κι’ ο κολιός τον Αύγουστο που έλεγε και η μακαρίτισσα η μάνα μου ο «κολιός» στη δική μου περίπτωση να είναι η χαμένη νιότη.
Κακό πράγμα ο κολιός και θα με θυμηθείτε όσοι φτάσετε τα –ήντα (πια –ήντα δεν σας λέω αλλά είναι πολλά) γι’ αυτό λέω πως, οι άνθρωποι έπρεπε να ζούμε 350 χρόνια για να έχουμε τον καιρό να κάνουμε όσα μας αρέσουν. Δεν αμφιβάλω πως, σε 20-30 χρόνια οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να ζουν τόσο πολύ και ακόμα περισσότερο γιατί, όπως δεκάδες φορές έχω πει, δεν υπάρχει πιο γελοίο και άχρηστο μηχανικό λάθος απ’ τον θάνατο.
Αυτά ως προς τα εσώψυχα. Τα άλλα, τα κοινά τα παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις και γελάμε. Το ΔΝΤ λέει πως η ελληνική οικονομία θα καταρρεύσει, έγκυρες πηγές λένε ότι, η φίλη και σύμμαχος Τουρκία θα κάνει την κίνησή της τον Αύγουστο, στο πάρτι του Ρέμου στη Μύκονο παραβρέθηκε η Σάρα, η Μάρα και το Κακό Συναπάντημα που διασκέδασε χορεύοντας μέχρι πρωίας στην αμμουδιά της Ψαρούς, η κυβέρνηση μελετάει ανασχηματισμό και ο Ευάγγελος διαφοροποιείται απ’ την Γιωργάκη και ο θεός να βάλει το χέρι του αφού και ο Μανώλης «διαφοροποιείται» απ’ την Κωστάκη και αυτό δεν μπορώ να το αντέξω με τίποτα! Ειλικρινά δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσω το υπαρξιακό μου πρόβλημα και ζητάω την βοήθειά σας προκειμένου να βγω απ’ τη κρίση. Μαζί πάλι σύντομα από τον Πάρο που δεν έχει μεν τη χάρη του Νησιού των Ανέμων μια και, όπως μου είπε εμπιστευτικά γνωστός κοιλιακός (μυς) όσοι δεν έχουν τα «λεφτά» να χτίσουν βίλα στη Μύκονο την κάνουν στη Πάρο που είναι για την «μπασκλασαρία» για να ξέρετε που πατάτε…
Μου αρέσει αυτό:
Μου αρέσει! Φόρτωση...
Σχετικά
Δημοσιεύτηκε από τον kavvathas
Δημοσιογράφος, εκδότης,παρατηρητής γεγονότων, (πρώην)οδηγός αγώνων. Πάντα χειριστής ανεποπτέρων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων -Journalist, publisher, (ex)racing & rally driver. Pilot (glider, plane + helicopter)
Η δραστηριότητα του Κώστα Καββαθά στο χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας ξεκίνησε το 1959 από το περιοδικό «Ταχύτης», που είχε ως αντικείμενό του τους αγώνες αυτοκινήτου. Eκδόθηκε για λίγο καιρό από την «Ecurie Eρμής», έναν από τους παλαιότερους συλλόγους φίλων της Αυτοκίνησης που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα.
Το 1963 ξεκίνησε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Μεσημβρινή», στην οποία κράτησε τη στήλη του αυτοκινήτου για τρία περίπου χρόνια.
Το 1966 δούλεψε στο εβδομαδιαίο περιοδικό επικαιρότητας «Άλφα», το πρώτο στα εγχώρια χρονικά του Τύπου που, στην ύλη του, είχε σελίδες αφιερωμένες στο αυτοκίνητο.
Λίγο αργότερα χρονολογείται η πρώτη προσπάθεια να εκδόσει δικό του περιοδικό, με τον Γιάννη Μπαρδόπουλο, το «Τροχοί+Δρόμοι», η οποία όμως διακόπηκε λίγο πριν το τυπογραφείο!Από την πρώτη απόπειρα σώζονται λίγες φωτογραφίες, τις οποίες θα μπορέσετε να δείτε όταν το Ιστολόγιο γίνει, επιτέλους, portal.
Μετά από σύντομο πέρασμα από το «Νέο Αυτοκίνητο» των αδελφών Αντώνη και Μιχάλη Γρατσία, εντάχθηκε στο επιτελείο του περιοδικού «Αuto Eξπρές» του Σπύρου Γαλαίου, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 1967. Σύντομα ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη, διαδεχόμενος τον Κυριάκο Κορόβηλα.
Τον Οκτώβριο του 1970 ίδρυσε, με τη σύζυγό του Σοφία, το περιοδικό «4ΤΡΟΧΟΙ» και, όπως ήταν λογικό, έριξε εκεί το βάρος της αρθρογραφίας του. Παρ' όλα αυτά βρήκε χρόνο να γράφει στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Επίκαιρα», που όλοι οι παλιοί γνωρίζουν και που θεωρείται –ακόμη και σήμερα που εκδόθηκε ένα με τον ίδιο τίτλο- ως το καλύτερο του είδους που εκδόθηκε ποτέ στην Ελλάδα.
Τα άρθρα του Κ.Κ. στα "Ε" θα συμπεριληφούν σύντομα και σε αυτό το ιστολόγιο.
Άρθρα του δημοσιεύτηκαν επίσης στην εφημερίδα «Το Βήμα» από το 1991 ως το 1998, καθώς και για ένα ...μικρό διάστημα(!) στην «Καθημερινή», μία άλλη ιστορία, που επίσης θα μπορέσετε να απολαύσετε εδώ σαν μία σπαρταριστή (στηγελοιότητά της) "κωμωδία".
Σήμερα, εκτός από τα περιοδικά των «Τεχνικών Εκδόσεων», ο Κώστας Καββαθάς αρθρογραφεί στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», από το πρώτο της φύλλο.
Στο ενεργητικό του συμπεριλαμβάνονται -μέχρι στιγμής- δύο βιβλία: «Porsche, ο άνθρωπος και τα αυτοκίνητα» του Richard von Frankenberg, που μετέφρασε στα ελληνικά το 1972 μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του και «Το βιβλίο του Πραγματικού Οδηγού».
Τα κείμενά του, έντονα συναισθηματικά, περιέχουν σχεδόν τα πάντα: περιγραφές από διεθνείς κι ελληνικούς αγώνες, ιστορίες από τα παλιά χρόνια του αυτοκινήτου, συνεντεύξεις από σημαντικά στελέχη αυτοκινητοβιομηχανιών και συμπεράσματα από τις εξαντλητικές δοκιμές των εκάστοτε νέων μοντέλων, κοινωνική κριτική και σχόλια για τα καλώς ή τα κακώς κείμενα της χώρας και των ανθρώπων της.
Στα πρώτα χρόνια των «4Τροχών» έγραφε και τεχνικά άρθρα, καθώς και "συμβουλές" για την ασφαλή και ασφαλή και γρήγορη οδήγηση. Με το πέρασμα των δεκαετιών όμως αφ' ενός το ενδιαφέρον μετατοπίστηκε από την τεχνολογία στα ζαντολάστιχα και αφ΄ετέρου άλλοι, ικανότεροι ανέλαβαν (μικρός Νίνης, Έλλη Κοκκίνου, γελοτοποιός του αυτοκράτορα κλπ) και ο Κ.Κ. αποφάσισε πως, αρκετά με τα "τεχνικά άρθρα" που, άλλοστε, δεν γίνονται καταληπτά από τον "ανθό" της ελληνικής νεολαίας -έτσι όπως τον κατάντησαν οι ανεπάγγελτοι "πολιτικοί".
Το 2009 ο Κώστας Καββαθάς συμπλήρωσε 50 χρόνια δημοσιογραφικήςςς και 40 εκδοτικής ζωής αν και η τελευταία δεν είναι ακριβώς όπως την οραματιζόταν για λόγους που αναφέρονται σε άλλες σελίδες του ιστολογίου…
Δείτε περισσότερα άρθρα